This version of the page http://euro2012.ukrinform.ua/analytical/21342/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-20. The original page over time could change.
Вадим Галаган: "Інтер +" не має правових обмежень на трансляції матчів за межами України"
  • Укрінформ-новини
  • Всеукраїнський прес-центр
  • Ділова Україна
  • Україна-2012
  • Укрінформ-фото
  • Країни світу
  • Новини ПАНІА
Аналiтичнi матерiали

Вадим Галаган: "Інтер +" не має правових обмежень на трансляції матчів за межами України"

10.03.2010 10:23:58

Останнім часом інтерес до чемпіонату України в інших країнах поступово зростає, і подивитися матчі Прем'єр-ліги можна вже не лише в країнах ближнього зарубіжжя. Втім, не завжди все проходить гладко, після 18-го туру наші читачі скаржилися на те, що на момент трансляції матчів канал «Інтер+» був закодований. А через тиждень уже нічого не перешкоджало перегляду футбольних матчів.

Аби з'ясувати ситуацію, ми звернулися до співробітників «Інтера +», котрі повідомили, що на час трансляції матчів канал, дійсно, кодується, але лише на території України. Що стосується інших країн, то там «Інтер +» також може бути закодований, але вже з ініціативи місцевих кабельних операторів, до яких і слід звертатися з даного питання.

Підсумовуючи, з проханням прокоментувати ситуацію з телетрансляціями на «Інтер +» ми звернулися до директора з розвитку Прем'єр-ліги Вадима Галагана, котрий, крім цього, відповів також і на інші питання, пов'язані з міжнародними трансляціями матчів чемпіонату України.

- Наші читачі скаржилися, що на час трансляції матчів 18-го туру телеканал «Інтер +» було закодовано. З чим це було пов'язано?

- Ніяких технічних проблем не було. Прем'єр-ліга з метою захисту ліцензійних прав тих чи інших правовласників веде роботу з чіткого дотримання територій, на які поширюються ті чи інші медіа-права. «Інтер +» отримав право транслювати матчі нашого чемпіонату виключно за межами України. На території України, як відомо, права на трансляції матчів Прем'єр-ліги отримав телеканал «Футбол». Тому є певні умови для каналу «Інтер +» за кодування свого сигналу в Україні. Тобто дивитися матчі Прем'єр-ліги на території нашої країни з цього каналу не можна. Таке кодування включилося з вересня минулого року. Ці умови «Інтер +» дотримує. На території інших країн ніяких правових обмежень немає, хоча можуть бути технічні обмеження, але це пов'язано з кодуванням каналу і тут ми нічого не можемо зробити. Можливо, подивитися футбол з «Інтера +» в інших країнах було не можна з якихось технічних нюансів, наприклад, через особливості кодування в тій чи іншій країні. Так що коли виникають проблеми за межами України - необхідно звертатися безпосередньо в «Інтер +» або до своїх кабельних операторів.

- Гра «Іллічівець» - «Динамо» викликала значний інтерес серед зарубіжних телеканалів. Наскільки високий був рейтинг цього матчу?

- Судячи з кількості зарубіжних телеканалів, які запросили сигнал цього матчу - рейтинг мав бути доволі високим. Адже до того ж це була перша в цьому році трансляція матчу за участю «Динамо» на зарубіжні країни. Але за кількістю країн-трансляторів рекорд усе ж побило донецьке «дербі». Матч «Металург» - «Шахтар» дивилися в усіх без винятку регіонах, які на сьогодні отримали права на трансляції української Прем'єр-ліги. Донецький матч, на відміну від матчу з Маріуполя, також транслювався на Вірменію, де підвищений інтерес до «Металурга» з Генріхом МХІТАРЯНОМ.

- Тим не менше «Динамо» грало не з лідером чемпіонату...

- Для закордонного телеглядача це не так важливо, тому що в них усе ж великий інтерес саме до «Динамо» й «Шахтарю». При цьому з ким грають ці клуби - другорядне питання.

