This version of the page http://www.interplat.com.ua/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-06-16. The original page over time could change.
INTERPLAT - інтернет-платежі НСМЕП
Новини
Про систему
Корпоративним кієнтам
Для магазинів
Де сплатити
Що необхідно клієнту
Обслуговування карток
Питання та відповіді
Контакти




Новини
16.04.2010 ТОВ Інтерплат взяла участь у ХІ Міжнародній конференції «Інтернет-Бізнес 2010»
ХІ Міжнародна конференція «Інтернет-Бізнес 2010» відбулася 16 квітня 2010р. в Києві, у рамках ХІV міжнародної виставки elcomUkraine 2010. Від ТОВ Інтерплат виступила директор департаменту банківських платіжних систем Лариса Нехороших з доповіддю «Сучасна технологія Інтернет-платежів». У конференції прийняли участь представники провідних українських та зарубіжних Інтернет-компаній з Росії, Білорусі, Естонії, Казахстану та України. Були розглянуті питання Інтернет-маркетингу та Інтернет-реклами, шляхів розвитку та сучасного стану Інтернет-технологій в Україні. Особливу увагу, зумовлену перспективністю та актуальністю теми, привернув проект впровадження електронних грошей на картках НСМЕП.
15.05.2009 Оплата виставлених рахунків через Інтернет – новий сервіс системи «Інтерплат»
Система «Інтерплат» спільно з АКБ «Імексбанк» пропонує новий сервіс для власників карток НСМЕП – відтепер через «Інтерплат» можливо проводити оплату виставлених рахунків через Інтернет. Інтернет-платежі – це зручний та сучасний спосіб здійснення грошових операцій, який дозволить максимально заощадити час користувача. Новий сервіс дозволяє оплачувати виставлені рахунки за товари та послуги згідно з реквізитами одержувача, проводити погашення кредитів будь-якого банку України, оплачувати комунальні послуги заміських котеджів, перераховувати єдиний податок, сплачувати адміністративні штрафи, переказувати кошти рідним і близьким та ін. Для здійснення Інтернет-платежу необхідно заповнити форму вводу реквізитів.
29.04.2009 Доступна для завантаження нова версія клієнтської частини Інтернет-терміналу
Вже доступна нова версія клієнтської частини Інтернет-терміналу. Для того, щоб її завантажити, перейдіть на сторінку що необхідно клієнту.
23.02.2009 Новий Інтернет-термінал «InetTermII» з функцією переказу коштів отримав сертифікацію НБУ
ТОВ «Юнісістем» 5 лютого 2009 року отримала свідоцтво Національного банку України про сертифікацію та функціональну придатність Інтернет-терміналу «InetTermII» з функцією переказу коштів.
На сьогодні «InetTermII» – це єдиний термінал НСМЕП, за допомогою якого переказувати кошти для погашення будь-якого рахунку: оплачувати товари та послуги, штрафи, податки, кредитні заборгованості або ж перераховувати гроші близьким та рідним.
Щоб виконати переказ коштів за допомогою Інтернет-терміналу, клієнт повинен заповнити спеціальну форму (сума, призначення платежу та розрахункові реквізити) – правильність введених даних перевіряє сам термінал.
Найближчим часом новий термінал «InetTermII» буде впроваджений в експлуатацію Національним банком України.
