This version of the page http://www.uzh.zaua.com/?pg=events_02 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-06-13. The original page over time could change.
Ужгородський район
  [ Звернення громадян ] [ Графік проведення перевірки технічного стану тракторів ]
 

Події. Люди. Коментарі

 

Архів за вересень 2007 - квітень 2008 року

16.04.2008

Зона відпочинку в Кам’яниці стала чистою

Щотижня у вихідні дні працівники Ужгородської районної державної адміністрації спільно з активом та мешканцями одного із сіл району беруть участь у Весняній толоці з озеленення та благоустрою. Цього тижня у селі Кам’яниця вони прибирали зону відпочинку. Близько сотні людей очистили від чагарників і сміття прибережну смугу, привели в належний естетичний стан пляж, пофарбували підвісний міст.

Голова села Марія Коваль задоволена такою співпрацею. Хоча і до того  у Кам’яниці у рамках Весняної толоки з озеленення та благоустрою проводилися акції, однак цього дня робота була найпродуктивнішою. По-перше, погожим був день, що така рідкість цієї весни. По-друге, поряд з мешканцями села працювали голова Ужгородської райдержадміністрації Анатолій Колібаба, його заступники, керівники районних управлінь, що, звичайно, стимулювало роботу.

– Зразу після виходу Указу Президента України “Про проведення Весняної толоки з озеленення та благоустрою” ми вирішили започаткувати  акцію, коли працівники державної адміністрації разом із селянами спільними зусиллями вирішували б проблеми благоустрою окремого населеного пункту, – каже голова райдержадміністрації Анатолій Колібаба. – Перед цим у Тарнівцях та Доброні  ми провели спільну толоку. Наступними вихідними плануємо попрацювати і в інших селах.

нагору

21 березня 2008 року

Добра традиція – допомога напередодні великих церковних свят – знайшла продовження в діяльності добродійників, зокрема, ЗАТ «Єврокар та Індустріального парку «Соломоново»

Благодійництво в нашому суспільстві щодалі утверджується різноманітністю добрих справ. І одними з тих, хто щедро ділиться задушевністю й добром із людьми немічними, малозабезпеченими, прикутими до ліжка й самотніми є група компаній ЗАТ «Єврокар» (керівник Олег Боярин) та Індустріальний парк «Соломоново» (керівник Володимир Приходько). Протягом років ці організації за участю Ужгородської райдержадміністрації (голова Анатолій Колібаба) та райради (голова Михайло Фединець) надають вказаним категоріям населення відповідну допомогу напередодні великих християнських свят – Різдва та Пасхи.
ЗАТ «Єврокар» та індустріальний парк «Соломоново» уклали угоду про таку співпрацю із Соломонівською сільрадою і здійснюють широку соціальну допомогу: розбудовують дороги,  ремонтують шкільні приміщення, шефствують над обдарованою молоддю – зокрема, знаними в області та країні спортсменами.

Але ж основною є підтримка соціально незахищених категорій жителів Соломонова. Варто наголосити: матеріальна допомога надається насамперед  інвалідам, які нездатні пересуватися самостійно, одиноким літнім людям, багатодітним сім»ям.

І ось тепер, напередодні святої Пасхи майже чотирьом сотням родин – і в першу чергу соціально вразливим – надана  допомога продуктами.
Ініціатором цього заходу є Соломонівський сільський голова Олена Мароші  та депутатський корпус села.

Прес-служба Індустріального парку «Соломоново»

нагору

27 лютого 2008 року

Газифікація Ужгородщини наближується до завершення
(у середу провели газ у село Невицьке,  днями
«голубий вогник» з’явиться  і в оселях жителів Кам’яниці)

Справжнім святом стала середа для жителів с. Невицьке – у їх помешканнях запалав довгоочікуваний «голубий вогник». На будівництво  вуличного газопроводу  протяжністю 8760 м було використано 895,9 тис. гривень, з них: із районного бюджету – 606,3 тис. грн.,  за кошти населення – 289,6 тис. грн.