- Чи є команди, матчами яких цікавляться окремі країни?

- Так. Крім матчів «Шахтаря» й «Динамо» є чіткий інтерес і до матчів за участю інших клубів Прем'єр-ліги. Польський канал «Polsat Futbol», який транслює чемпіонат України, цікавиться також поєдинками за участю «Карпат». Румунська «Boom Sport Two» транслює також матчі донецького «Металурга» та «Арсеналу», у складі яких грають легіонери з цієї країни. Про Вірменію вже було сказано - там поки що транслюються матчі лише за участю донецького «Металурга», в якому грають футболісти із цієї країни. За рахунок у тому числі і легіонерів підвищується інтерес і до інших клубів.

- Який матч у першій частині чемпіонату викликав найбільший інтерес?

- В Україні це, безумовно, матч «Динамо» - «Шахтар». Зарубіжні канали цю гру не транслювали, оскільки в Прем'єр-ліги поки що немає прав на реалізацію трансляцій домашніх матчів «Динамо». Що стосується іноземних трансляцій, то тут одним із найбільш рейтингових матчів став поєдинок «Таврія» - «Динамо» у 17 турі. Втім, високий інтерес був до всіх матчів за участю «Динамо» і «Шахтаря», і виділити один тут важко.

- Чи можна вже сказати, що в порівнянні з минулим роком інтерес до чемпіонату України зростає?

- Безумовно. Поступово збільшується кількість каналів і країн, на які поширюється телевізійне охоплення нашого чемпіонату. Якщо в сезоні 2008-2009 рр.. телетрансляції матчів Прем'єр-ліги системно велися лише на Росію, то зараз наш чемпіонат зарубіжними телеканалами транслюється вже на територію 25 країн світу. Міжнародний маркетинговий партнер Прем'єр-ліги - компанія IMG працює досить успішно. Вони з листопада почали займатися реалізацією міжнародних медіа-прав Прем'єр-ліги і на сьогоднішні крім Росії та Румунії, права для яких Прем'єр-ліга раніше реалізувала самостійно, вже додалися Польща, Вірменія, регіон арабських країн Північної Африки та Близького Сходу... Так що у нас є позитивна динаміка в цьому питанні. На жаль, на закордонному ринку ми поки що можемо реалізовувати права лише 11 клубів Прем'єр-ліги.

Найближчим часом після завершення переговорів ми оголосимо про ще одну країну, на яку транслюватимуться матчі чемпіонату України. Це буде зовсім нова для нас територія.

В'ячеслав Лашук, UA-Футбол

www.ua-football.com
http://www.ua-football.com/ukrainian/high/4b962d57.html

Повернутись на попередню сторінку


Реставрувати не можна приватизувати - Держкультспадщини

18 квітня в Україні відзначатиметься День пам'яток історії та культури, який збігається з Міжнародним днем пам'яток і визначних місць. Чи знаємо ми, чим маємо пишатися, а головне - чи нинішній стан пам'яток дає нам підстави для гордості? Про це кореспондент УКРІНФОРМу розмовляла з першим заступником голови Державної служби з питань національної культурної спадщини Яковом Діхтярем. - Якове Яковичу, почнімо зі статистики: скільки в нашій державі пам'яток історії та культури? - Станом на кінець 2009 року в Україні нараховувалося понад 130 тисяч пам'яток. З них 57,2 тис. належать до пам'яток археології, у тому числі 418 - національного значення; 51,3 тис. пам'яток історії, з яких до національних віднесено 142; а також 5,4 тис. пам'яток монументального мистецтва (44 національні) і 16,8 тис. пам'яток архітектури і містобудування, з яких національне значення мають 3,5 тисячі.

