This version of the page http://www.artpole.org/events/taystr4ugaystr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-08. The original page over time could change.
АртПоле - події

Організація презентації:
агенція «АртПоле».

16.11.2008
презентація третього альбому гурту БУРДОН
«Тайстра Чугайстра» в Києві

Бурдонівський Чугайстер покликав у мандрівку не лише Карпатами, а й усією Україною і навіть Балканами: окрім центрально-українських пісень, гуцульських та буковинських коломийок, він назбирав також ґуральські та болгарські пісні, румунські та балканські танці.

Музиканти працюють в акустичному складі для кращого відтворення того саунду народної музики, що не змінювався впродовж століть. Саме тому вони грають на інструментах, звучання яких викликає до життя давно забутий світ — це предок скрипки фідель, балканські тапан та бузукі, східна дарабука, українська колісна ліра, гуцульська дримба.

Однак «Бурдон» не претендує на цілковиту автентичність, а домагається сучасного трактування фольклору: «Власне, ми не стільки створюємо свою чи то авторську музику, скільки інтерпретуємо вже існуючу, часом дуже довго існуючу. Деякі речі нам шкода втратити, і ми творимо їм нове життя. Тобто ми граємо етнічні шлягери. Намагаємось давній драйв відтворити у новітньому часі».

© агенція АртПоле 2009
© дизайн - Оксана Прищепа

хостинг —
студія dela design