This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/48a568f41a1ff/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-09-16. The original page over time could change.
Бютівець придумав як "легалізувати" будівництво над Жовтневою лікарнею? | Українська правда - Київ

Бютівець придумав як "легалізувати" будівництво над Жовтневою лікарнею?

Версія для друку     Додати коментар - 1
15.08.2008  14:31


Проект плану по зведенню підпірної стіни поряд із Жовтневою лікарнею має подати компанія "Житлобуд", яка незаконно проводила будівництво не цій території.

Про це в четвер "Українській правді" повідомив керівник "Спеціалізованого управління протизсувних підземних робіт" Олег Рубльов.

"Поки проекту плану немає, креслення управління також не отримувало від замовника. Замовник - компанія "Житлобуд", - сказав Рубльов.

Він нагадав, що згідно із розпорядженням КМДА стіну потрібно встановити до 30 листопада.

Водночас, один з представників мешканців, які протестували проти будівництва, академік Вадим Березовський вважає, що запланована стіна стане "фундаментом будинку на схилі".

"Вчора по телевізору повідомили, що буде побудовано 180 колон в два ряди, діаметром майже по метру. Поставити колони збираються на 22 метри глибиною. Це вже буде не підпірна стіна, а фундамент будинку на схилі", - заявив Березовський.

На його думку, таким чином Житлобуд "чужими руками зробить нульовий цикл робіт", бо спецуправлінню дозвільна документація не потрібна.

"Спочатку вони спотворюють схил, знищують дерева, потім вимагають закріпити схил, а далі побудують будівлю. Це новий спосіб введення в оману населення", - обурився Березовський.

Як відомо, Черновецький зупинив зведення житлового будинку на території лікарні у зв`язку з виявленими порушеннями, підписавши відповідне розпорядження.

Під час будівництва "Житлобуд" зробив штучний насип.

Також під час забудови висловлювалась думка, що вона відбувалась на землях, де в XVIII столітті були поховані тіла людей, що загинули від холери, чуми та інших небезпечних стійких інфекцій.

Забудовником на ділянці біля Жовтневої лікарні є "Житлобуд", генеральним директором якого на момент обрання депутатом Верховної Ради є Іван Куровський. Він пройшов до парламенту за списком БЮТ.

Коментарі - 1
SIM - 15.08.2008 16:30
Правильно, такие случаи надо описывать и ГЛАВНОЕ держать на контроле (м.б. создать специальный раздел типа "Горячие точки", где можно было бы видеть и выкладывать новости о безобразиях. Иначе написали - забыли, потом другие написали, по принципу сам дурак. А безобразничают и те и те. Хорошо бы еще независимую юридическую поддержку организовать.
Подивитися всі коментарі або додати свій
    НАЙГОЛОВНІШЕ
Госпсуд арештував 80% акцій "Київміськбуду"
Київ планує до кінця року продати землі на 360 мільйонів
Китайське метро на Троєщину будуватимуть за японські гроші?
Київрада перекроїла бюджет
Спритні службовці провернули аферу на більш ніж 100 мільйонів
    ПУБЛІКАЦІЇ
15
Фоторепортажі
26.08, 14:54

Родина Черновецього відпочиває на найдорожчій віллі Лазурового берегу

Черновецький знайшовся у кращому готелі Женеви
Комітет ЮНЕСКО дозволив далі будувати на Гончара, 17-23?
Новобудови у заповіднику. Чи можна Лавру розвивати цивілізовано?
    КОЛОНКА АВТОРА
16.09.2010, 15:00
Олег Боровий

Як на "громадських зборах" дерибанили 4 тисячі га київського лісу

Місцева влада вирішила затвердити перед виборами генплан на громадських зборах й розширити межі селища аж на 4 тисячі гектарів за рахунок вікового лісу. Зараз згідно з даними офіційного сайту ВРУ площа селища менша, ніж 100 гектарів.
15.09.2010, 12:00
Ірина Бондаренко

Три кольори Генплану

- Так а навіщо Черновецький захотів новий Генплан? - питаю свого знайомого з "Центру містобудування і архітектури" - підприємства, яке розробляло новий Генеральний план Києва. - Навіщо новий Генплан? Щоб прикрити земельні роздачі. Всі про це знають, - відповідає він.