Львівський аеропорт зможе приймати літаки за будь-якої погоди

Інтерв’ю з Олександром Загревою, генеральним директором ДП “Аеропорт Львів” було записано в четвер, 11 березня. І хоча це було до авіакатастрофи під Смоленськом, про тему безпеки летовища пан Загрева згадував декілька разів. Адже основне завдання цієї реконструкції – не лише збільшити пропускну здатність аеропорту, а передусім забезпечити м’яку посадку для повітряних суден. Усе інше, як засвідчує досвід смоленської катастрофи, насправді має другорядне значення. Втім є інший момент: Євро-2012 триватиме лише кілька тижнів, уболівальники приїдуть і поїдуть, а реконструйований аеропорт залишиться у Львові та протягом десятків років саме від нього залежатиме перше враження іноземців і про нашу країну загалом, і про місто Лева зокрема. – Пане Олександре, для початку хотілося б почути про сьогодення аеропорту – які основні напрями повітряного сполучення, куди найчастіше літають львів’яни?

Росіяни оцінили популярність чемпіонату України та українських клубів

Наскільки цікавий футбольний чемпіонат України безпосередньо для її мешканців і як це співвідноситься з російськими показниками - у дослідженні статистиків. Загальна аудиторія (сегменти активних і помірних вболівальників) української прем'єр-ліги становить 7-7,5 млн жителів країни, які відносно регулярно, але з різною частотою стежать за виступом своїх команд і ходом турніру в цілому. Ще 5-6 млн українських громадян (сегмент пасивних вболівальників) лише час від часу впродовж сезону цікавляться своїм чемпіонатом і результатами його окремих матчів. Ці любителі футболу воліють спостерігати лише найважливіші ігри міжнародних турнірів і, можливо, кілька матчів внутрішньої першості. За клубними вподобаннями шанувальники українського футболу на осінь 2009 року розподілялися наступним чином. Рейтинг-лист популярності клубів УПЛ-2009/2010.

Елітний клуб: San Siro - спільний дім непримиренних суперників

Не дарма говорять, що Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) - символ Мілан нарівні з оперним театром «Ла Скала» і кафедральним собором «Дуомо». Домашній стадіон італійських клубів «Мілан» та «Інтер» вражає своєю величчю та архітектурної незвичністю. Ідея будівництва виключно футбольного стадіону народилася у 20-х роках минулого століття. Її автор - тодішній президент «Мілана» П'єтро Піреллі. До цього міланська команда грала на арені, що носила назву San Siro, на ім'я пасовиська, де вона була розташована. Не мудруючи, «міланіст» дав це ім'я й своєму новому «дому». Побудований заново, San Siro відкрився у вересні 1926 року і міг прийняти 35 000 глядачів. Першим матчем стала зустріч «Мілана» і «Інтера», в якій перемогли гості з рахунком 3:6. Надалі San Siro неодноразово реконструювали для збільшення місткості та модернізації відповідно до вимог часу. У 1947 році на цей стадіон переїхав «Інтер».

Спрощення прикордонного контролю до Євро-2012

Днями в аеропорті «Бориспіль» відбулась презентація експерименту Держприкордонслужби, спрямованої на економію часу та зусиль при здійсненні паспортного контролю пасажирів міжнародних напрямків.Начальник Управління прикордонного контролю та реєстрації Олександр Біньковський повідомив Інформаційному центру «Україна-2012» подробиці подальшого використання системи «Гарт-1/П», у разі успіху експерименту: «В інших приймаючих містах Євро-2012 впроваджувати систему «RFID-карток» будуть тільки після позитивних висновків щодо роботи в МА «Бориспіль», тому що цей аеропорт є центральним для країни та має найбільший пасажиропотік. По три турнікети будуть встановлені у трьох напрямках руху пасажирів в терміналі «В». Згодом ми оснастимо ними термінал «F», який скоро буде готовий до експлуатації, а у майбутньому «D», який наразі будують до Євро-2012».