Радості невичан не було меж: щирі слова подяки звучали як на адресу керівників району - голови Ужгородської РДА Анатолія Колібаби, голови районної ради Михайла Фединця, так і Невицького сільського голови Олександра Чундака. Адже довго люди чекали на газ. Будівництво підвідного газопроводу високого тиску «Циганівці-Стрипа-Оріховиця-Невицьке-Кам’яниця-Оноківці», розпочатого у 2005 році, затяглося через несприятливі природні умови (труби прокладалися по лісовому масиву і горах), та й будувався він власними силами: кошти, у сумі понад 2,5 млн. грн., використано із районного бюджету розвитку. А найближчими днями  газ з’явиться і в оселях жителів Кам’яниці. За ними чекає своєї черги с. Кам’яницька Гута.

Наразі будується підвідний газопровід до єдиного ще негазифікованого у районі села Анталовців, із введенням в експлуатацію якого буде повністю завершено газифікацію району.

Загалом протягом 2005-2008 років на Ужгородщині побудовано та введено в експлуатацію понад 40 км підвідних газопроводів. За цей період було газифіковано  24 села: Холмці, Н.Солотвино, Р.Комарівці, Тисаагтелек, Батфа, Палло, Есень, Салівка, Андріївка, Грабини, Чертеж, Ляхівці, Гайдош, Тисаашвань, Ратовці, Ірлява, Глибоке, Ярок, Стрипа,  Оріховиця, Пацканьово, В.Солотвино, Худльово та Невицьке.

Поступово відходять від системи опалення дровами і культурно-освітні та медичні заклади району - у більшості з них вже побудовані та введені в експлуатацію сучасні модернізовані міні-котельні.

Марія Машкаринець

нагору

21 лютого 2008 року

У районі створено федерацію з шахів

Про те, що на Ужгородщині приділяють чималу увагу спорту, свідчить те, що у районі уже функціонують три нові спортивні майданчики зі штучним покриттям - у селах Баранинці, В.Добронь та Кам’яниця.  Основну частину коштів на їх спорудження було використано із місцевих бюджетів.

 До того ж, Ужгородська РДА підтримує дружні зв’язки з урядовцями Михайловецького округу (Словацька Республіка), з якими нерідко проводить не тільки ділові зустрічі, але  і спільні спортивні змагання.

А в лютому 2008 року в Ужгородській райдержадміністрації було створено ще й  районну федерацію з шахів. Головою федерації делегати обрали Павла Бабуку – начальника відділу капітального будівництва РДА. Разом із тим створений і районний шаховий клуб, який без оплати надавє послуги усім бажаючим жителям Ужгородщини. Працює щосуботи та щонеділі.
Ужгородський район  –  перший у області, у якому створено федерацію з шахів.

нагору

20 лютого 2008 року

Голова РДА спілкувався з краянами

У середу, 20 лютого, з 10.00 до 12.00  у державній адміністрації проводилася «пряма телефонна лінія» з головою Ужгородської РДА Анатолієм Колібабою. Зателефонувавши на номер 61-29-17, кожен бажаючий житель району мав змогу напряму поспілкуватися з керівником району, порушити у телефонному режимі  питання, які його турбують.

Зокрема, питання, підняті мешканцями району під час «прямої телефонної лінії»,  стосувалися  невиплати коштів за паї колишнього колгоспу (с. В.Добронь),  мешканці с. Глибоке повідомили про деяку бездіяльність закладу культури у селі тощо. Звучали й подяки на адресу першої особи району за газифікацію населених пунктів тощо.

Усі дзвінки «прямої телефонної лінії» зареєстровані працівниками відділу контролю державної адміністрації, по кожному з них будуть вжиті відповідні заходи.

