This version of the page http://volvo.winnerauto.ua/ua/news/news3090 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-09-04. The original page over time could change.
Безпечний салон Volvo для алергіків / Віннер Автомотів - Volvo
www.winnerauto.ua
C30 C70 S40 S80 V50 V70 XC60 XC70 XC90
Сервіс та послуги Контакти Новини Акції Гарячі пропозиції Замовити тест-драйв


Новини

Безпечний салон Volvo для алергіків

Вважається, що в індустріалізованому світі до 45% населення страждають на алергію у тій чи іншій формі. Понад 10% хворіють на астму. Одною з причин такого драматичного зростання, що спостерігається з 1950-х років, можна назвати забруднення повітря такими речовинами, як оксиди азоту, приземний озон, пил і пилок.
У середині 1990-х рр. Volvo Cars вирішила встановити технічні вимоги та започаткувати інститути випробування, щоб створювати в салоні автомобіля атмосферу, безпечну для гіперчутливих людей. Volvo S80, представлений у 1998 році, став першою моделлю, у якій явно відчувались результати цієї праці.
 
Відсутність запахів
Задача полягає в тому, щоб зробити повітря в салоні чистішим за повітря назовні автомобіля. Це стосується повітря, що надходить до салону, а також випаровувань з матеріалів у салоні. Те, що зазвичай називають «запахом нового автомобіля», насправді являє собою невисокий рівень випаровувань з таких матеріалів, як ПВХ та деякі метали. Цей рівень є настільки низьким, що не представляє небезпеки, але коли автомобіль нагрівається, концентрація може викликати подразнення у гіперчутливих людей. Ці речовини швидко вивітрюються з салону, але метою Volvo Cars є повне видалення цих запахів.
«Ми прагнемо звести до мінімуму всі запахи, оскільки різкі запахи можуть спричинити астматичний напад», - каже Андреас Андерссон, який відповідає за чисті салони у VCC.
 
Очищувальні системи
Робота над атмосферою в салоні стосується двох основних аспектів: якості повітря та контактних алергій. Щоб зробити повітря, яке надходить до салону, максимально чистим, Volvo Cars розробила дві системи: IAQS (Система очищення повітря в салоні) та CZIP (Пакет «Чистий салон»). IAQS стежить за якістю повітря, що надходить, і автоматично закриває вентиляційні отвори, якщо рівень шкідливих речовин стає надто високим. Мультифільтр видаляє частинки та пилок і має також шар активованого вугілля для видалення запахів і приземного озону. «Система думає за вас і закриває вентиляційні отвори, наприклад, коли ви їдете в тунелі».
Повітря в автомобілі Volvo, оснащеному IAQS, ніколи не має перевищувати обмеження ВОЗ щодо міської атмосфери.
CZIP дбає про те, щоб автомобіль автоматично провітрювався протягом одної хвилини після розблокування замків через пульт дистанційного керування. Ця система рекомендована Шведською асоціацією з боротьби з астмою та алергією.

Оцінка повітря, що вдихається
Щоб уникнути випаровувань з матеріалів салону, здійснюється ретельний відбір матеріалів на ранній стадії. Крім того, виконуються випробування, під час яких компоненти салону нагріваються в печі, щоб оцінити їх вплив на якість повітря.
«Ми вирішили визначити, що являє собою повітря, яким дихають люди», - каже Андреас Андерссон.
Volvo проводить тести у трьох форматах: на окремих компонентах, на системах і на автомобілях у цілому. Симулювання дії сонячного світла проводиться на автомобілях у цілому: автомобіль нагрівається до 65 градусів (149 градусів за Фаренгейтом) і залишається у такому стані кілька годин, що можна порівняти з реальними умовами у спекотний сонячний день.
Ці тести доповнює команда VCC, члени якої нюхають різні предмети, щоб визначити, прийнятний у них запах або надто сильний.
 
Нікель і хром
Щоб запобігти контактним алергіям кількість нікелю, що вивільнюється з металевих поверхонь, зводиться до мінімуму, а замість хрому для дублення шкіри використовується натуральний рослинний екстракт. Усі тканини та шкіра в автомобілях Volvo задовольняють стандарти Oeko-Tex Standard 100, міжнародного інституту, що стежить за наявністю шкідливих речовин у тканинах.
 
Зростання інтересу
Інтерес до чистоти атмосфери в салоні зростає. Андреас Андерссон каже, що на кількох азіатських ринках це питання вийшло на новий рівень.
«Японія, Китай і Корея продемонстрували намір встановити нові законодавчі вимоги. Ми не бачили цього ще на жодному ринку. Але інтерес клієнтів до атмосфери в салоні зростає також і у Європі, і в США», - підсумовує Андреас.

повернутись до списку
Запис до
сервiс-центру Замовити
тест-драйв Ціни
Контакти
Як нас знайти
м.Київ
пр-т Московський, 24д