This version of the page http://www.arkada.ua/pensionfiz/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-04. The original page over time could change.
Пенсійна програма

Пенсійна програма

Особливості програми

Сьогодні, в контексті проведення пенсійної реформи в Україні, недержавне пенсійне забезпечення набуває особливого соціального значення як для працівників, так і для роботодавців. Для громадян відкриття персонального пенсійного рахунку означає нові перспективи у забезпеченні власного майбутнього, а для керівників підприємств — це реальна можливість виявити турботу про своїх співробітників, засновників та ветеранів підприємства і підвищити їх соціальний захист, заслуживши вдячність і довіру. Це найкращий спосіб створити трудові стимули для сьогоднішніх і майбутніх працівників, віддячити людям, що присвятили більшість життя підприємству та набути репутації сучасної соціально відповідальної компанії серед широкої громадськості.

Не відкладайте турботу про своє майбутнє, а почніть планувати його з нами вже зараз, адже банк «Аркада» у сфері додаткового пенсійного забезпечення працює понад 10 років і визнаний її абсолютним лідером. Наш банк єдиний, хто на практиці опанував усі етапи додаткового пенсійного забезпечення — від відкриття рахунків, накопичення та інвестування коштів учасників до виплати пенсій.

Податкові пільги

Підприємства можуть перераховувати кошти як за рахунок заробітної плати своїх працівників, так і за рахунок коштів підприємства. При цьому періодичність поповнень та розмір як першого, так і подальших внесків не має жодних обмежень.

Головною особливістю пенсійної програма банку «Аркада» є податкові пільги не тільки для фізичних осіб, але й для підприємств, які перераховують кошти на рахунки учасників ФБУ. Відповідно до п. 5.7.2 та п. 22.25 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" від 28.12.1994 р. №334/94-ВР на період, визначений Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про проведення експерименту у житловому будівництві на базі холдингової компанії "Київміськбуд", кошти, внесені платниками податку на рахунки учасників фондів банківського управління, включаються до складу валових витрат платника податку в розмірі, що не перевищує 10 відсотків валового доходу цього платника за звітний період.

Розподіл доходу

Щомісячно між учасниками пенсійного ФБУ банк розподіляє доход, отриманий за іпотечними цінними паперами, випущеними з метою набуття права вимоги за кредитами, забезпеченими заставою нерухомості, збудованою "Київмісьбудом".

Правилами пенсійного ФБУ пайового типу передбачена мінімальна гарантована ставка доходності, що на 2% перевищує рівень інфляції в країні. Але метою ПАТ АКБ «Аркада» є досягнення більшої доходності, про що свідчать показники всіх років діяльності ФБУ, які значно перевищували мінімальні гарантовані зобов'язання перед учасниками. Така норма захищає кошти учасників від знецінення та гарантує їм пристойну доходність.

Гарантії

Законодавство, що регулює діяльність ФБУ, передбачило ряд механізмів, спрямованих на забезпечення гарантий їхнім учасникам, а саме:

  • банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб №1;
  • кошти пенсійного ФБУ обліковуються банком окремо від результатів його господарської діяльності;
  • кошти пенсійного ФБУ спрямовуються виключно на придбання іпотечних цінних паперів;
  • активи ПФБУ не включаються до ліквідаційної маси банку;
  • зобов'язання "Київміськбуду" і уповноважених банків не можуть задовольнятися за рахунок коштів ПФБУ;
  • передбачена мінімальна гарантована ставка доходності, що складає 2% річних понад рівень інфляції;
  • банк постійно звітує перед Наглядовою Радою, до складу якої входять представники різних гілок влади, про виконану роботу.

E-mail: pension@arkada.kiev.ua

Житлова програма
Умови інвестування
Кредитування
Квартири
Котеджі
Нежитлові приміщення
Гаражі, паркінги
Депозити
Програми для дітей
Пенсійна програма
Про програму
Відкриття і поповнення рахунку
Пенсійні виплати
Питання-відповіді
Індивідуальний сейф
Депозити
Цінні папери
Пенсійна програма
Депозитарна діяльність
Курс валютКупівляПродаж
USD7.8757.905
EUR9.79.8
RUB0.2420.254
GBP11.6512.05
CHF7.357.55
Одиниця інвестування
100 ОдІн4132.04 грн.
курс на 02.07.10
Про банкВідділення банкуПартнерамПрес-центрКонтакти