Марія Машкаринець

нагору

19 лютого 2008 року

На Ужгородщині розпочався
місячник  благоустрою

19.02.2008 року у державній адміністрації відбулася нарада під головуванням заступника голови РДА А.М.Черниченка щодо поліпшення у районі санітарного стану населених пунктів. Наголошувалося на тому, щоб у заходах по санітарній очистці та благоустрою населених пунктів району були задіяні усі, без винятку, сільські ради, а також підприємства, установи, організації, культурно-освітні та медичні установи району, широка громадськість, аби  спільними зусиллями провести всебічні заходи з очищення населених пунктів району, залучаючи широку громадськість району. Було прийнято рішення проводити щотижневі рейдові перевірки за участю керівництва РДА, представників районної санепідемстанції, екологічної служби тощо, винних притягувати до відповідальності, а результати рейдових перевірок публікувати у районній газеті «Вісті Ужгородщини». За виконання даних заходів відповідатимуть голови сільських рад особисто.

У нараді взяли участь головний лікар Ужгородської районної СЕС І.І.Парада, представники районної екологічної служби та керівники структурних підрозділів державної адміністрації.

Марія Машкаринець

нагору

18 лютого 2008 року

Увага, фальшива тривога!

16.02.08 р. у обласній газеті «Карпаті Ігоз СО» (№ 13-14) було опубліковано матеріал, нібито на залізничному пункті пропуску на українсько-словацькому кордоні у с. Павлово Ужгородського району  встановлено  перевищення  рівня радіаційного фону аж  у 60 разів!

У п’ятницю (22 лютого)  відділом з питань надзвичайних ситуацій Ужгородської РДА спільно з відділом радіаційної гігієни обласної СЕС було заміряно  радіаційний фон біля залізничної колії на українсько-словацькому кордоні у с. Павлово і встановлено, що його рівень складає 13 мікро-рентген за годину, що відповідає нормі.

Перевищення норми радіонуклідів мало місце  на території залізної дороги  на вантажній станції м. Чоп, де були вжиті відповідні заходи по утилізації небезпечного для здоров’я людей грунту.

Сектор з питань внутрішньої
політики Ужгородської РДА

нагору

24 грудня 2007 року

Інформація про проведення тринадцятої сесії Ужгородської районної ради

14 грудня 2007 року відбулася тринадцята сесія Ужгородської районної ради. Засідання сесії відкрив голова ради Михайло Фединець. На самому початку голова ради  ще раз привітав всіх присутніх з Днем місцевого самоврядування та вручив грамоти районної ради тим депутатам та сільським  головам,  які не змогли бути присутніми на святкуванні 7 грудня.

Після вручення грамот голова ради ознайомив депутатів з порядком денним та регламентом роботи сесії. На порядок денний було винесено 9 питань. Після затвердження порядку денного і регламенту роботи депутати перейшли до розгляду першого питання порядку денного сесії «Про звіт голови районної державної адміністрації про виконання делегованих радою повноважень», по якому доповідав Колібаба Анатолій Васильович – голова районної державної адміністрації. Він ознайомив присутніх з результатами роботи РДА за звітній період по делегованим радою повноваженням та відповів на запитання депутатів.

По другому питанню порядку денного «Про внесення змін до рішення VI сесії районної ради V скликання від 12.01.2007  року  №64 “Про районний бюджет на 2007 рік” зі змінами» доповіла Ящищак О.В. – начальник фінансового управління РДА. Цим рішенням депутати районної ради збільшили на 600000 грн. план доходів загального фонду районного бюджету і таким чином збільшили на цю ж суму і план видатків районного бюджету на 2007 рік.

Про затвердження ставок єдиного податку, розміру фіксованого податку та Методики розрахунку мінімальних ставок орендної плати за нерухоме майно фізичних осіб доповідав Триндяк Тарас Михайлович – начальник Ужгородської міжрайонної податкової інспекції.

Також, районна рада призначила нового директора Ужгородського  районного  комунального   підприємства   (бюро)  технічної інвентаризації та реєстрації прав власності на об’єкти нерухомого майна у зв’язку із закінченням строку контракту з діючим директором.

