This version of the page http://court.gov.ua/6/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-25. The original page over time could change.
Офіційний веб-портал "Судова влада України"

Єдиний державний
реєстр судових
рішень
Судова влада України







Головна

Презентовано проект з електронного навчання

08 липня 2009, 13:25

Презентовано проект з електронного навчання

 

7 липня 2009 року відбулася презентація проекту дистанційного навчання або електронного навчання в мережі (“eLearning NetSpace”). Дистанційне навчання запроваджене проектом «Прозорість та ефективність функціонування судової системи України: компонент державної служби». Навчання розраховане на працівників апаратів судів.

«Ми вирішили назвати цей інтернет-ресурс “eLearning NetSpace” (електронне навчання в мережі). Деякий час він буде використовуватися як форум, де кожен матиме змогу поділитися зі своїми колегами власними поглядами та думками з приводу нагальних проблем, що виникають під час виконання службових обов'язків», - відзначила керівник проекту «Прозорість та ефективність функціонування судової системи України: компонент державної служби» Еді Фракассіні під час презентації.

Керівник  Проекту висловила впевненість, що обмін досвідом є дуже важливим інструментом для професійного розвитку і самовдосконалення, адже таке об’єднання людей, які займають однакові посади в різних куточках України, допоможе розвивати різноманітні ідеї та сприятиме запровадженню змін.

Проект передбачає в подальшому використовувати нові можливості цього інтернет-ресурсу і наповнювати його додатковими інформаційними та навчальними матеріалами.

Керівництво Проекту закликало всіх бажаючих стати учасниками професійної мережі «eLearning NetSpace». Детальну інформацію про навчання та реєстрацію можна знайти на веб-сайті проекту «Прозорість та ефективність функціонування судової системи України: компонент державної служби» http://www.ujfp.org.ua/ або надіславши запит електронною поштою з Вашої персональної скриньки на адресу проекту info@ujfp.org.ua.

 

Довідково:

Проект розпочав діяльність у липні 2008 року та триватиме до грудня 2010 року. Виконавцем проекту є Консорціум на чолі із WYG international. Бенефіціарами проекту є Верховний суд України та Міністерство юстиції України. Реципієнтами – Державна судова адміністрація України, Академія суддів України та Державна виконавча служба України.

Проект має на меті сприяти вдосконаленню діяльності органів судівництва. Зокрема, проект спрямований на вдосконалення діяльності Голів судів в сфері управління судами та персоналом, підвищення прозорості функціонування судової системи, удосконалення діяльності судів шляхом зменшення навантаження, забезпечення проведення навчальних тренінгів для Голів та працівників апаратів судів, удосконалення системи підвищення кваліфікації суддівських кадрів.

В рамках проекту також передбачається підтримка у розробленні проектів законів та підзаконних актів, удосконалення законодавчої бази у сфері судівництва, проведення навчання цільових груп, розроблення та виготовлення інструкцій з питань управління судами та виконання судових рішень, зміцнення відповідних навчальних закладів.

Досягнення означеної мети проекту передбачається через проведення оцінки існуючих проблем у сфері судівництва,  проведення семінарів, у разі потреби внесення змін та розробка інших нормативно-правових актів, обмін досвідом у сфері здійснення правосуддя.

Проект реалізовуватиметься через навчання Голів судів, керівників апаратів судів, помічників суддів, загальних судів першої інстанції, загальним числом 136 судів, оскільки саме суди такої юрисдикції складають найбільшу частину судової системи, мають найбільший обсяг роботи та розглядають справи в усіх областях права. Для проведення навчання обрано чотири регіони України, де відбуватимуться пілотні проекти, зокрема, це Київська, Харківська, Львівська та Одеська області.


 
 
Громадянам
Кандидатам в судді
Суддям
Судова влада Украiни – 2009
лист вебмастеру
За підтримки канадського агенства з міжнародного розвитку (CIDA)
в рамках Українсько-канадського проекту судової співпраці