This version of the page http://euro2012.ukrinform.ua/comments/17168/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-20. The original page over time could change.
Євро-2012 у фокусі польських ЗМІ
  • Укрінформ-новини
  • Всеукраїнський прес-центр
  • Ділова Україна
  • Україна-2012
  • Укрінформ-фото
  • Країни світу
  • Новини ПАНІА
Коментарі

Євро-2012 у фокусі польських ЗМІ

04.01.2010 11:50:00

ВАРШАВА, 4 січня. (Юрій Банахевич - УКРІНФОРМ). Упродовж минулого тижня польські ЗМІ продовжували відстежувати хід підготовки України та Польщі до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Найбільший резонанс викликало рішення влади Вроцлава розірвати угоду з консорціумом, який мав збудувати в місті футбольну арену до Євро-2012, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

Телеканал tvn24 інформує, що причиною розірвання угоди між владою міста та польсько-грецьким консорціумом на чолі з компанією "Mostostal Warszawa" став незадовільний стан будівництва стадіону у Вроцлаві до Євро-2012. "Ми визнали, що фірма "Mostostal Warszawa" не спроможна виконати роботу у визначений термін", - цитує телеканал заяву мера міста Рафала Дуткевича. Водночас повноважний представник мера Вроцлава з питань Євро-2012 Міхал Яніцький уточнив, що генпідрядник запропонував продовжити виконання робіт ще на 4,5 місяця, що могло б поставити під загрозу вчасну реалізацію проекту. "Минуло 8,5 місяця, тобто 40 відсотків часу, виділеного консорціуму на реалізацію проекту. Натомість на сьогодні виконано лише 7 відсотків від загального обсягу робіт", - прокоментував він рішення щодо анулювання угоди.

У свою чергу міністр спорту і туризму Польщі (MSiT) Адам Герш, повідомляє tvn24, відзначив, що зміна генпідрядника призведе до кількамісячного запізнення з будівництвом стадіону. Однак він висловив переконання, що влада Вроцлава швидко знайде нового інвестора, і стадіон збудують у запланований термін - до червня 2011 року. "Я впевнений, що місто швидко обере нового виконавця і вчасно збудує спортивну арену", - сказав він. Керівник MSiT зазначив, що рішення розірвати угоду прийнято після консультацій з УЄФА. А.Герш також визнав, що в разі форс-мажорних обставин, якщо Вроцлав не зможе вчасно збудувати стадіон, можна буде застосувати "альтернативні варіанти". Ними він вважає використання під час Євро-2012 стадіонів у Кракові чи Хожуві, інформує tvn24.

Телеканал також відзначає, що мер Вроцлава, ймовірно, не оголошуватиме новий конкурс, бо це може призвести до втрати дорогоцінного часу, а відразу підпише угоду з визначеним генпідрядником. Відзначається, що ним, очевидно, буде німецько-польський консорціум на чолі з фірмою "Max Boegl", яка має досвід будівництва футбольних стадіонів у Німеччині.

Продовжуючи цю тему, інтернет-видання Sport.pl повідомляє про схвальну реакцію голови польського уряду Дональда Туска на рішення влади Вроцлава. "Якщо виконавець не діє відповідно до укладеної угоди, і є запізнення, то таких генпідрядників потрібно викидати. У виховному плані - це дуже добре рішення", - цитує Д.Туска Sport.pl.

Водночас Польське агентство преси (РАР) передає, що влада Вроцлава вже розпочала переговори з німецькою компанією "Max Boegl" щодо подальшого будівництва в місті стадіону до Євро-2012. Відзначається, що результат стане відомий упродовж двох-трьох тижнів. "Переговори з кандидатом завершаться найближчим часом, тому в січні, ймовірно, підпишемо контракт на подальшу реалізацію проекту", - заявив з цього приводу мер Вроцлава Рафал Дуткевич.

Повідомляється також, що для проведення переговорів у Вроцлав прибув представник фірми "Max Boegl" Герхард Хупфер. "Ми задоволені фактом звернення до нас з приводу можливої співпраці щодо завершення спорудження спортивної арени", - зазначив він. За інформацією Г.Хупфера, його фірмі потрібно буде близько трьох тижнів на перевірку нинішнього стану будівництва, й після цього можна буде продовжити спорудження арени. Г.Хупфер підкреслив, що "Max Boegl" має свій філіал у Вроцлаві, що полегшує керівництво проектом. "Маємо значний досвід з будівництва стадіонів, тому сподіваюся, що з успіхом для міста зможемо збудувати стадіон до Євро-2012", - цитує німецького спеціаліста РАР.

