This version of the page http://www.uaan.gov.ua/akademiki.php?id=12 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-09-16. The original page over time could change.
Українська академія аграрних наук УКРАЇНСЬКА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ


заснована в 1931 році і є самоврядною
науковою організацією



КОВАЛЕНКО Петро Іванович

Дата народження: 5 січня 1939 р.
Дата обрання: 25 грудня 1990 р.
Відділення землеробства, меліорації та агроекології

У 1970 р. кандидатську дисертацію на тему: “Исследования устройства для автоматического регулирования уровня воды в каналах оросительных систем».


У 1975 р. захистив докторську дисертацію на тему: "Прин¬ципи проектування і методи розрахунку міжгосподарської авто¬матизованої меліоративної мережі рівнинної території (на при¬кладі Української РСР)".


Основним напрямом його наукової діяльності є теорія, технологія та технічні засоби автоматизованого управління меліоративними системами, охорона навколишнього при¬родного середовища за рахунок раціонального використання водних та енергетичних ресурсів. Під його керівництвом і за безпосередньої участі розроблено та впроваджено у меліоративну науку та виробництво: нові методи і технології ресурсозберігаючого управління во-дорозподілом при зрошенні за схемами з каскадним регулюван¬ням об'ємів води у б'єфах каналів, конструкції гідротехнічних споруд з автоматичними регуляторами рівня і витрат води гідравлічної та електричної дії; інформаційно-довідкову базу, розрахункові формули, алго¬ритми управління водорозподільними системами на зрошуваль¬них системах; методи оцінки водного балансу територій у зоні водороз¬подільних систем і заходи щодо його оптимізації.
Основні результати наукової діяльності вченого узагальнено в 220 наукових працях, у тому числі у восьми книгах та одному підручнику для вищих навчальних закладів; інтенсивна винахідницька діяльність підтверджується більше як 20 авторськи¬ми свідоцтвами.


Він створив наукову школу, з якої вийшло 18 кандидатів наук та два доктори.

Працює в інституті гідротехніки і меліорації УААН.

01010, м. Київ, вул. Суворова, 9. тел. 280-10-85 E-mail: prezid@ukr.net
© 2006-2010 Національна академія аграрних наук України