This version of the page http://www.vtei.com.ua/ftmt/ftmt_kaf-psyhol.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-09-03. The original page over time could change.
Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ

Кафедра психології, соціології та права

Кафедра психології, соціології та права створена у вересні 2008 р.

Основним напрямком роботи кафедри є підготовка студентів до вивчення спеціальних дисциплін, які дозволять сформувати компетентного фахівця з економіки, маркетингу, менеджменту, товарознавства, туризму та державних фінансів. Навчально–методичною метою діяльності кафедри є забезпечення викладання психологічних, правових дисциплін, курсів з «Основ наукових досліджень», «Діловодства», «Соціології» та «Фізичного виховання». Навчальні плани з усіх дисциплін спрямовані на підготовку фахівців, які відповідають сучасним вимогам і, насамперед, потребам ринкової економіки.

Пріоритетним для кафедри є повне, комплексне забезпечення навчального процесу науково-методичними розробками, які ґрунтуються на сучасній науковій базі, новітніх теоретичних розробках та технологіях, вітчизняному та зарубіжному досвіді. З усіх дисциплін навчальних планів сформовані сучасні навчально–методичні комплекси, які постійно поновлюються.

Особливістю роботи кафедри є різновекторність навчально-методичної та наукової роботи її професорсько-викладацького складу. Проте, незважаючи на різні галузі знань, напрями підготовки, професійне спрямування та спеціальності викладачів кафедри, спільним є спрямованість їх діяльності на стимулювання саморозвитку та самовдосконалення як особистісних, так і професійних якостей студентів, на гармонійне формування тілесного, душевного та духовного аспектів буття людини.

Навчально–виховний процес забезпечують 4 кандидати наук, 3 старших викладачі (здобувачі наукового ступеня кандидата наук), 4 асистенти. Крім того, до викладання низки дисциплін щорічно залучають провідних науковців з різних ВНЗ України, фахівців–практиків, тренерів.

Викладачі кафедри мають значний практичний та науковий досвід роботи, що дає їм змогу ефективно виконувати покладений на них обсяг навчально-методичної роботи, керувати науковими пошуками студентів, приймати участь у виховній діяльності.

- Соціально-психологічний семінар-тренінг «Самопізнання та самоствердження-компоненти професійного розвитку в загальному менеджменті»

- Танцювально-руховий тренінг релаксації та самовдосконалення

- Круглий стіл на тему: "Особливості правового регулювання праці науково-педагогічного персоналу"

- «Комунікативний тренінг управління»

- Інформація про стан розвитку фізичного виховання та спорту і заходи щодо залучення студентів Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ до здорового способу життя

- Конкурс на кращу презентацію з дисципліни "Основи наукових досліджень"

- Конкурс на кращу презентацію з дисципліни "Соціологія"

- Презентації до відкритого заняття:

   Відкрите заняття ас. Чешковська О.В. групи ДФ-41, 42, 43

   Презентація відкритого заняття Котик І.О., ДФК-11,12 ОАП-11д

 

Кандидат психологічних наук, доцент КОТИК ІННА ОЛЕКСАНДРІВНА,

завідувач кафедри психології, соціології та права.

 

Народилася 14 червня 1971 року. У 1996 році з відзнакою закінчила Вінницький державний педагогічний інститут за спеціальністю «Фізика», здобула кваліфікацію спеціаліста «Учитель фізики та інформатики».

Впродовж 1996–2000 рр. навчалася в аспірантурі Інституту психології ім. Г.С.Костюка АПН України за спеціальністю 19.00.01– загальна психологія, історія психології.

26 травня 2004 року у спеціалізованій вченій раді К 26. 453.02 Інституту психології АПН України ім. Г.С.Костюка захистила кандидатську дисертацію на тему: «Механізми рефлексії у процесі розвитку суб’єктності людини». Рішенням президії ВАК України від 13 жовтня 2004 року (протокол № 9-11/9) присуджено науковий ступінь кандидата психологічних наук зі спеціальності «Загальна психологія, історія психології» (диплом ДК № 025692).

Зарахована науковим кореспондентом до Інституту психології ім. Г.С. Костюка АПН України (наказ № 51 ОСН від 20 жовтня 2005 року).

