Рассылки по e-mail RSS-экспорт Карта портала
Реклама Контакты Системы ЛІГА:ЗАКОН

Интернет-конференция

Главная страница | О Пресс-Центре | События | Интернет-конференции | Видео | Фотогалерея | Заявка

22 октября 2007 г.,13:00

Интернет-конференция
Тараса Чорновила

члена Политсовета Партии регионов
на тему:
"Вибори 2007: Deja Vu"

Чорновил Тарас Вячеславович родился 1 июня 1964 г. во Львове в семье журналиста и известного общественного деятеля, правозащитника, в последствии - председателя Львовского областного совета и народного депутата Украины Вячеслава Чорновила и врача–фтизиатра, общественного деятеля Елены Антонив.

Среднее образование Т.Чорновил получил во Львовской общеобразовательной СШ N51. с 1981 по 1982 г. работал лаборантом кафедры прикладной геодезии Львовского политехнического института. 1982-1984 гг. - служба в армии. 1985-1989 гг. - санитар городской больницы скорой помощи (Львов). С 1986 г. активно занимался общественной деятельностью: член правозащитной Украинской Хельсинской группы, Украинско-хельсинского союза, Союза независимой украинской молодёжи. Член редколлегии самиздатовского журнала "Украинский вестник", редактор самиздатовской газеты "Молодая Украина", руководитель Украинского независимого издательско-информационного союза и т.д. Образование - базовое высшее. В настоящее время заканчивает правоведческий факультет Львовского государственного университета, специальность "Международное право".

1990-1994 - депутат Львовского областного совета. 1992-1993 - заместитель директора научно-издательского предприятия "Мета", 1993-1998 - главный редактор издательства "Стрим". С 1998 по 2000 г. - на общественных началах помощник-консультант народного депутата Украины Геннадия Удовенко. В 2000 г. работал главным редактором газеты "Час", впоследствии - шеф-редактором издания. 16 июня 2000 г. на довыборах избран народным депутатом Украины по мажоритарному избирательному округу N115 города Львова. 31 марта 2002 г. повторно избран депутатом (избирательный округ N116).

В 2006 и 2007 гг. избирался в Верховную Раду по списку Партии регионов. 2000-2006 - член Комитета Верховной Рады Украины по вопросам местного самоуправления, председатель подкомитета бюджетного обеспечения органов местного самоуправления. С 2006 г. - член Комитета иностранных дел, председатель подкомитета по вопросам внешнеэкономических связей и трансграничного сотрудничества. Член политсовета Партии регионов.

Вдячний усім читачам порталу Ліга за задані питання, вибачаюся, що не зміг відповісти на всі. З глибокою повагою і побажанням спокою, злагоди, процвітання та впевненості у завтрашньому дні.

Фоторепортаж>>


Вопросы:
 

Добрый день. Тарас Вячеславович, скажите, каким вы видите будущее Украины на ближайшие пять лет? Заранее признателен.
Вадим
17.10.07 17:14

Т.Ч. Вітаю всіх журналістів і читачів порталу ЛІГА. Я дуже радий, що можу сьогодні спілкуватися з читачами вашого Інтернет-видання. Ліга – найінтелектуальніший Інтернет-ресурс України і рівень читача відповідно теж дуже високий. Це, безумовно, накладає і на мене певні зобов’язання. Постараюся не зрадити ваших сподівань.


Найближчі 3 роки нас чекає постійна політична нестабільність. Нормальна стабілізація може відбутися лише після президентських виборів. Нажаль, сьогодні всі дії політиків продиктовані логікою майбутньої президентської кампанії, що приводить до суцільного деструктиву. Можлива тимчасова стабілізація політики у випадку широкої коаліції. На превеликий жаль, політична нестабільність боляче б’є й по економічних і фінансових процесах. Невизначеність майбутнього гривні, газових договорів, загроза реприватизації – це тільки частина наслідків політичної нестабільності.

Здравствуйте!
Как Вы считаете, сможет ли бело-красно-оранжевая коалиция продуктивно работать на благо всей страны? Есть ли шанс у такой коалиции, или нас ждет очередной виток драки из-за портфелей и как следствие распад такого союза?

Ольга, Киев
17.10.07 17:26

Т.Ч. Я особисто не вірю у спокійну стабільну роботу так званої демократичної коаліції. Занадто багато внутрішніх суперечностей, ідеологічної несумісності, парадів амбіцій, а також різних планів на президентські вибори. Можу прогнозувати три періоди розпаду: в момент формування коаліції, коли під договором не вистачить підписів до 226; при голосуванні за спікера, коли за кандидатуру Кириленка не проголосує частина Нашої України і БЮТу (можливі 2-3 тури спікеріади і зовсім новий кандидат); третій варіант – при голосуванні за Прем’ера – частина нашеукраїнців уже заявила, що не підтримає Тимошенко. Ми не втручаємося в цей процес, нікого не підкуповуємо. Якщо коаліція таки буде створена, не прогнозую більше 1 року діяльності. Юлії Тимошенко на президентські вибори необхідно йти з опозиції, вона спровокує розвал коаліції чужими руками. Саме розуміння цього стримує від приєднання до коаліції Литвина, який не звик бути гравцем на коротку дистанцію.

