This version of the page http://www.sokal.lviv.ua/osvita-ssh_4.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-13. The original page over time could change.
неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
ЧАТ (Test 2)
 


Нам цікаво знати:


Як ви дізналися про нашу сторінку?

Випадково наткнувся
Через пошук в мережі
Дізнався через інші ЗМІ
Підказали друзі








 
 
Сокаль і Сокальщина :: освіта

СЗШ І-ІІІ ст. №4 м.Сокаля

Для здійснення профільного навчання спортивного напрямку необхідно мати відповідну матеріальну базу, кадри і бажання учнів займатися фізичною культурою. Все це у нас є. Маємо два спортивні та тренажерний зали, басейн, тенісний та шаховий клуби, літні спортивні майданчики, необхідний інвентар. У школі працюють три вчителі фізкультури, які мають вищу фахову освіту із спеціалізацією волейбол, баскетбол і футбол. Учні нашої школи постійно займали призові місця у спартакіадах школярів району, захищали честь Сокальщини на обласних і всеукраїнських змаганнях. Тому ми й вирішили обрати спортивний напрямок Профільного навчання.

Програму з фізичної культури у профільному класі ми реалізовували за рахунок обов'язкового компоненту — три години і варіативної частини навчального плану — дві години, що загалом склало п'ять годин на тиждень. У всіх інших класах—три години на тиждень. Зміст програми фізичної культури наповнювали за модульним принципом, вибравши баскетбол і футбол, тому що саме ігрові види навчання найкраще забезпечують розвиток виховних аспектів всього навчально-виховного процесу, розвивають почуття колективізму, взаємовиручки, взаємодопомоги. Ми зрозуміли, що для проведення занять з теоретичної і тактичної підготовки учнів необхідний спеціальний кабінет. Тому в минулому році почали обладнувати методичний, в якому учні будуть навчатися методиці проведення розминки, ранкової зарядки, спортивних змагань, суддівства, а також моделюватимуть різні спортивні ситуації. Ці знання вони зможуть застосовувати, перебуваючи на відпочинку чи в спортивних таборах.

У методкабінеті обладнано музей спортивної слави району. Там можна ознайомитись із здобутками наших сокальчан на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Багато хто цього не знає, тож запрошуємо у музей вчителів та учнів району. Велику допомогу в обладнанні методкабінету-музею нам надали начальник відділу освіти Роман Монастирський, начальник відділу фізичної культури та спорту райдержадміністрації Ярослав Тарасюк, начальник Сокальського відділення Червоноградської ОДПІ Віктор Зіньків. Учні, вчителі переобладнали 50-метровий тир у тенісний клуб, де встановлено шість столів, обладнали шаховий клуб. Цей проект фінансував відділ з фізичної культури та спорту райдержадміністрації. Передача про спортивні досягнення нашої школи та ДЮСШ транслювалась на УТ-1.

Зрозуміло, що маємо і проблеми. Через брак коштів не працює басейн, спортзали потребують ремонту і перекриття, не вистачає футбольних і баскетбольних м'ячів... Самі ми їх не вирішимо.

Проаналізувавши роботу у профільному класі, вважаємо за доцільне продовжувати її в 11 класі, а на базі 10-х класів відкрити ще один — спортивного профілю.

Наталія Драган директор школи

НАША АДРЕСА: м.Сокаль,
Львівська обл., 80000

Тел.(03257) 2-31-07, 2-20-44,

 



http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
22:51, 13 липня 2010 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
8-066-37-90-464