This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/491c4b1775195/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-09-16. The original page over time could change.
На територію Жовтневої лікарні знову завозять будівельну техніку | Українська правда - Київ

На територію Жовтневої лікарні знову завозять будівельну техніку

Версія для друку     Додати коментар - 1
13.11.2008  17:53


Забудовник приїзав з евакуатором. Фото Тимура Ібраімова
Компанія "Житлобуд" знову намагається розпочати будівничі роботи на території поряд із Жовтневою лікарнею.

Раніше розпорядженням КМДА було доручено "Спеціалізованому управлінню протизсувних підземних робіт" звести підпірну стіну. Замовником виступав "Житлобуд".

Як повідомили активісти, які протестують проти будівництва, в середу ввечері до території лікарні приїхали кілька евакуаторів, завданням яких було розчистити шлях для будівельної техніки.

Разом з евакуаторами та 4 машинами міліції прибули заступники начальника Печерського райвідділу внутрішніх справ Володимир Соцький та Олександр Жаріков.

Однак протестувальники не дозволили прибрати машини. Присутність телекамери одного з телеканалів змусила евакуатори поїхати.

Зранку в четвер, за словами активістів, бригадир з "Житлобуду" намагався встановити перед майданчиком на вулиці Шовковичній знак "зупинка заборонена".

Однак активісти викликали міліцію, яка запротоколювала порушення, але відпустила бригадира і залишила знак активістам.

"За нашою інформацією, міліція буде привозити евакуатор, щоб звільнити проїзд для будівництва під виглядом укріплення схилу, хоча він був укріплений ще в 1995 році", - зазначив один з протестувальників.

"Житлобуд", коли вів будівництво, просто засипав водовідливну канаву, тому вода пішла на лікарню. Тепер потрібно просто очистити канаву і повернути землю назад", - додав він.

Як відомо, підпірна стіна має бути створена з 180 колон, побудованих в два ряди, діаметром майже по метру. Заглибити колони збирались на 22 метри.

"Це вже буде не підпірна стіна, а фундамент будинку на схилі", - заявляв раніше один з активістів, академік Вадим Березовський.

Як відомо, Черновецький зупинив зведення житлового будинку на території лікарні у зв`язку з виявленими порушеннями, підписавши відповідне розпорядження.

Під час будівництва "Житлобуд" зробив штучний насип.

Також під час забудови висловлювалась думка, що вона відбувалась на землях, де в XVIII столітті були поховані тіла людей, що загинули від холери, чуми та інших небезпечних стійких інфекцій.

Забудовником на ділянці біля Жовтневої лікарні є "Житлобуд", генеральним директором якого на момент обрання депутатом Верховної Ради є Іван Куровський. Він пройшов до парламенту за списком БЮТ.

"Українська правда. Київ"

Коментарі - 1
Novij_Gondyras - 13.11.2008 18:34
Куровский - редкое чмо. У него половина Печерского РОВД на зарплате. Но всёравно Куровский на этом месте ничего не построит!!!!!!!!
Подивитися всі коментарі або додати свій
    НАЙГОЛОВНІШЕ
Госпсуд арештував 80% акцій "Київміськбуду"
Київ планує до кінця року продати землі на 360 мільйонів
Китайське метро на Троєщину будуватимуть за японські гроші?
Київрада перекроїла бюджет
Спритні службовці провернули аферу на більш ніж 100 мільйонів
    ПУБЛІКАЦІЇ
15
Фоторепортажі
26.08, 14:54

Родина Черновецього відпочиває на найдорожчій віллі Лазурового берегу

Черновецький знайшовся у кращому готелі Женеви
Комітет ЮНЕСКО дозволив далі будувати на Гончара, 17-23?
Новобудови у заповіднику. Чи можна Лавру розвивати цивілізовано?
    КОЛОНКА АВТОРА
16.09.2010, 15:00
Олег Боровий

Як на "громадських зборах" дерибанили 4 тисячі га київського лісу

Місцева влада вирішила затвердити перед виборами генплан на громадських зборах й розширити межі селища аж на 4 тисячі гектарів за рахунок вікового лісу. Зараз згідно з даними офіційного сайту ВРУ площа селища менша, ніж 100 гектарів.
15.09.2010, 12:00
Ірина Бондаренко

Три кольори Генплану

- Так а навіщо Черновецький захотів новий Генплан? - питаю свого знайомого з "Центру містобудування і архітектури" - підприємства, яке розробляло новий Генеральний план Києва. - Навіщо новий Генплан? Щоб прикрити земельні роздачі. Всі про це знають, - відповідає він.