This version of the page http://euro2012.ukrinform.ua/interview/24253/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-20. The original page over time could change.
Маркевич: кожен із футболістів збірної має прагнути до найвищої мети
  • Укрінформ-новини
  • Всеукраїнський прес-центр
  • Ділова Україна
  • Україна-2012
  • Укрінформ-фото
  • Країни світу
  • Новини ПАНІА
Iнтерв'ю

Маркевич: кожен із футболістів збірної має прагнути до найвищої мети

22.04.2010 10:00:00

Мирон Маркевич розповів про завдання,  поставлені перед ним керівництвом ФФУ.

За неповні три місяці керманичу "Металіста" та збірної України Мирону Маркевичу доводилося двічі приймати поздоровлення, пов'язані з професійною діяльністю.

У перший день лютого вони стосувалися призначення 59-річного фахівця на посаду головного тренера збірної України, а у вівторок 20 квітня - підписання ним контракту з ФФУ.

- Хто першим вас привітав?
- Люди, що знаходилися поруч під час підписання угоди - Григорій Суркіс, Сергій Стороженко, Володимир Лашкул і мої помічники по тренерському штабу. За допомогою ж мобільного зв'язку перші поздоровлення отримав від сім'ї і друзів.

- На який термін розрахований контракт?
- До завершення Євро-2012.

- Його можлива пролонгація залежить від будь-яких чинників?
- Так далеко не заглядаю. Зараз головне - підготувати команду до майбутньої континентальної першості. А далі - час покаже.

- Останнім часом доводилося чути про деякі особливості вашої угоди з ФФУ, які нібито передбачають неодмінну перемогу в Євро-2012.
- Я переконаний, що необхідно ставити подібні завдання перед футболістами і тренерським штабом. Нагнітати ситуацію в цій справі особливо й не варто, але от про ступінь важливості і відповідальності за результат нікому з них забувати не варто.

По-перше, ми граємо вдома, а по-друге, кожен з нас повинен прагнути не до виходу з групи, а до найвищої мети. А як вийде - інше питання. Зрозуміло, при цьому футболісти повинні демонструвати видовищну та змістовну гру, так як без неї - якою б високою не була задача - нічого не вийде.

- Чи всі умови, прописані в контракті, були вами прийняті?
- В цілому - так. Були деякі дрібні нюанси, однак юристи над ними попрацювали - і буквально через півгодини все набуло оптимального виду.

- Чи існують доповнення, що з'явилися в контракті з вашої ініціативи?
- Ні. Хіба що незначні дрібниці, які ні на що особливо не впливають.

- Яке коло питань ви обговорювали при зустрічі з Григорієм Суркісом у вівторок?
- Все, що є найбільш важливим - функціонування збірної, проведення контрольних матчів, а також питання кадрового характеру. Список кандидатів у національну команду у мене вже був готовий, і під час зустрічі голова федерації з ним ознайомився.

- Для роботи зі збірною України ви отримали карт-бланш?
- (Посміхається). Сподіваюся, що так і буде. Робота вже почалася, опублікований список кандидатів. У ньому, зауважу, немає ряду гравців молодіжки - зокрема, гірники Ярослава Ракицького та динамівця Андрія Ярмоленка. Існує попередня домовленість не задіювати їх у національній збірній до важливих ігор відбіркового циклу чемпіонату Європи серед молодіжних команд, де Україна бореться за перше місце в групі. За винятком гравця "Дніпра" Євгена Коноплянки, що пропустить через дискваліфікацію матч з Мальтою.

- На чию підтримку зі світу футболу ви розраховуєте?
- Абсолютно на всіх. Адже якісна підготовка та успішний виступ збірної України на європейській першості - не тільки моя, а наша спільна справа. Це престиж держави, і всім нам потрібно попрацювати над тим, щоб через два роки національна команда була боєздатною.

Хотів би попросити підтримки з боку мас-медіа. Розумію, що критика повинна бути, але - розумною. На початковому етапі формування збірної з прицілом на Євро-2012 буде багато товариських матчів, в яких з'являться нові гравці. У цьому процесі не варто особливо звертати увагу на результат, хоча він, безперечно, досить важливий. Головне полягає в іншому - в якості гри, про що я вже говорив.

