This version of the page http://www.golosiyiv.kiev.ua/crime.php?id=311 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-08-29. The original page over time could change.
:: Голосіїв-Iнфо :: інформаційний портал Голосіївського р-ну

На головну |  Форум  | E-mail






  

Свавілля влади на Житомирщині

22.05.2010 17:18 |
Джерело/автор: Марія Попова, "Покоління Майдану"

Майже рік тому сталася подія, що своїми сьогоднішніми наслідками остаточно довела продажність та корупційність влади, не кажучи вже про горе, якого вона завдала своїм безпосереднім учасникам.

 

Ось як все виглядало насправді

Житомир. Початок літа. Майже порожня дорога, якою їде вантажівка з 40 тонами грузу. За кермом — Михайло Гусєв, мешканець містечка Свалява, що на Закарпатті. Вантажівка спокійно проїжджала перехрестя на зелене світло, коли з-за рогу раптом вискочила іномарка й на повній швидкості врізалась просто в кабіну. Жінка, що сиділа поруч з водієм іномарки, померла за добу в лікарні.
Здавалося би — все зрозуміло. Винуватець ДТП — водій “Хюндаю”, що нахабно порушив правила дорожнього руху, за що й поплатився. На місці аварії він розгублено зізнався ДАІшникам, що розраховував швидко “підрізати” масивну вантажівку й спокійно попрямувати далі. Проте невдовзі і ці слова, і міліцейський протокол були забуті. Адже водієм виявився головний таможник головного Московського аеропорта Шереметьєво С. Б. Бєляков.
Тож обіцянка міліції про те, що за десять днів справу закриють, виявилася, як водиться, цяцянкою. За два місяці Михайлові прийшов виклик до суду, де він мав виступати в ролі… обвинувачуваного! Суд, що відбувся наприкінці 2009 року, не приніс втішних звісток. Пан Бєляков вимагав від Михайла Гусєва близько 300 тис. гривень морального й не тільки відшкодування. Свідчення трьох очевидців було визнано недійсними й недостовірними, хоч всі троє й стояли за кілька метрів від місця аварії. Суд же вирішив прийняти іншого свідка — той сидів за кермом автомобіля метрах в п’ятидесяти й стверджував, що у всьому винен Михайло.
З того часу Гусєв сидить у сізо. Його дружина Світлана вирішила найняти на друге засідання пристойного адвоката. Проте, можливо, через хвилювання, не навела жодних справок, віддавшись на волю випадку. Борис Забродський, що почав вести справу з жаром та захопленням, невдовзі змінив свою думку. Він переконував Світлану Гусєву, що ця справа — абсолютно програшна, немає ніяких шансів.
Вчора, 21 травня, відбулося друге засідання суду. Проте незадовго до нього Світлана від відчаю вдалася до крайніх методів, повідомивши про те, що відбувається, місцевим журналістам та розпочавши флешмоб у блог-сервісі “Живий Журнал”. Як результат — до знервованої судді навідалось кілька знімальних груп, що намагалися з’ясувати подробиці справи. Та швиденько заявила, що це тиск на правосуддя й майже силою виштовхала з залу. Адвокат, що до того впав в анабіоз, раптом розворушився після кількох дзвінків від ЗМІ й притяг на засідання усіх трьох свідків, чиї слова раніше було визнано “нелогічними”.
Отже. Висновок. Наступне засідання суду — 18 червня. До того часу у нас з вами, в усіх людей, що мешкають в Україні, є шанс якось вплинути на ситуацію. Підключаймо друзів та знайомих, журналістів, адвокатів, поширюємо інформацію повсюди. Адже корупція, про яку знають всі, просто не може проходити повз очі влади.

Кримiнал

27.08.2010 10:36

 

У Броварах побили соратника Тимошенко

28.07.2010 11:56

 

У нічному клубі Хмельницького на смерть забили колишнього дзюдоїста

27.07.2010 11:50

 

Полтавські шахраї привласнили 14 квартир

26.07.2010 09:41

 

Микроавтобус столкнулся с грузовиком: пострадали 11 молдаван

23.07.2010 13:21

 

Міліція побила журналіста і вилучила сервер опозиційної газети

22.07.2010 13:18

 

Українця за подвійне вбивство у Парижі арештували аж в Тюмені

21.07.2010 13:17

 

За побиття редактора «Коломийського вісника» хочуть посадити не тих?

21.07.2010 13:16

 

У Криму громадянин Білорусі закував свого сина ланцюгом

20.07.2010 13:12

 

Футболістів збірної Франції звинувачують у сексі з неповнолітньою

20.07.2010 10:11

 

Двох жителів Херсона засудили у Львові за крадіжки кабелю

 

всі подiї...

Пошук на сайті


Розсилка новин














Iнформацiйний портал Голосіївського району м.Києва

© Copyright 2000-2010,
Media Brand.
All Rights Reserved