По п’ятому питанню порядку денного «Про скасування рішення» доповів начальник відділу комунальної власності районної ради Федак Руслан Юрійович.

Про відкриття на базі ФАПів амбулаторій загальної практики сімейної медицини доповідав Тимченко Анатолій Іванович – начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного  забезпечення  РДА. Було прийнято рішення відкрити на базі ФАПів сіл Сюрте та Невицьке амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Цим же рішенням реорганізовано амбулаторію с.Тийглаш у ФАП.

Начальник  управління  праці  та  соціального захисту населення РДА Третинник Михайло Юрійович доповідав по програмі облаштування пандусами адміністративних будинків органів місцевого самоврядування, закладів освіти, охорони здоров’я та об’єктів громадського призначення.
Восьмим питанням порядку денного депутати затвердили план роботи районної ради на І півріччя 2008 року.

У питанні «Різне» депутати прийняли звернення до Міністра оборони України стосовно закриття Ужгородської дільниці полігона 128 окремої механізованої бригади (Оріховецький військовий полігон).
Також на сесії було розглянуто два депутатські запити, по яких прийнято відповідні рішення.

У роботі сесії взяли участь заступники голови районної державної адміністрації, начальники відділів та управлінь, сільські голови.

нагору

20 грудня 2007 року

Ой хто, хто Миколая любить?

Гарні  подарунки  приніс  Святий Миколай багатодітним родинам Ужгородщини. У середу, за сприяння Президента України Віктора Ющенка, у райдержадміністрації вручили 33 пакунки-подарунки шістьом  багатодітним сім’ям району, у котрих виховується п’ятеро і більше дітей шкільного віку. Зимовий одяг  – нові куртки, светри, штани, чоботи – хороша підмога для багатодітних батьків. А тимчасом  у Худльові дітям із багатодітної родини Ференциків подарунки вручав заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Лукеча особисто.

Того ж дня голова Ужгородської РДА  Анатолій Колібаба та заступник голови РДА Анатолій Салай вручили 1406  подарунків  вихованцям усіх дошкільних навчальних закладів та 3659 учням 1-6 класів загальноосвітніх шкіл району. Солодощі, придбані за сприяння Глави Секретаріату Президента України Віктора Балоги, будуть вручені дітям ще й напередодні новорічно-різдвяних свят.

                                                                     Марія Машкаринець

На знімку: подарунки Ілоні Шваб – матері 8 дітей із с. М.Геївці вручають заступник голови РДА Анатолій Салай та  начальник відділу у справах молоді та спорту РДА Іван Головко.

нагору

23 листопада 2007 року

23 листопада 2007 року в Ужгородській районній раді відбулась нарада-семінар з секретарями сільських рад

Відкрив роботу наради-семінару Степан Мацко, заступник голови районної ради.

По першому питанню “Про статегію реформування державної служби в Україні” виступив Василь Попадинець, начальник управління державної служби  в Закарпатській області. Він зокрема проінформував, що відповідно до укладеної угоди між районною радою та управлінням державної служби сільським радам району надається методично-консультаційна  допомога  щодо організаційної та кадрової роботи. Таку допомогу вже надано 10 сільським радам.По наслідках виїздів складаються довідки щодо недоліків, виявлених при огляді справ у сільських радах. А сільські ради в свою чергу у місячний термін інформують про усунення виявлених недоліків.

В своєму виступі Василь Попадинець також зупинився на трьох законопроектах, що стосуються проходження державної служби. Це зокрема проекти Законів “Про заохочення та дисциплінарну відповідальність державного службовця”, “Про доброчесну поведінку осіб, уповноважених на виконання функцій держави” та “Проект Стратегії модернизації системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування ”.

Більш детально з результатами надання методично-консультативної допомоги сільським радам ознайомила присутніх Марія Бродзянська, заступник начальника управління державної служби в Закарпатській області. Вона зупинилась на типових недоліках в більшості сільських рад: не сформовано кадрового резерву, не проводиться щорічна самооцінка посадових осіб місцевого самоврядування, багато порушень при прийнятті  розпоряджень щодо відпусток.

