This version of the page http://103fm.com.ua/index.php?limitstart=140 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-06-05. The original page over time could change.
Житомирська Хвиля-Радіостанція Житомирська хвиля
  • Новини
  • Реклама
  • Про нас
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Замовити Пісню
  • Ваші запитання
  • Програма передач
  • Перша нота
  • Гості ефіру
  • Знайомства
  • Музичний автомат
  • ФОРУМ
  • Житомирська облдержтелерадіокомпанія

     



Новини



21 травня

Сьогодні Всесвітній день культурного розмаїття в ім'я діалогу та розвитку 2003 (World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development). Вперше його відзначили 21 травня. У зв'язку з цим Генеральний директор ЮНЕСКО Коїтіро Мацура звернувся до міжнародної громадськості з наступним посланням: «Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй постановила проголосити 21 травня Всесвітнім днем культурного розмаїття в ім'я діалогу та розвитку і запропонувала всім, серед іншого, інформувати громадськість про цінності і важливість різноманітності культур і сприяти за допомогою освіти та засобів масової інформації усвідомленню позитивної ролі культурного різноманіття.

Майже повсюдно під впливом галопуючої глобалізації зникають мови, втрачаються традиції, уразливі культури опиняються на узбіччі, а то й повністю зникають. Небезпека різкого скорочення широти культурного різноманіття вельми серйозна. Весь спектр веселки над нашою планетою не можна звести до одного зі складових її кольорів і не піддати при цьому загрозу культурну спадщину майбутніх поколінь і виживання людства.

Загальна декларація ЮНЕСКО про культурну різноманітність - прекрасний інструмент діалогу та розвитку. Кожен з нас повинен прагнути до того, щоб плюралізм культур, завдяки встановленню діалогу між ними, став нашим спільним багатством. Тільки таким чином ми зможемо уникнути трагічних конфліктів і домагтися сталого розвитку, гарантувати який повинні стійкість розмаїття культур і продовження конструктивного і пильного діалогу».

 

Засідання колегії облдержадміністрації відтепер відбуватимуться в іншому форматі

Зміна керівника області потягла за собою і новації в роботі. Наприклад, перша при новому керівництві колегія облдержадміністрації пройшла в меншому приміщенні (в малій залі) і за участі меншої кількості людей – керівників районів, міст, начальників обласних управлінь.

 

В економіці Житомирщини спостерігаються позитивні тенденції до розвитку

Аналізуючи під час обласної колегії стан агропромислового комплексу у першому кварталі року, заступник голови облдержадміністрації Ігор Орлов наголосив - у виробничій сфері активізувалася робота промислового сектору:

«За перший квартал нами вироблено продукції на 4,5% більше минулорічного періоду. В Україні за цим показником область займає 14 з 27 оціночних місць»

 

411 рибальських сіток, конфіскованих у браконьєрів, знищили в Житомирі

За словами начальника головдержуправління рибоохорони в області Олександра Прокопенка, в період нересту риби працівниками УМВС та рибінспекції було затримано 200 порушників, в яких вилучено 279 кілограмів риби.

«Доля риби, яка вилучається у браконьєрів така: якщо риба придатна до споживання, то ми передаємо її дитячим  будинкам та монастирям, з якими у нас укладені договори. Нещодавно було проведено рейд: риба, вилучена в осіб, які незаконно нею торгували, була передана дитячому закладу»

Нагадаємо, що за порушення встановлених правил рибальства передбачено штраф до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією браконьєрського знаряддя.

 

Всеукраїнська виставка «Мальовнича Україна» відкриється завтра на Житомирщині

Виставка проходитиме в рамках щорічного Всеукраїнського свята «В сім’ї вольній, новій». Естафету свята наша область прийняла минулоріч від Чернівців, а після проведення заходів (з 20 по 23 травня) передасть Криму. Художня виставка «Мальовнича Україна» в області проходитиме вперше. Цьогоріч на ній представлено 270 картин сучасних художників з усієї України. Серед інших можна буде побачити й 20 полотен житомирських митців. Виставка розміститься в Кмитівському музеї образотворчого мистецтва, який має під експозиції близько 2 тисяч квадратних метрів. Обласний центр в цьому плані немає альтернативи і не може приймати виставки такого масштабу.

 

В Житомирському державному університеті імені Франка відкрилась виставка образотворчого мистецтва

За словами директора навчально-наукового інституту педагогіки Володимира Литньова це визначний день в житті навчального закладу:

«Виставка не є якимось окремим фактом, вони проходять у нас постійно. Але такого рівня виставка вона є елементом системи фестивалю мистецтв, який ми проводимо в університеті. Вже пройшли звітні авторські концерти наших спеціалістів – майбутніх вчителів музики, зараз хореографи братимуть участь у міжнародному фестивалі в Болгарії, а майбутні вчителі образотворчого мистецтва презентують цю виставку».

