This version of the page http://www.artpole.org/store/store-cd.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-08. The original page over time could change.
АртПоле - крамниця

Диски пропонуються за цінами видавця (вони вказані в кінці кожної анотації) плюс вартість послуг пошти.

Для того, щоб зробити замовлення й отримати диски поштою, надішліть, будь ласка, на info@artpole.org:
своє ім’я та прізвище,
адресу (обов’язково вказавши індекс),
назву та кількість CD, які бажаєте отримати.

Кияни можуть придбати диски безпосередньо в офісі агенції або домовитися про доставку кур’єром — для цього залишіть, будь ласка, свій контактний телефон.

Три альбоми від трьох постійних учасників фестивалю

Весна для «Пропалої Грамоти», «ДахаБрахи» та «Перкалаби» розпочалася європейськими гастролями та виданням нових альбомів. Все те, що було вигадане, обговорене, награне й наспіване протягом довгих зимових місяців нарешті вибухнуло новими чудовими альбомами. 12-18 липня планують гурти провести в Україні, щоб взяти участь у фестивалі «АртПоле», а поки пропонують друзям послухати свої нові твори:

«Пропала Грамота» — «Гонор»
«ДахаБраха» — «На межі»
«Перкалаба» — «!чидро»

Вартість CD: «Гонор» та «!чидро» — по 35 грн, «На межі» — 30 грн.

Назад до:
списку дисків

«Багатоголосся: Древо»

Ансамбль автентичного співу «Древо» відомий далеко за межами України своєю унікальною технікою багатоголосся. Вперше він зібрався 1958 року, зараз виступає вже його третій склад. «Древо» виконує старовинні (XVIII-XIX ст.) пісні Полтавщини, а також складені чи доповнені ними самими. В більшості ці пісні сумні й пронизливі, але завдяки виконанню — своєрідному й в той же час напрочуд щирому — цей сум стає світлим, близьким кожному.

Запис, представлений на диску «Багатоголосся: Древо», зроблено під час презентації шешорського фестивалю у Києві. Під час цього концерту слухачі мали можливість послухати українське багатоголосся у виконанні «Древа» та грузинське у виконанні «Анчісхаті», насолодитися, порівняти та спробувати розгадати секрет такого схожого співу, що виник за таких несхожих історичних і географічних обставин. Радимо й у випадку індивідуального прослуховування порівняти ці два диски.
Ціна: 30 грн.

Назад до:
списку дисків

«Багатоголосся: Анчісхаті»

Коли в 1987 році утворився хор «Анчісхаті», його учасників насамперед цікавили народні пісні. Але вже через рік, у 1988, після десятиліть запустіння відкрилася найстаріша в Тбілісі церква Анчісхаті, і музиканти запросили туди співати під час служб. З того часу і до сьогодні їх можна почути там кожної неділі, звідти походить й назва колективу.

Сьогодні «Анчісхаті» є найвідомішим грузинським церковним хором і одним з найвідоміших народних. І незважаючи на те, що їм доводиться багато виступати не лише в Грузії, а і в інших країнах, зокрема, в Греції, Росії, Австрії, Німеччині, Польщі, Франції, вони й надалі продовжуються етнографічні експедиції в різні регіони Грузії. Цього року «Анчісхаті» виступили на презентації шешорського фестивалю в Києві, а потім відкривали і сам фестиваль, де вразили багатотисячну аудиторію неймовірним грузинським багатоголоссям і задали основну тему свята. Запис київського виступу хору втілився у диск «Багатоголосся: Анчісхаті». До нього потрапили як святкові пісні на різдвяну та великодню тематику, так і ліричні, застольні та жартівливі пісні з різних регіонів Грузії. Унікальні традиції грузинського багатоголосся виникли в дохристиянську епоху, а особливий розквіт хорового співу спостерігався у віддалених гірських монастирях. «Анчісхаті» протягом багатьох років досліджували старовинні пісні та гімни, що славили Великдень, Різдво й свята урожаїв, а також світські, в яких йдеться про різні моменти сільського життя — полювання, застілля, залицяння, весілля, заколисування дитини, похорони. Все багатство грузинського багатоголосся, специфічні техніки виконання, надзвичайні почуття й натхнення — в піснях, що виконують «Анчісхаті».
Ціна: 30 грн.

Назад до:
списку дисків

«Карпатський альбом»

«Карпатський альбом» записувався наживо протягом трьох років — з 2005-го по 2007-й. До нього увійшла карпатська музика у виконанні трьох польських та трьох українських гуртів у найрізноманітніших її інтерпретаціях. Родина Тафійчуків грає її так, як грали сотні років назад. Свою версію коломийок пропонує і «Буття», що зазвичай виконує музику Центральної України. Гурт Йоанни Словінської грає карпатську музику дуже своєрідно й енергійно. Львівський «Бурдон» — чемно, професійно й в той же час надзвичайно казково, що навіть не встигаєш вловити, як потрапляєш в інший вимір — в інший час та простір. Великих успіхів у мандрівках чарівними карпатськими святами досяг і «Оркестр Святого Миколая». А «Транскапела» зосереджується на пронизливих клезмерських мелодіях, які також родом з Карпат.

Це надзвичайно цікаво — послухати й порівняти різну карпатську музику в різному виконанні, звернути увагу на акценти, що роблять польські й українські музиканти. І пережити те єдине й сильне почуття, яке народжують гори. Жителі села Криворівня (Верховинщина), звідки походять чимало зібраних на диску пісень, схвалили збірку та подарували кілька старих фотографій на згадку. Ці чорно-білі фото зображують карпатських жителів, що донесли свій фольклор до наших часів. Вони додалися до диску, який перетворився на справжній «Карпатський альбом», адже можна не лише послухати карпатських пісень, а й подивитися на тих, хто їх співав.
Ціна: 35 грн.

Назад до:
списку дисків

«Подільський альбом»

«Подільський альбом» Оскільки вже з самої назви цього диску все ясно щодо географічної приналежності записаних тут пісень, нам треба уточнити лише декілька деталей. Тематично альбом можна розділити на дві частини. Першу частину складають пісні календарно-обрядові, серед яких колядки, щедрівки, великодні, петрівчані. Плюс — кілька пісень весільного обряду. Друга частина — пісні ліричні. Поділля славиться не так великою складністю пісень, як їх мелодійністю, тож можна не тільки почути простір, а й відчути можливість відтворити почуте. Втім, і тут не без винятків. Зверніть увагу, що на збірці представлено автентичні колективи п’яти сіл Вінниччини. Отже, дійсно можна скласти більш-менш об’ємне уявлення щодо особливостей подільського співу — і при цьому не заплутатися у надто великій кількості ансамблів. І, нарешті, далеко не всі польові записи, зроблені під час фольклорних експедицій, можуть похвалитися такою доброю якістю, як тут, що теж заслуговує на увагу.
Ціна: 35 грн.

Назад до:
списку дисків

© агенція АртПоле 2009
© дизайн - Оксана Прищепа

хостинг —
студія dela design