Тарас, коли ви перестанете розкрадати державне майно та вигадувати різні ситуації щодо вашої не причетності до вчинення злочинів, обіцяти народу навести порядок в державі? Може Ваші фракції слід здати мандати разом з усією нововибраною Верховною Зрадою?
Фемида
17.10.07 17:26

Т.Ч. Маєте факти злочинів і не подали їх до прокуратури – значить Ви злочинець, винний у укриванні злочину. Пустослівно заявляти про чиїсь злочинні дії – це лише помножувати правовий нігілізм. У мене теж є багато претензій до БЮТу і Нашої України, але доки ми чогось не довели, звинувачувати буде неправильним. Щодо здачі мандатів – Вам так хочеться безперервних виборів? А країну не шкода? Кожні нові вибори в Україні залишають наслідки співрозмірні з потужнім стихійним лихом загальнонаціонального масштабу. Тільки коли утвориться постійна коаліція та її уряд з перспективою 5-річної діяльності можна буде почати дійсно важливі реформи. Позачергові вибори нас загальмують ще на рік.

РОЛЬ ОСОБИ В ІСТОРІЇ ДЕРЖАВИ МОЖЕ БУТИ ВЕЛИЧНОЮ, МОЖЕ БУТИ ГАНЕБНОЮ, А МОЖЕ БУТИ НІКЧЕМНОЮ.
ЗА РОКИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ КОГО Б ВИ ВІДНЕСЛИ ДО ЦИХ КАТЕГОРІЙ (ПО ОДНІЙ ЛЮДИНІ)? У ЯКІЙ КАТЕГОРІЇ ВИ БАЧИТЕ СЕБЕ?

ТАРАС ,ТЕРНОПІЛЬ
17.10.07 17:29

Т.Ч. Ваша класифікація псевдонаукова. Філософія виділяє понад 7 типів, але не таких як у Вас. Щодо себе, то визначу роль самореалізації. Щодо Ваших пропозицій, вони виглядають нефілософськими, а пропагандистськими. Тому відносити до даних категорій помітних в Україні людей вважаю недоречним.

Пан Тарас. А Вам не стыдно выступать перед людьми, которые знали и уважали вашего отца.
Ведь, насколько я помню, все Ваши выступления люди не принимают всерьез.


17.10.07 18:22

Т.Ч. Я захоплююся Вашою самовпевненістю. Зрівняти себе з усім людством – це звичайно круто. Щодо оцінки чи не оцінки діючих сьогодні політиків, то вона буде більш чіткою, коли ці люди вже зійдуть з політичної арени. Щодо мого батька – прочитайте хоч одну його статтю, зокрема про потребу федеративного устрою України, методи розв’язання мовних проблем та інші. Тоді побачите, що не все так просто, як при звичайних пропагандистських штампах. Якби сьогодні жив В’ячеслав Чорновіл, країна була б зовсім іншою і іншою була б роль багатьох нинішніх політиків.

Тарас Вячеславович, чи вважаєте Ви остаточні результати виборів відносно результату екзіт-полу математичною похибкою?
admin
17.10.07 18:44

Т.Ч. Результати виборів майже повністю співпали з результатами екзит-полів, не перевищивши допустимої похибки. У нас є претензії до того як забезпечувались вибори, ми вважаємо, що були суттєві порушення і також виявили нав’язування дрібних порушень при проведенні екзит-полів. Але ми перші визнали результати виборів .Про порушення треба було заявляти в день виборів з реальними фактами. Якщо самі не виявили, то мусимо миритися з тим, що повідомляє ЦВК. Найбільші проблеми були спровоковані ще до дня голосування, в тому числі через масовий підкуп виборців. Але ми, нажаль, належно не прореагували.

Приветствую, уважаемый Тарас! Ответьте мне на единственный вопрос: почему ПР включилась в незаконную избирательную кампанию? Именно этот этап меня интересует. Ведь это дежа вю а-ля "третий тур" 2004!!! Ну, предположим, Ваши депутаты боятся за свою собственность, поэтому согласны на все, приправляя при этом свои шаги рассуждениями о мире, спокойствии и законе, как высших ценностях, но зачем тогда называться партией??? Ведь вы, ПР, пошли на выборы представляя своих избирателей. "Проиграв" по сути, вы "сдали" и "НАТО" и "языковый вопрос". Продолжая в том же духе, Восток и Юг Украины с вашей непосредственной помошью будут украинизированы и так далее. Лично я не просто разочарована вашими действиями, но и многие, кто голосовал за вас, поверьте, из последних сил в Харькове, учитывая "подвиги" Добкин-Кернеса, считают, что ПР за красныим словцом скрывает элементарную сдачу избирателей в угоду фин. интересам своих бизнесов. Зачем, прикрываясь законом, участвовать в беззаконии? Считаю, что то, что сейчас происходит, является адекватным возмездием для ПР за пошаговую сдачу позиций. Избирателя вы тоже потеряете, только не в борьбе, а просто потому, что сдаетесь без борьбы, и это заметно.
Хелен
17.10.07 19:20

