This version of the page http://www.uaan.gov.ua/akademiki.php?id=60 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-09-16. The original page over time could change.
Українська академія аграрних наук УКРАЇНСЬКА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ


заснована в 1931 році і є самоврядною
науковою організацією



КИРИК Микола Миколайович

Дата народження: 9 червня 1937 р.
Дата обрання: 17 травня 1995 р.
Відділення рослинництва

Кандидатську дисертацію - “Аскохітоз гороху і заходи боротьби з ним в умовах Полісся і Лісостепу України”, захистив у 1965 році в Українській сільськогосподарській академії.


Докторську дисертацію - “Хвороби гороху і біологічне обгрунтування заходів по обмеженню їх розвитку в умовах України”, захистив у 1991 році в Українській сільськогосподарській академії.


За його участі розроблені теоретичні і практичні аспекти етіології і патогенезу хвороб зернобобових культур, вияснено природу імунітету та впливу екологічних умов на патогенність збудників хвороб, виявлено ряд захисних реакцій рослин на проникнення патогенів. Розроблена система захисту зернобобових культур. Усього Кириком М.М. опубліковано 170 наукових праць, має 8 авторських свідоцтв на винаходів.
Створив школу фітопатологів по вивченню екології патогенів і розробці заходів щодо підвищення стійкості рослин до хвороб.


Під керівництвом Кирика М.М. захищено 1 докторська і 13 кандидатських дисертацій.


Працює в Національному аграрному університеті.

01010, м. Київ, вул. Суворова, 9. тел. 280-10-85 E-mail: prezid@ukr.net
© 2006-2010 Національна академія аграрних наук України