Рішенням Атестаційної колегії МОН України від 19 квітня 2007 року (протокол № 2/02-Д) присвоєно вчене звання доцента кафедри психології.

З 1996 р. до 2004 р. працювала на посаді вчителя математики ЗОШ № 26 м. Вінниці.

У Вінницькому державному педагогічному університеті ім. Михайла Коцюбинського з 2001-2002 н.р. працювала за сумісництвом, а з 28.08.2004 р. на різних штатних посадах – старшого викладача, доцента, завідувача кафедри психології. З 22.01.09 прийнята на посаду доцента кафедри психології, соціології та права ВТЕІ КНТЕУ, а 1.09.2009р – завідувача кафедри психології, соціології та права. Загальний науково–педагогічний стаж роботи становить 13 років.

Протягом науково–педагогічної діяльності забезпечувала викладання низки дисциплін. Зокрема, у ВДПУ: «Математичні методи в психології», «Психодіагностика», «Експериментальна психологія» для студентів спеціальності «Психологія»; «Основи психологічних досліджень» для студентів спеціальності «Початкове навчання та практична психологія»; «Загальна психологія», «Вікова та педагогічна психологія», «Соціальна психологія» для студентів базового педагогічного профілю. У ВТЕІ КНТЕУ: «Психологія», «Методика викладання у вищій школі», «Основи наукових досліджень».

За час науково-педагогічної діяльності опублікувала 38 наукових праць, з них 11 статей у фахових виданнях, які включені до переліку ВАК України. 

Основними галузями та напрямками наукових інтересів є експериментальна психологія та психодіагностика, проблеми особистісної надійності.

Основні публікації:

1. Дослідження сформованості та особливостей розвитку суб’єктності // Проблеми загальної та педагогічної психології: 36. наук. праць Інституту психології ім. Г.С. Костюка АПН України. – К., 2003. – Т.V, ч. 4 – С. 179-189.

2. Надійність як властивість індивіда та особистості // Проблеми загальної та педагогічної психології: 36. наук. праць Інституту психології ім. Г.С. Костюка АПН України. – К., 2005. – Т.VII.– Вип. 6. –С. 175-182.

3. Роль рефлексії у формуванні готовності до вибору професії // Практична психологія та соціальна робота. – 2006. – № 3. – С.67-71.

4. Проблеми розвитку психологічних досліджень з використанням комп’ютерних технологій // Актуальні проблеми психології: Психологічна теорія і технологія навчання / За ред. С.Д.Максименка, М.Л.Смульсон. – К.: Міленіум, 2006. – Т.8.–Вип.2. – С.157-170.

5. Практикум із діагностики мотиваційної сфери особистості: Навчально-методичний посібник. Вінниця, 2008.–171 с.

Сімейний стан: заміжня. Виховує сина та доньку.

 

Кандидат історичних наук СЛОБОДИСЬКА ОКСАНА АРНОЛЬДІВНА,
доцент кафедри психології, соціології та права.

Народилася 10 травня 1972 року.

У 1996 році закінчила Український державний педагогічний університет ім. М.П. Драгоманова за спеціальністю «Педагогіка і психологія (дошкільна)» та 1998 році – Вінницький державний педагогічний університет ім. М.Коцюбинського за спеціальністю «Українська мова та література».

Науково-педагогічний стаж – 16 років, кандидат історичних наук.

У 2007 році захистила кандидатську дисертацію на тему «Діяльність академіка П.П. Сушкіна в контексті розвитку біологічної науки друга половина ХІХ ст. перша третина ХХ ст.». У 2008 році присуджено науковий ступінь кандидата історичних наук зі спеціальності 07.00.07- історія науки і техніки.

Викладає дисципліни: «Основи наукових досліджень», «Соціологія», «Методологія і організація наукової роботи».

Основними напрямками наукових досліджень є вивчення соціально-економічного розвитку населених пунктів Вінниччини у ХІХ-ХХ ст. та соціальні аспекти розвитку сім’ї у ХХ ст. Працює над рукописом навчального посібника з дисципліни «Соціологія».

Сімейний стан: заміжня. Виховує сина.

 

 

 

 

 

 

Кандидат психологічних наук ХОЛОДОВА ОЛЬГА ОЛЕКСІЇВНА,
      доцент кафедри психології, соціології та права.