- Статус Маркевича як головного тренера української національної збірної перейшов в розряд офіційних. З чого почнете роботу?
- З тренувального збору, який пройде в Харкові з 17 травня. Нагадаю, що у нас заплановано три товариські матчі - 25-го з Литвою, 29-го з Румунією і 2 червня з Норвегією. Першим ділом мені потрібно буде познайомитися з хлопцями, хоча всіх їх як футболістів я знаю. Найбільш важливим у житті збірної є спільність колективу. Разом з тренерським штабом команда повинна бути однією сім'єю. Від цього багато залежить.

Крім того, розраховую на підтримку ветеранів, яких я запросив на майбутній збір. Сподіваюся, вони й надалі будуть лідерами збірної. За півмісяця, які всім нам належить провести в роботі, я постараюся донести до підопічних свої ідеї побудови гри, які в подальшому ми будемо лише розвивати. Думаю, вони мене зрозуміють, адже кожен із запрошених до головної команди країни вміє грати у футбол і хоче цього. У нас повинно все вийти.

- У роботі на настільки відповідальному посту вам напевно належить долати чимало труднощів. Адже різного роду заздрісників і тих, хто готовий вставляти палиці в колеса, у кожної творчої особистості завжди вистачає.
- Нічого не вдієш, таке життя. Не тільки в тренерській роботі, а й в інших сферах діяльності таке часто зустрічається. Все це я вже проходив. На відміну від молодих колег, яким, напевно, ще належить зіткнутися з подібними речами, мене вже важко чимось здивувати - мабуть, в моєму організмі виробився імунітет на заздрісників і недоброзичливців. Хоча по-справжньому доброзичливих людей все-таки набагато більше.

- З моменту вашого призначення наставником збірної України ви відвідали не один матч чемпіонату і ще більше подивилися їх по телебаченню. Чи багато нових облич з'явиться в національній команді?
- Дебютувати у збірній можуть семеро - дніпропетровець Євген Коноплянка, Віталій Федорів з російського "Амкара", гравці "Карпат" Ігор Худоб'як та Ігор Ощипко, запорожець Володимир Польовий, Олександр Яковенко з бельгійського "Вестерло" і Денис Олійник з "Металіста".

- Хтось ще із знайомих вам по харківському клубу гравців у збірну увійде?
- Крім Олійника на перший збір запрошені також Олександр Горяїнов, Сергій Валяєв і Марко Девіч. Двоє останніх, до речі, в головній команді не новачки.

- У списку немає динамівця Олександра Шовковського.
- Саша готовий грати за збірну, але він попросив дати йому можливість підлікуватися. Відсутній в списку ще один гравець "Динамо" - Олег Гусєв, що не відновився після травми.

- Питання рокіровки дат останнього туру прем'єр-ліги і фіналу Кубка України як і раніше залишається відкритим?
- Ні. Раз вже тренери клубів еліти не підтримали цю ідею, нічого не вдієш. Я їх чудово розумію - у них свої плани. Що ж, будемо виходити з того, що є. Хоча в інтересах збірної було б краще заключний тур чемпіонату зіграти не 9 травня, а 15-го. Фінал же - навпаки.

Але я сподіваюся на професіоналізм футболістів, які не будуть задіяні в іграх протягом восьми днів, що передують першому збору національної команди. До гри з Литвою постараємося привести їх фізичні та ігрові кондиції в норму. Втім, з огляду на короткий відрізок часу, що мине після завершення чемпіонату, не думаю, що вони їх дуже розгублять. Інша справа - наші "росіяни" Олександр Алієв, Андрій Воронін і Віталій Федорів. У Прем'єр-лізі Росії 15 травня проводиться черговий тур - отже, з їх ігровою практикою проблем не буде.

- Стан газону на харківському стадіоні "Металіст" покращився?
- Думаю, до фіналу Кубка України він буде в хорошому стані. А до гри з Литвою - тим більше.

