This version of the page http://apitu.org.ua/payment (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-09-01. The original page over time could change.
Про сплату внесків | Асоціація підприємств інформаційних технологій України

Про сплату внесків

Відповідно до рішення Загальних зборів АПІТУ від 29.04.2010 річний розмір членського внеску до АПІТУ для дійсних членів складає 15 000 грн.

Перший рахунок для компанії, що вступає в дійсні члени АПІТУ, виставляється на суму, яка розраховується виходячи з суми внеску 1 250 в місяць і кількості місяців, що залишилося до кінця року. Наприклад, якщо компанія вступає в АПІТУ в липні, то їй виставляється рахунок на 7 500 грн.

Відповідно до рішення Правління АПІТУ від 18.02.2010 річний розмір внеску для асоційованих членів АПІТУ складає 1 500 грн.

Договір між АПІТУ і Членом асоціації складається з двох частин - оферти (Заява про прийняття в Члени) і акцепту (Свідоцтво про членство).

Тобто укладати окремий договір між АПІТУ і Членом асоціації для цілей сплати внесків не потрібно. Також не потрібні акти про виконані роботи чи нададані послуги. Після прийняття рішенням Правлінням чи Загальними зборами про прийом у Члени асоціації, Виконавчою адміністрацією виставляється рахунок Члену асоціації на сплату внеску.

Після сплати рахунку Виконавча адміністрація надає Свідоцтво про членство.

Інформація для бухгалтерії

Закон України "Про оподаткування прибутку підприємств" у статті 5.2.2, див. http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?page=2&nreg=334%2F94%2D%E... визначає:

5.2. До складу валових витрат включаються:
...
5.2.2. Суми коштів ..., добровільно перераховані (передані) протягом звітного року ... до неприбуткових організацій, визначених у пункті 7.11 статті 7 цього Закону ... у розмірі, що перевищує два відсотки, але не більше п'яти відсотків оподатковуваного прибутку попереднього звітного року...

Це означає, що увесь, або частину членського внесу можна віднести до валових витрат, а для перевіряючих органів в разі потреби достатньо пред'явити:

  • Статут АПІТУ, див: http://apitu.org.ua/statute або http://apitu.org.ua/system/files/Statute.doc
  • Положення про асоційоване членство в АПІТУ, див: http://apitu.org.ua/bylaw_for_associated_members
  • Свідоцтво про членство в АПІТУ
  • Копію рішення податкової інспекції про внесення АПІТУ до Реєстру неприбуткових організацій (установ): NotForProfitDecision.pdf
Прикріплений файлРозмір
NotForProfitDecision.pdf146.35 КБ