 

В Житомирському Салоні художника відкрилася 5 персональна виставка Анатолія Розбіцького

Монументальність, пастельні відтінки та відчуття простору, - це загальна характеристика робіт житомирянина, члена Національної спілки художників України, викладача Житомирського училища культури та мистецтв Анатолія Розбіцького. Три десятки робіт майстра зібрані в єдину експозицію, яка відкрилася в Житомирському Салоні художника, що по вулиці Театральній.

 

Новобранці 95 окремої аеромобільної бригади здійснили перші стрибки

На Житомирщині новобранці 95 окремої аеромобільної бригади сьогодні здійснили свої перші стрибки з парашутом.

Вояки з’єднання десантувалися на майданчик приземлення Сінгури – поблизу однойменного села під Житомиром, на території 240 Центру підготовки підрозділів.

 

Депутати японського міста Шидзуока відвідали житомирський ліцей №25

Про Японію, її культуру та традиції розповіли депутати міста Шидзуока учням 25 ліцею Житомира. І були приємно вражені знаннями житомирських школярів про далеку країну. «На жаль, наші діти не знають стільки про Україну, скільки ви про Японію» - зауважила одна з гостей, депутат Тазуко Ямане. На її думку, аби виправити цю ситуацію, необхідно організувати поїздки японських дітей в Україну і навпаки.

 

Новоград-Волинський «Звягель» і другий матч Чемпіонату України серед аматорів виграв з рахунком 5:0

Цього разу його гравці розгромили на рідному стадіоні «Авангард» команду «Верест» з Хмельниччини та впевнено посідають місце нагорі турнірної таблиці у своїй групі. А от чемпіон Житомирщини коростенський «Хіммаш» знову програв у цьому турнірі. Цього разу коростенці одним м’ячем поступилися футболістам Кіровоградщини. Рахунок зустрічі 2:3.

 

Зірки на долоні

Брати Борисенко співчувають Апрєлю, Лера Козлова влаштувала вечірку у ванній, Астаф'єва піднімає настрій у Музеї сексу, Жаклін захомутала фаворита «Євробачення», а Аня Добриднєва зовсім оголилася. Про це та інше читайте у розділі «Зірки на долоні»

 

 

В Любарському районі служба зайнятості налагодила дієву співпрацю з підприємцями

Більше як півсотні безробітних пройшли стажування на робочих місцях і були працевлаштовані в Любарському районі з початку року. Директор районного центру зайнятості Катерина Самолюк говорить – стажування обопільно вигідне – роботодавець може побачити, на що здатний потенційний працівник, а безробітний – відновити та удосконалити професійні навички.

 

Тиждень Європи в Житомирі традиційно закінчився великим просвітницько-розважальним святом

За ініціативи членів Житомирського молодіжного об'єднання «Євроклуб», який вже 15 рік діє при Житомирському економіко-гуманітарному інституті вищого навчального закладу «Університет Україна», в обласному муздрамтеатрі пройшов «День Європи». А учасниками цього свята стали житомирські старшокласники та студенти. Головна тема зустрічі - інформація про євроспільноту:

«Україна вже на шляху до Європи. Про це заявив голова Європарламенту, і тому ми хочемо роз’яснити всім, що таке Європа: в чому її цінності, які структури і принципи її діяльності» – зазначила декан соціально-реабілітаційного факультету університету Україна Аліна Якимчук.

 

Новоград-Волинський район зберігає лідерство за показниками соціально-економічного розвитку

У першому кварталі поточного року Новоград-Волинський район зберіг позицію лідера в соціально-економічному розвитку. Таблиця рейтингу складається з 37 показників, які щоквартально оцінює Головне управління економіки облдержадміністрації. Новоград-Волинський район є лідером у сфері інвестиційної і зовнішньоекономічної діяльності. Забезпечено найкращий приріст по створенню робочих місць, зростанню середньомісячної заробітної плати, введенню в експлуатацію житла. На другому і третьому місцях за соціально-економічним розвитком - Олевський і Баранівський райони. Обласний центр розташувався посередині рейтингу і знаходиться на 13 місці. А от керівництву Овруцького, Лугинського і Черняхівського районів варто докласти немало зусиль аби виправити ситуацію – у першому кварталі вони мають найгірші показники розвитку соціальної та економічної сфер.

 

Антимонопольний комітет штрафує підприємства області за антиконкурентні узгоджені дії

Чергова колегія регіонального відділення Антимонопольного Комітету прийняла рішення про застосування штрафних санкцій до підприємств Житомирщини. Так відомство Олександра Безсмертного на понад 60 тисяч гривень оштрафувало «Житомирський комерційний центр громадського харчування», товариство «ЮЛТИС» та підприємство «СКІМЕН». Причина такого рішення - антиконкурентні узгоджені дії, що призвели до спотворення результатів торгів. Як встановило відділення, суб’єкти господарювання узгодили тендерні пропозиції під час проведення центральною міською лікарнею № 1 міста Житомира торгів із закупівлі продуктів харчування.

