This version of the page http://www.artpole.org/events/mikotur.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-08. The original page over time could change.
АртПоле - події

Видання "Карпатського альбому"
та
тур гурту "Оркестр святого Миколая"
на його підтримку здійснено

агенцією "АртПоле"
за підтримки Польського інституту в Києві.

07–09.03.2008
"Оркестр святого Миколая" (Польща) у промо-турі з "Карпатським альбомом" в Івано-Франківську, Вінниці, Києві

"Карпатський альбом" записувався на фестивалі "Шешори" протягом трьох років - з 2005-го по 2007-й. До нього увійшли найрізноманітніші інтерпретації карпатської музики у виконанні трьох польських та трьох українських гуртів. Родина Тафійчуків, що живуть на Буковецькому перевалі у верхів'ях Карпат, грає її так, як грали сотні років назад. Гурт Йоанни Словінської - надзвичайно енергійно, а самій Йоанні при цьому вдається співати, не полишаючи гри на скрипці. Львівський "Бурдон" виконує пісні Карпат чемно й охайно, як і належить львівським музикантам. Польська Transkapela зосереджується на пронизливих клезмерських мелодіях, що також родом з Карпат. Свою версію коломийок пропонує "Буття", що зазвичай грає музику Центральної України.

Участь "Оркестра святого Миколая" у "Карпатському альбомі" невипадкова - саме з Українських Карпат почалося зацікавлення музикантів народними награваннями. В їхньому доробку чотири альбоми з лемківськими та гуцульськими піснями, а також спільний проект з капелою "Черемош" з Верховини. Проте карпатську музику вони грають не завжди на карпатських інструментах, пропонуючи досить своєрідний авангардний її варіант.

© агенція АртПоле 2009
© дизайн - Оксана Прищепа

хостинг —
студія dela design