This version of the page http://www.fact.kiev.ua/books/book_256/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-06-10. The original page over time could change.
Видавництво "Факт" -
Художня література Exceptis excipiendis Текст+контекст Непроза Сучасний жіночий французький роман Мала енциклопедія моди Українська класика. Меценатський проект Дитяча Академія Наук Містами Поза фокусом Перекладено українською Транскрипция мысли Художня література. Поза серіями Літературознавство, гуманітаристика Висока полиця Українські мемуари Літературознавство. Поза серіями Поезія Зона Овідія Вибране Поезія. Поза серіями Навчальна література Математика, технічні науки Поза серіями Мистецтво Поза серіями Література для дітей Дитяча література Аудіокниги CD
Пошук
Автор (Прізвище, Ім'я):
Книга (Назва):
E-mail розсилка видавництва Факт
Контакти:
(+38 044) 400-31-11
(+38 044) 443-65-53
office@fact.kiev.ua

Львівська філія
(+38 091) 910-40-29
Будь-яку книжку видавництва можна придбати поштою, надіславши замовлення на e-mail: sale@fact.kiev.ua

 




 

Олесь Бережний

Червоний борщ

 

«Червоний борщ» Олеся Бережного — страва для «щирих» гурманів, замішана на гострому відчутті історичної справедливості та національної гордості. Найширша часопросторова панорама - від Львова-Лемберґа початку минулого століття до подій початку ХХІ сторіччя на кримській Тузлі - дозволяє авторові якнайчіткіше показати й обґрунтувати власні погляди на українську історію, а також ментальність, звичаї та характерні риси українського та сусідніх народів.

Купити книжку в інтернеті можна тут

 

Розділ: Художня література
Серія: Exceptis excipiendis
Рiк випуску: 2007
Розмiр: 152 с.
Формат: 75*90 1/32
Стандарт:
Мінімальна роздрібна ціна: 18 грн.

 

 
Реквієм за втраченою українськістю

ЧЕРВОНИЙ БОРЩ. ОЛЕСЬ БЕРЕЖНИЙ

Справжній українець не потребує пояснення, що таке червоний борщ і з чим його їдять. Утім, якщо ви переконані, що книжка Олеся Бережного – збірник популярних рецептів, вважайте себе літературним профаном. «Червоний борщ» – така страва, яку замішують на добірній мовній традиції, інтертекстуальності, болючих сторінках української історії, злій сатирі на приписаних ідеологією «героїв» і кармічному законові… Це апріорі найулюбленіша страва кожного українця, особливо, якщо борщ зварений із «вражої злої крові».

2008-03-24
Ольга Купріян (ЛітАкцент)
СІМ НОВЕЛ І ВЕСЛО

ЧЕРВОНИЙ БОРЩ. ОЛЕСЬ БЕРЕЖНИЙ

Загадка імені і біографії (хто такий Олесь Бережний? Чи це справді цілий колектив авторів, схований за зручним псевдонімом?) воістину блякне, порівняно із загадками, запропонованими власне текстами. Важко навіть побіжно записати ті несподівані й численні враження, котрі залишає по собі ця книжка новел «на історичну тематику». «Гішторія, бачся, така, що прокинулися ми заздалегідь, ще вдосвіта»… — неквапно починається другий абзац першої новели, «Сніданок у Львові», дія якої відбувається в Галичині, у серпні 1914 року. Кожна з семи новел збірки («Сніданок у Львові», «Дід Багнюк», «Лебедине озеро», «Пінгвіни», «Стрілочник», «Шершень», «Тузла. Дядя Вася і весло», «Тарасова ніч»), пов’язаних як місцем дії (село Андріївка), так і «наскрізними» персонажами, — це подорож у чергову епоху, від Першої світової і громадянської — до наших днів. І все то історія «забута», «заборонена», одне слово — українська. Така, що «не влилася» у соціалістичний метанаратив, у переможний канон, схвалений колоніальною радянською владою, — УПА, бандерівці, зів’ялі червоноармійські зірки...

2007-12-15
Оксана Луцишина ("Дзеркало тижня")