This version of the page http://www.dubno.com.ua/link7.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-08-20. The original page over time could change.
ДУБНО міський портал
 
     
Історія міста Музей Готелі Кав'ярні Чат Форум Фотогалерея Оголошення Корисні лінки

Інформація про Дубно

Варто попередити, що Дубно — не місто кількагодинної подорожі. Аби вповні насолодитися бодай краєвидами Дубенського замку, унікальної фортеці, подібних якій немає в Україні, а в Європі лише одиниці, — доведеться витратити кілька годин. Замок — родовий маєток князів Острозьких, їм Дубно має завдячувати заснуванням — поступово з оборонної твердині перетворився у вишуканий палацовий комплекс. На території замку око милують два палаци: з південної сторони — палац князів Острозьких, навпроти нього — палац князів Любомирських. Якщо ви маєте намір “вивчити” Дубно за гоголівським “Тарасом Бульбою”, неодмінно завітайте до колишнього костелу бернардинів, а нині Свято-Миколаївського собору. Духовенство храму зуміло, зберігши святість старовинного монастиря, додати йому особливої прикраси, збудувавши в нижній частині храму унікальну підземну церкву. Цікаві туристичні маршрути Дубенщини - Тараканівський форт”, с.Тараканів. Мандрівка унікальною фортифікаційною спорудою кінця ХІХ ст. - “Козацький редут”, між селами Плоска та Семидуби. Відлуння Берестецької битви 1651 року, де поховані козаки-богунці - “Джерело святої Анни”, с.Онишківці - “Тарасове джерело”, с.Підлужжя

Якщо забажаєте — вам неодмінно влаштують екскурсію головними, або ще як їх звуть, центральними підземними ходами Дубна. На власні очі побачите вікову піщану кладку, відчуєте особливий аромат підземних ходів, дізнаєтеся про їхні таємниці та легенди. У кожної вулички — своя історія. Старовинний, багатий та процвітаючий колись єврейський квартал із унікальною будівлею синагоги є місцем паломництва євреїв і сьогодні. Ще одне місце, котре неодмінно треба відвідати: незвична за формою та архітектурним стилем Луцька брама. Такої не побачите ні в Україні, ні в Європі. На “десерт”, певно, варто залишити старовинні храми та монастирі. Спасо-Преображенська церква, розташована на мальовничому півострові, що обмиває своїми водами Іква, оригінальний за архітектурним виконанням Юріївський храм, монастир кармеліток, що знаходиться при в’їзді у місто, а також численні світські будівлі, датовані XVIII-XIX століттям.

Подпись под изображением Кого це може зацікавити?

Дубно — місто несподіванок. Кожному воно відкриває свою незвідану грань. Одні приїжджають сюди у пошуках історичних декорацій гоголівського “Тараса Бульби”, інші — аби на власні очі побачити найнеприступнішу Волинську твердиню — Дубенський замок (XV-XVIII ст.). Ще когось притягує особлива аура міста, узятого в благословенне кільце старовинних храмів та монастирів, котрих у Дубні налічується більше десятка. Ще хтось неодмінно спробує розшукати сліди відомих постатей вітчизняної та світової історії, котрих також колись захопило це невеличке, ошатне місто. Гостям міста найкраще навідатися сюди в літню пору, а точніше в середині липня, коли схили Ікви потрясають шалені ритми рок-музики. Ось уже 15 років поспіль Дубно стає столицею української рок-культури, вітаючи натовпи гостей та учасників фестивалю “Тарас Бульба”.

Подпись под изображением Де там можна перекусити?

Використавши кілька фотоплівок (значно більше, ніж передбачалося заздалегідь), варто налаштуватися на смачний обід а то й вечерю в багаточисленних місцевих кафе. Примітно, що в усіх закладах подають традиційну для міста страву — вертуни по-дубенськи із різноманітними гарнірами. Годують у Дубні смачно і що найголовніше — дешево. Обід із трьох страв коштуватиме від 20 гривень. Помандруйте центральною вулицею, і самі оберете заклад для душі. Бажаєте – завітайте до фешенебельного готельно-ресторанного комплексу “Дубно”, або ж випийте кави в кав’ярні на березі річки, якщо ж ви палкий любитель середньовіччя та славних пивних традицій — і такі заклади у місті існують, стилізовані та оригінальні.

Яку історію привезти?

Привітні екскурсоводи неодмінно поділяться з вами хронологією становлення Дубенської фортеці та розкажуть силу-силенну легенд, котрими багата земля Дубенщини. Місцеві неодмінно звернуть увагу на те, що попри неодноразові напади татар Дубенський замок ніколи не був узятий приступом. Можете не сумніватися, що, піднявшись на одну з оборонних веж замку, почуєте історію-легенду про відважну княжну Беату, котра з вежі направила гармату на полчище татар, тим самим відігнавши їх від замкових мурів. Із того часу вежу кличуть “Дівочою”, а дубенчани з покоління в покоління переповідають про героїчну княжну.

© 2008 Всі права захищені       Розробка та дизайн "Vinchi"
 

есть ли любовь на свете : грейфер