This version of the page http://uarl.com.ua/taras/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-08-15. The original page over time could change.
URS Ukrainian amateur radio server



Про радіоаматорську дипломну програму „Кобзар” та дні активності радіоаматорів Черкаської області, присвячених 196 річниці з дня народження та 149 річниці з дня перепоховання Т.Г.Шевченка на Чернечій горі в м. Каневі. 

-

   

Шевченкова правда

   
         

196-я годовщина рождения ТАРАСА
Дни активности радиолюбителей Черкасской области
Дні активності радіоаматорів Черкаської області, присвячених 196 річниці з дня народження та 149 річниці з дня перепоховання Т.Г.Шевченка на Чернечій горі в м. Каневі.


Уважаемые друзья!
 

         В связи с подготовкой положения о дипломе «Т.Г.Шевченко» уточняется список памятников и бюстов расположенных в населенных пунктах Украины.
Просьба ко Всем кто располагает новыми данными и может дать информацию по своим населенным пунктам в кратчайший строк сообщить на адрес
c

 UT4CF@mail.ru

Сверить свои данные можно с ниже приведенным списком можно здесь.


 Радіаматорська дипломна програма «Кобзар»


Черкащина – серце України. Багаті природні ресурси, значний історико –культурний  потенціал. Багатство архітектурних та археологічних пам*яток створюють можливість для всебічного задоволення пізнавальних потреб не лише вітчизняних,  а й іноземних радіоаматорів. На Черкащині є заповідні місця, де на кожному кроці оживають давні звичаї та традиції українського народу.


З метою вивчення історико-культурних надбань українського народу, популяризації серед радіоаматорів національної культурної спадщини пов*язаної з життям та творчістю геніального поета, прозаїка, художника, великого громадянина і патріота  Т.Г.Шевченка, розроблена радіаматорська дипломна програма «Кобзар» .

Програма включає в себе дипломи: «Кобзар», «Тарас», «Черкащина», «Чернеча гора»,  дерев*яна плакетка «Тарас»,  вимпели  з нагоди  річниці з дня народження   та річниці з дня перепоховання Т.Г.Шевченка.

Для полегшення та прискорення виконання радіаматорської  дипломної програми «Кобзар» двічі на рік проводяться дні активності радіаматорів Черкаської області.  


         ПОЛОЖЕННЯ


Про радіоаматорську дипломну програму „Кобзар” та дні активності радіоаматорів Черкаської області, присвячених 196 річниці з дня народження та 149 річниці з дня перепоховання   Т.Г.Шевченка  на Чернечій горі в м. Каневі.

Організатори:

Черкаський обласний радіоклуб, товариство радіоаматорів-короткохвильовиків «ТІКИЧ».

Дата і час проведення:

з  00:00 06 березня 2010 року по 23:59 09 березня 2010 року

та

з 00:00 21 травня 2010 року по 23:59  23 травня 2010 року за київським часом .

Для участі в днях активності запрошуються радіоаматори всіх країн.

При роботі на  діапазонах 3,5 – 28 МНz, радіоаматори бажаючі отримати диплом „Кобзар” повинні набрати 196 очок,  в діапазоні 1,8 МНz очки подвоюються.  При роботі на УКХ та цифровими видами зв’язку достатньо провести 5 звязків з радіоаматорами Черкаської області.Такі ж умови виконання диплому для спостерігачів.

Радіоаматорам Черкащини для отримання диплому „Кобзар” необхідно провести зв’язки з іншими учасниками днів активності   для кожної категорії радіостанцій відповідно:

1-     250 QSO                         3- 150QSO                     

2-     200 QSO                         4- 100 QSO
      

Нарахування очків             

-         радіостанції села Моринці  і міста Канева –10 очка

-         індивідуальні радіостанції Черкаської області –5 очка

-         колективні радіостанції Черкаської області –7 очок. 