РАР також повідомляє, що частина проектів з підготовки Польщі до Євро-2012, яка фінансується приватним капіталом, буде внесена до загального переліку заходів з організації футбольного єврофоруму. Відповідне розпорядження з цього питання прийняла Рада Міністрів Польщі. Воно стосується баз, де перебуватимуть і готуватимуться до матчів національні збірні країн-учасників чемпіонату. Завдяки внесенню цих проектів до загального плану підготовки, приватні інвестори зможуть використовувати спрощені адміністративні процедури зміни власника земельних ділянок, що передбачається спеціальним законом по Євро-2012.

Польське інформагентство відзначає, що за даними опитування, проведеного польським центром соціологічних досліджень "PBS DGA" на замовлення влади Познані, близько 81% жителів міста вважають, що Польща впорається з підготовкою до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Водночас 93% з них переконані в успішній організації турніру в їх рідному місті.

"Віримо, що впораємося з підготовкою до Євро-2012. Познань впевнена найбільше, оскільки таку переконаність висловили 93% мешканців міста", - повідомив на прес-конференції з цього приводу мер Познані Ришард Гробельний.

УКРІНФОРМ: 2010.01.04 11:37:00  
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=861301

Повернутись на попередню сторінку


Польські 700 днів до Євро-2012 з «Рукою Бога»

На вихідних у Польщі відсвяткували ще одну символічну точку відліку до Євро-2012 – 700 днів до старту чемпіонату. У цей день у Познані була представлена робота авторитетного художника Мачея Курака. У цей же день він отримав естафету статусу посла Євро-2012 міста. Мачей Курак – відомий художник і в Польщі, і далеко за її межами. У Познані він народився, вчився в Академії мистецтв, не покинув місто і сьогодні, незважаючи на перемогу в Deutsche Bank Foundation.

Відносини з Китаєм вибудовуємо на багаторічну перспективу

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко розпочав свій офіційний візит до Китаю, повідомили УКРІНФОРМу з Департаменту інформаційної політики МЗС України. Візит керівника українського МЗС розпочався з переговорів з главою МЗС КНР Ян Цзєчи. Головною темою зустрічі між керівниками двох зовнішньополітичних відомств стала підготовка запланованого на початок вересня ц.р. державного візиту Віктора Януковича до Китайської Народної Республіки.

Чемпіонат світу з футболу: навколофутбольна мозаїка

Збірна Іспанії з футболу в фінальному матчі чемпіонату світу-2010 гратиме у резервній, синій формі, в якій вона перемогла команду Парагваю. Так визначило сліпе жеребкування, яке відправило іспанську збірну в нижню частину турнірної сітки. Тому в фінальному матчі роль господарів номінально виконуватиме збірна Голландії, яка отримала право грати у своїй помаранчевій формі. Однак іспанські гравці вже домовилися: вони надінуть свої традиційні червоні футболки...

Україна зустріне гостей Євро-2012 європейськими мовами

Прийняти близько мільйона туристів Україна готується на міжнародному рівні – для цього держава планує вкладати гроші в підвищення мовної кваліфікації міліції та обслуговуючого персоналу в приймаючих містах Євро-2012, видати довідково-інформаційну літературу основними європейськими мовами та розмістити вздовж маршруту гостей чемпіонату дублюючі дорожні та туристично-інформаційні знаки. Державною програмою передбачено забезпечення підготовки стюардів.

Німеччина - Іспанія, огляд Володимира Кулеби

У форматі ЧС команди зустрічалися тричі. Перші дві зустрічі в 1966 і 1982 роках завершилися з однаковим рахунком - 2:1 на користь збірної ФРН. У 1994-му було зафіксовано нічию - 1:1. Найбільш пам'ятний матч відбувся два роки тому, коли у фіналі Євро-2008 збірна Іспанії обіграла команду Німеччини. Той єдиний і вирішальний гол, як всі пам'ятають, забив Фернандо Торрес. Хто стане суперником збірної Голландії у фіналі ЧС-2010 - Німеччина чи Іспанія?