- Від збірної перейдемо до ваших клубним справ. Гру з "Ворсклою" вже розібрали?
- Аналіз гри відбувся, але, повертаючись до полтавського матчу, не можу не торкнутися теми якості поля. На таких газонах, як у Полтаві, Харкові та Кривому Розі грати дуже складно, особливо командам, які сповідують комбінаційний футбол. Їх якість катастрофічно низька. Мабуть, це пов'язано з суворими умовами минулої зими. Що стосується матчу з "Ворсклою", то у відсутності старання нікого з гравців дорікнути не можу. Але щоб вигравати, треба забивати голи. А вони нам, на жаль, даються важко. Тим не менше, попереду ще чотири гри, в яких мають намір добитися максимального результату. Аж надто багато очок ми втратили цієї весни.

- Поєдинок з "Металістом" став для вашого полтавського колеги Миколи Павлова 400-м в еліті. Відчуваєте дихання конкурента?
- (Посміхається). Знаєте, а я навіть забув, що Микола Петрович дихає мені в спину. Адже кількість матчів вже давно не рахую. Тим не менше, радий за Павлова, який досяг такого солідного результату.

- Давно з ним знайомі?
- Сказати, що давно - значить, нічого не сказати. Дуже-дуже давно. Якщо не помиляюся, перший раз як колеги ми з ним зустрілися в 1992 році. У прем'єрному чемпіонаті України очолювана мною "Волинь" приймала його "Дніпро". Точно пам'ятаю, що матч завершився перемогою луцької команди з мінімальним рахунком 1:0.


ТСН.ua 22.04.2010 12:52
http://tsn.ua/sport/markevich-kozhen-z-futbolistiv-zbirnoyi-povinen-pragnuti-do-naivishchoyi-meti.html

Повернутись на попередню сторінку


Олег Солдатенко: «Євро-2012 має стати своєрідним трампліном»

Громадська організація «Карпат», котра опікується справами фанатськими, вже четвертий рік поспіль організовує міжнародний турнір, фан-фестиваль «Євро-фан». На нього з’їжджаються уболівальники з усієї Європи – пограти в футбол, познайомитись, поспілкуватись, розважитись і подружитись. З кожним роком фестиваль «росте» кількісно і якісно. Географія львівського Євро-фану розширюється: цього року буде 16 команд з 15-ти європейських країн. Це і фанати «Ліверпуля» (Англія), і «ПСЖ» (Франція), і «Гамбурга» (Німеччина), і «Зеніта» (Росія) тощо.

Борис Колесніков: «Особливих активістів саботажу не знайшлося»

За чемпіонатом світу з футболу в Україні стежать по-різному. Більшість уболівальників спостерігають виключно за драматургією Мундіалю. Інші, тобто меншість, крізь ревіння вувузел намагаються вникнути в нюанси південноафриканської спецпідготовки. До меншості, як ви розумієте, відносяться чиновники, відповідальні за підготовку України до Євро-2012. Для них репортажі з Преторії чи Йоганнесбурга не просто оле-оле під пиво біля телевізора, а відеопосібник в режимі он-лайн. Віце-прем’єр з підготовки України до Євро-2012 Борис Колесніков запевнив, що літо-2010 буде найгарячішим.

Олексій Губанов про спортивні перспективи: «У проведенні в Рівному фан-чемпіонату Євро-2012 зацікавлені всі»

У середині квітня заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій Губанов на всю Україну заявив, що під час Євро-2012 Рівне хоче провести у себе чемпіонат серед футбольних вболівальників. За його словами, проведення в обласному центрі фан-чемпіонату Євро-2012 сприятиме ремонту стадіону «Авангард», а також покращенню спортивної інфраструктури краю. Більш детально про плани та перспективи проведення в Рівному міжнародного аматорського турніру розповів Олексій Губанов.

Ігор Добруцький про європейську столицю: «До 2012 року Київ буде в м’ячах і квітах»

У червні в столиці стартувала промоційна кампанія до Євро-2012. Біля Золотих воріт у центрі міста розквітла клумба у вигляді логотипу чемпіонату. Громадськості була  представлена емблема приймаючого міста Києва,  у якому буде проведено фінальний матч турніру, закриття футбольного свята. Водночас у Київській міській держадміністрації стверджують, що клумба стала початком змін у образі столиці до 2012 року. Місто буде мінятися і за формою, і за духом, зберігаючи при цьому свої головні цінності і переваги – архітектурну та природну.