Інвестицій забагато не буває

Проблеми залучення іноземного капіталу в Україну та інтеграції в міжнародні економічні відносини мають особливу внутрішню складову. Йдеться про ступінь зрілості фінансового ринку. Його розвинутість на національному рівні є необхідною умовою для розвитку інтеграційних процесів у світовий ринок. Так, загальновідомий показник ринкової капіталізації внутрішнього ринку дає змогу не лише давати оцінку конкретним ринковим секторам, а й використовувати динаміку цих показників у стосунках з іноземними партнерами — міжнародними фінансово-кредитними установами та приватними інвесторами. Нерозвинутість фінансової інфраструктури перешкоджає нормальному рухові іноземного капіталу. Не секрет, що нинішній стан фінансових і банківських послуг в Україні є відносно нерозвинутим порівняно з аналогічними сферами держав Центральної та Східної Європи, не кажучи про країни з розвинутою економікою.

Транспортний експеримент до Євро-2012

Як і в багатьох інших аспектах підготовки до Євро-2012, Харків робить перший крок у напрямку вдосконалення – цього разу у сфері міських пасажирських перевезень. Харківська мерія вирішила провести експеримент, за результатами якого транспортне життя столиці Слобожанщини кардинально зміниться. Міський транспорт об’єднають у єдину систему – туди увійдуть метро, трамваї, тролейбуси та автобуси, тобто практично усі види, окрім таксі. Головна особливість такої об’єднаної системи – це максимальна раціоналізація руху. Завдяки єдиному диспетчерському центрові транспорт буде ходити синхронно. Також єдиний центр керування забезпечить рух транспорту відповідно до запитів пасажирів. Наприклад, на клієнтів певного приміського маршруту, які прибули за розкладом на автовокзал Харкова, на зупинці вже чекатимуть автобуси та потяги метро. На зупинці не повинен «накопичуватись» транспорт за одним маршрутом – одночасно на пасажирів чекатимуть тільки ті, хто може довезти в різні боки міста.

Об’єкти Євро-2012 у 2010-му році отримають більше

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та збільшив суму коштів, що впроваджуватимуть зі Стабілізаційного фонду на підготовку України до Євро-2012. Зміни стосуються збільшення фінансування реконструкції українських аеропортів. Згідно з постановою КМУ № 239 від 1 березня у 2010-му році міжнародні аеропорти «Донецьк», «Бориспіль» і «Львів» отримають на розбудову своєї інфраструктури 190 млн., 135,6 млн. і 121 млн. грн. відповідно. Раніше до столичного аеропорту планували спрямувати 43,58 млн. грн., до львівського – 21 млн., а до донецького – 90 млн. грн. Додаткові можливості для розвитку отримає і Міжнародний аеропорт «Київ» (м. Жуляни). Цього року в його вдосконалення вкладуть 7,4 млн. грн. Це стало можливим після внесення змін до Державної цільової програми підготовки до Євро-2012. Сума, на яку збільшено фінансування «Жулян», становить 26,9 млн. грн.

Нагальні завдання і персональна відповідальність

Задля виходу з кризи уряд спрямує свої дії на стабілізацію економіки та розвиток внутрішнього ринку. Про це учора, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров. Він дав низку завдань членам уряду щодо термінового розв'язання першочергових проблем у країні. ...На відміну від попередників, у нас  дійсно є команда професіоналів: першому віце-прем'єру Андрію Клюєву не потрібно пояснювати, як працює завод, віце-прем'єру з АПК Віктору Слауті - як орати поле, віце-прем'єру з гуманітарних питань Володимиру Семиноженку - як організувати роботу в науковому колективі, а віце-прем'єру з питань Євро-2012 Борису Колеснікову - як створювати спортивну інфраструктуру, - підкреслив Прем'єр. -...Або наш уряд увійде в історію як уряд реформаторів, що вивів країну з кризи, або безславно піде, як більшість наших попередників. Кожен міністр має розуміти, що він запам'ятається або як ефективний менеджер і реформатор відповідної галузі, або, як кажуть у народі, залишить замість борозни пилюку.