Т.Ч. Переконаний, що згода на неконституційні позачергові вибори стала тим фактором, який забрав у нас сотні тисяч голосів на сході України. Ми дійсно виглядали непослідовними, а окрім того не зуміли чітко пояснити мотиви такого кроку. Я сам був тоді сторонником більш жорстких дій, зокрема, початку процедури імпічменту. Завершити його ми б не змогли, але саме висунення офіційних звинувачень від багато чого Президента стримувало б. Але позиція ПР була більш миролюбна і продиктована логікою не протистояння, а пошуку компромісів. Коли сьогодні оцінюю ті події, то не можу дати однозначної відповіді, чи правильно ми поступили. Нехай залякування внутрішніми військами – це дійсно була страшилка і не більше. Але Верховній Раді нормально працювати не дали б, за додаткових півроку все одно створили б конституційну підставу для перевиборів, а удар по економіці та іміджу країни був би набагато страшнішим.

Из-за почти полного бездействия Партия Регионов значительно потеряла своих поклонников. Это и ничтожные пенсии, зарплаты. Это высокие цены на продовольствие и их постоянный рост, не говоря уже о топливном кризисе (бензин и т. д.). ВОПРОС: ЗАЧЕМ ОБЕЩАТЬ, ЕСЛИ НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕШЬ???? Это относится полность ко всей команде Януковича. Почему постоянно Вы во всем уступаете "помаранчевым", идете у них на поводу? (последнее те же незаконные выборы). Народ перестает Вам верить. И это страшно!!! И это становится уже сбывшимся фактом!!! Наверно, созрел вопрос смены вашего лидера???
Анатолий
17.10.07 19:34

Т.Ч. Проблема не в лідері. Янукович, на мій погляд, сьогодні найкращий Прем’єр і найефективніший лідер партії. Але ми допустили серйозні помилки у виборчій кампанії ,в тому числі щодо основних гасел і політичної реклами, чим викликали більше роздратування, а також не зуміли своєчасно взяти під контроль спровоковані нашими опонентами процеси щодо цін на продукти першої необхідності. Також не розумію чому не звинуватили відкрито реальних винуватців. Вся Україна чує, що ціни на олію виросли майже вдвічі, але не почула, що підняв їх не Кабмін, а структура близька до Тимошенко, очолювана їхнім депутатом, яка володіє майже половиною ринку олії. Та сама ситуація на хлібному і м’ясному ринках. Чому ми мовчали? У мене відповіді нема. Мабуть, не навчилися ще проводити справді жорстко конкурентну виборчу кампанію. Стосовно заяв опонентів, що жити при Януковичі стало гірше, то згадайте 64-й рік, коли знімали Хрущова тими самими методами.

Скількі років треба ПР, а би майбутне таки стало вже сьогодні?
Cvacho
18.10.07 09:42

Т.Ч. Майбутнє є майбутнім. Сьогодні є сьогодні, вчора є вчора. Не розумію формулювання Вашого питання.

Добрий день. Чи довго Ви збираєтесь бути разом з олігархами Партії регіонів?
Михайло
18.10.07 09:50

Т.Ч. Тому що не хочу бути з олігархами БЮТ і НУНС. В Партії регіонів дуже багато виробничників, директорів, спеціалістів. Є, звичайно, і власники надпотужних фінансово-промислових об’єднань, але на відміну від наших опонентів наші мільйонери і мільярдери вкладають всі кошти у реальне виробництво саме в Україні, а не займаються фінансовими спекуляціями, штучним доведення до банкрутств, рейдерськими атаками. Подивіться на реальний рівень зарплат на тих же підприємствах Ахметова. Давайте оцінювати роль бізнесменів не за вартістю власності, а за вкладом у розвиток держави, бо інакше спустимось до рівня примітивного люмпену.

Здравствуйте!
Тарас Вячеславович, что собирается предпринять Партия Регионов в случае, если "Оранжевые", никого не спросясь, введут войска НАТО, разгонят национальную армию (просто ликвидируют ее как таковую) и начнут творить что-то вроде происходящего в Грузии. Имеются ли у Партии регионов какие-то рычаги воздействия на "Лакомок" добравшихся к коже украинцев?

