Система дистанційного навчання "Прометей"


головна сторінка
абітурієнту · контакти

Науково-дослідна робота

Управління з наукової роботи

  • Склад управління
  • Структура організації наукової діяльності в інституті
  • Координація наукової діяльності в інституті

Наукова діяльність інституту спрямована на розробку власної інтелектуальної продукції, зокрема у сфері надання консультативно-дорадчих послуг органам державної влади та місцевого самоврядування, на вдосконалення теоретичної і прикладної бази викладання основних дисциплін магістерської програми за спеціальністю „Державне управління”, програм перепідготовки кадрів державної служби на короткотермінових курсах та тематичних семінарах Центру підвищення кваліфікації. Під час виконання наукових та науково-дослідних робіт колектив інституту також мав на меті сприяти реалізації завдань, викладених у щорічному Посланні Президента України до Верховної Ради України, ініціатив Президента України з підготовки та здійснення адміністративної і політичної реформ.

Особливу увагу колектив інституту приділяє темам, які відповідають пріоритетним напрямам діяльності Національної академії, а саме:

Результати наукових та науково-дослідних робіт викладені в монографіях, навчальних і навчально-методичних посібниках, наукових статтях, доповідях та тезах конференцій. До наукової роботи в тимчасових творчих колективах також залучаються слухачі денного відділення, фахівці-практики, науковці з інших наукових та освітніх установ України.

У наукових дослідженнях викладачів, співробітників, докторантів, аспірантів та слухачів Інституту розробляються актуальні проблеми державного управління та місцевого самоврядування, кадрового менеджменту, економічної теорії, менеджменту, політичної науки, соціології та мовознавства.

Основними сферами впровадження результатів діяльності науковців Інституту є:

У 2010 р. до виконання 1 фундаментальної та 8 прикладних науково-дослідних робіт залучено 112 осіб, з них 6 докторів та 38 кандидатів наук.

Актуальні науково-дослідні роботи інституту

Фундаментальні дослідження: Прикладні розробки:

У 2009 р. до виконання 1 фундаментальної та 4 прикладних науково-дослідних робіт залучено 64 особи, з них 3 доктори та 25 кандидатів наук.

Актуальні науково-дослідні роботи інституту

Фундаментальні дослідження: Прикладні розробки:

У 2008 р. до науково-дослідної роботи було залучено 93 особи, з них 6 докторів та 25 кандидатів наук. Тематика науково-дослідних робіт інституту відповідає пріоритетним напрямам модернізації системи професійного навчання державних службовців Національної академії державного управління при Президентові України.

З січня 2008 р. науково-дослідна робота в інституті здійснювалася за 9 темами:

Фундаментальні дослідження у сфері державного управління (2201560): Прикладні розробки у сфері державного управління (0301090):

Протягом 2007 р. до науково-дослідної роботи були залучені 68 осіб, з них 5 докторів та 18 кандидатів наук, які продовжували виконання науково-дослідних робіт за комплексним науковим проектом за шістьма темами, відкритими у 2006 р.

У 2007 р. також було відкрито одну тему НДР за програмою "Фундаментальні дослідження у сфері державного управління" (2201560): "Морально-етичні засади розвитку державної служби України: європейський та вітчизняний досвід", науковий керівник Серьогін С.М., д.держ.упр., проф., відповідальний виконавець Антонова О.В., к.держ.упр. Державний реєстраційний номер 0107U002397.

Протягом 2006 р. до науково-дослідної роботи були залучені 36 осіб, з них 3 доктори та 20 кандидатів наук.

З січня 2006р. науково-дослідна робота в інституті здійснюється за 6 темами:

Фундаментальні дослідження у сфері державного управління (0301070): Прикладні розробки у сфері державного управління (0301090):

2004 р. було розпочато виконання 7 тем НДР. Згідно з рішеннями Експертної та Вченої рад Національної академії державного управління при Президентові України в інституті в 2004 р. виконувались 7 тем НДР: 5 - у межах комплексного наукового проекту НАДУ при Президентові України "Державне управління та місцеве самоврядування" і 2 - відповідно до Програми проведення досліджень з проблем державного управління та місцевого самоврядування на період до 2004 р., затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 7 квітня 2003 р. № 492. Відповідно до Програми проведення досліджень з проблем державного управління та місцевого самоврядування на період до 2004 р., затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 7 квітня 2003 р. № 492 виконувалися такі теми:

Також з січня 2004 р. по грудень 2005 р. науково-дослідна робота в інституті здійснювалася за темами у межах комплексного наукового проекту НАДУ при Президентові України "Державне управління та місцеве самоврядування":

Ці теми є логічним продовженням роботи тимчасових творчих колективів, що сформувалися протягом попередніх років під час виконання держбюджетних тем „Дослідження проблем управління соціально-економічним розвитком Дніпропетровського промислового регіону та розробка науково-методичних рекомендацій з його вдосконалення”, „Розробка технологій аудиту персоналу органів державного управління та місцевого самоврядування і системного розвитку адміністративної еліти регіону”, „Розробка теоретичних та прикладних аспектів аналізу державної політики та їх впровадження в практичну діяльність органів державного управління та місцевого самоврядування”, „Науково-методичне забезпечення керованого розвитку муніципальних утворень на базі стратегічних підходів до управління”, „Методологія аналізу соціально-політичних проблем сучасного українського суспільства”, „Розробка елементів механізму управління адміністративно-територіальними одиницями регіону з різним рівнем соціально-економічного розвитку”, а також наукових робіт, що виконувались на кошти грантів, наданих міжнародними фондами та організаціями.

Завантажити

Наукова діяльність у Дніпропетровському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України

Звіт з наукової діяльності за 2009 р.

ПЛАН-ПРОСПЕКТ проведення науково-дослідних робіт на 2010 рік