Про роботу архівних підрозділів сільських рад проінформував Омельян Алексій, начальник архівного відділу РДА.

Цікавим був виступ Андрія Німця, керівника апарату райдержадміністрації щодо низької оплати праці державних службовців, окремих випадків несправедливого підходу до виявлення корупції та неврегульованості законодавства при прийнятті на посади державних службовців на конкурсній основі приватних підприємців.

Секретарями сільських рад було поставлено ряд запитань, на які вони отримали кваліфіковану відповідь.

Перед учасниками наради-семінару також виступили Йосип Мадяр, керуючий справами районної ради та Галина Барканова, начальник організаційного віддділу районної ради.

нагору

5 жовтня 2007 року

Наш земляк – переможець спартакіади

Протягом 3-5 жовтня 2008 року у АР Крим (смт. Сімеїз) проходила ІІІ Всеукраїнська спартакіада працівників медичних установ. Медики із 24 областей України змагалися у 4 видах спорту: шахи, плавання, крос та настільний теніс.  Відрадно, що перше місце з шахів виборов наш земляк – лікар Ужгородської райсанепідемстанції Володимир Рижонков, який зумів перемогти   майстрів спорту та першорозрядників (7,5 очка з 9 можливих). А загалом команда медиків  Закарпаття посіла кубок за друге місце у загальнокомандному заліку.

Щодо самого Володимира Рижонкова, то він – кандидат у майстри спорту, чемпіон  Ужгородщини з шахів 2006  та області 2005 років. А у травні 2007-го на міжнародному турнірі з шахів, що проводився в Ужгороді, він заслужено виборов ще й звання «Кращий шахіст Закарпаття».

нагору

28 вересня 2007 року

Ужгородщина завершує газифікацію району
(на цьому тижні провели газ у  села Худльово
та В.Солотвино)

У середу та четвер (26-27 вересня ц.р.) у  386 будинках  мешканців с. Худльово та 99 будинках жителів с. В.Солотвино  запалав довгоочікуваний «голубий вогник». Загальна вартість підвідного газопроводу Середнє-Чертеж-Худльово-В.Солотвино-Анталовці склала майже 1,2 млн.грн.,  ціна ж вуличних газопроводів  у с.Худльово – 668,160 тис.грн., а у с.В.Солотвино – 134,520 тис.гривень.

Як показало життя, сьогоднішні керівники Ужгородщини не працюють від виборів до виборів, а постійно. За два останні роки  у районі газифіковано стільки, скільки не було зроблено  попередніми керівниками району за весь час існування  незалежності України.  Наразі вже збудований підвідний газопровід до сіл Кам’яниця – К.Гута та вуличні газопроводи сіл Невицьке і Анталовці, у які найближчим часом буде подано газ. Ще  до кінця цього року Ужгородщина  буде повністю газифікована.

нагору

3 вересня 2007 року

На Ужгородщині відкрили нову школу

Гарний подарунок зробила влада Ужгородщини жителям с.Мала Добронь. У неділю тут офіційно відкрили першу чергу нової освітньої  школи І-ІІ ст. – двоповерхове приміщення, побудове за сучасними європейськими стандартами – із склопакетами, підвісними потолками, автономною газовою котельнею,  водонапірною башнею, з якої воду братимуть і для потреб села, просторою їдальнею, великим спортзалом. Обласне управління освіти забезпечило школу шкільними меблями, класними дошками. Наразі збудовано перший корпус, планують побудувати і другий, однак все опирається у кошти. Ними підсобила обласна рада, яка для будівництва  школи виділила 300 тис.грн.,  1,5 млн. грн. – отримано субвенцій із Державного бюджету, угорці надали 96 тис.грн. (виграно по гранту), однак  основне  будівництво відбулося за рахунок районного бюджету- наразі  освоєно більше 3,5 млн.гривень.