Рита
18.10.07 09:53

Т.Ч. Змальована Вами ситуація дещо перебільшена. Подібного в Україні не відбудеться. Спроби втягнути Україну в НАТО чомусь не велися до 2005 року і стали активними зараз в період політичного протистояння між США і Росією на базі питань ПРО та Ірану. Це тимчасова кон’юнктура і про нас в НАТО зразу ж забудуть як тільки Росія знов домовиться з США. Ми добилися підпису Президента під універсалом щодо обов’язковості референдуму з цього питання. Порушити цю домовленість ми не дамо. Засоби маємо. Але давайте разом з брудною водою не вихлюпувати і дитину, співпрацювати з НАТО в рамках програми "Партнерство заради миру" ми повинні. І бажано досягнути хоч 10% активності, яку проявляє Росія – теж член цієї програми.

Добрый день. Тарас Вячеславович. Если состоятся очередные внеочередные парламентские выборы в Украине, скорее всего рейтинг вашей партии упадет еще сильнее. Если я не прав, опровергните это мнение.
Александр
18.10.07 11:05

Т.Ч. Ви праві. Тому ми не маємо права на авантюрні дії на зразок не складання присяги, в наслідок чого виборчий процес виявиться незавершеним і Президент дістане шанс оголосити ще одні позачергові вибори. На мій погляд, політично Партії регіонів було б вигідно щоб до влади прийшла Тимошенко. Ми занадто швидко забулися про удар, який вона нанесла економіці та загалом державі, повірили маніпулятивним заявам "а-ля Пинзеник". Якщо присяга буде прийнята і Рада запрацює, то буде 3 варіанти: помаранчева коаліція, широка або рік без жодної коаліції. У продовж року після дострокових виборів нові оголошувати забороняє Конституція. Як ми розпорядимося цим роком при будь-якому з 3-х варіантів, такими й будуть наші результати на наступних президентських та парламентських виборах. Ми зробили ряд помилок, але, і це принципово, не в діяльності уряду, а в політичних і передвиборчих процесах.

Шановний пане Тарасе! Я маю до Вас досить делікатне питання, яке пов`язане з іменем Вашого батька - В`ячеслава Чорновола, однієї з найповажних людей в Україні та наймудріших в українському політикумі. Впевнений, що якби пану В"ячеславу Богом було б відведено довше життя, то в Україні не було б такого політичного хаосу та безладу. Але, нажаль, цієї людини серед нас немає і Україна з його смертю втратила дуже багато перспектив у становленні, як держава. Прошу вибачення, що я нагадав Вам про смерть дорогої Вам людини, але Ви є, а Ваш батько був, людьми публічними, тому Ви мусите моє запитання сприймати у тій формі, як воно є. А воно буде стосуватись Ваших з батьком стосунків, як між рідніми людьми та водночас політиками.
Отже, пане Тарасе, як Ви вважаєте, чи одобрив би пан В`ячеслав Ваше перебування(членство) в рядах партії "Регіони"?
Я не мав наувазі, що Ви маєте бути в іншому протилежному "таборі". Це Ваш особистий вибір, і я його поважаю. Але політичні погляди та переконання Вашого батька не мали нічого спільного з політичною силою такого спрямування, як Партія регіонів.
Буду вдячним, якщо Ви знайдете час та бажання відповісти на моє запитання.

СЕРГІЙ
18.10.07 11:20

Т.Ч. Дуже вдячний за добрі слова про мого батька. Якби він був живий, ми мали б іншу Україну. Кучма в 99-му все ж став би Президентом, але йому довелося б рахуватися з головним своїм опонентом – Чорноволом. Не було б зроблено ряду злочинів. Багато нинішніх політиків пішли б іншою дорогою, зокрема, Ющенко продовжував би працювати у банківській сфері й зробив би кар’єру в МВФ, Янукович, очевидно, просувався б у виконавчій владі, може, був би Прем’єром, але напевне не претендував би на посаду Президента, а Ваш покірний слуга найімовірніше далі займався б видавничою справою й навряд чи пішов би у велику політику. При житті В’ячеслава Чорновола ми могли собі дозволити займатися "чистим мистецтвом". Тому ситуація при якій Чорновіл мав би схвалювати чи осуджувати моє перебування в Партії регіонів просто не виникла б.
Щодо несумісності його поглядів з принципами ПР, то по багатьох доктринальних питаннях вони співпадають. Безумовно, розбіжностей дуже багато, але політсили, які називають себе його спадкоємцями, набагато дальше відійшли від його бачення майбутнього України та розуміння моралі в політиці.

Здравствуйте. Тарас, у Вас есть совесть? Если да, то мучает ли она Вас после всех Ваших невыполненых обещаний? Заранее спасибо.
Вадим
18.10.07 12:36

Т.Ч. Не будьте голослівним. Перерахуйте невиконані обіцянки і тоді по кожній я дам аргументовану відповідь: де не виконали, де не змогли, а де зобов’язання виконані. Совість мучить за інше, коли особисто не зумів допомогти людині, яка такої допомоги просила персонально від мене, а не вистачило ресурсів, або просто відклав і не здійснив.