Маркіян Лубківський про ПАР і Україну: «Не можемо допустити проведення Євро-2012 на стадіонах, які були відкриті позавчора»

Розпочався Чемпіонат світу з футболу. Про прорахунки південноафриканців говорити вже запізно, а про успіхи – ще зарано. Українці мають вирішити чи запозичити для свого чемпіонату усі ті негативні чи позитивні моменти, які мають місце в ПАР. Про здобутки та недоліки південноафриканців у підготовці до ЧС-2010 в інтерв’ю Інформаційному центру «Україна-2012» розповів Директор Турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський. - Маркіяне Романовичу, чи порівнював і аналізував МОК спільність проблем ПАР та України?

Зірка Євробачення про Євро-2012: «Євро-2012 може перетворитись на культурно-масовий вибух»

Переможець Євробачення-2004 українська співачка Руслана вважає, що футбол як певна «релігія», яка об’єднує людей різних національностей та віросповідань, вже став для України національною ідеєю в процесі підготовки до проведення  в Україні Чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Адже люди бачать, як стрімко змінюється країна – будуються стадіони, готелі, автомагістралі. Співачка «Диких танців» вірить  в перемогу у 2012 році української збірної, в те, що українці вразять європейців своєю природною гостинністю і культурою.

Посол Південної Африки: я був одним з найвідданіших уболівальників збірної України

11 червня розпочнеться довгоочікувана спортивна подія - фінальна частина чемпіонату світу з футболу 2010 року. Футбольні першості планети за популярністю, відвідуваністю змагань, теле- і радіоаудиторіями гідно конкурують із сучасними Олімпійськими іграми. Не стане, сподіваємось, винятком і футбольний турнір чотириріччя у Південно-Африканській Республіці. Ця країна складатиме іспит на спроможність організувати світовий чемпіонат не лише за себе, а й за весь Африканський континент.

Борис Колесников: «Точку неповернення, коли Євро-2012 у нас вже точно не відберуть, ми пройдемо в квітні-травні»

Віце-прем'єр з питань Євро-2012 в своєму інтерв'ю газеті «Сегодня» розповів про підсумки засідання Наглядової ради УЄФА, про концептуальні плани Уряду і перспективи українців заробити на Євро-2012. Інформаційний центр «Україна-2012» подає матеріал Ігоря Гужви без купюр. - Після засідання наглядової ради УЄФА ви підвели основні підсумки: все в наших руках, у всіх чотирьох міст є шанси прийняти Євро-2012, наступний наш дедлайн з перевірки готовності - це вересень. Такі підсумки - це добре чи погано для України?

Віктор Христоєв: «Відчуваємо новий підхід керівництва держави до питання Євро-2012»

«Перша столиця» у підготовці до Євро-2012 завоювала довіру УЄФА. Перебуваючи спочатку у «резерві» приймаючих міст чемпіонату, Харків впевнено перейшов до «основи». Продемонструвавши високі темпи та якість роботи, як пересічних мешканців, так представників бізнесу та влади краю, Харків став містом – локомотивом Євро-2012. Під час нещодавньої зустрічі з кореспондентом Інформаційного центру «Україна-2012» заступник міського голови Харкова – директор Департаменту Євро-2012 Віктор Христоєв розповів про проблеми та успіхи.

Анатолій Брезвін: «Хокей може стати складовою підготовки до Євро-2012»

Минулого тижня стало відомо, що Київ прийме Чемпіонат світу з хокею 2011-го року у Дивізіоні I. Рішення, прийняте на щорічному Конгресі Міжнародної федерації хокею, пов’язане зі збільшенням довіри до України, яка рік тому на високому рівні прийняла юніорський чемпіонат світу у Дивізіоні ІІ, -  переконаний президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін. Головною ареною турніру, який відбудеться з 17 по 23 квітня 2011 року, буде столичний Палац Спорту.  Про підготовку до турніру і зв'язок з Євро-2012 в ексклюзивному інтерв’ю Інформаційному центру «Україна-2012» розповів Анатолій Брезвін.

