This version of the page http://www.sviato.in.ua/names_yu.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-06-24. The original page over time could change.
Від свята до свята! Значення імен на Ю

Значення імен. Імена на Ю

Чоловічі імена

Юліан (Уліян)

Латинське; римське особове ім'я Julianus; від Julianus (присвійний прикметник до Julius) – Юліїв.
Інші форми імені: ЮЛЬКО, ЮЛЯ, ЮЛИК, ЮЛЬЧИК, ЮЛЬЦЬО.

Ім'я в літературі :

Іменини: 21 січня, 11 лютого, 19 лютого, 1 березня, 29 березня, 16 червня, 4 липня, 5 липня, 26 липня, 10 серпня, 22 серпня, 17 вересня, 26 вересня, 20 жовтня, 31 жовтня.

Юлій, Юліус

Латинське; римське особове ім'я Julius; від грецького ioulus – кучерявий.
Інші форми імені: ЮЛЬКО, ЮЛЯ, ЮЛИК, ЮЛЬЧИК, ЮЛЬЦЬО.
Іменини: 4 липня.

Юрій

Слов'янська форма древньогрецьокого імені Георгій – «землероб».
Іменини: 4 лютого, 17 лютого, 2 травня, 6 травня, 26 травня, 29 травня, 8 червня, 13 серпня, 16 листопада, 9 грудня.

Жіночі імена

Юліана, Юліанія

Див. Уляна.

Юлія, Юлина

Жіноча форма імені Юлій, яке походить від латинського слова «юліус», що означає «кучерявий», «пухнастий». Римське родовое ім'я.
Інші форми імені: ЮЛИНКА, ЮЛАСЯ, ЮЛА, ЮЛЯ, ЮЛЕНЬКА, ЮЛЕЧКА, ЮЛЬЦЯ.
Див., також, Коментар до цієї сторінки.

Ім'я в мистецтві :

Іменини: 31 травня, 29 липня.

Коментарі

З пошти сайту від 24 червня 2007 р.
Доброго дня!
Пише Вам Юля.Маю ще декілька варіантів мого імені: Юляся,Юляська,Юлюська, Юлюсінька і просто сучасне Юльчик.
Юлія в перекладі з латині означає «з роду Юліїв».Покровителька — свята княгиня Юліанія Карфагенська.
Юльчик

Наша відповідь

Дякуємо за доповнення. Щодо покровительки, то Православний церковний календар на 2007 рік (Видання Української Православної Церкви Київського Патріархату) до Юлії на 31 травня (18 травня за старим стилем) згадує про діву мученицю Юлію (у 303 році вона померла або були знайдені її мощі), а на 29 липня (16 травня за старим стилем) – теж про діву мученицю Юлію, яка помела або мощі котрої були знайдені біля 440 року або у 613. Якщо у Вас, Юльчику, достовірна інформація, чи не могли б Ви вказати її джерело? Зокрема цікаво, яка з тих Юлій була Карфагенською.

* * *

З пошти сайту від 4 листопада 2007 р.
Доброго вечора!
Звати мене Сергій.У церковному календарі я прочитав, що 3-го січня святкують день Юліанії. Чому про це ім`я тут нічого не згадується? Чи можна його пов`язувати з іменем "Юлія"?
Сергій

Наша відповідь

Вже згадується. Наскільки ми розуміємо, Юліану, Юліанію слід пов'язувати з Уляною.

* * *

З пошти сайту від 12 листопада 2007 р.
Привіт мене звати Юлія.Назву імені мені придумав брат,йому було чотири роки як він вперше почув це ім'я.Я пишаю своїм іменем,але мені не подобається коли говорять"Юлька-булька".Чи правда,що ім'я може характерезувати характер?
Юля К.

Наша відповідь

Звісно, Юлю! Ім'я може характеризувати особу, харектеризувати характер особи і характеризувати характеристику характеру особи. Але характеризація характеристик характерів осіб – навіть найхарактерніших – справа дуже марудна, і що характерно – невдячна! А якщо серйозно, то ми просто дуже скептично ставимось до ідеї про вплив імені на долю і характер людини. Звісно, щось в цьому є, бо навіть ставлення однокласників до дівчаток з іменами, скажімо, Христодула і Маргарита може бути різним. Але то справа психології, серйозної психології, а не всяких псевдонаук типу астрології, хіромантії тощо.

* * *

З пошти сайту від 18 листопада 2007 р.
Якось я читав, що у Давньому Римі не було особливих жіночих імен. Імена дівчаткам давали за родовим іменем батька. Те ж саме стосується, наприклад, імені Клавдія.
Антон

Наша відповідь

Приємно отримувати листи від постійних дописувачів. :) А якщо по суті, то на превеликий наш сором, ми не можемо нічого сказати. Якщо знайдете щось цікаве, надсилайте. Будемо раді.

* * *

З пошти сайту від 1 грудня 2007 р.
спасибі за цю інформацію, в нас донька Юлечка, то ми називаємо її, зазвичай, Юсечка- це незвичайно і нам подобається. і ще Юля за характером ну просто ЮЛА
мама Люда

Наша відповідь

Дякуємо за увагу до нашого сайту. Привіт Юлечці. Хай росте розумна, здорова, талановита і помірно слухняна.

* * *

З пошти сайту від 11 листопада 2009 р.
Добрий день! Наша доня Юліаночка народилася 5 лютого. Коли нам правильно святкувати іменини?
Мама Іванка

Наша відповідь

Читайте тут.


Список, безумовно, не може претендувати на повноту. Якщо вам бракує інформації, читайте книжки (наприклад, словник Скрипник і Дзятківської чи Православний церковний календар; на правах безкоштовної реклами :)) або звертайтесь до нас. По можливості будемо виконувати ваші замовлення. Зразу попереджаємо, що ми не поміщаємо інформацію про риси характеру, притаманні носіям того чи іншого імені, про вплив імені на долю, про психологічну чи сексуальну сумісність людей з різними іменами тощо. На нашу думку, це не варті уваги дурниці.

Маєте що додати, заперечити чи прокоментувати? Пишіть на e-mail або за допомогою форми під цим абзацом. Якщо Ви коректно підпишетесь і вкажете свій e-mail, ймовірність нашої відповіді буде значно більшою. Якщо помітили в тексті друкарську чи ще якусь помилку, вставте у форму фрагмент із цією помилкою і надішліть нам. Будемо дуже вдячні за допомогу.


Підпис (обов'язково):
e-mail (бажано):
Контрольне антиспамове поле.
Введіть маленькими українськими літерами
назву поточного місяця (обов'язково)
:
Чи показувати Ваш e-mail?
Чи надіслати Вам відповідь поштою?

Додому