24.11.2008 ТОВ "Юнісістем" взяла участь у конференції «Національна система масових електронних платежів. Новітні технології для реалізації державних і корпоративних програм та проектів»
Конференція на тему: «Національна система масових електронних платежів. Новітні технології для реалізації державних і корпоративних програм та проектів» відбулася 23-24 жовтня 2008 року в Розрахунковій палаті Національного банку України у Києві. У роботі конференції взяли участь фахівці комерційних банків, розробники та постачальники програмно-технічних засобів НСМЕП. Під час конференції розкривалися питання щодо розвитку карткового бізнесу в Україні, сучасний стан та перспективи розвитку НСМЕП, обговорювалися питання впровадження державних та корпоративних проектів, питання технологічного та апаратно-програмного забезпечення проектів, а також тема «Інтернет та мобільні технології з картками НСМЕП». Від НПФ "Юнісістем" виступила директор департаменту банківських платіжних систем Лариса Нехороших з доповіддю «Досвід впровадження Інтернет-платежів НСМЕП. Інтернет-перекази УДППЗ «Укрпошти» картками НСМЕП. Інтернет-розрахунки корпоративною картою НСМЕП між юридичними особами з становленим банком лімітом овердрафту».
10.06.2008 ТОВ "Юнісістем" взяла участь у конференції "Розвиток електронного бізнесу України в межах єдиного суспільства"
Конференція на тему: "Розвиток електронного бізнесу України в межах єдиного суспільства" відбулася 10 червня 2008 року в Конгрес-холі Президент Готелю у Києві. У роботі конференції взяли участь представники компаній сфери електронного бізнесу. Від НПФ "Юнісістем" виступила директор департаменту банківських платіжних систем Лариса Нехороших з доповіддю «Досвід впровадження Інтернет-платежів поштових інтернет-переказів УГППЗ «Укрпошти» картками НСМЕП». Під час конференції розкривалися питання щодо проблем розвитку та функціонування електронних платіжних систем.
06.06.2008 ТОВ "Юнісістем" взяла участь у Першій щорічній міжнароднійконференції "Ринки грошових переказів, готівкової валюти йбанківських металів"
Перша щорічна міжнародна конференція "Ринки грошових переказів, готівкової валюти й банківських металів" пройшла 5-6 червня 2008 у Києві. Організаторами заходу стали Банк "Фінанси та Кредит" і Міжнародна система (?) грошових переказів AVERS. На конференції зареєстровано більш 120 учасників з 26 країн світу. Від ТОВ "Юнісістем" виступила директор департаменту банківських платіжних систем Лариса Нехороших з доповіддю "Досвід впровадження грошових переказів через Інтернет". Керівник організаційного комітету Конференції Ігор Львов зазначив: "Конференція перевершила всі очікування. У ході пленарних засідань делегати виступали з найцікавішими доповідями, представляли власні компанії в Україні, висловлювали свої побажання й брали активну участь у дискусіях." Учасники конференції також звернулися до АУБ і НБУ із пропозицією розглянути можливість внесення в постанову НБУ №496, яка регулює функціонування систем грошових переказів, термін "переказ приватній особі", тому що процедура переказу від приватної особи до приватної особи чітко не прописана.
11.02.2008 Оновлений сайт системи «Інтерплат»
Почав роботу оновлений сайт системи Інтернет-платежів «Інтерплат».
Тепер Ви зможете знайти найсвіжішу інформацію про нові послуги, прочитати корисну інформацію про Інтернет-платежі, які дають можливість в режимі реального часу сплачувати за ваучери мобільного зв"язку, комунальні послуги, послуги «Укртелекому», кабельне, цифрове телебачення та Інтернет «Воля-Кабель», і так само легко здійснювати грошові перекази через Інтернет «Укрпошти», економлячи Ваш час.
Стежте за новинами на нашому сайті, і Ви завжди будете в курсі змін в світі швидких і безпечних Інтернет-платежів «Інтерплат».
04.12.2007 Новий Інтернет-магазин "Market24"
До системи Інтерплат підключено новий Інтернет-магазин "Market24" в якому Ви маєте можливість придбати сучасну техніку на будь-який смак.
