This version of the page http://www.personal-plus.net/255/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-31. The original page over time could change.
Персонал Плюс - №3 (255) 24 - 30 січня 2008 року
Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
про видання | передплата | форум
свіжий номер | rss

Київський Афон

Вероніка Собко 19 січня весь православний люд України святкував Водохрещення Господнє. Хтось ходив святити воду до Свято-Михайлівського храму, хтось до Києво-Печерської лаври. Історія виникнення цих святих для християн місць більш-менш відома. Але є в Києві одне місце, де не лише свято, а й звичайний день проходить якось незвичайно. Це Київський Афон, або Свято-Троїцький монастир (Китаєвська пустинь).
[ читати далі... ]
Актуально

Тінь Ніколаєнка

[ читати далі... ]

Звільнити «МАРС-75»

Активісти всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентське братерство» 21 січня вранці у Генічеську (Херсонська область) провели акцію «громадського звільнення» радіонавігаційної станції МАРС-75, яка дотепер використовується ЧФ РФ, від підрозділу російської морської піхоти.
[ читати далі... ]

Будьте обережні! Скоро Україну «накриє» грип

Через один-два тижні Україну очікує пік захворювання грипом і гострими респіраторними вірусними інфекціями, після чого почнеться спад захворювання.
[ читати далі... ]

Хто нас дискредитує?

Президент Віктор Ющенко називає поведінку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та мера Києва Леоніда Черновецького такою, що дискредитує державу.
[ читати далі... ]

В Альпах врятували сім’ю українських нелегалів

[ читати далі... ]

За рахунок держави

[ читати далі... ]

Грип моніторять

[ читати далі... ]

Кадрові питання — на останок

Верховна Рада України розглядатиме кадрові питання тільки після розгляду пакету законопроектів, які запропонував Президент України.
[ читати далі... ]
Політикум

Екзамен для опозиції на вміння мислити стратегічно

ТОП-новиною минулого тижня, безумовно, стали події у Верховній Раді України. Приводом для протистояння, яке загрожує обернутися новою парламентською кризою, стала інформація, озвучена сенатором США Ричардом Лугаром. Американський сенатор схвально відізвався про позицію приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО під час наступного саміту Україна–НАТО в Бухаресті у квітні 2008 року.
[ читати далі... ]
Суспільство

ДІТИ СТРАХУ

[ читати далі... ]

Українська «демократія»

Олесь Вахній Посвідчення журналіста в кишені й нелицемірна любов до України зобов«язують мене до принциповості й безкомпромісного протистояння злу й несправедливості.
[ читати далі... ]
Непридумані історії

Як Ленін по Хрещатику гуляв

Статистика, яка нібито знає все, не може дати відповіді на запитання, скільки залишилося людей, які бачили Леніна. Можливо, коли в ринкових умовах був на це попит, таких очевидців не меншало б, а, чого доброго, більшало.
[ читати далі... ]
Перо

Хамовита претензійність

Роман Стяг Куций розум хама винахідливий на пошук виправдання власній недолугості. Аргументи котрими він послуговуватиметься, вражатимуть розміром абсурду й безглуздості. На противагу їм, богобоязливі діти світла (маю на увазі наділених належними талантами патріотів) скромно рятуючись від морального й фізичного перевтомлення й вбивства власних нервових клітин, слухняно втілюючи в життя одну з порад Христа не сипати перед свинею перлів і бісеру, ухиляються від виснажливих і здебільше беззмістовних дискусій (чи то б пак малоконтрольованих в царині лексики словесних баталій).
[ читати далі... ]

«Товариш Жан» відкриває обличчя

У США вийшла книга про знаменитого радянського перебіжчика
[ читати далі... ]
Політикум

Розборки у звіринці

Щотижневий «політичний телегадючник» порадував глядачів новим реаліті-шоу
[ читати далі... ]
Цензура

За матеріалами роботи політконтролю НК-ДПУ у 20-ті роки ТАБУ — НА ДУМКУ

Революційний переворот у жовтні 1917 року відкрив необмежені можливості для впровадження па величезних просторах колишньої Російської імперії комуністичного світогляду. Оскільки значна частина населення не сприймала нової «релігії», то, окрім пропагандистських та агітаційних акцій, Радянська влада почала застосовувати адміністративний тиск.
[ читати далі... ]
Світ