-         радіостанція працююча з музею-садиби Т.Г.Шевченка с.Моринці– 20  очків

-         радіостанція працююча з меморіального комплексу „Тарасова криниця» смт.Лисянка – 15 очків.

Радіостанціі  Черкаської області з СПС або УПС-20очків. Зараховуються  радіозв’язки проведені усіми видами випромінювання, повторні зв’язки можна проводити на різних діапазонах.

          Диплом «Кобзар» видається тільки за роботу в днях активності.

 


Диплом «Тарас»

Для виконання умов  диплому «Тарас» необхідно провести на діапазонах:3,5-28MHZ-30QSO,1,8MHZ-15QSO, цифровими видами зв*язку-5 QSO, з населеними пунктами України в яких встановлені пам’ятники або бюсти Т.Г.Шевченку (перелік на сайті UARL).

Для виконання умов вимпелу «196 років з дня народження Т.Г.Шевченко» необхідно провести 20 QSO з радіостанціями Черкаської області,обов’язковими є проведення не менше як по 1 зв*язку з районами:СH-15,CH-11,CH-01,CH-02,CH-07.На вимпел зараховуються зв’язки починаючи з 01по 30 число будь-якого одного місяця року, починаючи з 01.01.2010 року.



Диплом «Черкащина»

Для виконання диплому «Черкащина»  необхідно провести по два зв*язки з кожним  адміністративним районом Черкаської області,  починаючи з 01.01.2010 року.



Диплом «Чернеча гора»

В дні активності з  21 травня по 23 травня 2010 року  буде видаватися диплом «Чернеча гора» та вимпел з нагоди 149 річниці з дня перепоховання Т.Г.Шевченка в м.Каневі. Для отримання диплому  «Чернеча гора»  протягом 2010 року необхідно набрати  149 очків. Кожна станція Черкаської області дає одне очко.В  дні активності очки подвоюються. Для отримання вимпелу з нагоди перепоховання  Т.Г.Шевченка на Чернечій горі в м.Каневі необхідно провести  20 зв*язків з радіостанціями Черкаської області. Обов*язковим є проведення по 5 зв*язків з аматорами Канівського та Звенигородського району. Плакетка видається за проведення зв’язків з 50 населеними пунктами України в яких встановлено пам’ятники або бюсти Т.Г.Шевченко та при наявності у заявника  дипломів «Кобзар», «Тарас»,«Черкащина», «Чернеча гора»  та вимпелів .

 Заявки на отримання  дипломів, вимпелів   та плакетки   направляти на адресу:

Любчич Федір Іванович,  вул..Нова, буд.2 , смт.Лисянка Черкаської обл., 19300
або

на Е-mail - UT4CF@mail.ru


Заявки на диплом «Кобзар» направляти до 01 травня 2010 року,  на решту дипломів час виконання не обмежений
Переможці в днях активності будуть відмічені цінними призами, грамотами та вимпелами.

Вартість пересилки кожного диплому,  вимпелу по Україні –15 грн., для інших держав - 5 у.о. плакетки- 10 у.о.

              

Повна інформація http: uarl.com.ua /taras/                                   

Черкаси 2010 рік

 


Положення та нагороди за 195 річниці 2009 року

Положення про диплом "Кобзар" та днях активності 2008 радіоаматорів Черкаської області з нагоди 194 річниці з дня народження
Тараса Григоровича Шевченко - геніального поета, художника і мислителя.
Зразок диплому "Кобзар"
ПОЛОЖЕНИЕ  О ДИПЛОМЕ "КОБЗАРЬ" и ДНЯХ АКТИВНОСТИ Черкасской области посвященных 
192 годовщине со дня рождения Т.Г.Шевченко
Образец диплома "Кобзар" (2005 год)
ИТОГИ  ДНЕЙ АКТИВНОСТИ ПОСВЯЩЕННЫХ 191 ГОДОВЩИНЕ СО ДНЯ РОЖДЕНИЯ Т.Г.ШЕВЧЕНКО
   7-9 МАРТА 2005 Г.