Юрій Калитвинцев: «Ми намагаємося прищеплювати підопічним атакуючий футбол»

Інформаційний центр «Україна-2012» наводить інтерв'ю тренера збірної України Юрія Калитвинцева. Прес-секретар національної збірної Олександр Гливинський спеціально для видання «Спорт-Експрес в Україні» дуже плідно поспілкувався з провідним помічником Мирона Маркевича і одним з найперспективніших тренерів України. - Як оцінюєте матч із Литвою? І чи вдалося вашим підопічним виконати установку в попередньому матчі? - Ця гра була для нас украй важлива: позитивний результат після стількох днів роботи у Високому був потрібен нам як повітря.

Олександр Ярославський: «Я будую найкращий готель в Україні»

Харків – друге з восьми міст, приймаючих Євро-2012, яке здало стадіон. А після завершення робіт на оновленому міжнародному аеропорті місто вийде в лідери з підготовки до чемпіонату. Президент ФК «Металіст», координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський  переконаний, що Україна зможе до чемпіонату продемонструвати і європейську інфраструктуру, і високий спортивний результат. Про це він заявив в ексклюзивному інтерв’ю Інформаційному центру «Україна-2012». - Нещодавно президенти України та Росії зустрічались з українськими бізнесменами.

Андрій Банцер: «Офіційна реєстрація кандидатів у волонтери Євро-2012 розпочнеться влітку 2011 року»

Такий масштабний захід, як чемпіонат Європи з футболу, жодного разу не обходився без підтримки волонтерів. Саме на цих, переважно молодих людей, покладається особлива надія та відповідальність під час організації турнірів. Євро-2012 не є виключенням. Про реалії волонтерського руху та перспективи його розвитку в Україні Комітет ЧЄ-12, спеціально для Інформаційного центру «Україна-2012», вирішив дізнатись у Начальника відділу по роботі з волонтерами Місцевого організаційного комітету (МОК) Андрія Банцера.

Анатолій Близнюк: «Міф про Донбас, як місце шахт і териконів, буде розвіяний»

Донецьк першим з усіх восьми приймаючих міст здав у експлуатацію стадіон до Євро-2012.  Тож тепер, засукавши рукави, донеччани будують аеропорт, готелі та дороги. Про те, як місто готується до чемпіонату, Інформаційному центру «Україна-2012» в ексклюзивному інтерв’ю розповів Голова Донецької обласної державної адміністрації Анатолій Близнюк. - Анатолію Михайловичу, у квітні до Донецька з інспекцією приїжджав Мішель Платіні. Які враження на нього справила підготовка міста? Про що розпитував президент УЄФА? - Президент УЄФА – фахівець своєї справи.

Мирон Маркевич: «На Чемпіонаті світу вболіватиму за Іспанію»

Головний тренер збірної України Мирон Маркевич дав інтерв’ю газеті «Гол». Відповідаючи на запитання журналіста Костянтина Бадуліна, наставник «синьо-жовтих» розповів про нюанси тренерської роботи у збірній, поділився думками щодо залучення до лав національної команди ветеранських та молодих кадрів, а також зізнався у вболівальницьких уподобання на цьогорічному Чемпіонаті світу в ПАР. Про це і дещо більше йдеться в частині інтерв’ю, яку публікує Інформаційний центр «Україна-2012». - Чи є у тренерів спеціалізація: на тих, кому краще дається робота в збірній чи в клубі?

Олександр Заваров: «Я не просто друг Платіні. Я – офіційна особа»

Блискучий плеймейкер «Динамо» Київ 80-х років, один з радянських гравців-першовідкривачів футбольної Європи, який виступав у «Ювентусі» та «Нансі», а в недавньому минулому тренер київського «Арсеналу», Олександр Заваров зараз вже грає важливу роль футбольного функціонера – він виконує обов'язки радника Віце-прем'єра з питань Євро-2012 Бориса Колесникова. Про те, як досвід і особисті якості Олександра Заварова допомагають українському уряду підготувати спортивну інфраструктуру до чемпіонату Європи, а також представити нашу роботу УЄФА, він розповів в інтерв'ю.

Рафал Каплер: «Унікальний дах стадіонів буде предметом гордості Києва і Варшави»

Вчора з робочим візитом до Києва прибув директор Національного центру спорту Республіки Польща, заступник голови Спілки «PL.2012» Рафал Каплер, який курує підготовку Національного стадіону у Варшаві до Євро-2012. Після годинної екскурсії  на стадіоні НСК «Олімпійський»  польський посадовець залишився задоволеним  ходом робіт на київському стадіоні. В ексклюзивному інтерв`ю Інформаційному центру Україна-2012  Рафал Каплер розповів про спільні і відмінні риси у підготовці  двох ключових стадіонів чемпіонату.

