This version of the page http://www.ntu-kpi.kiev.ua/927-8 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-08-27. The original page over time could change.
Хроніка міжнародного співробітництва [06-08.09] | Національний технічний університет України

Хроніка міжнародного співробітництва [06-08.09]

3-6 червня в Москві відбулася зустріч діючого президента Мережі університетів країн Чорноморського регіону BSUN (Black Sea Universities Network), яка об’єднує 116 університетів з 11 країн, ректора НТУУ «КПІ» М.З.Згуровського та рекомендованого до обрання президентом BSUN на 2010-2012 роки ректора Московського державного інституту сталі і сплавів Д.В.Ліванова. У зустрічі взяли участь директор міжнародного секретаріату проф. І.Мамут, проректор НТУУ «КПІ» С.І.Сидоренко. Предметом обговорення було посилення участі Росії та України через університети Росії та України – члени BSUN в багатоаспектному розвитку Чорноморського регіону, в спільних проектах у рамках 7-ої Рамкової Програми ЄС та інших європейських та світових програмах.


12 червня в столиці Румунії Бухаресті відбулася 33-я Генеральна Асамблея ПАЧЕС. У роботі конференції взяв участь президент BSUN,  ректор  НТУУ «КПІ» М.З.Згуровський. Він звернувся з теплими словами привітання до учасників Асамблеї і виступив з доповіддю «Роль університетів у формуванні політики сталого розвитку Причорномор’я за умов ризиків та викликів світової кризи».


У період з 16 по 19 червня на запрошення Технічного університету Берліна проректор С.І.Сидоренко взяв участь у засіданні «Cooperation Platform of Central and East European Metropolitan Universities of Technology», яку заснували в листопаді 2008 року 10 провідних технічних університетів Центральної та Східної Європи.

На засіданнях були обговорені напрямки розширення співпраці між партнерами Платформи та наступні кроки співробітництва.


30 червня в нашому університеті пройшов семінар «Сьома Рамкова Програма ЄС. Правила участі», організаторами якого виступили Національний інформаційний центр зі співробітництва України з ЄС у сфері науки і технологій та НТУУ «КПІ».  На семінарі обговорено теми: «Нові можливості Сьомої Рамкової Програми», «Досвід участі науковців НТУУ «КПІ» у міжнародних проектах та програмах», «Підготовка проектних пропозицій до РП7» та «Фінансові правила РП7».


7 липня в НТУУ «КПІ» відбулася зустріч з менеджером проекту ЮНІДО Петрою Швагер. У зустрічі взяли участь ректор НТУУ «КПІ» М.З.Згуровський, заступник проректора з наукової роботи С.О.Воронов, начальник управління міжнародних зв’язків Б.А.Циганок, директор Національного центру більш чистого виробництва В.М.Павшук та ін. Було обговорено основні напрями подальшої реалізації проекту ЮНІДО в Україні «Започаткування та функціонування в Україні національної програми з чистого виробництва» та роботи Національного центру більш чистого виробництва. Також пані П.Швагер зустрілася зі співробітниками Національного центру більш чистого виробництва та національними експертами з більш чистого виробництва. Останні пройшли навчання за програмою ЮНІДО і під час зустрічі їм було вручено відповідні сертифікати. [http://kpi.ua/news-09-07-07-unido]


16 липня за підсумками двосторонніх домовленостей у формі обміну нотами підписано Угоду між Урядом України та Урядом Республіки Корея про реалізацію проекту заснування в НТУУ «КПІ» Українсько-корейського навчального центру інформаційних технологій.


16 липня ректор М.З.Згуровський в НТУУ «КПІ» зустрівся з професором Кіотського університету паном Сатоші Конюші. Було прийнято рішення про підготовку і подання до Посольства Японії в Україні спільної заяви на участь в конкурсі на отримання фінансування за програмою Research Partnership for Sustainable Development (JST, Міністерство освіти і науки Японії).


23 липня в НТУУ «КПІ» відбулася зустріч проректора з міжнародних зв’язків НТУУ «КПІ» члена-кореспондента НАН України С.І.Сидоренка з Надзвичайним і Повноважним Послом Ватикану в Україні, Апостольським Нунцієм в Україні Його Високопреосвященством Архієпископом паном Іваном Юркевичем. І.Юркевич приділяє особливу увагу співпраці з нашим університетом та підтримує комплексну систему естетичного виховання студентської молоді. Передбачається, що одним із напрямів співробітництва буде розміщення на експозиційних площах сьомого корпусу репродукцій всесвітньовідомих художніх полотен Ватикану.


28 липня КПІ відвідала делегація Українського науково-технологічного центру (УНТЦ). Відбулося обговорення подальшої співпраці в наступних галузях: сталий розвиток, енергетична безпека та енергетична ефективність, інформаційні технології, розвиток інформаційного суспільства, нові матеріали та технології. Ректор НТУУ «КПІ» М.З.Згуровський і Виконавчий директор УНТЦ  Е.Худ підписали меморандум про співпрацю.

За інформацією департаменту міжнародного співробітництва // Київський полiтехнiк.- 2009.- № 27. (http://kpi.ua/927).