This version of the page http://hors.org.ua/index.php?limitstart=18 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-10. The original page over time could change.
Школа Бойового Гопака "ХОРС" :: Новини

Школа Бойового Гопака 'ХОРС'

м.Павлоград


Меню

Новини
Бойовий Гопак
Засновник стилю
Історія ШБГ "ХОРС"
Керівництво ШБГ "ХОРС"
Статті
Фото
Відео
Контакти
Посилання
Форум
Гостьова книга

Оголошення

II Міжнародний фестиваль козацьких бойових
та традиційних мистецтв «Курган Леля», м. Рівне

Форма входу



  • Забули свій пароль?
  • Зареєструватися

Останні новини

  • Всеукраїнський фестиваль з Бойового Гопака "Козацькі Забави"
  • Відкритий Чемпіонат Дніпропетровської області з Бойового Гопака
  • Чемпіонат Дніпропетровської області з кік-боксингу
  • Першість м.Павлограда з Козацької боротьби
  • Чемпіонат України з Бойового Гопака

Випадкове фото

Наші друзі




















Наша кнопка

<код кнопки>

Лічильник

Дружні сайти


Школа Бойового Гопака "ХОРС"

 

Бойовий Гопак – українське бойове мистецтво, засіб духовного та тілесного вишколу, що заснований на прадавніх воїнських традиціях запорозького козацтва. Це комплексна система гармонійного розвитку людини, розроблена на основі елементів воїнської культури січового братства, збережених у народних танцях, та доповнена власним досвідом митця та дослідника бойових мистецтв світу Володимира Пилата.

Школа "ХОРС" – традиційна козацька Школа Бойового Гопака, що працює в усіх напрямках мистецтва воїнів: оздоровчому, фольклорно-мистецькому, спортивному та бойовому. Набір учнів до ШБГ "ХОРС" відбувається протягом учбового року (вересень-травень).

Засновник Школи "ХОРС" - Сергій Тіщенко, досвідчений інструктор з Бойового Гопака та майстер козацьких бойових мистецтв.

З будь-яких питань стосовно тренувань, організації показових виступів, екскурсій, відкритих занять, змагань, семінарів, походів тощо радимо звертатись за тел.: 8-097-501-25-04, 8-066-452-83-18 або писати на hors8@ukr.net

Новини
Козацьке весілля у Павлограді

Щиро вітаємо віце-президента та співзасновника Дніпропетровської обласної федерації Бойового Гопака, директора Павлоградської ШБГ «ХОРС», інструктора Бойового Гопака Сергія Олексійовича Тіщенка зі створенням родини!

Бажаємо миру, злагоди та любові в сімейному житті! Хай щастя і радість, добробут і взаєморозуміння, повага і любов завжди супроводжують Ваш рід. Хай Ваше подружнє життя поєднує в собі тепло та затишок родинного вогнища з великими звершеннями, гідними справжньої козацької родини!

Миру Вам та добра, наполегливості та ціле- спрямованості на шляху самовдосконалення! І натхнення Вам примножувати Лад і стверджувати Правду у світі.

Рада тренерів Дніпропетровської обласної федерації Бойового Гопака

Коментарі (1)
 
ІІІ Міжнародний навчально-вишкільний семінар з Бойового Гопака

Цього року семінар проводився на славетній козацькій землі – Дніпропетровщині, з 15 по 29 липня. Ця подія зібрала представників Шкіл Бойового Гопака з більшості областей України: Дніпропетровська, Одеська, Львівська, Кіровоградська, Івано-Франківська, Черкаська, Тернопільська, Полтавська, Чернівецька, Луцька, Рівненська, Хмельницька та Київська. Також вперше на семінарі був представник з республіки Ліван.

Протягом семінару учням було начитано 28 годин лекційного матеріалу. Детальному вивченню технічних елементів Бойового Гопака, а також практичному засвоєнню техніки в "Однотанах", "Тан-Двобоях" та поєдинках обмеженого дотику "Забава" на рівень майстерності "Жовтяк" було присвячено 60 годин. Вкінці семінару відбулась здача технічних тестів, "Однотану", "Тан-Двобою", а також змагання з "Забави".

Семінаристам, що успішно здали технічні тести з оцінкою "добре" та "відмінно", було видано сертифікат на право викладання Бойового Гопака в групах початківців оздоровчого напряму у козацьких організаціях, ДЮСШ, та осередках Федерацій Бойового Гопака.