1. Як Ви думаєте, чи є Партія Регіонів виразником волі українського народу, зокрема населення працьовитого Донбасу, при тому, що все загальнонародне добро - "фабрики, заводи, газети, пароходи", що створювалося декількома поколіннями радянських людей, за кримінальними схемами перейшло у власність до декількох ВОЛОДАРІВ ДОНБАСУ - КЕРМАНИЧІВ ПАРТІЇ РЕГІОНІВ? Адже, й надалі "раби на панщину ідуть і діточок своїх ведуть" у нібито незалежній Україні. Останнім часом Януковичем введено додатково біля 60 посад заступників Міністрів. 2/3 цих посад зайняли вихідці з Донбасу, ставленики Регіонів.
КЕРМАНИЧІ ПАРТІЇ РЕГІОНІВ - ВОЛОДАРІ ДОНБАСУ мають намір стати ВОЛОДАРЯМИ УКРАЇНИ та створити ПАХАНАТ?

ТАРАС.ЛУЦЬК
18.10.07 13:14

Т.Ч. Мені шкода, що Ви далі живете дешевими стереотипами. А як бути з Індустріальним союзом Донбасу, який фінансував Ющенка, а мільярдів, заводів, "пароходів" у них не менше? Як бути з мільярдами соціаліста Бойко? Ви дуже спрощено оцінюєте ситуацію на сході України. А тепер оцініть дії помаранчевих олігархів як Коломойський, Жеваго і т.д., вони теж мільярдери, але нічого в цьому житті не створили, не побудували, лише спекулятивно захоплювали всіми нами створену власність. Не боляче Вам при такому підході оцінювати свій вибір, Ви ж напевне за них проголосували. Стосовно того чи може Партія регіонів бути представником всієї України – сьогодні ще не до кінця, так само як і БЮТ та НУ-НС. Це випливає і з результатів виборів, і з програмних принципів. Але за останній рік ситуація в Україні географічно вирівнюється. Ми трохи втрачаємо підтримки на сході, але відчутно більше нас підтримують в центрі і на заході, в тому числі і в прекрасному місті Луцьку. Надіюся, за 2-3 роки в Україні буде дві або три дійсно загальнонаціональні партії і ПР буде точно серед них.
Щодо слів на зразок "паханат" і т.п., то не опускайтеся до лексики Луценка, Ви ж справляєте враження інтелігентної людини.

Уважаемый Тарас! Вы пытаетесь говорить об импичменте Президенту, но на самом деле Президент от имени ВСЕГО НАРОДА Украины объявил его Вам и Вашей команде, за вашу неспособность жить и работать по демократическим и цивилизованным принципам. Вопрос: Когда Вы серьезно начнете работать на ВЕСЬ НАРОД Украины?
Александр, Донецк
18.10.07 13:37

Т.Ч. Нажаль, Ви неправі. Прочитайте Конституцію, закони України, проаналізуйте, що відбулось весною і побачите, що ми програли протистояння з Президентом саме через те, що, можливо, зарано вирішили в цій країні жити строго за законами. Якраз друга сторона на кожному кроці їх ігнорувала, нав’язала Вам поняття "духу Конституції" замість пунктуального виконання всіх норм законодавства. Так що тепер треба вибирати – або примусити крок за кроком другу сторону жити за законами, або перейняти їхні принципи повного правового нігілізму. Шкода, що Ви дивитесь на світ через окуляри з непрозорими сердечками.

Тарас! Я искренне желал успеха и Вам лично и Вашей партии. Всегда считал Вас, не боюсь этого сравнения, эталоном современного политика, так как нигде не было информации, что Вас купили, нигде не читал компромата на Вас (в отличии от других регионалов, компрой на которых забит весь Инет). Я и мои близкие поддерживали ПР всегда .... до этих выборов, так как:
Вопрос:
1. Я знаю, что г-жа Катрин-Клер-Ющенко лично поздравляла г-на Ахметова Р.Л. с Днём Рождения и присутствовала на нём, после чего Р.Л. "дал добро на новые выборы". Почему он "сдал" партию, выборы, страну, наши надежды????
2. Г-жа Инна Богословская поливала регионалов изо всех дыр своего тела, даже заявляла, что никогда не оставит фекалий на одном поле с г-ном Азаровым Н.Я. Зачем Вам нужны были "такие неидейные кадры"? Она и сама влезла в список ПР и протащила на хвосте своих "чернокнижников" из Виче!!!

Теперь мы в электорате КПУ. Они логичны, последовательны, идейны, прогнозируемы.