26.10.2007 Конференція на тему «НСМЕП. Актуальні питання розвитку карткового бізнесу банків»
У ЦРП НБУ пройшла Практична конференція на тему «Національна система масових електронних платежів. Актуальні питання розвитку карткового бізнесу банків». На конференції приймали участь представники різних установ – банків, компаній, що надають технічну підтримку НСМЕП. Потрібно відзначити, що були присутні представники установ, які мають намір вступити в НСМЕП. ТОВ «Юнісістем» в особі директора департаменту банківських платіжних систем Нехороших Л.Г. провела доповідь про «Досвід впровадження Інтернет-платежів НСМЕП. Інтернет-перекази УДППЗ «Укрпошти» картками НСМЕП. Інтернет-розрахунки корпоративною картою НСМЕП між юридичними особами з встановленим банком лімітом овердрафту».
14.09.2007 Акція
Тільки у вересні та жовтні Вам надається можливість придбати зі знижкою більш ніж 50% карт-рідер EZ100PK за 50 гривень чи Pisces 310 всього за 70 гривень.Поспішайте, кількість карт-рідерів обмежена!
19.07.2007 Спрощення для виконання Інтернет – платежів НСМЕП на сайті Воля Кабель
На сайті Воля Кабель зроблено спрощення для виконання Інтернет – платежів НСМЕП за послуги Інтернет, кабельного та цифрового телебачення. Відтепер Ви можете сплачувати:
з реєстрацією – при реєстрації Ви заповнюєте необхідні дані і при кожній наступній сплаті вводите тільки логін і пароль;
без реєстрації – заповнюєте дані з Вашої квитанції і при кожній наступній сплаті повторюєте введення даних з квитанції.
Також з"явилася послуга відновлення паролю. Увага! Комбінація символів відновленого паролю складна!
28.03.2007 Згрупований* поштовий переказ «Укрпошти»
Відтепер юридичні особи мають можливість відправити згрупований* поштовий переказ «Укрпошти» фізичним особам через Інтернет. Переказ здійснюється за допомогою платіжної картки НСМЕП, не виходячи з офісу, на домашню адресу фізичних осіб або до запитання в межах України. Одержувач може отримати грошовий переказ вже через 5 годин.
* в одному переказі подається список переказів фізичним особам , які отримають кошти.
06.03.2007 Презентацію проекту "Інтернет - платежів НСМЕП"
У київській філії АКБ "ІМЕКСБАНК" на робочій нараді керівників відділень банку, ТОВ «Юнісістем» провела презентацію проекту "Інтернет - платежів НСМЕП", до якої входила демонстрація виконання декількох платежів НСМЕП, з метою впровадження прийняття Інтернет – платежів НСМЕП у відділеннях банку.
14.11.2006 Компанія "Юнісістем" підключила ВАТ "Укртелеком" до системи Інтерплат
Відтепер власники карток НСМЕП мають можливість сплачувати рахунки за телекомукаційні послуги, надані Київською міською філією ВАТ "Укртелеком". Здійснити оплату можна безпосередньо на сайті Укртелекома
30.01.2006 До системи Інтерплат Інтернет-магазин подарунків та поздоровлень Lucky Shop.
Компанія "Юнісістем" підключила до системи Інтерплат Інтернет-магазин подарунків та поздоровлень Lucky Shop. Через службу Lucky Shop, Ви можете замовити поздоровлення з врученням традиційних подарунків - букетів квітів, коробок цукерок, шоколаду, шампаньського, вин, іграшок, парфюмерії і, звичайно, безкоштовної відкритки з Вашим текстом поздоровлення.
16.01.2006 Для споживачів послуги цифрового телебачення "Воля Преміум ТВ"
Компанія «ВОЛЯ» та товариство з обмеженою відповідальністю "ЮНІСІСТЕМ" надають для споживачів послуги цифрового телебачення "Воля Преміум ТВ", які користуються декодерами Samsung, можливість працювати з карткою Національної системи масових електронних платежів.
Компанія ВОЛЯ отримала від ТОВ «Юнісістем» фінальну версію програмного забезпечення для кабельного декодера Samsung, який був адаптований під роботу з картками НСМЕП.