Із понеділка 84 школярі початкових класів уже розпочали навчання у  новій школі, старшокласники поки що вчаться у реформатській церковній парафії, тому що приміщення старої школи непридатне - понад рік тому у ньому розлили ртуть, що, власне, і спонукало керівників району для будівництва  школи. Найближчим часом нові школи планують звести на  Ужгородщині також  у селах Кам’яниця, Червоне, Тисаашвань.

Відрадно, що голова Ужгородської РДА Анатолій Колібаба та голова райради Михайло Фединець не тільки перед виборами людям обіцяють, але  чимало зробили і роблять для того, аби район тримав лідерство у краї: розширюють виробничі площі, нарощують обсяги виробництва, даючи  людям можливість добре заробити, а ще наближаються до завершення газифікації району, взялися проводити   локальне  водозабезпечення та водовідведення населених пунктів, поліпшують матеріально-технічну базу закладів освіти, культури і медицини. Для цього прийняті різні районні програми, такі як програма „Розвиток і функціонування ДНЗ у 2007-2010 роках”, згідно з якою на поточний рік виділено  120 тисяч гривень на потреби  дитячих садочків та багато інших.

                                                                          Марія Машкаринець

нагору

 
нагору
 
  • Запрошуємо
  • Приязна адміністрація
  • Події. Люди. Коментарі
  • Звернення громадян
    • Загальна інформація
    • Про звернення за І півріччя 2008
    • Про звернення за 9 місяців 2008
    • Про звернення за 2008 рік
    • Про звернення за І півріччя 2009
    • Про звернення за 9 місяців 2009
    • Про звернення за 2009 рік
  • Запобігання проявам корупції
  • Райдержадміністрація
    • Загальна інформація
    • Керівництво
    • Структура апарату
    • Управління, інші підрозділи
    • Нормативні документи
    • Розпорядження
    • Регуляторна політика
    • Дозвільний центр
    • Програма антикризових заходів
    • Єдиний реєстр гром. формувань
    • Графік особистого прийому громадян
    • Землеустрій
    • Регуляторна діяльність
  • Районна рада
    • Керівництво
    • Представництво партій і блоків
    • Постійні комісії районної ради
    • Рішення
    • Регуляторні акти
    • Розпорядження
    • Пряма телефонна лінія районної ради
  • Місцеве самоврядування
    • Керівництво сільських рад
    • Загальний склад місцевих рад
  • Історія
    • Коротка довідка
    • Нарис із історії району
    • Герб
    • Відомості з історії сіл
    • Визначні місця
    • Пам’ятки. Перелік
    • Батьківщина відомих людей
  • Географія
    • Розташування
    • Природа. Клімат
    • Охорона довкілля
    • Заповідні об’єкти
  • Інфраструктура
    • Загальний огляд
    • Національний склад
    • Природні ресурси
    • Торгівля
    • Транспорт
    • Зв’язок. Комунікації
    • Довідник телефонів
  • Туризм. Рекреація
    • Огляд
    • Об’єкти
  • Культура. Мистецтво
    • Сучасний стан
    • Самодіяльна творчість
    • Свята, фестивалі
    • Пам’ятки
  • Соціальна сфера
    • Охорона здоров’я. Огляд
  • Економіка. Бізнес
    • Промисловість
    • Підприємництво
    • Агрокомплекс. Огляд
    • Агрокомплекс. Актуальне інтерв’ю
    • Адміністративні послуги
    • Інвестпроекти. Анкети
    • Інвестиційна привабливість
    • Кращі підприємства району
    • Потенційні закордонні ділові контакти
    • Оголошення
  • Тендерні процедури
    • План діяльності тендерного комітету
    • Річний план державних закупівель
    • Інформація для учасників торгів
  • Довідник
  • Корисні інтернет-посилання
  • Карта
  • Фотомандри
    • 1-10
    • 11-20
    • 21-32
    • 33-42
  • Rezume magyarul
  •  
студія інтернет-розробок Вебрики