 

Народилася 29 вересня 1957 року.

У 1987 році закінчила Київський державний інститут культури ім. А. Корнійчука (факультет культпросвітницької роботи) та у 1990 році Вінницький державний педагогічний інститут ім. М. Островського (спецфакультет практичної психології), аспірантуру Інституту психології ім. Г.С. Костюка Академії Педагогічних Наук України за спеціальністю - 19.00.05 - соціальна психологія.

Науково-педагогічний стаж – 19 років, кандидат психологічних наук.

У 2004 році захистила кандидатську дисертацію на тему «Психологічні засоби запобігання та корекції фрустрації у професійній діяльності молодих вчителів» у Спецраді Інституту психології ім. Г.С. Костюка АПН України за спеціальністю - 19.00.05 - соціальна психологія.

 

Викладає дисципліни: «Конфліктологія», «Психологія управління», «Психологія управління і конфліктологія», «Основи ділових комунікацій».

 

Професійну кваліфікацію практичного психолога та психотерапевта підтверджують:

- сертифікат Московського інституту гештальттерапії (керівник Долгополов Н.Б.);

- сертифікат Варшавського інституу психології здоров'я (керівник Анка Додзюк);

- сертифікат Австрійської п'ятирічної школи групової психотерапії (груповий психоаналіз, керівник Альфред Пріц);

- сертифікати Інституту тренінгу м. Санкт-Петербург про методичну підготовку в галузі створення та проведення тренінгових програм (керівники: Хрящова Н.Ю., Макшанов С.І., Лебедева К.І., Сущевська Г.І.), та про методичну підготовку в галузі групової психотерапії та психодрами (керівник - Г.Л. Ісуріна);

- сертифікат Центру тренінгу і консультування «12 колегій» м. Санкт-Петербург (керівник Лебедева К.І.).

Проходила стажування у 2002-2003 рр. в Інституті психології ім. Костюка Г.С. АПН України в лабораторії соціальної психології та у 2009 році – в Київському національному торговельно-економічному університеті на кафедрі психології та у Вінницькому національному медичному університеті на кафедрі медичної психології та психіатрії.

Наукові інтереси пов'язані з проблемами забезпечення психологічного здоров'я у професійній діяльності керівників та персоналу організацій та з розробкою сучасних методів надання психотерапевтичної допомоги.

Автор 38 науково-методичних та наукових праць, з яких 9 наукових статей у фахових виданнях.

 

Займається індивідуальним психологічним консультуванням, психотерапевтичною практикою (групова психотерапія) та проведенням соціально-психологічних тренінгів. Веде постійнодіючу психотерапевтичну групу розвитку особистості.

Є автором шести авторських тренінгових програм.

Досвід проведення групової психотерапевтичної та тренінгової роботи складає 9 000 годин.

Досвід індивідуальної психологічної консультативної роботи складає 4 000 годин.

 

Телефон 0964360156, електронна пошта: kholodova.oa@gmail.com.

 

 

 

Кандидат біологічних наук, доцент АНТІПОВ ЮРІЙ СТЕПАНОВИЧ,
доцент кафедри психології, соціології та права.

 

Народився 11 березня 1939 року.

У 1965 році закінчив Вінницький державний педагогічний інститут ім. М. Островського за спеціальністю «Анатомія, фізіологія людини та фізичне виховання».

Науково-педагогічний стаж – 45 років, кандидат біологічних наук, доцент.

У 1980 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Рост трубчатых костей кисти и некоторые факторы – его регулирующие».

Викладає дисципліну «Фізичне виховання».

Проходив стажування на кафедрі фізичного виховання Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського у травні 2009 р.

Автор 49 наукових та науково-методичних праць.

Майстер спорту з спортивної акробатики. Заслужений працівник фізичної культури та спорту України.

 

 

 

 

 

 

 

ГАВРИЛЮК АНЖЕЛА МИКОЛАЇВНА,
старший викладач кафедри психології, соціології та права.

 

Народилася 13 травня 1971 року.

У 1993 році закінчила Вінницький державний педагогічний університет ім. М.Коцюбинського за спеціальністю «Історія».