Туреччина: стратегічні вектори розвитку

Як відомо, курс зовнішньої політики є органічним продовженням внутрішньої політики, що проводиться, а також у значній мірі визначається зобов’язаннями держави в якості члена регіональних та міжнародних блоків та організацій. На сьогодні день Туреччина є повноправним членом таких організацій як ООН (1945), МВФ (1947), НАТО (1952) тощо.
[ читати далі... ]

Латвія витуряє з країни російського дипломата

Сергій Торопов, якого збираються вислати з країни, є першим секретарем російського посольства, що відповідав за зв’язки посольства з пресою, повідомляє Інтерфакс-Україна.
[ читати далі... ]

Солана закликав Мушаррафа провести вільні і чесні вибори в Пакистані

[ читати далі... ]

У Британії розпочались дебати щодо Лісабонської угоди

В понеділок, 21 січня, британський парламент почав обговорення законопроекту про ратифікацію Лісабонської угоди, що стосується реформування політичних інститутів Євросоюзу.
[ читати далі... ]
Урок історії

Що ми втратили...

Микола Трикоза Перебуваючи цим літом у рідному селі, я отримав у подарунок від голови сільської ради книжку — історичний нарис В.Перерви «Храм святого апостола Іоанна Богослова у селі Фурси».
[ читати далі... ]
УКРАЇНСЬКИЙ ЛIДЕР

Дворічний хлопчик навчив прабабу читати

Хлопчик із селища у Вінницькій області в рік самостійно вивчив алфавіт і вже в півтора читав газети. Але на цьому допитливе маля не зупинилося. У два роки він навчив свою 85-річну неписьменну прабабу читати...
[ читати далі... ]

На волині славлять христа

...У цій залі ще стільки нечистої сили не бачили: і хвостатої, і рогатої, і тітку з косои. А Ангели з крилами, з дзвіночками... Словом, усі персонажі традиційного українського вертепу разом з гуртом колядників і щедрувальників відкривали сімнадцяту сесію Волинської обласної ради, що відбулася наступного дня після свята Василя, тобто 15 січня.
[ читати далі... ]

МАУП допоможе усім

[ читати далі... ]
Плин

Пиріжок-нелегал

Споживчий ринок завжди був і залишається предметом пильного інтересу підприємців. Особливо «точкі», де завжди є «пасажиропотік», де є як кажуть продавці, — «тяга»… Запропонуй на такому місці, де завжди багато людей, любий товар і він піде в будь якому випадку. Хто потім і кому претензії пред’являти буде?
[ читати далі... ]

В Індонезії спецназ розігнав студентську демонстрацію

[ читати далі... ]

У Росії військкомат забрав до армії школяра

[ читати далі... ]

Виставка іграшок

[ читати далі... ]

На стажування до Польщі

[ читати далі... ]

Ісландський школяр і «секретний» номер Буша

[ читати далі... ]

Конкурс триває

[ читати далі... ]
Дивосвіт

ФІЛОСОФІЯ МОРСЬКОГО ДНА

Наталя Околітнеко [ читати далі... ]

Мамути вимерли не через метеорит

Генетики спростували гіпотезу про те, що шерстисті мамонти вимерли через раптовий природний катаклізм, наприклад, зміну положення земних полюсів чи падіння метеорита.
[ читати далі... ]

Рибі допомогли... феноли!

Як відомо, в Амур заходять на нерест всі різновиди лососевих далекосхідного басейну. Варварське виловлювання риби у 90-і рр. ХХ ст. з метою вилучення чорної та червоної ікри сильно підірвало рибні запаси басейну Амуру і призвело до зменшення кіль­кості риби і її роз­мірів.
[ читати далі... ]
Дивосвіт

Астероїдний планетотрус

Лев Поліщук Відомо, що майже вся територія Сибіру знаходиться у зоні вічної мерзлоти. Під шаром грунту, що відтаює влітку, лежить товстий (іноді до 300-400 метрів завтовшки) шар змерзлої породи, що є такою багато тисячьоліть. З давих-давен великі сибірські річки, підмиваючи круті береги, вивільняли з льоду цілі туши мамонтів, волохатих носорогів, або інших тварин, що збереглися в мерзлоті з доісторичних часів.
[ читати далі... ]

Космічна бомба прискорила еволюцію

Астероїдна атака спровокувала вибух біорізноманітності 470 млн. років тому
[ читати далі... ]

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.
Реєстраційне свідоцтво КВ № 12115-986ПР від 18.12.2006 р.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, personalp@ukr.net або за телефоном редакції (044) 525-61-85