Для споживачів послуги "Воля Преміум ТB", що використовують платіжні картки НСМЕП, з"явиться можливість переглядати стан свого електронного гаманця, минулі трансакції та іншу інформацію на екрані телевізора, розширюючи таким чином функції декодера і наближаючи можливість здійснення оплат за послуги не виходячи з квартири.
Установка нового програмного забезпечення на декодери Samsung здійснюється автоматично, при вмиканні декодера, через телевізійний кабель, починаючи з 18-го січня.
06.01.2006 Компанія «Юнісістем» підключила новий термінал
Компанія «Юнісістем» підключила новий термінал, завдяки якому стало можливим сплачувати рахунки за послуги цифрового телебачення «Воля Всесвіт» від компанії «Воля».
10.09.2005 ТОВ «Юнісістем» та комп’ютерний клуб «Д-8» проводять спільну акцію
ТОВ «Юнісістем» та комп’ютерний клуб «Д-8» (м.Одеса, вул.Дерибасівська, 8) проводять спільну акцію. Якщо у Вас ще й досі немає вдома карт-рідера для смарт-карток, Ви можете виконати всі Інтернет-платежі по картках НСМЕП безпосередньо в клубі. Переконані, що з часом Ви усвідомите необхідність придбання карт-рідера для свого домашнього чи робочого комп’ютера. Це завжди зручно, швидко та надійно!
31.08.2005 Впроваджена нова on-line версія Інтернет-терміналу НСМЕП
Впроваджена нова on-line версія Інтернет-терміналу НСМЕП для поштових переказів через Інтернет на сайті УДППЗ "Укрпошта". On-line операція передбачає безпосередній телекомунікаційний зв’язок в режимі реального часу між терміналом та банком. Нова версія Інтернет-терміналу надає клієнтам нові можливості, а саме – виконання оплати з банківського карткового рахунку НСМЕП та перегляд стану цього рахунку. Нова версія Інтернет-терміналу повністю сумісна з попередньою версією і є її якісним доповненням поряд із можливостями off-line режиму (оплата інструментами картки – гаманець, чек).
09.06.2005 Поповнення рахунку Webmoney за допомогою платіжних карток НСМЕП в мережі Інтернет
Нова Інтернет послуга - поповнення рахунку Webmoney за допомогою платіжних карток НСМЕП. Виконати поповнення рахунку можна, використовуючи ссилку http://webmoney.ua/. Вся процедура виключно проста і займає лише декілька хвилин. Код поповнення рахунку надсилається на адресу Вашої електронної пошти. Після цього на сторінці http://webmoney.ua/ecard.html необхідно ввести номер карти, код карти і номер Z-гаманця. Після перевірки даних сума WMZ-одиниць буде авторизована на ваш гаманець.
25.05.2005 Засідання круглого столу на тему «Інтернет - платежі за технологією НСМЕП»
В Центральній розрахунковій палаті Національного банку України відбулось засідання круглого столу на тему «Інтернет - платежі за технологією НСМЕП». Організатором засідання виступила ТОВ «ЮНІСІСТЕМ», на чолі Голови правління Сєрикова Г.С., за участю представників НБУ - виконавчого директора з питань платіжних систем та розрахунків Кравець В.М., заст.; директора департаменту інформатизації Дяченко Б. П., нач. регіональних управлінь НБУ; асоціації НСМЕП; представників УДППЗ «Укрпошта» - першого заст. Генерального директора Мороза В.М., та заст. директора з питань технічної політики Голуба В.І.; та представників комерційних банків, та різних фірм. Основними питаннями обговорення були перспективи розвитку Інтернет-платежів за технологією Національної Системи Масових Електронних Платежів. Заступник директора УДППЗ «УкрПошта» Голуб В.І. розповів про впровадження Інтернет-переказів Укрпошти за технологією НСМЕП; представник «Імексбанку» Лешин Д.П. акцентував на результатах діяльності банку в місті Одесі в галузі впровадження комунальних, транспортних та Інтернет-платежів. Нехороших Л.Г. – директор департаменту банківських платіжних систем ТОВ „Юнісістем” освітила основні результати впровадження проекту Інтернет – платежів за технологією НСМЕП та пропозиції, щодо поширення безготівкових платежів за надані послуги та товари. В рамках круглого столу були представлені приклади проектів по Інтернет-платежам за товари та послуги, оголошені основні плани НБУ по масовому впровадженню НСМЕП на 2005 рік, та визначено ряд заходів щодо розвитку проекту Інтернет-платежів за технологією НСМЕП.
