This version of the page http://www.spfu.gov.ua/rus/dep_view.php?id=25 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-08-02. The original page over time could change.
Фонд государственного имущества Украины
      официальный информационный сервер      
Поиск Детальный
поиск
 >> Главная >> Центральный аппарат >> Департаменты
ukr rus eng
  
  
Мониторинг объектов



Департамент финансового анализа

Публикуется на языке оригинала
Тел.: 200-34-30, 200-33-36 Биографическая справка директора структурного подразделения
Кобзаренко Виталий Васильевич

Основними завданнями Департаменту є:

1. Захист прав держави та здійснення функцій управління в господарських товариствах в межах повноважень, наданих корпоративними правами, що належать державі.

2. Фінансово-економічний аналіз діяльності господарських товариств.

3. Організація надходження, накопичення та обробки фінансово-економічної інформації про фінансово-майновий стан ВАТ та Компаній у обсязі, передбаченому нормативними актами Фонду.

4. Організація і участь у процесі погодження (затвердження) фінансових планів ВАТ та Компаній, у статутних фондах яких більше 50 відсотків акцій належать державі та контроль за виконанням показників фінансових планів ВАТ та Компаній, протягом року.

5. Моніторинг та контроль за повнотою і своєчасністю нарахування та сплати дивідендів акціонерними товариствами з метою безумовного виконання завдання державного бюджету з цього питання.

6. Організація взаємодії з регіональними відділеннями з питань, що входять до компетенції Департаменту, та координація роботи з ними.

7. Узагальнення практики застосування законодавства з питань, що входять до компетенції Департаменту, розробка пропозицій щодо вдосконалення законодавства, нормативних актів та надання їх на розгляд керівництву Фонду. Підготовка пропозицій щодо вдосконалення системи управління корпоративними правами держави.

8. Розробка та забезпечення контролю за відповідністю законодавству статутних документів та внутрішніх нормативних актів ВАТ та Компаній.

9. Розробка, у межах своїх повноважень, а у разі необхідності, спільно з іншими структурними підрозділами Фонду, проектів положень, інструкцій, методичних рекомендацій та інших нормативних актів.

10. Розгляд, надання відповідей та роз'яснень на листи, заяви, скарги міністерств, центральних та місцевих органів виконавчої влади, установ, підприємств, організацій та громадян з питань, що входять до компетенції Департаменту.

11. Виконання та участь у виконанні доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України.

12. Впровадження політики держави в питаннях створення і діяльності державних холдингових та державних акціонерних (національних) компаній (далі - Компаній), а також аналіз доцільності їх функціонування.

13. Координація у Фонді державного майна роботи з питань створення, функціонування, приватизації і ліквідації Компаній.

14 Організація роботи представників держави в складі ревізійних комісій ВАТ, ХК та ДАК, державна частка у статутних фондах яких більше 25% статутного фонду.

Для виконання вказаних завдань на Департамент покладено наступні основні функції :

1. Здійснення заходів, спрямованих на створення та ведення інформаційної бази фінансових показників роботи ВАТ та Компаній.

2. Здійснення збору та обробки фінансової та статистичної звітності ВАТ та Компаній.

3. Аналіз господарської діяльності ВАТ та Компаній на основі фінансової та статистичної звітності.

4. Здійснення моніторингу соціально важливих фінансових показників господарської діяльності ВАТ та Компаній, зокрема заборгованості перед бюджетом та державними цільовими фондами.

5. Надання методичних рекомендацій регіональним відділенням зі збору та обробки фінансової та статистичної звітності, проведенню аналізу господарської діяльності ВАТ, які знаходяться в їх управлінні та з інших питань віднесених до компетенції Департаменту.

6. Підготовка довідок керівництву Фонду з показників фінансово-економічної діяльності ВАТ та Компаній.

7. Розробка методичних рекомендацій для проведення аналізу фінансово-економічного стану ВАТ та Компаній.