Автобани - не гриби: без "підживлення" не розростаються

Такої зими давно вже не було, говорять старожили. Таких доріг ніколи не було, - кажуть автомобілісти. Навіть найкращими українськими автострадами, серед яких і Київ-Чоп, і Київ-Одеса, цієї зими майже неможливо було проїхати без проблем. Слизький сніжний покрив, який так і не вдалося розчистити до відлиги, став причиною не одного десятка аварій, примусивши водіїв забути про швидкісні якості своїх автівок. А там, де сніг сходив, - нормально проїхати заважали численні вибоїни. Народні депутати, серед яких більшість є власниками автомобілів, навіть внесли на розгляд парламенту законопроект з пропозиціями відмінити штрафи за порушення правил дорожнього руху, які сталися через погану якість дороги. На їхню думку, якщо примусити шляховиків сплачувати за побиті машини, ті почнуть краще виконувати свої обов'язки. Останні ж лише розводять руками, адже далеко не завжди тільки від них залежить, чи можна з комфортом проїхатися вітчизняними магістралями.

Скільки коштують наші ями?

У Німеччині їх продають населенню по 50 євро. Українським водіям адвокати радять не купувати вибоїни, а звертатися в суди. Проїхати українськими автошляхами — чи то державного, чи то місцевого значення, зараз непросто. На деяких ділянках — яма на ямі, різної форми та глибини, а також вибоїни та тріщини на асфальті... Їхати автівками по таких трасах — завдання не з легких, тому на деяких ділянках водії рухаються зі швидкістю 20 кілометрів за годину. Ремонт, ремонт і ще раз ремонт потрібен нашим дорогам, при чому негайний і якісний. Бо те, як у нас латають ями на асфальті, якісним ремонтом і не назвеш. Свіжу смолу часто засипають у асфальтові діри під час дощу чи снігу. Ефект від такого латання дір — нульовий, адже наступного дня ця ж латка, умовно кажучи, порветься, і на її місці утвориться нова. В «Укравтодорі», державній службі, яка відповідає за якість доріг, визнають, що такий спосіб ремонту неефективний, але якщо не робити і цього, то їхати ними взагалі буде неможливо. Чому дороги дійшли до такого стану?

Україна схвалює нову модель ЄС

Безвізовий режим із ЄС під Євро-2012? Посол України при ЄС Андрій Веселовський вважає, що Чемпіонат Європи з футболу – чудова нагода скасувати візи для українців. До того ж, вони почуваються європейцями і прагнуть інтеграції з ЄС – пише Ендрю Реттман в інтернет-виданні EUobserver. Посол України при Євросоюзі Андрій Веселовський з оптимізмом висловився про нову інституційну структуру ЄС. Звільнившись недавно від опіки над новим президентом України Віктором Януковичем – з яким треба було провести безліч зустрічей на тему його першого офіційного візиту в Брюссель минулого місяця, – дипломат сказав журналістам у Брюсселі, що після підписання Лісабонської угоди в Союзі з’явився чіткий поділ праці. У найвищих ешелонах президент Європейської Комісії Жозе Мануел Баррозу став ніби «урядом» ЄС, а голова Ради Європейського Союзу Герман ван Ромпей – «стратегом», пояснив пан Веселовський. Трохи вниз по цій драбині – верховний дипломат ЄС Кетрін Ештон, спеціалістка з «двосторонніх відносин».

Микола Азаров: Я переконаний, що результат буде досягнутий

Виступаючи сьогодні з парламентської трибуни, народний депутат України Микола Азаров, кандидатуру якого Глава держави подав на посаду Прем’єр-міністра України, зокрема зазначив: На виборах Президента України громадяни дали чітку відповідь і сигнал політикам - нинішня ситуація в країні дійшла до критичної межі і потрібні зміни. Наше завдання – повернути народу відповідальну, ефективну та справедливу владу. Ми чесно говоримо, в якій ситуації опинилася країна і чітко заявляємо що хочемо зробити. ...Найголовніше завдання на сьогодні – розробити і прийняти реалістичний бюджет. Саме через бюджет буде розпочато вирішення ключового завдання – ліквідації бідності. В основу бюджету буде покладено виконання закону про підвищення державних соціальних стандартів. Це зобов’язання ми брали перед громадянами і обов’язково його виконаємо. Прийняття бюджету розблокує вирішення багатьох інших питань: від підготовки до Євро-2012 до екологічних проблем.