22.02.2005 В Національного банку України відбулося засідання на тему "Перспективи розвитку НСМЕП".
22 лютого 2005 року в приміщенні Національного банку України відбулося засідання круглого столу на тему "Перспективи розвитку Національної системи масових електронних платежів". На засіданні були присутні директор Департаменту платіжних систем НБУ Кравець В.М., директори Департаментів, начальники регіональних управлінь НБУ, асоціації банків, більш ніж 25 комерційних банків, та представники фірм-розробників програмно-технічних засобів НСМЕП. Учасники круглого столу констатували, що протягом проведення пілотного проекту НСМЕП довела свою спроможність не тільки в теоретичних дискусіях, але і в реальному житті. Під час обговорення було звернуто особливу увагу на поширення безготівкових розрахунків в платіжних системах та НСМЕП, що реалізовано у тому числі засобами інтернет-проекту НСМЕП. Приклад виконання інтернет-платежу НСМЕП на нещодавно підключеному сайті продемонстрував у своєму докладі директор Департаменту інформатизації НБУ Савченко А.С.
На теперішній час НСМЕП розвивається дуже потужними темпами – вже емітовано понад 900 тисяч платіжних карток, обороти по платежах склали більше 12 млрд. гривень. НСМЕП - це самодостатній програмно-технічний комплекс, це реально працююча платіжна система та успішний бізнес-проект.
16.02.2005 Hовий сайт по продажу карток мобільного зв’язку
16 лютого 2005 року до інтернет-платежів НСМЕП було підключено новий сайт по продажу карток мобільного зв’язку, доступу в Інтернет та IP-телефонії. Відтепер власники смарт-карток НСМЕП можуть поповнити рахунок свого мобільного телефону не виходячи з дому чи офісу. Вам потрібно лише обрати свого мобільного оператора, номінал картки поповнення, та через декілька хвилин рахунок Вашого мобільного телефону буде поповнено. Також Ви маєте можливість миттєво придбати картки для доступу в Інтернет та картки IP-телефонії.
04.12.2004 Bиставка фінансових послуг для населення "Гроші ЕКСПО 2004"
З 2 по 5 грудня 2004 в виставковому цетрі "КиївЕкспоПлаза" відбулась перша спеціалізована виставка фінансових послуг для населення "Гроші ЕКСПО 2004". Участь у виставці приймали НБУ, комерційні банки, страхові компанії та ін. У рамках виставки на семінарі 3 грудня було заслухано доповідь А.В. Бірюкова, президента Українського союзу учасників НСМЕП, про технологію НСМЕП, її переваги та перспективи. Стосовно проекту "Інтернет-платежів НСМЕП" було проголошено доповідь Л.Г. Нехороших, начальника відділу платіжних та банківських систем ТОВ "ЮНІСІСТЕМ" та А.І. Лазоренко, директора Департаменту розвитку технологій НСМЕП.
15.10.2004 Підключення сайту УДППЗ Укрпошти до інтернет-проекту НСМЕП
Відбулося підключення сайту УДППЗ Укрпошти до інтернет-проекту НСМЕП. Відтепер стало можливим здійснювати інтернет-перекази на території України з сайту Укрпошти perekaz.ukrposhta.com. За допомогою картки НСМЕП здійснюється миттєвий поштовий переказ через Інтернет в будь-який куточок України.
