This version of the page http://www.yakmariya.org.ua/projects/festival-vgoru-sertsya (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-12. The original page over time could change.
Фестиваль Христового міста «Вгору серця» 2010 | Cпільнота Віднови у Святому Дусі УГКЦ «Як Марія»
Перейти до тексту

Фестиваль Христового міста «Вгору серця» 2010

Фестиваль
Христового міста
«Вгору серця»

контактна інформація: тел. +38 097 9215937
е-мейл Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
сайт www.vgorusercya.org.ua

 

 

"Франківськ - Христове місто. Це місто, в якому живе Ісус".

18 квітня - 6 травня 2010

В Івано-Франківську втретє проводитиметься фестиваль Христового міста «Вгору Серця -2010». Цьогоріч на фестивалі лунатиме особлива тема: «Жити у свободі від гріха».

Бог говорить з нами, івано-франківцями, по-особливому, через творчість. Тому сьогодні «Вгору Серця» матиме ще більше напрямків та об'єднує у спільній меті ще більше християн. В рамках фестивалю організатори презентуватимуть багато нових подій, що стануть новинкою фестивалю «Вгору Серця» 2010: духовний мюзикл «А над нашою вірою - вічність...»; виставку світлин «Франківськ - Христове місто: бути вільним у своєму місті»; 10 метровий лик Ісуса на бетонній стіні розмальований графіті «Я берегтиму тебе»; біблійну школу Тараса Барщевського, співавтора оновленого перекладу Святого Письма; нову постановку вже знаного на Прикарпатті аматорського театру греко-католицької спільноти МВС «Човен без рибалки»; щедрі арт-розваги проводитимуть пластуни; а Велика сцена знову прийматиме гостей звідусіль.

Наше місто має християнське серце, тому «Вгору серця» щороку набирає обертів. Фестиваль приймає кожного - і дітей, і дорослих. Кожен віднайде пристанок та окреслить власний шлях до свободи.

Про фестиваль:

Ідея фестивалю народилася після проведення заходів, присвячених Дням духовної віднови міста 2003-2007 років (шоу-програма «Ти не один» - вересень 2003 р., «Єдиному Богу слава» - серпень 2004 р., «Два народи - один дух» - травень 2006-2007 рр., «Фестиваль твоєї музики у твоєму місті «Вгору серця» - 6 травня 2008 р.),  а також участі в подібних фестивалях у Польщі. Фестиваль 2009 року - став кількаденною феєрією свята для мешканців Франківська: діяли 2 сцени: розваги для дітей «Простір Малої Сцени» та основна - концертна сцена, яка зібрала багатьох виконавців з України та Польщі, а також глядачів в єдиній святковій божій атмосфері, фото та відео конкурси, що потішили око неперевершеними роботами, простір «Тиші і Таїнств», під час якого відновили шлюбні присяги 5 пар різного віку, новинкою також став журнал «Вгору Серця».

Ідейними натхненниками фестивалю 2 роки поспіль була греко-католицька спільнота Віднови у Святому Дусі «Як Марія. Цього року цю нішу перебрали івано-франківці, яким не байдуже християнське серце нашого міста.

Організатори:

З благословення Правлячого Архиєрея Івано-Франківської єпархії УГКЦ. Під патронатом міського голови В. Анушкевичуса. За підтримки Івано-Франківського міськвиконкому та облдержадміністрації, молодіжної комісії УГКЦ, фестивальної агенції АртПоле, Пласту НСОУ, друкарні «Місто-НВ», газети«Івано-Франківський оглядач». Мистецька формація «Форумс» за підтримки КМЦ «Є».

Очікується, що фестиваль відвідають близько 10 тис. гостей з України, Польщі та інших країн близького зарубіжжя. Подія підкреслить значення християнських цінностей, сприятиме формуванню позитивного іміджу Івано-Франківська в Бога та України в міжнародному контексті.

Минулого року фестиваль зібрав близько семи тисяч учасників. Опитування тих, хто брав участь у цьому дійстві, свідчить про те, що фестиваль був вдалим і цікавим, вніс новизну у християнський простір міста. Він став своєрідним подарунком Івано-Франківську, який у ті дні відзначав свій день народження. Сьогодні фестиваль «Вгору Серця» є брендовим заходом для Івано-Франківська.

Фестиваль Христового міста - для людей, які в ньому живуть: народжуються, навчаються, працюють, відпочивають. Івано-Франківськ - місто, в якому більшість мешканців - християни, і кожен по-своєму виражає свою приналежність до християнського міста. Основна мета фестивалю «Вгору серця» - дати змогу пережити духовне піднесення через музику, спілкування, спільну творчість. Відкритий простір фестивалю прийме кожного.

З молитвою,
оргкомітет фестивалю

Перейти до меню