Руслан Байденко
18.10.07 14:35

Т.Ч. Щодо першого звинувачення, то Ви щось переплутали. На вибори ми згодилися в травні, а день народження Ахметова було у вересні. На самому святкуванні я не був, тому підтвердити чи спростувати присутність деяких гостей не можу. До речі здається він і не відзначав його в широкому колі. Але підґрунтя вашого звинувачення щодо домовленостей між частиною ПР і Секретаріатом Президента звучить часто. Думаю, що логіка наших дій усе ж полягала в іншому – затяте протистояння не приведе ні до чого доброго і переможців у такій війні просто не буде.
Щодо другого – дозвольте мені не коментувати персональні звинувачення. Стосовно Вашого вибору, мені шкода, що ми втратили Ваші голоси, але все ж Ви підтримали наших партнерів по коаліції. Надіюся, що за цей рік ми продемонструємо достатньо послідовності і позитиву, щоб відновити Вашу довіру.

Пане Тарасе! Яка основна причина того, що Ви відступили від Руху та приєднались до В.Януковича?
Василь
18.10.07 14:41

Т.Ч. А де тепер той Рух? Його лідери прийняли рішення ліквідувати партію і влитися в космополітичний НУ-НС, зрадивши за кілька мандатів заповіт В.Чорновола: "Рух ми повинні зберегти".
З Рухом я попрощався коли ця партія відкрито підтримала Л.Кучму в 2001 році, не зважаючи на те, що більшість рядових рухівців тоді звинувачували його у вбивстві Чорновола, що, однак, не було підтверджено чи спростовано. З Нашою Україною попрощався через разючу невідповідність слів і справ. Придивіться безпристрасно до Президента, його любих та нових друзів і ви побачите ті самі аргументи, які для мене ще в 2003 р. стали визначальними. До Партії регіонів шлях був довгий. Спершу я підтримав особисто Януковича, за яким бачив і бачу справді позитивний прогрес.

Здравствуйте! Есть ли у Партии регионов план выхода из сложившейся ситуации на рынке недвижимости в г.Киеве, когда купить квартиру практически нереально, а арендная плата на уровне средней зарплаты по Киеву.
Александр
18.10.07 15:07

Т.Ч. Ціни на нерухомість у столиці та ряді обласних центрів сьогодні диктуються спекулятивними схемами та наївною вірою, що нерухомість – найприбутковіше капіталовкладення. При таких об’ємах будівництва обвал цін неминучий. На мій погляд – це тільки питання часу. Так що частину проблем розв’яже сам ринок. Завдання держави – будівництво адекватного соціального житла та здешевлення кредитів на його придбання. Частина цих планів відображена у нашій виборчій програмі і частково профінансована згідно проекту бюджету на наступний рік.

Пане Тарасе, доброго дня! Скажіть, будь ласка, чому Партія Регіонів так слабо захищає себе і своїх виборців. ПР набрала більше голосів, а коаліцію формують інші; помаранчеві піарилися за допомогою Президента - регіонали мовчали...ви завжди мовчите там, де, навпаки, варто говорити.
Надя, Івано-Франківськ
18.10.07 15:13

Т.Ч. Як не сумно, але Ваш висновок багато в чому вірний. Я особисто у продовж кампанії наголошував на багатьох речах, які і Ви згадуєте. Стосовно ж того, хто буде формувати коаліцію, то курчат у листопаді рахувати будемо. Чомусь я переконаний, що наступний рік ми будемо жити з урядом Януковича, або при широкій коаліції, або ж при варіанті простої більшості.

Розкажіть про свою сім`ю? Як Ви проводите свій вільний від роботи час?
В.Б.
18.10.07 15:14

Т.Ч. Одружений вдруге. Старші діти разом з матір’ю живуть у Німеччині, вже громадяни цієї країни, однак спілкуємося постійно. Вони вже студенти. Дружина - програміст, молодший син ходить в 3-й клас. Вільного часу не так багато. Найчастіше використовую його дуже непродуктивно – тупо відсипаюся. Люблю почитати. Коли є трохи більше часу, сідаю з ріднею в автомобіль і їду кудись далеко. Це може бути Австрія, Італія, Корсика. Звик тільки до такого активного відпочинку без 5-и зіркових готелів, переповнених нашими співвітчизниками.

Що, на Вашу думку, треба зробити в Україні, і в які терміни, щоб повернути багатомільйонну заробітчанську армію назад в Україну?
Б.В.
18.10.07 15:23

Т.Ч. Вибір варіантів невеликий. Якби виконувалася не на словах, а на ділі обіцянка Президента про мільйон робочих місць на рік, то половина заробітчан вже були б в Україні. Рецепти: створення реальних робочих місць при прямому сприянні держави; відкриття перспектив для малого і середнього бізнесу, зокрема, через зниження податків; спрощення системи легалізації тих не особливо великих коштів, які наші заробітчани сьогодні можуть вкладати хіба що в будівництво свого житла чи навчання дітей, а не в легальний бізнес.

