This version of the page http://www.minagro.kiev.ua/page/?6007 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-24. The original page over time could change.
Проект постанови КМУ "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених для проведення заходів по боротьбі з шкідниками та хворобами сільськогосподарських рослин" \ Законодавча база \ Землеробство \ Галузі АПК \ Міністерство аграрної політики України


Урядовий
портал

Українська   
English   
17:13, субота, 24 липня 2010  
Головна / Галузі АПК / Землеробство / Законодавча база / Проект постанови КМУ "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених для проведення заходів по боротьбі з шкідниками та хворобами сільськогосподарських рослин"

Проект постанови КМУ "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених для проведення заходів по боротьбі з шкідниками та хворобами сільськогосподарських рослин"

07.04.2008 14:25

Проект
 
 
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ 
ПОСТАНОВА  
від_________2008 р. № 
Київ 
 
Про затвердження Порядку
використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проведення 
заходів по боротьбі з шкідниками та хворобами сільськогосподарських 
рослин
 
Кабінет Міністрів України постановляє: 
1. Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проведення заходів по боротьбі з шкідниками та хворобами сільськогосподарських рослин, що додається. 
2. Визнати такою, що втратила чинність постанову Кабінету Міністрів України від  13 лютого 1999 р. № 181 „Про затвердження Порядку фінансування запобіжних заходів щодо поширення, локалізації та ліквідації карантинних і особливо небезпечних шкідливих організмів, а також контрольних обстежень сільськогосподарських угідь за рахунок коштів Державного бюджету” (Офіційний вісник України, 1999, № 7, ст. 241).
 
 
Прем’єр-міністр України                                                                         Ю. Тимошенко
 
 
 
 
Затверджено
постановою Кабінету Міністрів України 
від _______2008 р. №   
 
ПОРЯДОК 
використання коштів, передбачених у державному бюджеті 
для проведення заходів по боротьбі з шкідниками 
та хворобами сільськогосподарських рослин
 
