This version of the page http://www.azh.com.ua/art (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-24. The original page over time could change.
Візії | Атр-журнал AZH |
AZH > Візії

Люди-ляльки від Кріса Скарбороу

Любов до фантастики та мультяшного стилю стала ключовою у творчості американського художника Кріса Скарбороу (Chris Scarborough). Найбільш відомими є його фотографії (точніше, маніпуляції з фотографіями) людей зі збільшеними очима – такі собі мутанти від японської поп-культури. 

Юрко Гуцуляк: «Як правило, люди талановиті в одній сфері – роблять абсурдні речі в інших»

 Дизайн розміщується окремим пластом у сфері візуальної культури, а якісний дизайн можна дуже легко cплутати з мистецтвом. В Україні не так багато тих, хто займається дизайном на високому міжнародному рівні, але одним з таких є Юрко Гуцуляк - дизайнер, чиї роботи відзначені на найпрестижніших європейських фестивалях, а самого автора запрошують до складу журі. 
Ми порозмовляли з Юрком після його повернення до Києва з Конференції європейського дизайну-2010.

Ріанен Лейфгейт: «Сучасний одяг виглядає чудово, але не на мені»

Ріанен мешкає у Мідвесті, передмісті Чикаго. Заробляє на життя тим, що шукає та продає вінтажний одяг та аксесуари. Каже, що б з радістю жила десь у Європі, але вдома досить легко купувати потрібні речі, тому вона не скаржиться.

Щасливі люди такі нудні!

До малюнків ілюстратора з австралійського узбережжя Філіпа Елліотта влучно підходить одна з назв його альбому ілюстрацій: «mental illness illustration». Як здалося при перегляді творів та виявилося правдою при спілкуванні, малює здебільшого своє ж життя, а точніше людей у ньому. Зображення часто гіркуваті, правдиві та подекуди жорсткі, часто потрібно звертати увагу не лише на картинку, а й назви чи підписи до неї.

Картинки від самурая

Шохей Отомо дуже японський ілюстратор. У кожній його роботі чітко присутня японська культура – як традиційна, так і сучасна. Тут усе: гейші, якудза, самураї, манга – усе змішане в чудовому цільному графіному стилі, витриманому і стрункому, який балансує на межі японської гравюри, манги та бойових мистецтв. Ілюстрації настільки ріжучі й динамічні, що з'являється відчуття, неначе отримуєш ляпаса під час їх споглядання.

Джемма Коррел: Go Pets Go!

Молода британська ілюстраторка Джемма Коррел (Gemma Сorrel) обожнює каву, котів, мопсів, чау-чау… І це захоплення настільки сильне, що майже в усіх її малюнках хтось-таки з цієї компанії присутній. Легкі, іронічні та по-дитячому чесні малюнки Джемми є чудовою терапією для очей і настрою. Спробуйте залишитись до них байдужими – у вас нічого не вийде :)

30 речей про мистецтво і життя: пояснює Чарльз Саатчі

Чарльз Саатчі: «Насправді, талант – це настільки рідкісна річ, що випадки, коли посередність приймається за видатну майстерність, трапляються набагато частіше, ніж геній, якого не помітили.»

Полароїдна мозаїка Хани Дейвіс

Хана Дейвіс - за походженням австралійка, зараз мешкає і фотографує в Парижі. В роботах Хани Дейвіс, через які вона запрошує нас у свій жіночий світ, присутні чутливість й домашність, відвертість й любов...

13 малюнків із нотатника Брітти Нейсланд

Дивлячись на ці малюнки, відчуваєш неначе знаходиш десь у закутках старі шкільні зошити або записники і з трепетом починаєш їх розглядати. І тобі не цікаво з якого предмету той зошит, бо найцікавіше на останніх сторінках – так, як там зазвичай школярі, що нудяться на уроках створюють власні світи.

Камуфляжне мистецтво

Хочеш врятуватися? – Сховайся!

AZH розглядає роботи митців, що пристосовуються до міських ландшафтів, використовуючи камуфляжні техніки: Десіре Палмен, Айа Цукіока та проект hidenow.se

Нетрадиційна медицина Томмаcо Мелі

Томмаcо Мелі розповів AZH багато чого цікавого не тільки про свої ілюстрації й життя, але й про інших, не менш цікавих італійських художників.

Лайзел Ешлок: тварини теж плачуть

Роботи Лайзел Ешлок вирізняються вишуканим меланхолійним стилем і здебільшого виконані акриловими фарбами на дощечках.

Blu

Відеопідбірка про італійського художника Блу (Blu) і його стіни.

Just Super Heroes

Малюнки молодого англійця Луіса Роскоша поєднують в собі ескізну недбалість, коміксний сюжет і добрий гумор. Він навчався на аніматора, зараз вивчає дизайн та грає в настільний теніс, малює ілюстрації та комікси. Ми вирішили поговорити з ним про його персонажів і трохи про процес їх створення. Що з того вийшло читайте далі.

Світ до 11-ї

Коли все тільки починається
7 грудня 2006 року Стефані й Марія опублікували у своїх сторінках на Flickr'і по одній фотографії, зробленій вранці того ж дня. "Я дивилась на обидві й не могла відірвати очей - настільки схожими, гармонійними вони були", - каже Марія. Того ж дня вона написала Стефані листа: "Як ти ставишся до того, щоб робити спільний ранковий фотопроект?"

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • далі ›
  • в кінець »

РЕКЛАМА