This version of the page http://www.newday.kherson.ua/obschestvo (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-06-12. The original page over time could change.
Общество обновлено: 08.06.10
Статьи из раздела - "Общество"

Ниже представлены все статьи в разделе

Селян посунуть… в нікуди!

Продавці хочуть якомога швидше продати товар і встигнути на приміський поїзд, щоб повернутися додому. Покупці відчайдушно торгуються, бо знають, що продавцям треба бігти на вокзал. У результаті — усі задоволені. Одні все продали і встигли на потяг, інші — купили все, що потрібно, і дешево. Тож не дивно, що на базар біля залізничного вокзалу з’їжджаються тисячі пенсіонерів з усього міста, аби зекономити свої скромні кошти.


Водії проти дерибану маршрутів

Протягом дня автобуси не виїжджали на маршрути  № 4, 14, 29, 45. Натомість понад сто маршруток оточили приміщення міськвиконкому, а їх водії та кондуктори вимагали  зустрічі з місцевими можно­владцями.   


Герої острова Джарилгач

Ось вже 42 роки поспіль 9 травня від Скадовського морського порту відходить судно у напрямку острова Джарилгач. 8 кілометрів морем, і ось вдячні нащадки ступають на землю своїх героїв — воїнів Великої Вітчизняної. Важко сказати, скільком ця оаза посеред Чорного моря стала останнім привалом... Сьогодні на цій землі, застигнувши у часі, несе варту один-єдиний моряк. До його ніг скадовчани кладуть квіти і схиляють свої голови.


Чтобы огонь памяти не угас

Пока они с нами, праздник Победы наполнен особым смыслом и содержанием, особыми эмоциями. Наш разговор — с председателем Херсонской областной ветеранской организации, полковником авиации Виктором КУЦЕНКО.


У вас буде дитина

 


1211 водіїв Херсонщини — вже без прав

По завершенні різдвяних свят поява патрулів у складі вінницьких працівників ДАІ на дорогах Херсонщини стала суворим екзаменом для місцевих водіїв. Посилена увага до порушників Правил дорожнього руху в рамках місячника оперативно-профілактичних заходів у боротьбі за зниження аварійності на дорогах примусила багатьох водіїв, навіть з солідним стажем, діставати з шухляд Правила дорожнього руху. Адже з перших днів відпрацювання інспектори ДАІ зупинили кілька сотень водіїв транспортних засобів, котрі порушили правила і тим самим створили або могли створити аварійну ситуацію. Про підсумки місячника у прес-клубі «Нового дня» розповідали начальник управління ДАІ УМВС України в Херсонській області полковник міліції Григорій Галковський та начальник відділу автотехнічної інспекції майор міліції Валентин Терещенко.


С курорта — хоть вплавь, хоть на ковре-самолете

 


У вас буде дитина

Діти — творіння оптимістично-радісні, непосидючі. Заради своїх чад батьки здатні зірки з неба збирати, перевертати гори. Тільки б вони мали все необхідне, почувалися комфортно. Для них — кращі одяг, солодощі, вітаміни, відпочинок, іграшки, велосипедик. З кожним роком смаки та вимоги дитини зростають разом з віком.


У вас буде дитина

Таким чином ми прагнемо допомогти й родинам, які втратили надію народити дитину або не можуть цього зробити з інших причин, однак не проти стати батьками усиновленій. Не бійтеся зробити крок назустріч і простягнути руку знедоленій дитині. Вона не відштовхне байдужістю, не буде для вас чужою, якщо відкрити їй бодай найменшу клітинку свого серця. Вона з радістю кинеться в обійми справді щирим, добрим людям, які здатні змінити її сірий одноманітний світ. Не страждайте поодинці — зробіть себе й дитину щасливими, пригорніть її до себе сьогодні й у майбутньому вам буде заради кого жити. Ваше існування нарешті наповниться неповторним змістом — ви станете батьками, які подарують малюкові нове життя!


Рейдерство по-каховски, или Обыкновенная фальшивка?

Еще не так давно мы о таком понятии, как рейдерство, не знали вообще. А теперь чуть ли не каждый день слышим: то в одном городе захвачено предприятие с помощью силы, то в другом здание облэнерго. Конечно же, не обходится здесь и без помощи продажных судов, которые подыгрывают претендентам на имущество. Понятное дело, не за так …


Цілющий гейзер у степу?

У воді — дві третини таблиці Менделєєва Гейзер? На Херсонщині? А чому раніше про нього ніхто не чув? З цими запитаннями ми вирушили у село Облої Голопристанського району, де «прописалося» диво місцевого значення.


Право на батьківську любов

З наступного року інтернатів для сиріт та дітей, позбавлених бать¬ківського піклування, в тому вигляді, в якому вони існували досі, вже не буде. У нових закладах замість 500—350 дітей житимуть не більше 50. Однак пріоритетними держава визначила форми сімейного виховання: усиновлення, опіку, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.


«Доктор, пришейте мне руку…»

2 февраля 43-летний херсонец Геннадий Седенков, как обычно, пришел утром на работу. Он не первый год трудится мастером в одной из го родских фирм по изготовлению металлопластиковых окон.


Испытание метелью

Первый за всю зиму настоящий снегопад с метелью и заносами оказался тяжелым испытанием для инфраструктуры Херсона. Расчистить сугробы даже на основных магистралях коммунальщики с утра не успели — на всех подъемах и спусках образовались заторы, и пробки пришлось растаскивать тракторами да тягачами. На маршруты не вышла часть микроавтобусов, а троллейбусы, те и вовсе полностью остались в депо.


Вибір професії — важлива справа

16 лютого учні 10—11 класів Херсонської середньої школи гуманітарної праці відвідали редакцію газети «Новий день». Їм дуже цікаво було побачити процес створення газети, більше дізнатися про програмне і технічне забезпечення, яке використовується для її підготовки до друку, Їх цікавило майже все: від приміщення, в якому знаходиться офіс редакції, до специфіки роботи кожного працівника.