8. Розробка та удосконалення методології автоматизації і впровадження комп'ютерних систем отримання, обробки даних з обліку звітності та аналізу фінансово-економічного стану ВАТ та Компаній.

9. Участь в розробці та погодженні проектів законів, нормативних актів стосовно управління державними корпоративними правами у ВАТ та Компаніях.

10. Участь у розробці нормативних та методичних документів міністерств та відомств з питань, що стосуються компетенції Департаменту.

11. Організація фінансового планування у ВАТ та Компаніях з державною часткою більше 50 відсотків, здійснення заходів щодо організації погодження, затвердження та контролю за виконанням фінансових планів.

12. Розробка проектів законодавчих та нормативних документів з питань нарахування дивідендів у ВАТ та Компаніях на державні корпоративні права і контроль за надходженням дивідендів до державного бюджету.

13. Здійснення контролю за нарахуванням та дотриманням строків сплати дивідендів у ВАТ та Компаніях відповідно до фінансово-економічної звітності господарських товариств, порядком обчислення чистого прибутку та розрахунку частки дивідендів на державні корпоративні права.

14. Підготовка зведеної інформації щодо нарахування та перерахування дивідендів по Україні в цілому і зокрема по областях та підприємствах.

15. Організація призначення представників держави до складу ревізійних комісій відкритих акціонерних товариств, державна частка у статутних фондах яких більше 25% статутного фонду, та координація їх роботи.

16. Участь в роботі комісій, створених наказами Фонду, з перевірки господарської діяльності ВАТ та Компаній та з інших питань віднесених до компетенції Департаменту.

17. Участь у міжвідомчих комісіях, створюваних Фондом за дорученнями Президента, Кабінету Міністрів України з питань, віднесених до компетенції Департаменту.

18. Участь у роботі комісій, що створюються іншими органами центральної виконавчої влади та відомствами в межах компетенції Департаменту.

19. Здійснення заходів щодо створення комісій з ліквідації Компаній.

20. Розробка у межах своїх повноважень, а у разі необхідності, спільно з іншими структурними підрозділами Фонду, проектів положень, інструкцій, методичних рекомендацій.

21. Робота з листами та запитами господарських товариств, підприємств, установ, організацій та громадян, з питань що належать до компетенції Департаменту і підготовка проектів відповідей.

22. Підготовка проектів відповідей на запити Верховної Ради України, Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, міністерств та відомств.

23. Підготовка проектів наказів, розпоряджень Фонду, що стосуються діяльності Департаменту.

24. Участь у семінарах з лекціями та роз'ясненнями стосовно питань управління корпоративними правами держави, віднесених до компетенції Департаменту.

25. Підготовка пропозицій щодо вдосконалення системи управління державними корпоративними правами.

26. Розгляд документів та підготовка проектів рішень щодо розпорядження майном ВАТ і Компаній: продажу, списання, обміну, передачі в оренду, безоплатної передачі, консервації (розконсервації), внесків до статутних фондів інших юридичних осіб.

27. Ведення реєстру товариств та переліку майна, щодо яких прийнято рішення по розпорядженню майном, на підставі листів (розпоряджень), якими Фонд надав погодження щодо розпорядження майном.

28. Розгляд питань, пов'язаних з примусовою реалізацією майна ВАТ і Компаній, які знаходяться в управлінні центрального апарату Фонду.

29. Ведення моніторингу договорів оренди, укладених господарськими товариствами, в статутних фондах яких державний пакет акцій становить більше ніж 50% та знаходиться в управлінні центрального апарату Фонду.

30. Узагальнення даних моніторингу договорів оренди майна ВАТ, пакети акцій яких знаходяться в управлінні Фонду та регіональних відділень.

31. Здійснення аналізу звітів ВАТ за результатами господарських операцій з майном.

32. Проведення тематичних перевірок відповідності вимогам чинного законодавства договорів оренди майна, укладених господарськими товариствами та інших питань щодо розпорядження та використання майна товариств.

