This version of the page http://www.profspilka.org.ua/posts/3751 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-06-09. The original page over time could change.
НМПУ звернулась до Генеральної прокуратури із заявою щодо правомірності дій головного редактора СТБ
Реєстрація!
Нагадати пароль

НМПУ звернулась до Генеральної прокуратури із заявою щодо правомірності дій головного редактора СТБ

  Дарія Кириченко 17/11/2009 у 17:26      |  Рейтинґ: 1

НМПУ звернулась до Генеральної прокуратури із заявою про вчинення головним редактором телеканалу СТБ Олексієм Мустафіним дій, в яких можна вбачати ознаки злочину. Зокрема - цензури.

Як стало відомо з публікацій в інтернет-виданні "Українська правда", Олексій Мустафін прийняв особисто рішення про заборону випуску професійно підготовлених інформаційних сюжетів, жодним чином конкретно не пояснивши журналістам та працівникам телевізійного каналу своїх рішень.

Йдеться про матеріали "Сюжет про плагіат Януковича не пустили в ефір: темники повертаються?" та "Змова мовчання навколо бомжацького конфузу Ющенка. Цензура повертається?".

У обидвох випадках журналіст їхав на зйомки, очевидно, зі згоди головного редактора, яким є Олексій Мустафін. А відтак - виконував редакційне завдання. Невихід матеріалів в ефір пост-фактум, без зрозумілих пояснень в НМПУ вважають цензурою, яказаборонена ст.15 Конституцією України. 

Якщо перевіркою прокуратури буде встановлено, що такі ганебні факти дійсно мали місце, необхідно кваліфікувати вчинки Олексія Мустафіна, як такі, що всупереч інтересам служби заподіяли істотної шкоди державним та громадським інтересам. 

НМПУ просить провести перевірку вищевказаних фактів, а в разі їх підтвердження порушити кримінальну справу за фактом вчинення злочину й притягнути службових осіб, винних в порушенні чинного законодавства, до кримінальної та іншої передбаченої законодавством відповідальності.



2 коментаря

 
  Сергій Гузь
 17/11/2009 у 18:56 |  Рейтинґ: 1
РНБО сьогодні нагородило Мустафіна грамотою. Мабуть за "правильне" розуміння редакційної політики у передвиборчий період.
 
  Роман Скрипін
 17/11/2009 у 19:05 |  Рейтинґ: 0
Не сьогодні, а вчора.
Але цікавіше, - кого разом з ним.
Ось посилання на новину: http://www.telekritika.ua/news/2009-11-16/49263
Щоби лишити коментар, зереєструйтеся або залогіньтеся у формі нагорі