Вадим Галаган: "Інтер +" не має правових обмежень на трансляції матчів за межами України"

Останнім часом інтерес до чемпіонату України в інших країнах поступово зростає, і подивитися матчі Прем'єр-ліги можна вже не лише в країнах ближнього зарубіжжя. Втім, не завжди все проходить гладко, після 18-го туру наші читачі скаржилися на те, що на момент трансляції матчів канал «Інтер+» був закодований. А через тиждень уже нічого не перешкоджало перегляду футбольних матчів. Аби з'ясувати ситуацію, ми звернулися до співробітників «Інтера +», котрі повідомили, що на час трансляції матчів канал, дійсно, кодується, але лише на території України. Що стосується інших країн, то там «Інтер +» також може бути закодований, але вже з ініціативи місцевих кабельних операторів, до яких і слід звертатися з даного питання. Підсумовуючи, з проханням прокоментувати ситуацію з телетрансляціями на «Інтер +» ми звернулися до директора з розвитку Прем'єр-ліги Вадима Галагана, котрий, крім цього, відповів також і на інші питання.

Диво Підгорецького фенікса

У передгір’ї Карпат є прекрасна місцина, увіковічена історією. Там височить Підгорецький замок-палац, колись уславлений у всій Європі. Історія замку сягає часів, коли галицькі землі ще були загарбані Річчю Посполитою. У XVII столітті її коронний гетьман Станіслав Конєцпольський, вражений красою краєвидів у Підгірцях, купив там шмат землі. Він уже мав замок-резиденцію в Бродах, тож надумав спорудити ще й «палац для душі». Для цього запросив у Підгірці кращих майстрів із Європи: архітектора з Венеції Андре дель Акву та французького інженера Гійома де Боплана, який уже уславився спорудженням фортець у містах Броди, Бар, Кодак. Це той самий де Боплан, картограф і письменник, який залишив для нас унікальний документ українсько-європейських зв’язків XVII століття «Опис України» та 1636 року створив першу карту земель України. 1640 року справу було звершено. На воротах палацу господар повелів викарбувати латиною: «Для відпочинку після боїв». Сповна його можна було озирнути з висоти пташиного польоту.

Елітний клуб: Old Trafford - «театр мрії»

Ми продовжуємо знайомити любителів футболу зі стадіонами категорії «Еліт» за класифікацією УЄФА. На черзі - легендарний Old Trafford, на якому проводить свої домашні матчі знаменитий англійський клуб «Манчестер Юнайтед». Перший матч на цьому стадіоні відбувся 19 лютого 1910 року: господарі програли "Ліверпулю" з рахунком 3:4. Old Trafford приймав матчі чемпіонатів світу 1966 року, Європи 1996 року і фінальний поєдинок Ліги чемпіонів 2003 року. З моменту відкриття стадіон пережив багато трагічних моментів. Під час Другої світової війни він був повністю зруйнований під час бомбардування. Після відновлення в 1949 році арена неодноразово реконструювалася, що супроводжувалася то зменшенням, то збільшенням кількості глядацьких місць на трибунах. Останнє розширення відбулося в 2006 році. При підготовці до ЧС-66 було встановлено консольний дах, а також з'явилися перші в історії британських стадіонів VIP-ложі. Сьогодні на Old Trafford чотири трибуни з сидячими місцями: північна, східна, південна і західна.

Євро-2012 виведе гральний бізнес з тіні?

Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва запропонував новий Проект Закону України «Про азартні ігри». Завданням нової версії «азартного» закону є виведення грального бізнесу з тіні – водночас зробити більш жорсткими норми розташування гральних закладів і посилити відповідальність перед державою та громадянами. В липні – на початку серпня 2009-го року в Донецьку та Маріуполі відбулося юнацьке Євро. За місяць до того був прийнятий Закон «Про заборону азартного бізнесу в Україні». Тоді, коли приймаючі міста могли «виграти» від ліцензійних зборів і власне податків із азартної діяльності, казино та інші гральні заклади «сховались у тінь». Мер Маріуполя Юрій Хотлубей зробив заяву за підсумками бюджетного 2009-го року: «Минулого року у якості сплати за торгівельний патент на підприємницьку діяльність до міського бюджету Маріуполя надійшло 2 млн. 633 тис. грн. Це лише 31,9% від запланованого показника.