Український активний туризм взяв курс на Європу

25-30% гостей, які приїдуть в Україну під час Євро-2012, будуть орієнтовані на активний відпочинок. Тож Україна має підготувати нові проекти, орієнтовані на європейського споживача. Про це заявили експерти Ради з питань туризму та курортів під час прес-конференції на тему щодо розвитку туристичної привабливості України. На думку голови Ради Євгена Самарцева, гостей чемпіонату, які приїдуть в Україну на три тижні, великими активними програмами не заманиш.

Два роки до київського фіналу ЄВРО-2012

Рівно за два роки 1 липня 2012 року відбудеться фінальний матч Чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Заплановано, що фінал і закриття ЧЄ-2012 пройде у Києві, на головній арені України -  НСК «Олімпійський». Стадіон можна сміливо назвати грандіозним - він відрізнятиметься від інших восьми арен України та Польщі, які готуються прийняти матчі Євро-2012, за кількома ознаками. По-перше, від буде найбільший з усіх - його місткість складе 69 004 глядацьких місця.

Євро-2012 – поза політичним впливом

Чемпіонат Європи з футболу 2012 року перестав бути предметом політичних спекуляцій. Таку думку висловили експерти в опитуванні Інституту Горшеніна. Оцінюючи ситуацію щодо підготовки міст-учасників до Євро-2012, експерти зробили акцент на тому, що  Україна стала відповідальнішою. Директор громадської організації «Експертна рада», журналіст Андрій Капустін відзначив певний прогрес у підготовці України до Євро-2012 після появи нової команди у владі.

Футуристичне Євро-2012

12 сучасних скульптур висотою 6-12 метрів з’являться у Києві в межах підготовки до Чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Згідно концепції підготовки української столиці до проведення міжнародного турніру, роботи мають бути сучасними, легкими, вписуватись в історично-природний ландшафт древнього міста. Одне слово – місто має збагатитися європейським шармом, і це оновлення має виглядати не згірш Берліна, Парижа, Брюсселю, інших столиць світу.

Чао, Італіє! Чемпіони світу 2006 цього разу навіть без плей-оф

Група F. Словаччина-Італія – 3:2. Голи: Віттек (25’, 73’), Копунек (89’) – ді Натале (81’), Квальярелла (90+2’). Словаччина: Муха, Пекарік, Шкртел, Забавник, Штрба (Копунек, 87’), Віттек (Шестак, 90+2’), Штох, Дюріца, Хамшик, Єндрішек (Петраш, 90+4’), Кука. Головний тренер – Владимир Вайсс. Італія: Маркетті, Крішито (Маджо, 46’), Кьєлліні, Каннаваро, де Россі, Пепе, Гаттузо (Квальярелла, 46’), Якінта, ді Натале, Дзамбротта, Монтоліво (Пірло, 56’).

Донбас Арена стала «Подією року»!

Наприкінці червня відбулася історична подія - вперше в історії стадіонної індустрії були вручені нагороди кращим представникам світового бізнесу. Конкурс Stadium Business Awards увінчався для «Донбас Арени» отриманням нагороди в номінації «Подія року» за церемонію відкриття стадіону в серпні 2009 року. Співзасновник TheStadiumBusiness.com Йан Нутталль (Ian Nuttall) розповів: «У конкурсі брали участь 1000 номінантів, а це означає, що переможці можуть пишатися своїми досягненнями».

Фаворит конкурсу скульптури у Києві до Євро-2012 - позолочені танцюристи у стилі кубізму

До Євро-2012 у центрі Києва може з’явитись унікальна скульптура художниці-футуристки зі світовим ім’ям Олександр Екстер.  Фігури танцюристів, костюми до яких підготувала Екстер, кияни побачили минулого року під час Великого скульптурного салону-2009. Скульптури були виготовлені за ескізами художниці в майстерні французького ливарного дому «Вальзуані». КМДА підтримала пропозицію про включення в конкурсну програму дві роботи іменитої авангардисти.

На львівських об'єктах до Євро-2012 зростають темпи будівельних робіт

На основних об`єктах Львівщини, що споруджуються до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, зросли темпи виконання робіт. Будівельники забезпечені необхідними матеріальними і фінансовими ресурсами. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Володимир Губицький на зустрічі із керівниками депутатських фракцій міськради. За його словами, до Державної цільової програми підготовки та проведення футбольного свята внесено відповідні зміни.