Василь Горбаль: «Будівельники працюватимуть на стадіоні у Львові у три зміни»

Стадіон та аеропорт у Львові досі залишаються у зоні ризику серед об’єктів, що готуються до Євро-2012. З метою оптимізації підготовки  цих споруд  7-го квітня Уряд передав у державну власність цілісні майнові комплекси місцевих аеропорту та стадіону. Як змінюється ситуація у місті Лева, в ексклюзивному інтерв’ю Інформаційному центру Україна-2012 розповів новопризначений  керівник Львівської обласної державної адміністрації Василь Горбаль. - Які заходи планує задіяти Кабінет Міністрів щоб львівські об’єкти ввійшли в графік?

Маркевич: кожен із футболістів збірної має прагнути до найвищої мети

За неповні три місяці керманичу "Металіста" та збірної України Мирону Маркевичу доводилося двічі приймати поздоровлення, пов'язані з професійною діяльністю. У перший день лютого вони стосувалися призначення 59-річного фахівця на посаду головного тренера збірної України, а у вівторок 20 квітня - підписання ним контракту з ФФУ.Мирон Маркевич розповів про завдання, поставлені перед ним керівництвом федерації. - Хто першим вас привітав? - Люди, що знаходилися поруч під час підписання угоди - Григорій Суркіс, Сергій Стороженко, Володимир Лашкул і мої помічники по тренерському штабу.

Олександр Заваров: «Мене до Платіні підсаджували як інформатора...»

Видатний у минулому футболіст київського «Динамо» і збірної СРСР Олександр Заваров, якого нещодавно звільнили з посади головного тренера київського «Арсеналу», розповів в інтерв'ю turnir.com.ua про своє призначення радником Віце-прем'єра уряду України з питань Євро-2012 Бориса Колесникова. Роботи багато. Працюю з ранку до вечора, – говорить Олександр Анатолійович. – Зустрічі, перегляд об'єктів, наради, супровід гостей, дзвінки, в УЄФА. Вільного часу практично немає. А як вам взагалі нова робота? Потрібно звикнути, увійти в ситуацію, ритм.


Iнтерв'ю 1 - 20 из 207
Начало | Пред. | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | След. | Конец
Білдборд

Відео
Прес-конференція заступника міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолія Беркути на тему: «Регіональний розвиток в контексті підготовки до Євро-2012» (02.06.10)
Прес-конференція «Євро-2012: підготовка до зустрічі учасників та гостей чемпіонату» (20.05.10)
Прес-конференція першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Анатолія Голубченка на тему: «Київ і Євро-2012: вимоги УЄФА, плани влади» (28.04.10)
Усе відео
Фотогалерея
Презентовано офіційний логотип Києва як приймаючого міста турніру УЄФА "Євро-2012"
НСК "Олімпійський" стане окрасою столиці
У Києві презентували проекти фонтанів до "УЄФА. Євро-2012"
Усі фото
Дайджест-кур'єр Євро-2012
•Вісник N24 (94). Інформаційний центр "Україна - 2012"
•Вісник N23 (93). Інформаційний центр "Україна - 2012"
•Вісник N22 (92). Інформаційний центр "Україна - 2012"
Усі випуски
Опитування
Чи зможе Україна з Польщею гідно прийняти Євро-2012?
Проголосувати Результати
Погода
Pobrac...

poszukiwanie pracy

Курс валют
Національний банк України
курси гривні до іноземних валют
€ 1.00    10.27 грн.
$ 1.00    7.90 грн.
10.00 руб.    2.59 грн.
Детальніше
Теленовини
Загрузка...
  • новини
  • коментарі
  • відео
  • корисні посилання
  • інтерв'ю
  • аналітичні матеріали
  • фотогалерея
  • головна
  • контакти
  • форум
  • зворотний зв'язок
  • про нас
  • карта сайту
  • опитування



© Укрінформ, 2010
Програмування «Orion-studio»