Науково-педагогічний стаж – 12 років.

Працює над дисертацією на тему «Поняття та класифікація правових інститутів» на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук зі спеціальності 12.00.01- теорія та історія держави і права; історія політичних і правових вчень.

Викладає дисципліну «Правознавство».

 

 

 

 

КРАСНІЦЬКА ГАННА МИКОЛАЇВНА,
старший викладач кафедри психології, соціології та права.

 

Народилася 2 січня 1966 року.

У 2000 році закінчила Житомирський державний педагогічний університет ім. Івана Франка за спеціальністю «Українська мова і література».

Науково-педагогічний стаж – 15 років.

Працює над дисертацією на тему «Ботанічна секція сільськогосподарського наукового комітету України(1918-1927р.р.): історія діяльності» на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук зі спеціальності 07.00.07- історія науки і техніки.

Викладає дисципліни «Діловодство», «Соціологія», «Діловий етикет».

Автор понад 20 наукових та науково-методичних праць.

Сімейний стан: заміжня. Виховує сина та доньку.

 

 

 

КОСТЮК НАТАЛЯ ПЕТРІВНА,
старший викладач кафедри психології, соціології та права.

 

Народилася 26 грудня 1975 року.

У 2000 році закінчила Національну юридичну академію ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю «Правознавство».

Науково-педагогічний стаж – 9 років.

Працює над дисертацією на тему «Застосування норм права органами виконавчої влади в Україні: проблеми теорії і практики» на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук зі спеціальності 12.00.01- теорія та історія держави і права; історія політичних і правових вчень.

Викладає дисципліни: «Підприємницьке право», «Комерційне право», «Фінансове право».

Сімейний стан: заміжня. Виховує доньку.

 

 

 

ЧЕШКОВСЬКА ОКСАНА ВАЛЕРІЇВНА,
асистент кафедри психології, соціології та права.

 

Народилася 8 квітня 1974 року.

У 2000 році закінчила Київський національний торговельно-економічний університет за спеціальністю «Правознавство».

Науково-педагогічний стаж – 9 років.

Працює над дисертацією на тему «Правове регулювання ліквідаційної процедури при встановленні неплатоспроможності господарюючих суб’єктів» на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук зі спеціальності 12.00.04-господарське право; господарський процес.

Викладає дисципліни: «Підприємницьке право», «Трудове право».

Займається практичною діяльністю. Стаж за спеціальністю - 15 років.

Сімейний стан: заміжня. Виховує сина.

 

 

 

 

 

 

 

ЛІСЧИШИН ГЕННАДІЙ ВОЛОДИМИРОВИЧ,
асистент кафедри психології, соціології та права.

 

Народився 26 січня 1973 року.

У 1997 році закінчив Вінницький державний педагогічний інститут ім. М.Коцюбинського за спеціальністю «Фізичне виховання».

Науково-педагогічний стаж – 11 років.

Викладає дисципліну «Фізичне виховання».

 

 

 

 

 

 

Кандидат юридичних наук, доцент МЕЛЬНИЧУК ОЛЬГА ФЕДОРІВНА,
доцент кафедри психології, соціології та права (за сумісництвом).

 

Народилася 29 жовтня 1971 року.

У 1994 році закінчила Вінницький державний педагогічний університет ім. М.Коцюбинського за спеціальністю «Історія» та у 2009 році – Тернопільський національний економічний університет за спеціальністю «Правознавство».

Науково-педагогічний стаж – 15 років, кандидат юридичних наук, доцент.

У 2000 році захистила кандидатську дисертацію на тему «Адміністративний апарат та органи самоврядування на Поділлі у другій половині ІХХ ст.» та у 2001 році здобула науковий ступінь кандидата юридичних наук зі спеціальності «Теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень».

Рішенням Атестаційної колегії МОН України у 2003 році присвоєно вчене звання доцента кафедри правознавства.

Викладає дисципліни: «Трудове право», «Інтелектуальна власність», «Підприємницьке право».

Основними напрямками наукових досліджень є актуальні проблеми трудового права.

Автор навчальних посібників з грифом МОН: «Правознавство» та «Трудове право».