 

Сьогодні своє професійне свято відзначають працівники банківських установ

Національний банк України за своїм правовим статусом є однією з найважливіших інституцій держави. Його основною функцією є забезпечення стабільності грошової одиниці України. Нацбанку надане монопольне право на випуск національних грошей в обіг та покладені завдання щодо здійснення єдиної державної політики в галузях грошового обігу, кредиту та валютного регулювання.

 

Завтра у спортивній залі Житомирського Національного Агроуніверситету розпочнеться фінальний турнір чемпіонату України з волейболу серед аматорів

Участь у змаганні братиме житомирська команда «Агроеколог», а також представники Горлівки, Вінниці та Кривого Рогу. У п’ятницю поєдинки розпочнуться о 14 годині. Наші земляки розпочнуть свій поєдинок проти вінницького «Поділля» о 17.30. Фінальний волейбольний турнір аматорської ліги України триватиме до 23 травня.

 

Першим фіналістом чемпіонату обласного центру з баскетболу став «БК Житомир»

Напередодні його гравці виграли третій матч серії у ветеранів «Тонусу» з рахунком 110:92, а серію з рахунком 2:1. Суперник «БК Житомир» у фінальній серії визначиться у протистоянні «Легіону» та «Крошні». Поки що з рахунком 1:0 попереду у серії баскетболісти «Крошні».

 

20 травня

Сьогодні Всесвітній день метролога. Всесвітній день метрології (World Metrology Day) щорічно відзначається 20 травня. День обраний в ознаменування підписання 20 травня 1875 року в Парижі на міжнародній дипломатичній конференції, знаменитої «Метричної Конвенції».

Хто ж такі метрологи? Чим займаються? Деякі плутають їх з метеорологами.

Тим часом, метрологія зародилася в глибокій старовині і означає «наука про виміри». Метрологія проникає в усі науки і дисципліни, що мають справу з вимірами і є для них єдиною наукою. Основоположником метрології є Д. Менделєєв.

Також сьогодні День банківських працівників України. День банківських працівників відзначається в Україні щорічно 20 травня.

Цим святом держава (Указ Президента України № 316/04 від 06.03.04.) підкреслює важливу роль банківської системи і значний внесок банківських працівників у розвиток економіки України та забезпечення її фінансової стабільності. За роки незалежності в Україні побудована сучасна кредитно-фінансова система, впроваджена національна грошова одиниця, забезпечена її стабільність. Національний банк України створив електронну систему проведення розрахунків між банківськими установами і суб'єктами господарювання, казначейство, інші установи, організації та підприємства, які забезпечують повноцінне функціонування системи банків країни.

 

З обласного бюджету виділили кошти на хімічну меліорацію кислих ґрунтів

В тридцяти господарствах семи районів лісостепової зони області планується в цьому році провести хімічну меліорацію (вапнування) кислих ґрунтів. Кошти для цього будуть виділятися з обласного бюджету:

«Ми прийняли програму по вапнуванню, що для нашої області із закисленими ґрунтами дуже важливо. Я навіть звернувся від імені обласної ради до керівництва Міністерства аграрної політики аби дізнатися, чим нам поможе держава. І отримав відповідь, що держава нічим не допоможе, але це настільки важливе питання, що вишукуйте кошти в місцевих бюджетах» – пояснив ситуацію голова обласної ради Віталій Француз.

 
Більше статтей...
  • В області зростає кількість скарг щодо примушування працівників до безоплатного виконання понаднормової роботи
  • 33 «Романівська весна» завітає в п’ятницю на Попільнянщину
  • Зустріч з цьогорічними випускниками дітьми-сиротами провело керівництво області
  • Два з половиною мільйони гривень складатиме цього року кошторис обласного фонду охорони навколишнього природного середовища
  • Після дворічної перерви відновлюються одноразові виплати допомоги по безробіттю для заняття підприємницькою діяльністю
  • Суддю одного з районів Житомира затримано за одержання хабара у сумі дві з половиною тисячі доларів
  • У Житомирському обласному військкоматі триває мобілізаційний тиждень
  • Штраф від Антимонопольного комітету
  • В Житомирському держуніверситеті зробили закадрове озвучення мультфільму "Таємниця абатства Келс"
  • Вихованці школи-ітернату з Гришковець Бердичівського району провели ярмарок
  • «
  •  Початок 
  •  Попередня 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  5 
  •  6 
  •  7 
  •  8 
  •  9 
  •  10 
  •  Наступна 
  •  Кінець 
  • »
Сторінка 8 з 222

ЖИТОМИРСЬКА ХВИЛЯ

Точний час

Програми

Житомирська хвиля

Курси валют

Погода в області

Меню користувача



  • Forgot your password?
  • Forgot your username?
  • Create an account