« »

Нагороджені переможці Національного конкурсу «Благодійник року – 2009»

17 Грудня 2009 20:59


17 грудня 2009 року Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко взяла участь в урочистій церемонії нагородження переможців Третього Національного конкурсу «Благодійник року».

Захід відбувся у Митрополичих палатах Національного заповідника «Софія Київська». У ньому також взяли участь Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, члени Наглядової ради, оргкомітету та журі конкурсу «Благодійник року», переможці конкурсу, представники державних установ, громадських організацій, бізнес-структур.

Перед початком церемонії відбувся брифінг за участі представників переможців конкурсу, які розповіли про доброчинну діяльність їхніх організацій.

Відкриваючи церемонію нагородження, пані Катерина Ющенко привітала всіх присутніх із Днем благодійника, який відзначався в Україні 13 грудня. «Дуже приємно, що сьогодні у цій залі зібралися люди, небайдужі до України, – сказала вона. – І я бажаю вам величезного натхнення робити добро».

Пані Катерина вручила нагороду переможцю конкурсу «Благодійник року» у номінації «Транснаціональна компанія» – корпорації Intel Ukraine Microelectronics Ltd. Вона подякувала компанії за багаторічну підтримку проектів у сферах освіти та інформатизації суспільства. «Ви допомагаєте робити нашу освіту більш конкурентною в світі», – сказала Катерина Ющенко. Від імені корпорації Intel нагороду отримала директор освітніх програм представництва Intel в Україні Тетяна Нанаєва.

Свої нагороди отримали й інші переможці Національного конкурсу «Благодійник року – 2009»:

  • Вітчизняна компанія – великий бізнес – «Nemiroff Холдинг».
  • Вітчизняна компанія – середній бізнес – ТОВ «Мері Кей (Україна) Лтд».
  • Вітчизняна компанія – малий бізнес – видавництво «Грані-Т».
  • Фізична особа – підприємець – Микола Ревук, село Кодаки Васильківського району Київської області.
  • Бізнесмен – Олександр Мамай, м. Полтава.
  • Корпоративний благодійний фонд – Благодійний фонд журналу «Единственная» та Всеукраїнський благодійний фонд «Крона».
  • Благодійна організація – Міжнародний благодійний фонд «Карітас України».
  • Представництво міжнародного благодійного фонду чи недержавної організації – Міжнародна громадська організація Центр «Джойнт».
  • Особиста благодійна ініціатива – Маргарита Січкар.
  • Ініціативна неформальна група або колектив, громада – Ініціативна група під керівництвом Ольги Богомолець.
  • Дитяча та молодіжна ініціатива в благодійництві – Міська громадська організація «Баскетбольний клуб «Країна Баскетболія»,м. Черкаси.

У двох номінаціях – «Фінансова установа» та «Приватний благодійний фонд» – переможців не визначено.

Також були вручені спеціальні призи конкурсу:

  • «За захист прав дітей» – Лариса Слюнченко, голова ініціативної групи батьків по захисту прав дітей-пацієнтів «Відкриті двері реанімації».
  • «За використання нових технологій благодійності» – Молодий актив міста Євпаторія.
  • «За дитячий благодійний проект» – Житомирська міська дитяча громадська організація «Все робимо самі».
  • «За журналістський благодійний проект» – програма «Критична точка», ТРК «Україна».
  • Приз Інформаційно-аналітичного порталу з соціальної відповідальності бізнесу CSRJOURNAL «За високий ступінь відповідності суспільним очікуванням програм соціальної відповідальності» – «Малинська паперова фабрика – Вайдманн».

Перед учасниками та гостями церемонії виступили дитячі та молодіжні мистецькі колективи з київських дитячих музичних шкіл, Дитячої академії мистецтв, середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату ім.М.Лисенка, Київського інституту музики ім.Глієра, продюсерського центру «Зоряний шлях».

Національний конкурс «Благодійник року» заснований 2007 року. Його мета – сприяння розвитку благодійництва в Україні та його популяризація через публічне визнання та відзначення благодійних ініціатив, спрямованих на вирішення актуальних суспільних проблем.

Співзасновниками конкурсу є ВБФ «Дитячий світ», МБФ «Україна 3000», Український форум благодійників та Центр філантропії. До організації конкурсу також долучилися ІАЦ «Громадський простір» та Інститут професійного фандрайзингу. У конкурсі можуть взяти участь фізичні та юридичні особи, які протягом року надали одно- чи багаторазову благодійну допомогу для вирішення суспільних проблем. Номінантів можуть висувати громадські організації, благодійні фонди, заклади освіти, культури і охорони здоров’я, будь-які отримувачі благодійної допомоги, а також самі благодійники. До журі конкурсу входять експерти з питань соціального розвитку та благодійності. Постійними партнерами конкурсу є компанія «Гештальт Консалтінг Груп» та ІА «ІнтерМедіа консалтинг».

Третій національний конкурс «Благодійник року» стартував 3 вересня 2009 року. Загалом на конкурс поступило 106 заявок.

Версія для друку



24 Червня 2010
Голова Правління Фонду «Україна 3000» нагороджений почесною медаллю «Трудова слава» Міжнародного академічного рейтингу «Золота Фортуна»
Колектив Міжнародного благодійного Фонду «Україна 3000» вітає Олександра Володимировича з цією високою нагородою і бажає здоров’я, наснаги та успіхів. »»

16 Червня 2010
Представники Фонду «Україна 3000» підписали Меморандум на підтримку реформування законодавства щодо благодійної діяльності
Запропонованими законопроектами, зокрема, спрощується процедура і скорочується термін реєстрації благодійних організацій, а також знижується податковий тягар як для благоотримувачів, так і для благодійників. Ці законопроекти вже зареєстровані у Верховній Раді України. »»

16 Червня 2010
Катерина Ющенко взяла участь у дебатах на тему «Капіталізм не виправдав очікувань на пострадянському просторі»
»»

1 Червня 2010
Катерина Ющенко відвідала в Українському домі благодійний дитячий книжковий ярмарок
»»

31 Травня 2010
За сприяння Фонду «Україна 3000» в «Українському домі» відкрилася виставка дитячих та молодіжних фоторобіт
»»

29 Травня 2010
Олександр Максимчук взяв участь у програмі «Велика політика» на телеканалі «Інтер»
»»


  



 
© 2001-2010
Фонд «Україна 3000»
Всі права застережено

© Розроблено
NewAgeLab 2005

Про Фонд | Керівництво | Програми і проекти | Правила, процедури, стандарти | Контакти | Реквізити Фонду | Експорт RSS | Звіти

Використання матеріалів дозволено тільки з обов'язковим гіперпосиланням на сайт www.ukraine3000.org.ua