This version of the page http://www.uosa.uar.net/ua/departments/law (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-06-12. The original page over time could change.
Національний університет «Острозька академія» | Правничий
 
 
 
Правничий

Керівництво

Декан факультету: Ковальчук Віталій Богданович кандидат політичних наук, доцент

Контактна інформація: центральний корпус НаУОА
тел/факс: 8 (03654) 2-39-30
e-mail: oapravo@meta.ua
Офісні години: понеділок – четвер: 9.00-16.00, обідня перерва: 13.00 – 14.00, п’ятниця – бібліотечний день





Заступник декана з навчально-методичної роботи: Лідовець Руслан Анатолійович, кандидат юридичних наук, доцент

Контактна інформація: центральний корпус НаУОА
тел/факс: 8 (03654) 2-39-30
e-mail: oapravo@meta.ua
Офісні години:
понеділок – п’ятниця: 14.00-16.00





Заступник декана з виховної роботи: Іщук Сергій Іванович, викладач

Контактна інформація: центральний корпус НаУОА
тел/факс: 8 (03654) 2-39-30
e-mail: oapravo@meta.ua
Офісні години:
понеділок – п’ятниця: 14.00-16.00


Старший лаборант: Шеремет Лілія Сергіївна

Контактна інформація: центральний корпус НаУОА
тел/факс: 8 (03654) 2-39-30
тел. моб: 8 (098) 834-71-29
e-mail: lilia_sheremet@ukr.net
Офісні години:
понеділок – п’ятниця: 8.45-17.45, обідня перерва: 13.00 – 14.00


Загальна інформація про факультет

Спеціальність «Правознавство» була впроваджена в Національному університеті «Острозька Академія» у 1996 році при гуманітарному факультеті й мала денну форму навчання. З 1 січня 1999 року дана спеціальність була виділена в окремий факультет правознавства.

На факультеті навчання здійснюється на базі освітньо-кваліфікаційної характеристики та освітньо-професійної програми підготовки фахівців за напрямами 6.060100 «Правознавство» (бакалавр права) – 4 роки, 7.060101 «Правознавство» (спеціаліст) – 1 рік та 8.060101 «Правознавство» (магістр) – 1 рік (на базі освіти бакалавра). Освітня програма підготовки фахівців права спрямована на врахування кардинальних змін в усіх сферах суспільного життя, що потребують підготовки фахівців високої кваліфікації.

Станом на 1 листопада 2006 р. на факультеті навчається 294 студенти. (І курс – 68 чол., ІІ курс – 62 чол., ІІІ курс – 60 чол., IV курс – 56 чол., V курс – 43 чол., магістеріум – 5 чол.).

Студенти правничого факультету мають можливість реалізувати набуті теоретичні знання при проведенні практичних занять, ділових ігор в тому числі на базі судових та правоохоронних закладів, а також приймають активну участь у всеукраїнських та міжнародних конференціях.

Для набуття практичних навиків студенти ІІ, ІІІ, IV, V і VІ курсів проходять ознайомчу, виробничу, переддипломну та педагогічну практики на підприємствах, в судових та правоохоронних органах, у вищих навчальних закладах.

З ініціативи студентів правничого факультету створено юридичну клініку «Pro Bono» («Заради добра»), основною метою якої є застосування і втілення теоретичних знань в галузі юриспруденції на практиці, надання правової допомоги населенню (в тому числі консалтингових послуг з питань законодавства, а також представництво та захист інтересів громадян у суді), студентами проводяться тренінгові заняття з питань практичного права для учнів загальноосвітніх закладів міста та району.

Правничий факультет постійно вивчає та запроваджує новітні навчальні технології, сучасні форми та методи навчально-виховного процесу. Це може бути здійсненим лише за умови розширення сфери міжнародного співробітництва, пошуку нових ділових партнерів, розробки проектів та участі у грантах, у міжнародних програмах із взаємообміну викладачами та студентами, стажування у кращих навчальних закладах Європи, США та Канади. Студенти правничого факультету постійно приймають участь у міжнародних обмінних програмах: «Україна-Канада-Польща», «Нет-корп», Канадсько-Українська Парламентська програма та ін. Передбачаються можливості одержання студентами та викладачами факультету іноземних грошових грантів та стипендій.

Студенти факультету приймають активну участь в культурному житті університету. Кожного року на факультеті спільними зусиллями викладачів та студентів проводиться свято Дня юриста (8 жовтня): виставка художніх робіт студентів факультету, творчий концерт.

За результатами соціологічних досліджень Інституту соціологічних досліджень Національного університету «Острозька академія» близько 99% випускників факультету працевлаштовані за фахом. Сфера працевлаштування є досить широкою: правоохоронні органи, органи суду, митної та податкової служб, юстиції, місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування, адвокатура, нотаріат, юридичні науково-дослідні та навчальні заклади, юридичні служби державних і недержавних підприємств та організацій.


На факультеті діють три кафедри

Державно-правових дисциплін
У 1999р. в результаті реорганізації кафедри правничих та психолого-педагогічних дисциплін була створена кафедра загальнотеоретичних юридичних дисциплін (Наказ №11 від 29.09.1999 р.). В зв’язку з тим, що назва кафедри не відповідала загальноприйнятим стандартам, 14 жовтня 1999р. вона була перейменована в кафедру історії та теорії держави і права. А в березні 2005 р., відповідно до вимог ДАКу, її було перейменовано в кафедру державно-правових дисциплін.

Основною тематикою науково-дослідницької роботи викладачів цієї кафедри є дослідження і наукове забезпечення теоретико-прикладних основ державотворення та захисту прав людини в України.

Правосуддя та кримінально-правових дисциплін
Кафедра правосуддя та кримінально-правових дисциплін була створена в результаті реорганізації кафедри спеціальних юридичних дисциплін (Наказ №23 від 08.04.2005р.).

Викладачі кафедри правосуддя та кримінально-правових дисциплін працюють над дослідженням і науковим забезпеченням вирішення проблем здійснення в Україні судово-правової реформи, реалізують науково-дослідницькі програми гарантування в нашій державі прав фізичних і юридичних осіб кримінально-правовими засобами.

Цивільно-правових дисциплін
Кафедра цивільно-правових дисциплін була створена в результаті реорганізації кафедри спеціальних юридичних дисциплін (Наказ №23 від 08.04.2005р.).

Пріоритетним завданням кафедри у науково-дослідній роботі є дослідження теоретичних та практичних проблем правового забезпечення захисту прав і законних інтересів особи цивільно-правовими засобами.


Напрями наукових досліджень

  • дослідження і наукове забезпечення теоретико-прикладних основ державотворення та захисту прав людини в України;
  • дослідження і наукове забезпечення вирішення проблем здійснення в Україні судово-правової реформи;
  • дослідження теоретичних та практичних проблем правового забезпечення захисту прав і законних інтересів особи цивільно-правовими засобами.
Анонс
16 червня 2010 року
Рекреація-2010

19 червня 2010 року
Зустріч випускників НаУОА 2000-го року

19 червня 2010 року
Конвокація-2010

Всі анонси
Розклад занять
Завантажити
Абітурієнтові
Загальна інформація
Довузівська підготовка

Відео
Фільми та передачі, присвячені НаУОА
Увага!
Збірник тез доповідей I Всеукраїнської науково-практичної конференції «Нова інформаційна ситуація та тенденції альтернативного розвитку ЗМК України»

Подаруй автобус Альма-матер

Веб-сайти
Вакансії
Пошта

Логін: @uosa.uar.net
Пароль: 


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.