Добрый день.
1)Почему у ПР такие малосоциальные программы, Вы сами-то пробовали прожить на пенсию рядового пенсионера?
2)Один из козырей ПР на выборах - придание русскому языку статуса государственного. А почему ж Вы его ему не придали до последних выборов, когда лидер ПР занял пост премьера?
3)Разве могут миллиардеры у власти помочь нищему населению страны, если они даже по наслышке не знают, что такое жизнь впроголодь?

Кэт
18.10.07 15:25

Т.Ч. Програма ПР не є малосоціальною – ми забезпечуємо реальне зростання надходжень до бюджету через ріст економіки і більшість цих коштів йдуть саме на соціальні програми. Прожити за мінімальну зарплату дійсно трудно, а якби не ставили палиці в колеса, якби не здували штучно ціни, коли б ми могли упродовж кількох років продовжувати почате, то, може, и не такими жалюгідними були б кошти, які отримує рядовий пенсіонер чи працівник. Прочитайте програму Партії регіонів, зокрема передвиборчу, всі зобов’язання в ній чітко прораховані й відображені в проекті бюджету. Там нормальна соціальна політика, от тільки комусь не хочеться, щоб все це було реалізовано.
Для надання статусу другої державної необхідно 300 голосів у Верховній Раді. Їх у нас ніколи не було, а опоненти протиставлялися і Президент ветував навіть ті закони, які мали б нормалізувати мовну політику в Україні.
"Багаті поділяться з бідними" - це лозунг на виборах Ющенка. Багаті створюють нові робочі місця і платять податки. Сотні тисяч людей, які працюють на підприємствах корпорації СКМ Р.Ахметова мають цілком пристойні зарплати.

Як Ви оцінюєте теперішній ріст цін на продукти харчування та ін.? Ваші коментарі.
Б.В.
18.10.07 15:31

Т.Ч. Ріст цін необумовлений ні економічно, ні фінансово. Частково він спровокований політичною нестабільністю квітня-травня. Скачок у серпні-вересні відверто спровокований власниками надпотужних об’єднань, які контролюють ринок продуктів харчування. Серед них практично нема представників Партії регіонів. Близькі до нас бізнесмени працюють в металургії, вуглевидобутку, великій хімії. Дрібна прихватизація зокрема і харчової галузі створила цілий клас кон’юнктурних власників. Вони завжди привикли бути при владі і з ярих кучмістів стали такими самими ярими нашеукраїнцями чи б’ютівцями. Один Губський чого вартий. Згідно законів, уряд не мав повноважень на пряму втручатися в цінову політику, це сфера відповідальності обладміністрацій. Єдина можливість - продуктові інтервенції з держкомрезерву. Нажаль ми не стали бити тревогу, коли почався цей процес. Він дійсно дуже нагадує 64-й рік.

Каковыми представляются Партии регионов конкретные пути совершенствования механизма социальной защищённости военных пенсионеров-инвалидов? Весьма отрадно, что лишь Н.Шуфрич позаботился о своих (МЧС) сотрудниках (Постановление Кабинета Министров от 11 июля 2007 г. № 908)
А чего же ожидать от новой власти инвалидам Министерства обороны, СБУ, МВД?
Спасибо.

Александр
18.10.07 15:38

Т.Ч. Законодавчо логіка наступна: зростання поточних зарплат і виплат, відповідне зростання новим пенсіонерам, перерахунок пенсій тим, хто вийшов раніше. Процес уже почався. Затримки виникають на рівні Пенсійного фонду та в наслідок недостатньої законодавчої урегульованості. Якраз з Вашою категорією пенсіонерів незабаром проблеми будуть розв’язані. Гірша ситуація з людьми, які все життя пропрацювали, але офіційно мали мінімальні зарплати (особливо в сільськогосподарській галузі). Тут потрібно абсолютно нове законодавче вирішення.

Как Партия регионов относится к пропагандируемой не один год (впустую) реформе здравоохранения?
Как его (здравоохранение) всё-таки сделать БЕСПЛАТНЫМ?!

Александра
18.10.07 16:36

Т.Ч. Насправді охорона здоров’я вже є платною. Вихід спрямований на пом’якшення для громадян так чи інакше у страховій медицині. Вона повинна передбачати принаймні 3 рівні: для найнезаможніших, або тих, які уже сьогодні не працюють має страхові виплати забезпечити держава; для працюючих у відповідних пропорціях сам працівник і працедавець; для тих, хто може відкладати більше – додаткові приватні страхові фонди з набагато ширшим покриттям. За такої системи для простого громадянина охорона здоров’я фактично виглядає як безкоштовна, сама ж система має належне фінансове забезпечення. Однак досвід сусідніх країн свідчить, що страхова медицина не є панацеєю і містить теж ряд ризиків та незахищена від недобросовісності.