 

 

 

 

Кандидат юридичних наук ОВЕРКОВСЬКА ТЕТЯНА КОНСТЯНТИНІВНА,
доцент кафедри психології, соціології та права (за сумісництвом).

 

Народилася 8 січня 1960 року.

У 1982 році закінчила Харківський юридичний інститут за спеціальністю «Правознавство».

Науково-педагогічний стаж – 12 років, кандидат юридичних наук.

У 2008 році захистила кандидатську дисертацію на тему «Правові засади охорони земель від забруднення та псування в Україні».

Викладає дисципліну «Підприємницьке право», «Господарське право».

Основними напрямками наукових досліджень є правові проблеми охорони якісного стану земель України в процесі виробничо-господарського та іншого використання.

 

 

 

 

 

 

АНТІПОВ АНДРІЙ ЮРІЙОВИЧ,
асистент кафедри психології, соціології та права.

 

Народився 18 березня 1974 року.

У 1995 році закінчив Вінницький державний педагогічний інститут ім. М.Коцюбинського за спеціальністю «Фізичне виховання».

Науково-педагогічний стаж – 14 років.

Викладає дисципліну «Фізичне виховання».

Тренує збірну команду інституту з баскетболу.

 

 

 

 

 

 

 

ОВЕРЧУК СЕРГІЙ ВАСИЛЬОВИЧ,
асистент кафедри психології, соціології та права.

 

Народився 24 листопада 1981 року.

У 2006 році закінчив Вінницький соціально-економічний інститут Університет «Україна» за спеціальністю «Психологія».

Науково-педагогічний стаж – 3 роки.

Викладає дисципліни: «Соціологія», «Організаційна поведінка», «Психологія торгівлі».

Сімейний стан: одружений. Виховує двох синів.

 

 

 

 

 

 

 

Кандидат психологічних наук ОВЕРЧУК ВІКТОРІЯ АНАТОЛІЇВНА,
доцент кафедри психології, соціології та права (за сумісництвом).

 

Закінчила Вінницький медичний університет ім. М.І.Пирогова.

У 2006 році у спеціалізованій Вченій раді К 70.705.02 у Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького захистила дисертацію на тему «Особливості соціально-психологічної адаптації студентів – першокурсників з особливими потребами у вищих навчальних закладах» та здобула науковий ступінь кандидата психологічних наук.

Автор 38 наукових праць, двох навчальних посібників, рекомендованих МОН України, 1 монографія.

Стаж педагогічної роботи у вищих навчальних закладах освіти ІІІ-IV рівня акредитації становить 9 років.

Викладає дисципліни: «Методика викладання у вищій школі», «Психологія».

Сімейний стан: заміжня. Виховує двох синів.

 

 

 

 

 

 

 

АДРІЯНОВ ЮРІЙ ВІКТОРОВИЧ,

лаборант, тренер-викладач кафедри психології, соціології та права

 

Народився 19 січня 1941 року.

У 1962 році закінчив Вінницький державний педагогічний інститут ім. М.Коцюбинського за спеціальністю «Фізичне виховання».

Науково-педагогічний стаж – 50 років.

Викладає дисципліну: «Фізичне виховання»

Відповідає за збірну команду інституту з футболу.

 

 

 

 

 

ТОМІН МИКОЛА ДМИТРОВИЧ,
тренер-викладач кафедри психології, соціології та права

 

Народився 10 лютого 1938 року.

У 1966 році закінчив Вінницький державний педагогічний інститут ім. М.Коцюбинського за спеціальністю «Фізичне виховання».

Науково-педагогічний стаж – 50 років.

Тренерує за збірну команду інституту з волейболу.

 

 

 

 

 

 

 

 

Кандидат педагогічних наук КИРИЧУК АНЖЕЛА СТАНІСЛАВІВНА,
асистент кафедри психології, соціології та права (за сумісництвом)

 

Народилася 17 вересня 1971 року.

У 1993 році закінчила закінчила Вінницький державний педагогічний інститут ім. М.Коцюбинського за спеціальністю «Історія і правознавство».

Науково-педагогічний стаж – 19 років, кандидат педагогічних наук.

Викладає дисципліну «Правознавство», «Права і свободи людини», «Міжнародне право».

Сімейний стан: заміжня. Виховує двох доньок.