This version of the page http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&article=333 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-08-28. The original page over time could change.
Черкаська обласна державна адміністрація

ЧЕРКАСЬКА ОБЛАСНА
ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

www.oda.ck.ua Офіційний портал
 
 
  

Олександр Черевко просить Прем’єра врегулювати бюджетні проблеми в області


Уряд піднімає питання виплати надбавок медикам та освітянам з 1 січня. Цьому питанню була присвячена селекторна нарада під головуванням Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко 25 січня.

За словами Прем’єр-міністра, Уряд прийняв три постанови, які передбачають надбавку у розмірі 50% від посадового окладу бібліотекарям за особливі умови роботи, надбавку з 1 січня 2010 року у розмірі 20% від посадових окладів вчителям, вихователям загальноосвітніх шкіл, викладачам та майстрам профтехучилищ і технікумів, керівникам та їх заступникам з числа педагогічних працівників за вклад у виховання дітей і надбавку за стаж у розмірі від 10 до 30% від посадових окладів медикам усіх медичних закладів країни.

Юлія Тимошенко запевнила, що ці надбавки передбачені у проекті бюджету на 2010 рік та у постанові Уряду про виконання бюджету 2010 року до моменту прийняття Держбюджету парламентом. Глава Уряду зазначила, що для проведення виплат з 1 січня вона направила в регіони відповідні роз’яснення, а також спеціальний лист щодо здійснення видатків в умовах, коли відсутній Держбюджет-2010.

За словами Прем’єр-міністра, Держказначейство за дорученням Уряду під ці цілі у січні додатково перераховує дотації для забезпечення усіх видатків.

Юлія Тимошенко подякувала представникам місцевої влади за те, що протягом 2009 року не було зірвано виплату зарплат бюджетникам та пенсій.

Голова облдержадміністрації Олександр Черевко зазначив, що станом на 1 січня боргів по заробітній платі працівникам бюджетної сфери в області нема. Так само буде виконано і відповідні постанови Уряду. Розрахунки зроблені, і за умови отримання обіцяної дотації зарплати будуть виплачені своєчасно.

Проте голова облдержадміністрації наголосив, що паралельно слід вирішити ще цілий ряд проблем, про які він неодноразово говорив і писав до Уряду.

Так, місцеві бюджети не змогли провести передбачені видатки на суму 52 млн. грн.. зароблених у 2009 році грошей, оскільки Казначейство в кінці року не здійснювало всіх платежів. Подібна ситуація зберігається і в новому році. Станом на 21 січня область не проплачено 10,9 млн. грн., хоча платіжні і підтверджуючі документи розпорядниками коштів – надані в органи казначейства в області.

Насьогодні органами казначейства фінансуються в основному захищені видатки, як-то заробітна плата, енергоносії. Але існує цілий ряд фінансових зобов’язань розпорядників коштів перед виконавцями робіт за виконані роботи та надані послуги. Це може спричинити судові позови з боку кредиторів.

Бюджетні установи в умовах неприйнятого Бюджету на 2010 рік працюватимуть відповідно до кошторису минулого року, а за рік було збільшено мінімальну заробітну плату, зросли ціни на енергоносії. Це на 90, а в деяких бюджетах і на 100 відсотків «з’їдатиме» всі бюджетні кошти, і державні установи не зможуть гасити кредиторську заборгованість. Таким чином, реальною є перспектива блокування, відповідно до рішень судів, рахунків лікарняних закладів, освітянських установ. Олександр Черевко просить Юлію Тимошенко врегулювати ці проблеми, щоб не створювати напруги в області.




Інформаційна підтримка - відділ інформаційної діяльності та комунікацій із ЗМІ управління у справах преси та інформації Головного управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації


Технічна підтримка - відділ інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату облдержадміністрації

Черкаська обласна державна адміністрація

18000, м. Черкаси,бульвар Шевченка 185

e-mail: cancelar@oda.ck.ua