15.04.2004 У "Укрпоштi" відбулося засідання на тему "Інтернет-переказ з оплатою карткою НСМЕП"
У залі нарад УДППЗ "Укрпошта" відбулося засідання "Круглого столу" на тему "Інтернет-переказ з оплатою карткою НСМЕП". У роботі "Круглого столу" взяли участь Ген. дир. УДППЗ "Укрпошта"- Мухін В.Г., його Перший заст. - Мороз В.М., заст. дир. з питань технічної політики - Голуб В.І., Директори та фахівці за напрямками діяльності підприємства. Крім того були запрошені та приймали участь у роботі круглого столу член Правління НБУ, дир. Департаменту інформатизації НБУ - Савченко А.С., заст. дир. Департаменту НБУ - Дяченко Б.П., представники розробника ген.дир. ТОВ "Юнісістем" - Сєриков Г.С., та ін. Обговорювались стан та перспективи розвитку НСМЕП, питання реалізації Інтернет-проекту НСМЕП та впровадження проекту Інтернет-переказів Укрпошти з оплатою картками НСМЕП з демонстрацією програмно-технічної реалізації Інтернет-переказу.
03.03.2004 Cемінар "Закони України "Про електронний документ та електронний документообіг"
В Навчальному центрі НБУ с 2 по 3 березня 2004 проходив семінар для комерційних банків України на тему "Закони України "Про електронний документ та електронний документообіг" і "Про електронний цифровий підпис". Нові технології в банківській справі. Дистанційне обслуговування клієнтів" для фахівців банків України. В програми семінару було проголошено доповідь на тему "Інтернет-термінал":
- доповідач Клубань А.М. - Головний інженер-програмист управління масових електронних платежів департаменту інформатизації НБУ;
- співдоповідач Нехороших Л.Г - Нач. відділу платіжних та банковських систем ТОВ "ЮНІСІСТЕМ".
15.10.2003 КОНФЕРЕНЦІЯ "Розвиток інтернет-індустрії на Україні"
На ДРУГІЙ ЗАГАЛЬНОУКРАЇНСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ "Розвиток інтернет-індустрії на Україні", що проходила в межах виставки "IT-Expo 2003" з 15 по 18 жовтня в Міжнародному виставковому центрі, провідний фахівець компанії "ЮНІСІСТЕМ" Нехороших Л.Г. доповіла про впровадження технології інтернет-платежів пластиковими картками Національної системи масових електронних платежів (НСМЕП) та головні переваги цього інтернет-проекту, серед яких:
- високий рівень захисту інтернет-платежів, розроблений НБУ;
- можливість здійснювати сплати безпосереднью зі свого домашнього або робочого комп"ютеру;
- після сплати користувач отримає платіжний чек з електронним підписом;
- інтернет-платежі НСМЕП обслуговуються банками України;
- за виконання інтернет-платежів НСМЕП клієнт не сплачує додаткові комісійні.
В конференції, що тривала 15 жовтня, приймали участь найвпливовіші особи української інтернет-індустрії та представники засобів масової інформації
10.04.2003 Перші інтернет-платіжі за комунальні послуги
Почали виконуватись перші інтернет-платіжі за комунальні послуги квартиронаймачами м. Києва. Відтепер можлива сплата комунальних послуг через Інтернет за допомогою смарт-карток НСМЕП. Кожний киянин отримує рахунок на сплату комунальних послуг на якому знизу вказана адреса сайту Головного інформаційно-обчислювального центру Київської міської державної адміністрації http://www.gioc-kmda.kiev.ua На сайті реалізована On-Line оплата за комунальні послуги карткою НСМЕП. Цей сайт підключений до системи Інтернет-платежів НСМЕП з 01.01.03, але перші розрахунки почалися 10.04.03. Розрахунки по інтернет-платежах за комунальні послуги проводить ВАТ Банк "БІГ Енергія".