ЧС-2010: Німеччина, США, Англія та Гана – у плей-офф

Інформаційний центр «Україна-2012» пропонує вашій увазі результати завершального туру (в квартетах С та D) групового етапу Чемпіонату світу з футболу, який проходить в ПАР. За підсумками цих матчів із груп «С» та «D» до наступного раунду змагань вийшли збірні США, Англії, Німеччина та Гани. Матчі плей-офф 1/8 фіналу ЧС-2010 Уругвай – Корея, Аргентина – Мексика, США – Гана та Німеччина – Англія відбудуться 26 і 27 червня. Словенія - Англія - 0:1. Гол: Джермейн Дефо, 23.

Володимир Яцуба оцінив 100 днів Уряду у підготовці до Євро-2012

Міністр України регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба вважає, що за 100 днів у підготовці інфраструктури до проведення Євро-2012 були зроблені кардинальні зміни. Про це Міністр заявив в ексклюзивному коментарі Інформаційному центру «Україна-2012». «За три місяці були вирішені питання, які мусувались роками. По-перше, це питання фінансування, яке гальмувало будівельні роботи. Тепер фінансування регулярне.

Під Євро-2012 Google відкрив український офіс

Успішна американська інтернет-корпорація Google офіційно на прес-конференції в Києві оголосила про відкриття українського офісу. Його очолить Дмитро Шоломко, який з 2006 року був єдиним представником Google в Україні, і працював на посаді менеджера з розвитку бізнесу в Україні. У списку пріоритетних напрямів для українського офісу новий керівник назвав запуск нових локальних продуктів і просування гео-рішень в переддень Євро-2012.

Суперкубок України: новий трофей, збільшені призові

Презентація нового суперкубка України відбулася сьогодні, 23 червня, в Києві. Однак, самого трофею на презентації не було. Як розповів журналістам генеральний директор Прем’єр-Ліги України Олександр Єфремов, суперкубок вартістю 120 тисяч гривень, просто не встигли виготовити: «Внизу кубка зазначатимуться переможці, а тому ця частина трофею збільшуватиметься щороку». Цього року змінився не лише сам кубок, але і сума призових переможцю – з 75-ти до 100 тисяч доларів США.

Харків з новою цільовою програмою Євро-2012

Харківська міськрада на сьогоднішній сесії затвердила нову цільову програму підготовки Харкова до Євро-2012. За словами директора Департаменту з питань сім’ї, молоді спорту та підготовки до Євро-2012 Віктора Христоєва, ухвала нової редакції цільової програми дозволить в повному обсязі виконати гарантії, підписані керівництвом міста і УЄФА. «У даній програмі передбачається 21 завдання, 355 заходів – на 100 більше, ніж у попередній.

ЧС-2010: Оревуар Франція…

Вчора завершилися матчі першого раунду фінальної частини ЧС-2010 в групах «А» та «В». Збірна Франції, програвши господарям турніру – команді ПАР – 1:2, разом зі своїми кривдниками припили виступи у змаганнях. В іншому матчі цієї групи команда Уругваю переграла Мексику (1:0), й таким чином забезпечила собі перше місце у цьому квартеті. В групі «В» аргентинці взяли верх над греками – 2:0, а збірна Південної Кореї зіграла внічию з Нігерією (2:2). Здобуте очко дозволило південнокорейцям посісти друге місце.

Україна виконає свої зобов'язання перед УЄФА щодо Євро-2012 - Б.Колесніков

Україна виконає всі свої зобов'язання перед УЄФА щодо проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков під час прес-конференції, присвяченій результатам 100 днів діяльності уряду, повідомляє прес-служба віце-прем'єра. "Немає сумнівів, що все, що Україна обіцяла УЄФА, - стадіони, злітно-посадкові смуги, пасажирські термінали тощо - буде побудовано", - заявив він.


Коментарі 1 - 20 из 917
Начало | Пред. | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | След. | Конец
  • новини
  • коментарі
  • відео
  • корисні посилання
  • інтерв'ю
  • аналітичні матеріали
  • фотогалерея
  • головна
  • контакти
  • форум
  • зворотний зв'язок
  • про нас
  • карта сайту
  • опитування



© Укрінформ, 2010
Програмування «Orion-studio»