This version of the page http://www.spfu.gov.ua/ukr/news_big.php?id=7057 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-08-01. The original page over time could change.
Фонд державного майна України
      офiцiйний iнформацiйний сервер      
Пошук Детальний
пошук
 >> Головна
ukr rus eng
  
  
Моніторинг об'єктів



Новини докладнiше

07.05.2010
В Запорізькій області за рішеннями судів стягнуто 2,162 тис. грн. штрафних санкцій

КОРОТКА ДОВІДКА

ПРО РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ РЕГІОНАЛЬНОГО ВІДДІЛЕННЯ ФДМУ ПО ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗА І КВАРТАЛ 2010 РОКУ

Наказом ФДМУ від 03.02.2010 № 147 регіональному відділенню доведено завдання щодо очікуваного надходження у 2010 році коштів від приватизації об'єктів груп А, Д, Е, Ж державної власності, а також продажу земельних ділянок, на яких зазначені об'єкти розташовані, у розмірі 1390,0 тис. грн. Планове завдання І кварталу складає 500,0 тис. грн.. За звітний період до Державного бюджету України надійшло 711, 522 тис. грн., що становить 142% до планових показників І кварталу.

Станом на 01.04.2010 залишаються діючими 511 договорів оренди, у т.ч. оренда нерухомого майна - 504, цілісних майнових комплексів - 7. За звітний період до Державного бюджету України від оренди державного майна перераховано 2225, 12 тис. грн..

Регіональним відділенням завершена робота щодо встановлення наявності та розміру державної частки у статутному капіталі ТОВ "Якимівський комбікормовий завод". Розмір корпоративних прав держави у статутному капіталі цього товариства становить 5, 9 %. Наказом ФДМУ від 10.02.2010 №189 державну частку включено до переліку об'єктів групи Е, що підлягають приватизації.

До переліку об'єктів груп В,Г та об'єктів агропромислового комплексу, які підлягають підготовці до продажу у 2010 році увійшли такі підприємства Запорізького регіону:

- ВАТ "Мелітопольський завод "Автокольорлит", Бердянський державний завод скловолокна, Запорізьке державне підприємство "Кремнійполімер", Державне підприємство "Тепличний комбінат". Підготовку до продажу перерахованих підприємств здійснює центральний апарат ФДМУ;

- Державне підприємство "Сільськогосподарське підприємство "Запорізьке" - підготовку до продажу проводить регіональне відділення.

У І кварталі поточного року відбувались торги на фондовій біржі пакетів акцій ВАТ "Електроприлад" (8,48%), ВАТ "НДІ "Перетворювач" (46,04%), ВАТ "Супутник" (34,21%), ВАТ "Токмацький елеватор" (10,39%), підготовлених для продажу у попередні періоди. Крім того, у 2010 році підготовлений та направлений пакет документів, необхідних для організації продажу ВАТ "Якимівський елеватор" (29, 87 %) на фондовій біржі. .

Регіональне відділення здійснювало функції з управління державними корпоративними правами 17 відкритих акціонерних товариств. У зв'язку з перебуванням 6 господарських товариств на різних стадіях банкрутства, функції регіонального відділення з їх управління припинені у відповідності до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визначення його банкрутом". Таким чином, фактично в управлінні регіонального відділення залишилися корпоративні права 11 ВАТ.

Станом на 01.04.2010 на балансах 12 господарських товариств, приватизацію яких здійснювало регіональне відділення, залишається 13 гуртожитків, що не увійшли до їх статутних фондів, і щодо яких проводяться роботи з органами місцевого самоврядування відповідних територіальних громад з передачі їх у комунальну власність..

Станом на 01.04.2010 в управлінні регіонального відділення перебувало 3089 одиниць державного майна, які знаходились на балансах 92 господарських товариств.

У звітному періоді було перевірено державне майно у кількості 142 одиниці, що перебуває на балансах 15 господарських товариств.

У І кварталі 2010 року фахівцями регіонального відділення здійснено рецензування 92 звітів з незалежної оцінки майна та актів оцінки, у тому числі 90 звітів з незалежної оцінки майна та 2 акти оцінки (стандартизована оцінка) з розрахунку початкової вартості пакету акцій ВАТ "Якимівський елеватор" (29, 867 %) та визначення вартості майна для повернення у державну власність об'єктів незавершеного будівництва.

Враховуючи вимоги законів України "Про оренду державного та комунального майна" та "Приватизацію державного майна" спеціалістами контрольно-ревізійного відділу регіонального відділення здійснені перевірки виконання умов 10 договорів купівлі-продажу, 40 договорів оренди державного майна. Крім того, було перевірено дві державні установи - Запорізький національний університет та Запорізький центр льотної підготовки ім. О. І. Покришкіна - щодо дотримання законодавства про оренду державного майна та ефективного його використання. Також на виконання плану-графіку проведення контрольних заходів, затвердженого ФДМУ, у звітному періоді здійснені 2 перевірки дотримання вимог чинного законодавства у процесі відчуження та передачі в оренду державного майна. Одночасно з цим контрольно-ревізійним відділом регіонального відділення на виконання доручення правоохоронних органів здійснено перевірку дотримання орендарями вимог чинного законодавства з питань оренди державного майна, в ході якої було перевірено шість договорів оренди державного майна, що не увійшло до статутного фонду ВАТ "Гамма". З ініціативи регіонального відділення за фактами найбільш суттєвих порушень у сфері приватизації, виявлених під час здійснення моніторингу використання державного майна, виконання умов договорів купівлі-продажу та договорів оренди було спрямовано 15 листів до органів прокуратури з метою вжиття ними відповідних заходів щодо захисту інтересів держави.

З метою захисту державних інтересів, у випадках порушення покупцями, орендарями зобов'язань по договорах, регіональним відділенням протягом звітного періоду постійно проводилася передбачена законодавством претензійно-позовна робота. Протягом І кварталу у провадженні господарських судів та судів загальної юрисдикції знаходилось 162 справи за участю регіонального відділення у якості позивача, відповідача чи третьої сторони. У господарських судах знаходиться 6 справ за позовами регіонального відділення щодо розірвання договорів купівлі-продажу у зв'язку з невиконанням зобов'язань покупцями. За рішеннями судів та в досудовому порядку стягнуто 2,162 тис. грн. штрафних санкцій за порушення умов договорів купівлі-продажу. У звітному періоді подано 11 претензій щодо стягнення заборгованості з орендної плати, штрафних санкцій по договорах оренди на загальну суму 26,75 тис. грн. та 38 позовних заяв на загальну суму 422,09 тис. грн.

З повним текстом звіту про роботу регіонального відділення можна ознайомитися на офіційному веб-сайті http://www.fdm.zp.ua


2003-2006  "Радіопроект", програмування "АІТЕК"

ВГОРУ