 
            1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті на відповідний рік за програмою „Заходи по боротьбі з шкідниками та хворобами сільськогосподарських рослин” (далі - бюджетні кошти), які спрямовуються на часткову оплату витрат пов’язаних з проведення запобіжних заходів щодо поширення, локалізації та ліквідації карантинних і особливо небезпечних шкідливих організмів. 
       Головним розпорядником коштів є Міністерство аграрної політики України (далі – Мінагрополітики), а розпорядниками коштів є Головна державна інспекція захисту рослин, державні інспекції захисту рослин АР Крим та областей. 
        2. Бюджетні кошти надаються  сільськогосподарським підприємствам  незалежно від організаційно-правової форми та форми власності (далі - сільгосппідприємства),  які займаються вирощуванням сільськогосподарських культур та спеціалізованим біолабораторіям,  що  виробляють біологічні засоби захисту рослин. 
3. Бюджетні кошти спрямовуються на часткову оплату витрат, пов'язаних з проведенням локальних та суцільних обробок посівів, насаджень, складських приміщень,  інших  об'єктів,   з   метою   попередження поширення та знищення  шкідників,  збудників  хвороб  рослин  хімічними та  біологічними засобами, а також на часткову оплату витрат пов'язаних з  виробництвом біологічних засобів захисту рослин, які безоплатно передаються сільськогосподарським підприємствам.      
4. До особливо небезпечних шкідників та збудників хвороб сільськогосподарських культур (далі – особливо небезпечні шкідливі організми), витрати на проведення боротьби з якими фінансуються з державного бюджету, відносяться:
 -   американський білий метелик, виноградна філоксера, колорадський жук, західний кукурудзяний жук (діабротика), лучний метелик, каліфорнійська щитівка, шкідливий клоп - черепашка, картопляна міль, південний сірий довгоносик, сарана, східна плодожерка, мишоподібні гризуни;  
 - рак картоплі, картопляна нематода. 
      5. До витрат на боротьбу з особливо небезпечними шкідливими організмами відноситься: оплата пестицидів; виробництво біологічних засобів захисту рослин;  оплата праці   робітників,   діяльність   яких   пов'язана  з використанням пестицидів;  оплата роботи  авіаційної техніки під час проведення боротьби  з  шкідниками  сільськогосподарських  культур  (зернових культур, цукрових буряків, льону, конопель),  насінників  багаторічних  трав  і полезахисних лісонасаджень, без урахування суми податку на додану вартість. 
      6.  Головна державна інспекція захисту рослин за погодженням з Мінагрополітики затверджує річний План заходів із визначенням обсягів запобіжних заходів захисту рослин від карантинних і особливо небезпечних шкідливих організмів (далі – План заходів), відповідно до прогнозованого у поточному році розвитку і поширення їх видів та обробітку площ сільськогосподарських угідь, вартості та суми витрат в межах коштів державного бюджету передбачених на проведення запобіжних заходів захисту рослин державними інспекціями захисту рослин Автономної Республіки Крим та областей. 
      7. Мінагрополітики здійснює розподіл бюджетних коштів пропорційно до площ сільськогосподарських угідь, затверджених Планом заходів, між державними інспекціями захисту рослин Автономної Республіки Крим, областей. 
      8. Для визначення переліку сільгосппідприємств, які мають право на  отримання бюджетних коштів державні інспекції захисту рослин Автономної Республіки Крим, областей,  утворюють комісії до складу яких включаються: 
       начальник державної інспекції захисту рослин Автономної Республіки Крим, області (голова комісії), представник Міністерства аграрної політики Автономної Республіки Крим, головного управління агропромислового розвитку обласної, управління промисловості та агропромислового розвитку Севастопольської міської держадміністрацій, державні інспектори захисту рослин районів (далі – комісія). 
      9. Для отримання  бюджетних коштів сільгоспідприємства подають до комісії: 
      -  заявку про виконання робіт по боротьбі з особливо небезпечними шкідливими організмами, передбачених відповідно до прогнозованого у поточному році їх розвитку та поширення,  акти обстеження сільськогосподарських угідь на заселеність шкідниками та ураженість хворобами, заявки на біологічні засоби захисту рослин, які затверджуються Мінагрополітики; 
- копію довідки, завірену в установленому порядку, про включення до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України; 
Комісії розглядають подані документи  та приймають рішення  про включення сільгосппідприємств до реєстру переліку сільгосппідприємств (далі – реєстр), 
Бюджетні кошти виділяються сільгосппідприємствам пропорційно до оброблених площ сільськогосподарських угідь  в межах виділених коштів. 
10. Державні інспекції захисту рослин Автономної Республіки Крим, областей на підставі документів (товарно-транспортні накладні, акт виконання робіт із захисту сільськогосподарських культур від шкідливих організмів,  акт виконання робіт по застосуванню біологічних засобів захисту рослин, які затверджуються Мінагрополітики), поданих сільгосппідприємствами надсилають відповідним органам державного казначейства реєстри та платіжні доручення для перерахування  бюджетних коштів на поточні рахунки сільгосппідприємств в установах банків. 
Операції з бюджетними коштами проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками, затвердженого Державним казначейством. 
11. Перерозподіл бюджетних коштів проводиться Головною державною інспекцією захисту рослин за погодженням Мінагрополітики у випадку  виникнення спалаху масового розмноження шкідливих організмів та епіфітотій. 
12. Державні інспекції захисту рослин Автономної Республіки Крим, областей  звітують   перед   Головною  державною    інспекцією   захисту   рослин щоквартально до 10 числа місяця, наступного за звітним періодом, про використання бюджетних коштів. 
Головна державна інспекція захисту рослин подає звіт Мінагрополітики про використання коштів щоквартально до 15 числа місяця, що настає за звітним періодом, для підготовки щоквартального звіту про стан виконання результативних показників, передбачених паспортами бюджетних програм, та подання його Мінфіну до 20 числа місяця, що настає за звітним періодом. 
Складання та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим використанням здійснюється в установленому законодавством порядку.  
 
 
© 1997–2010 Міністерство аграрної політики України 01001, м.Київ, вул. Хрещатик, 24           

Усі права на матеріали, що знаходяться на даному сайті, охороняються відповідно до чинного законодавства України. При будь-якому використанні матеріалів сайта, гіперпосилання на www.minagro.gov.ua обов'язкове