This version of the page http://court.gov.ua/2/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-25. The original page over time could change.
Офіційний веб-портал "Судова влада України"

Єдиний державний
реєстр судових
рішень
Судова влада України







Головна

Громадянське суспільство за підвищення ефективності судової системи

02 червня 2009, 16:50

Громадянське суспільство за підвищення ефективності судової системи

 

2 червня 2009 року за сприяння проекту USAID «Україна: верховенство права» проведено одноденну конференцію у форматі Відкритий Простір на тему: «Суди і громадянське суспільство: як спільними діями підвищити ефективність судової системи?». Конференцію проведено з метою обговорення шляхів подальшої співпраці між судами та суспільством.

Під час заходу розглянуто ряд питань, що стосуються взаємозв'язків між судами та громадськістю. Зокрема, на конференції було обговорено роль суспільства в ефективності та прозорості судів та можливість лобіювання інтересів судів серед громадськості, органів влади та місцевого самоуправління, рівень обізнаності суспільства із судовими правилами та процедурами та вплив цих факторів на громадську довіру до судової гілки влади, використання попереднього досвіду реалізації програм щодо судів та громадянського суспільства.

Відкритий простір – формат роботи, визнаний потужним інструментом для впровадження змін, що допомагає обговорювати та вирішувати складні питання у короткі строки, зберігаючи при цьому дружню та приязну атмосферу.

Результатами конференції стали нові підходи, що можуть бути втілені її учасниками після конференції, а також впровадження найбільш інноваційних проектів в рамках діяльності проекту USAID «Україна: верховенство права».

 

Довідково:

«Україна: верховенство права» є спільним проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та корпорації «Виклики тисячоліття» (MCC).

Реалізація Проекту USAID «Україна: верховенство права» розпочалася в квітні 2006 року. Перший етап Проекту тривав 18 місяців, другий етап розпочався у жовтні 2007 року і триватиме до липня 2010 року. Проект спрямований на посилення верховенства права, а також підвищення рівня обізнаності суспільства про суть і про хід судово-правової реформи. Проект має дві основні мети: підвищення прозорості і підзвітності судової системи, а також ухвалення стратегії і здійснення реформи законодавства на основі верховенства права і боротьби з корупцією.

Для досягненнях своєї мети Проект тісно співпрацює з Секретаріатом Президента України, Міністерством юстиції України, Національною комісією із зміцнення демократії та утвердження верховенства права, Верховною радою України, Верховним Судом України, Вищим адміністративним судом України, Державною судовою адміністрацією України, Академією суддів України та ін.

Проектом означено виконання 5 завдань. Серед них — підвищення рівня правової обізнаності громадськості, а також рівня кваліфікації суддів і працівників судів і визначення проблем, негайне рішення яких сприятиме прозорості і підзвітності в судовій системі.


 
 
Громадянам
Кандидатам в судді
Суддям
Судова влада Украiни – 2009
лист вебмастеру
За підтримки канадського агенства з міжнародного розвитку (CIDA)
в рамках Українсько-канадського проекту судової співпраці