Система дистанційного навчання "Прометей"


головна сторінка
абітурієнту · контакти

Бланки та зразки, програми

  • Зразок рекомендації
  • Бланк рекомендації
  • Зразок договору-направлення
  • Бланк договору-направлення
  • Програма вступних екзаменів у 2010 році на спеціальності "Державне управління" та "Публічне адміністрування"

Спеціальність 8.150000 "Державне управління"

Основний зміст навчальної програми:

Навчання слухачів зі спеціальності "Державне управління" можливе за такими спеціалізаціями:

Слухачі денної форми навчання проходять стажування в державних установах України і за кордоном. Випускники виконують та захищають магістерські роботи, отримують кваліфікацію "магістр державного управління".

Умови прийому

Прийом документів за денною, вечірньо-заочною, заочною та заочно-дистанційною формами навчання у 2010 році орієнтовно з 19 квітня до 9 червня.

На навчання за державним замовленням приймаються громадяни України, які мають повну вищу освіту (диплом спеціаліста або магістра).

На навчання за державним замовленням за денною формою навчання приймаються особи, що працюють:

в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, інших установах, організаціях, на які поширюється дія Законів України "Про державну службу" і "Про службу в органах місцевого самоврядування", мають стаж державної служби, служби в органах місцевого самоврядування не менш як один рік або страховий стаж за період роботи на підприємствах не менш як три роки та не досягли 45 років на момент подання документів до приймальної комісії;

на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності (далі - підприємства), мають страховий стаж за період роботи на підприємствах, в установах, організаціях, утворених відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання не менш як три роки та не досягли 45 років на момент подання документів до приймальної комісії;

в органах, установах, організаціях та на підприємствах, мають страховий стаж за період роботи на підприємствах не менш як один рік або диплом про повну вищу освіту з відзнакою та не досягли 35 років на момент подання документів до приймальної комісії. Кількість таких осіб становить не більш як 20 відсотків плану прийому на навчання за денною формою.

Прийом на навчання за державним замовленням за денною формою підготовки здійснюється на конкурсній основі за договорами-направленнями органів, установ, організацій.

Слухачі, які навчаються за денною формою, забезпечуються стипендією.

Термін навчання за денною формою - 18 місяців - 1,5 навчальних роки.

На навчання за державним замовленням за вечірньо-заочною, заочною та заочно-дистанційною формою приймаються за рекомендацією органів, установ, організацій особи, що не досягли 50 років, перебувають на державній службі або на службі в органах місцевого самоврядування, стаж державної служби або служби в органах місцевого самоврядування не менш як три роки на момент подання документів до приймальної комісії та зараховані до кадрового резерву для роботи на посадах першої - четвертої категорії.

Термін навчання за вечірньо-заочною, заочною та заочно-дистанційною формами - 30 місяців.

Інститут приймає слухачів на факультет державного управління також на договірній основі у червні або серпні.

Вступники проходять конкурсний відбір за результатами вступних екзаменів:

Вступні випробування проводяться державною мовою.

Додаткова інформація

До заяви вступника додаються:

  1. Особова картка державного службовця посадової особи місцевого самоврядування ф.П2ДС - заповнена власноручно, засвідчена за місцем роботи начальником відділу кадрів.
  2. Особовий листок з обліку кадрів (для не державних службовців) - заповнений власноручно, засвідчений за місцем роботи начальником відділу кадрів.
  3. Автобіографія (повна, власноручно написана, датована і підписана).
  4. Копія диплома(ів) з додатком про повну вищу освіту, засвідчені у встановленому порядку (нотаріально, державні службовці за місцем роботи - посада, прізвище, підпис, дата, печатка).
    * Диплом про повну вищу освіту, здобуту в іноземних державах, обов'язково підлягає процедурі нострифікації в Міністерстві освіті та науки України.
  5. Копія договору-направлення на навчання (подається при вступі на денну форму навчання, засвідчена за місцем укладання або нотаріально).
  6. Рекомендація органу, установи, організації, де працює або перебуває в кадровому резерві вступник на вечірньо-заочну, заочну або заочно-дистанційну форму навчання.
  7. Медична довідка за формою 086-у.
  8. Чотири фотокартки розміром 3х4 см.
  9. Ксерокопія трудової книжки, засвідчена у встановленому порядку (печатка, посада, прізвище, підпис, дата на кожній сторінці копії; для держслужбовців обов'язковий запис про прийняття присяги та присвоєння рангу).
  10. Копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, засвідчена за місцем роботи (печатка, посада, прізвище, підпис, дата).
  11. Ксерокопія паспорта (стор.1-2, 10-11).
  12. Паспорт та військовий квиток також пред'являються особисто.
  13. Інші документи подаються вступником, якщо він претендує на пільги, встановлені Законами України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" і "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", засвідчені у встановленому порядку.
  14. Два поштових конверта з марками по Україні (із заповненою зворотною адресою).

Детально умови прийому та навчання на факультет державного управління визначено в Положенні про прийом слухачів до Національної академії державного управління при Президентові України, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.2004 р. № 468 із змінами.

Завантажити



Буклет