Детальніше... Додати коментар
 
Дитячий вишкільний табір з Бойового Гопака, 10-20 червня 2009 р.

Літо – пора канікул та відпусток. Традиційне питання над яким сушить голову не одна українська родина: „Куди відправити свою дитину на відпочинок?”
Учні Шкіл Бойового Гопака та їх батьки на це питання відповідають однозначно: "На гопаківський табір!".
В дятячому таборі з Бойового Гопака піклуються про цікаве дозвілля та оздоровлення дітей, тому, багато років поспіль Школа "ХОРС" влаштовує літні табори у різних куточках України: Карпати, узбережжя Чорного моря та Придніпров’я. Вихованням дітей займаються досвідчені педагоги, вчителі Школи Бойового Гопака "ХОРС".

Цього року табір з Бойового Гопака відбувався в історичних місцях – на козацькому хуторі Галушківка, який було засновано наприкінці XVII сторіччя запорозькими козаками. Відразу за древнім скитським курганом, що знаходиться біля самісінької Січі, бере свій початок звивиста стежина, що її ще гопаківці прозвали "степовою". Ця стежина приводить нас до річки Оріль, одної з найчистіших річок в Україні, доказом чого може слугувати можливість бачити дно річки в найглибших місцях – до 2,5 метрів.
Та нас цікавить сам табір, де постійно проживають та тренуються козачата-гопаківці, де сильна спека вдень змінюється приємною прохолодою ввечері, де вранці козацькі тулумбаси оголошують "підйом", а ввечері пісні біля вогнища до пізньої ночі не можуть змінитися на "нічну тишу". Так, це табір з Бойового Гопака! Обнесений зі всіх сторін земляним валом, з чатовими та "секретами" навколо – він гордо підносить свої прапори сонячного та небесного кольорів всім вітрам!
На табір в перший заїзд (збір) приїхало 67 дітей та підлітків, а також таборової старшини з Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської та Херсонської областей, що піднесло наш табір до Всеукраїнського рівня.

Детальніше... Додати коментар
 
Козацький ярмарок, 1 травня 2009 р.

 

Козаки Дніпропетровської обласної федерації Бойового Гопака, Кодацька та Протовчанська паланки Війська Запорозького низового, а також майстри народних промислів та прості мешканці села Гречаного Петриківського району зібрали козацький ярмарок на козацькому хуторі Галушківка. На свіжому повітрі, з гулянками, піснями, справжнісіньким кулішем, кінним вишколом, змаганнями і звісно ж, показом своїх вмінь та досягнень, нащадки славних "запорогів" проявляли свої здібності у верховій їзді, стрільбі з луку, вправлянні зі зброєю тощо.

Особливо відрізнились гопаківці зі Школи "ХОРС", що окрім показових виступів та майстер-класів з козацькою традиційною зброєю (спис, шабля, лук) ще-й організували бої "на колоді", перетягування канату та багато інших козацьких розваг. Фото тут

Детальніше... Додати коментар
 
Чемпіонат України з Бойового Гопака, 24-26 квітня 2009 р.

Вперше на Дніпропетровщині було проведено змаг з Бойового Гопака такого високого рівня. На змаганнях були присутні команди майже зі всіх осередків в Україні, а саме з міст: Київ, Львів, Рівне, Чернівці, Дніпропетровськ, Хмельницький, а також представники з Тернопільської та Херсонської областей, загальною кількістю понад 100 учасників.

Глядачам та гостям козацького свята була представлена виставка холодної зброї козацької доби, де були презентовані зразки козацької, селянської зброї, а також зброї сусідніх країн. Окрім цього відбулась виставка копій картин художника-баталіста Сергія Чайки, присвячених історії козацтва.

Змагання з Бойового Гопака відбувались у дисциплінах "Забава" та "Борня", загальною кількістю у 21 вікову та вагову категорію у "Забаві" та 8 вікових та вагових категорій у "Борні". Вік учасників змагу "Забава" від 6 до 25 років, змагу "Борня" від 12 до 35 років. Фото тут

Детальніше... Додати коментар
 
Більше статтей...
  • ІІ Міжнародний фестиваль козацьких та традиційних бойових мистецтв, 29 березня 2009 р.
  • Навчально-вишкільний табір "ГАРТ-2009"
  • Козацький Край відроджує славу степових лицарів
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 4 з 10
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack