Президент узяв участь у відкритті терміналу з відвантаження зерна та олійних культур сільгосппідприємства "Нібулон"


КИЇВ, 17 жовтня. (УКРІНФОРМ). Президент України Віктор Ющенко у селі Вітове Чигиринського району Черкащини взяв участь у відкритті терміналу з відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт ТОВ СП "Нібулон", яке на сьогодні є одним із найбільших національних виробників та експортерів сільськогосподарської продукції, повідомляє прес-служба Глави держави.

Президент привітав колектив підприємства з визначною для них подією та подякував усім, хто долучився до будівництва цього об'єкту. Він звернув окрему увагу на те, що якісний та сучасний термінал було споруджено в надзвичайно короткий термін - лише за два місяці.

Віктор Ющенко відзначив, що надзвичайно важливим є факт такого успішного будівництва в умовах подолання кризових явищ у національній економіці. "Хочу висловити вам велику вдячність за те, що це істинно зразковий труд, приклад того, як мобілізувавшись ми можемо робити великі справи для України", - сказав Президент. Глава держави звернув увагу на те, що потужності елеватора дають змогу переробляти кількасот тисяч тонн зернової продукції та забезпечують десятивідсоткове здешевлення собівартості доставки зерна.

Президент висловив переконаність, що термінал також сприятиме відновленню Дніпровського транспортного вузла. У цьому контексті Віктор Ющенко відзначив значні здобутки України в питанні розширення своєї присутності на світовому агроринку. Йдеться зокрема про те, що за останні три роки наша країна посіла 5-е місце за експортом зерна у світі.

За словами Президента, сільське господарство України має значний експортний потенціал. Водночас, Глава держави наголосив на важливості вирішення проблеми розбудови сильної інфраструктури цього ринку в Україні, оскільки на сьогодні ми маємо лише третину від потреб елеваторного господарства.

"Дякую вам за вашу роботу. Це хороший комплімент Черкаському краю і всій Україні", - сказав Віктор Ющенко.

Глава держави також ознайомився з виробничими приміщеннями нового перевантажувального терміналу, оглянув причал і лабораторію.

Наразі Президент України завершив робочу поїздку до Черкаської області та відбув до Києва.


Публікації:
Усі новини 2009.10.17 17:58:00,
УКРІНФОРМ: новини 2009.10.17 17:58:00,
Політика 2009.10.17 17:58:00,
Регіони України 2009.10.17 17:58:00,
Сільське господарство 2009.10.17 17:58:00,
Економіка, бізнес, фінанси 2009.10.17 17:58:00
   
© 2004 Ukrinform, Всі права застережені.
Використання матеріалів тільки з дозволу Укрінформу.
info@ukrinform.com

Loading ...