Как Вы думаете, сколько времени понадобится для полного провала в управлении государством оранжевой коалицией, какие последствия для Украины это принесёт?
м.с.
18.10.07 17:08

Т.Ч. Я не впевнений, чи вони створять коаліцію, якщо так, то розвал має наступити з політичних причин не пізніше початку 2009. Юлія Тимошенко може використовувати резерв, який є в країні не довше як 1 рік. Більше ресурсу для популізму нема. А з чим же їй виходити на президентські вибори? Тому прогнозований конфлікт, коли чужими руками, ймовірно Президента, коаліція буде розвалена. Відповідальність візьмуть інші, а вона вся в білому буде доказувати як при ній було добре, а без неї погано. Згадайте 2005. Найгірше, що людей, які готові вірити у красиву казочку від Луї Віттон в Україні не меншає, а більшає. Що це принесе? Вже сьогодні нестабільність використовує Росія, посилаючись на непродумані заяви Тимошенко, Газпром перепрофільовує весь газ, який іде в Україну з туркменсько-російської суміші на чисто російський, вартість якого, згідно домовленості НАК "Нафтогазу", підписаної Івченком, становитиме від 260 доларів. Виконання ряду популістських зобов’язань, які необхідні для президентської кампанії, веде до руйнації армії, фінансової стабільності, може привести до гіперінфляції, вимивання коштів з місцевих бюджетів і т.д.

Ваш политический сценарий на 2008 год?
юрий
18.10.07 17:25

Т.Ч. Прогнозую політичну нестабільність, багато звинувачень в політичній корупції, але великих потрясінь не буде.

Тарас! С большим уважением отношусь к Вам и хочу, чтоб Вы ответили на мой вопрос. Известно ли вам о каких-либо договоренностях Януковича с нашим гарантом о создании широкой коалиции после выборов. И если это так, то какое Ваше мнение о создании широкой коалиции с НУ-НС. Как можно работать вместе плечо в плечо с такими политиками, как Луценко и Кириленко?
Анатолий
18.10.07 21:07

Т.Ч. Особисто я не знаю про тверді домовленості. Не можу не підтвердити, ні заперечити. Якби був можливим варіант попередньої коаліції, ми б відновлювали її, чи у варіанті ПР-КПУ-Литвин. Нажаль, арифметично голосів бракує. Тому лишається змиритися з помаранчевою, якщо вона виникне, а якщо ні - або прийняти річне існування без коаліції, яким максимально скористається Президент, адже уряд буде у підвішеному стані, або йти на об’єднання з НУ-НС. Мене такий союз не дуже тішить. Рік назад Наша Україна була набагато конструктивнішою фракцією й то співпраця не наладилась. Сьогодні ж це об’єднання яке роздирається внутрішніми протиріччями і амбіціями.
Стосовно Луценка і Кириленка. В плані моралі з ними працювати не надто приємно, але якщо Ви думаєте, що саме вони будуть найбільшими противниками широкої коаліції, то помиляєтеся. Ці люди глибоко кон’юнктурні. Луценко став великим опозиціонером лише, коли Кучма обірвав його успішну кар’єру в уряді Пустовойтенка. До того все було прекрасно, ніяких злочинних режимів він не бачив. Перші місяці нового уряду Януковича він теж старався поводитися, як адаптований член команди. Розумію, що це все неприємно, але в країні треба думати про результати.

Пане Чорновіл,

якщо можете дайте відповідь:
1. Як Ви відноситесь до слова "Зрада"? Скільки Вам ще потрібно часу, щоб відпрацювати ці "30 срібників", як Вам платять Ваші теперішні боси? У Вас яка оплата - погодинна, чи Ви - на ставці?
2. А чому Ви не приїжджали на Західну Україну поагітувати за Януковича?
З повагою (але не до Вас)
Василь.

Василь
18.10.07 21:09

Т.Ч. Ура. Закомплексований люмпен нарешті почав читати ЛІГУ. Продовжуйте. Маркс казав, що праця зробила з мавпи людину. Надіюся, що це серйозне видання за 2-3 роки зробить людиною й з Вас.

        Следующие >



Анонсы Пресс-центра
30 июля состоится Интернет-конференция Виталия Гудзенко, Руководителя бюро Киевской областной организации политической партии "Сильная Украина" на тему: "Особенности предстоящих выборов депутатов местных советов и мэров украинских городов, поселков и сел"
29 июля состоится Интернет-конференция Николая Кульбиды, Начальника Украинского Гидрометцентра на тему: "Гидрометеорологическая служба Украины: cостояние и перспективы развития"
 

Интернет-конференции
30.07.10Виталий Гудзенко
29.07.10Николай Кульбида
21.07.10Марина Ставнийчук
16.07.10Павел Михайлиди

Контакты
Адрес: Киев, ул. Шамрыло, 23
Тел./факс: +38 044 593 16 37
press@liga.net  
Карта проезда