This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/4b137d171e29d/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-08-22. The original page over time could change.
Гроші зоопарку розкрадаються? | Українська правда - Київ

Гроші зоопарку розкрадаються?

Версія для друку     Додати коментар - 32
30.11.2009  10:06


Колишній заступник директора зоопарку Кирило Тарантін заявляє, що на утримання зоопарку цілком вистачило б тих грошей, які він заробляє на продажу квитків, однак прибуток звіринця розкрадається.

Про це він повідомив в інтерв'ю УНІАН.

"З початку року по вересень зоопарк відвідало 850 тисяч чоловік. Це дуже добра цифра. Раніше я рахував, скільки коштує утримання зоопарку на рік. Це десь 12 мільйонів гривень. Тобто навіть тих грошей, які зоопарк заробляє, цілком могло б вистачати. А куди діваються - невідомо!", - сказав Тарантін.

За його словами, до махінацій з грошима причетна директор зоопарку Світлана Берзіна.

"Вони мутять буквально на всьому: на календариках, навіть на ремонті котла... Вони котел відремонтували за готівку, а списали на це 17 тисяч гривень і ще якусь суму... Перед тим як заварилася ця вся каша, вона нам наводила цифри - що зоопарк заробив 19,5 мільйона гривень за дев'ять місяців цього року. Проте коли ми почали вимагати звіт, на що витрачаються гроші, з 19,5 мільйона раптом стало 17, пізніше - 14", - сказав колишній заступник директора зірниця. 

"Цікава ситуація також із турнікетами при вході в зоопарк. Їх установили ще у квітні минулого року. Спочатку казали, що вони коштують 140 тисяч гривень, потім вони чомусь стали коштувати 400 тисяч. Але ці турнікети досі не запрацювали", - розповів Тарантін.

Він наголосив, що доходи зоопарку Берзіна нібито витрачає на будівництво вольєрів, на ремонти, однак результату не видно.

"Ми всі побачили, гроші розкрадаються. По-іншому сказати не можна", - сказав Тарантін.

За його словами, гроші йдуть на вітер, а натомість керівництво зоопарку економить на тваринах.

Наприклад, після рекомендації посадити слона на дієту, потрібно було перестати давати йому  картоплю й хліб, натомість нині тварину годують лише сіном. Через це 40-річний слон за три місяці скинув п'яту частину своєї ваги - 1,2 тонни, а це є дуже небезпечним для його життя.

Слон у травні і у жовтні 2009 року. Фото УНІАН 
"Звісно, що їм вигідно годувати слона лише сіном, бо воно коштує копійки, а так слон обходиться в 400 тисяч гривень на рік. Майже на половину вони скоротили практично всі раціони. Зайдіть у будь-який зоопарк за кордоном, на тарілках у тварин завжди великий асортимент фруктів. А в нас як дали моркву, то тварина й мусить жерти ту моркву", - сказав Тарантін.

За його словами, Берзіна наче зумисне хоче завалити зоопарк, скорочуючи цілі відділи, звільняючи працівників і, відповідно, звільняючи дорогоцінну київську землю.

"Вони хочуть винищити всіх великих тварин і відрізати від території зоопарку "маленький" шматочок землі в 14 гектарів. Усі спеціалісти пішли, тварини вимирають, і для Берзіної незабаром це буде виправдання, мовляв, тварин нема, працівників нема, нам не потрібно аж 34 гектари землі - частину можна продати", - сказав колишній заступник директора звіринця.

За його словами, керівництво зоопарку вже цього року хотіло відкрити стоянку на території звіринця.

Коментарі - 32
maver - 01.12.2009 00:38
Знаете многие люди грешат обзывая друг друга животным, так вот хочу сказать что животные намного умнее и добрее таких как Черновецкий, Берзина, Кильчицкая, Басс, Довгий и т.д.
toz - 30.11.2009 22:54
Черновецкого надо посадить на маковую солому, а Берзину на сено, и посадить их в клетки. На этот чудный атракцион будут приходить все туристы посмотреть, и деньги можно заработать на зоопарк
2grifon - 30.11.2009 21:04
Говорили уже, такой популяции не место в Киеве! Животных на мыло, мыло в продажу! Это не космонавт. Это животное по кличке Космос.
grifon - 30.11.2009 20:58
кто виноват и что делать? Извечный вопрос. Ну с первой частью мы уже худо-бедно разобрались, а вот со второй есть такое предложение - посадить их всех в космический корабль и отправить на Марс, пущай там командует. Там земли навалом и вся ничейная, её он сможет до конца жизни дерибанить. Заодно поупражняется в своих сеансах общения с космическим разумом.
darkthrone - 30.11.2009 20:54
а мне вот слона очень жаль, я его ещё с детства помню и люблю, а теперь и моя малышка его полюбила, она меня каждый месяц тянет в зоопарк посмотреть на него и покормить. А из-за этой Берзиной его кормить посетителям даже не разрешают. Если слон умрёт это будет на её нечистой совести.
Подивитися всі коментарі або додати свій
    НАЙГОЛОВНІШЕ
Черновецький таки скликає сесію Київради. Щоб скасувати вибори?
Райради Києва ліквідують вже у середу?
У метро готові зробити жетони по 2 гривні
У Черновецького накрили чергових корупціонерів
Чиновник каже, що в бюджеті Києва – суцільна дірка
    ПУБЛІКАЦІЇ
3
11.08, 16:54

Комітет ЮНЕСКО дозволив далі будувати на Гончара, 17-23?

За сприяння російського експерта українським чиновникам вдалося залишити Софію Київську у Списку ЮНЕСКО і дозволити подальше будівництво на Гончара, 17-23.
Новобудови у заповіднику. Чи можна Лавру розвивати цивілізовано?
МЗС України знову атакує Пейзажну алею
Кияни відстоюють сквер перед... церквою
    КОЛОНКА АВТОРА
16.08.2010, 14:14
Ірина Бондаренко

Хто хоче бути велопрацедавцем року?

У вас в офісі є душ? А велостоянка? Можливо, ви самі їздите на роботу на безмоторному транспорті? Тоді у вашого боса є всі шанси отримати звання "Велопрацедавця-2010"!