Мінтрансзв’язку прозвітувало про підготовку до Євро-2012 у минулому році

Міністерство  транспорту та зв’язку України (МТЗУ) звітує про роботу у 2009-му році. Про підсумки роботи транспортно-дорожнього комплексу та галузі зв’язку в минулому році йшлося сьогодні, 2 березня, на розширеній апаратній нараді в Мінтрансзв’язку. Захід провів виконуючий обов’язки Міністра транспорту та зв’язку України Василь Шевченко – повідомляє прес-служба МТЗУ. З метою підвищення пропускної спроможності, покращення безпеки руху поїздів в напрямку Миколаєва, Одеси та Криму введено в експлуатацію нову залізничну ділянку Волинська – Миколаїв. На  Південно-Західній залізниці запроваджено автоматизовану систему обліку збору, передачі, обробки інформації про порушення автоматизованої локомотивної сигналізації з використанням сучасних веб-технологій. Протягом 2009-го року розроблено та впроваджено в експлуатацію систему з можливістю купувати квиток на потяг через інтернет («е-Квиток»).

Друга столиця рветься в лідери

У рамках загальнонаціонального проекту «Футбольна країна», в циклі «Від Сяну до Дону», презентуємо Харківську область. У 2008 році футбол Харківщини відзначив віковий ювілей. Відтоді, як на початку минулого століття Слобожанщина транзитом через сусідню Росію отримала «пас» від британців, історія місцевого шкіряного м’яча поповнилася багатьма яскравими та змістовними сторінками. Учасниками перших дворових баталій були переважно студенти, які познайомилися з новою грою, навчаючись у Москві та Санкт-Петербурзі. У далекому 1908 році була організована «Перша харківська футбольна команда». А навесні 1910-го вже регулярно проводилися матчі. Героями перших звітів у пресі були футболісти команди заводу «Гельферіх-Саде», яку згодом назвали «Другим харківським фут-бол клубом». 6 травня 1910 року «Перша» та «Другий» у прем’єрному дербі з’ясовували хто з них сильніший. Репортаж про цю історичну зустріч  вмістила газета «Южный край», яка розповсюджувалася 30-тисячним накладом.

САБО: «Сподіваюся повернутися на електричний стілець»

Відверте інтерв'ю з екс-наставником «Динамо» та збірної України, який відзначив 70-річний ювілей. Зайвих рекомендацій ювіляр не потребує хоча б із тієї причини, що постійно перебуває на виду. Працює в комітеті збірних національної федерації, виступає в ролі колумніста «СЕ», футбольного коментатора, експерта різних телеканалів. І не повіриш, дивлячись на стрімку, майже біжучу ходу Йожефа Сабо, якою він підіймається сходинками Будинку футболу, що йому вже сімдесят. Як тут не згадати пораду одного з наших спільних знайомих зараховувати лише ті роки, в які випадав його день народження - 29 лютого. За цією шкалою одному з найбільш популярних наших футбольних тренерів періоду незалежності всього сімнадцять... - Чому, Йожефе Йожефовичу, ви так не любите свій день народження? - Не те що не люблю - просто він украй рідко випадає.


Матерiали 1 - 20 из 218
Начало | Пред. | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | След. | Конец
  • новини
  • коментарі
  • відео
  • корисні посилання
  • інтерв'ю
  • аналітичні матеріали
  • фотогалерея
  • головна
  • контакти
  • форум
  • зворотний зв'язок
  • про нас
  • карта сайту
  • опитування



© Укрінформ, 2010
Програмування «Orion-studio»