33. Надання методичної та організаційної допомоги регіональним відділення Фонду з питань контролю за використанням майна ВАТ.

34. Опрацювання проектів Положень про порядок розгляду питань щодо розпорядження та використання майна ВАТ і Компаній , 100% акцій яких належать державі, та підготовка наказів Фонду на їх затвердження.

35. Опрацювання, в межах компетенції, планів санації та мирових угод товариств, які знаходяться в стадії банкрутства та надання пропозицій до них.

36. Розгляд питань цільового використання об'єктів соціальної сфери, включених до статутних капіталів господарських товариств, та передачі їх до комунальної власності.

37. Розгляд матеріалів та підготовка висновків, пропозицій та проектів рішень з питань розпорядження майном ВАТ та Компаній, нарахування дивідендів, складу ревізійних комісій для включення їх в завдання на голосування на загальних зборах акціонерів та засіданнях наглядових рад.

38. Підготовка, розгляд та погодження проектів рішень щодо створення, реорганізації та ліквідації державних холдингових та державних акціонерних (національних) компаній.

39. Укладання та переукладання контрактів з головами правлінь Компаній, ведення їх реєстру і контроль за виконанням умов цих контрактів.

40. Підготовка для атестаційної комісії Фонду документів з атестації голів правлінь ВАТ і Компаній, управління якими здійснює Фонд.

41. Формування (створення) персональних складів наглядових (спостережних) рад Компаній або підготовка пропозицій Кабінету Міністрів України, іншим міністерствам і відомствам щодо кандидатур від Фонду до їх складу.

42. Організація заходів щодо скликання загальних зборів акціонерів Компаній та контролю за проведенням загальних зборів акціонерів корпоративних підприємств Компаній.

43. Здійснення заходів, спрямованих на забезпечення контролю за діяльністю корпоративних підприємств, холдинговими корпоративними пакетами акцій яких володіють, користуються та розпоряджаються Компанії.

44. Контроль за погашенням Компаніями та їх корпоративними підприємствами заборгованості по заробітній платі.

45. Участь в межах компетенції у розгляді питань банкрутства та санації Компаній.

46. Внесення пропозицій стосовно приватизації Компаній.

47. Розробка планів приватизації (планів розміщення акцій) Компаній.

48. Участь у роботі з формування статутних капіталів Компаній шляхом передачі державних пакетів акцій акціонерних товариств та державного майна.

49. Вивчення досвіду, узагальнення та внесення пропозицій керівництву Фонду щодо змін законодавчих та нормативних актів з питань створення та діяльності Компаній.

50. Ведення реєстру корпоративних підприємств, холдинговими корпоративними пакетами акцій яких володіють, користуються та розпоряджаються Компанії.

51. Підготовка інструктивних листів та методичних рекомендацій з питань функціонування Компаній.

52. Внесення пропозицій щодо врахування особливостей створення та порядку приватизації Компаній.

53. Погодження в межах компетенції умов застави майна.

54. Співпраця з регіональними відділеннями Фонду за напрямками діяльності Департаменту.

55. Надання роз'яснень, опрацювання проектів нормативно-правових актів з питань відображення у фінансових планах господарських товариств, де державна частка складає більше 50 відсотків, витрат на виготовлення землевпорядної документації.

56. Підготовка пропозицій щодо розпорядження земельними ділянками, на яких розташовані об'єкти нерухомості, які є власністю ВАТ, у разі здійснення товариством дій щодо відчуження, міни, списання, оренди, безоплатної передачі, внесення до статутних капіталів інших господарських товариств зазначених об'єктів нерухомості та забезпечення контролю за їх виконанням.

57. Здійснення заходів, спрямованих на внесення до статутних капіталів державних акціонерних та холдингових компаній земельних ділянок, на яких вони розташовані, виконання доручень, розгляд звернень, скарг, клопотань, надання роз'яснень з цього питання.


2003-2006  "Радиопроект", программирование "АИТЕК"

ВВЕРХ