14.02.2003 Нарада Київської міської Державної адміністрації
На аппартній нараді Київської міської Державної адміністрації прийнято рішення про поетапне впровадження системи масових електронних платежів для проведення розрахунків за проїзд у міському пасажирському транспорті та паркування транспорту на основі технології розробленої НБУ.
24.01.2003 Підключений інтернет-провайдер "Телематика"
До системи Інтернет-платежів підключений інтернет-провайдер "Телематика". Розрахунки по інтернет-платежах смарт-карткою НСМЕП за послуги інтернет-провайдера "Телематика" проводить АКБ ""ІМЕКСБАНК".
15.12.2002 Підключений сайт компанії "Воля -Кабель"
15 грудня 2002 р. до системи Інтернет-платежів підключений сайт компанії "Воля -Кабель". Сплата за послуги цифрового телебачення та інтернет-послуги компанії "Воля Кабель" можуть виконуватись смарт-карткою НСМЕП (Національної системи масових електронних платежів) через Інтернет. Для постійних кліентів компанії "Воля -Кабель" фірма НПФ "ЮНІСІСТЕМ" презентувала карт-рідери, за допомогою яких кліенти зможуть безпосередньо на своїх ПК розраховуватись смарт-картками НСМЕП через Інтернет. Розрахунки по інтернет-платежах проводить ВАТ Банк "БІГ Енергія".
30.05.2002 Підключений провайдер "ElVisti"
30 травня 2002 р. до системи Інтернет-платежів підключений провайдер "ElVisti". Почали виконуватись перші сплати смарт-карткою НСМЕП (Національної системи масових електронних платежів) через Інтернет за послуги інтернет-провайдера "ElVisti". Розрахунки по інтернет-платежах проводить ВАТ Банк "БІГ Енергія". Додатково ВАТ Банк "БІГ Енергія" виконав емісію НЕперсоніфікованих смарт-карток НСМЕП.
28.05.2002 Cемінар "Впровадження інтернет-платежів НСМЕП"
В Національному банку України відбувся семінар "Впровадження інтернет-платежів НСМЕП" 28 травня 2002 року в Центральній Розрахунковій Палаті НБУ відбувся семінар на тему "Впровадження інтернет-платежів Національної системи масових електронних платежів". З доповідями на семінарі виступали:
- А.С. Савченко, член правління НБУ, директор департаменту інформатизації НБУ;
- Б.П. Дяченко, заступник директора Департаменту інформатизації НБУ, начальник управління масових електронних платежів НБУ;
- Г.С. Сєриков, директор ТОВ "Юнісістем" (розробка інтернет-терміналу);
- Д.Л. Коцеба, президент "МайкроКосмік Груп" (розробка системи "Інтерплат");
- А.Н. Григор"єв, директор Інформаційного центру "El Visti" - інтернет-провайдер;
- А.В. Бутов, директор департаменту медичного страхування страхової компанії "Кий Авіа Гарант" та інші.
Після доповідей на стендах демонструвалися інтернет-платежі з використанням смарт-карт НСМЕП: проводився розрахунок за послуги інтернет-провайдера "ElVisti", за послуги страхової компанії "Кий Авіа Гарант", а також виконувалися приватні грошові перекази в мережі "Укрпошти".
У роботі семінару брали участь представники НБУ, банків, інтернет-провайдерів, представники on-line торгівлі і послуг, а також представники засобів масової інформації.
05.03.2002 "Кий Авіа Гарант" продає страхові поліси через інтернет
Система інтернет-страхування ЗАТ страхова компанія "Кий Авіа Гарант" надає клієнтам можливість подати заявку на заключення угоди з 18 видів страхування. Для багатьох видів страхування можлива калькуляція страхової премії та сплата за поліс безпосередньо з веб-сайту компанії. "Кий Авіа Гарант" є першою в Україні страховою компанією, що надає можливість сплати за страхові послуги смарт-картами НСМЕП через платіжний шлюз Інтерплат.