This version of the page http://daily.lviv.ua/?newsid=864 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-05-31. The original page over time could change.
Земельне марево :: "Щоденний Львів" - Головний портал Львова
Зробити стартовою | Все про Євро-2012 у Львові - Спілкуйтесь із львів'янами
 

На головну

Екскурсія нове
Віртуальний Львів н
Мандрівка Львовом
Про Львів
Про Львівщину
Пам'ятки
Олеський замок
Церкви Львівщини
Пам'ятники Львова
Символіка Львівщини
Герби Львівщини
ЄВРО-2012 Львів
Радіо порталу
Аудіопрограми
Відеопрограми
Пишуть про Львів
Новини Львова
Імпорт
Розсилання
RSS
Архів
Погода Львова
Імпорт погоди
Сателітарна карта
Карти Львова
Львова та Львівщини
Центру Львова
Довідка Львова
Організації Львова
Мешканці Львова
Розваги Львова
Кіноафіша Львова
Клуби Львова
Відпочинок у Львові
Турфірми Львова
Парки Львова
Ресторани Львова
Кав'ярні Львова
Готелі Львова
Культура
Класична музика
Музеї Львова
Театри Львова
Транспорт нове
Фінанси
Банки Львова
Електротехніка
Фотогалерея
Відеогалерея
Веб-камери нове
Надішліть листівку
Чат Львова
Оголошення Львова
Веб-каталог Львова
Відгуки про нас
Контакти

Підтримуємо 

Наша кнопка 

Код нашої кнопки

Фотогалерея 


На головну Архів новин  
10/01/06
Земельне марево

Про черговий земельний скандал довкола продажу земельної ділянки загальною площею 32,3 га, яка розташована в межах села Колонія Грибовицької сільської ради Жовківського району, стало відомо наприкінці минулого року.

Й уже очевидно, що ця справа матиме продовження найближчим часом.

Отож, 10 листопада 2005 року Господарський суд Львівської області зобов’язав Грибовицьку сільську раду укласти договір купівлі-продажу цієї земельної ділянки з Виробничим кооперативом “Ремонт”, який, згідно з документами, мав законне право на володіння. Однак не встигло керівництво кооперативу натішитися перемогою, як депутат Львівської міської ради Віра Лясковська поспішно заявила, що “всі документи у справі – сфальсифіковано”.

Ба більше, в інтерв’ю одній із львівських газет вона наголосила, що проти судді Господарського суду Тетяни Костів, яка винесла рішення в цій справі, обласна прокуратура порушила кримінальну справу. Таке повідомлення викликало чималий резонанс. Але тут є один цікавий нюанс – місцева прокуратура не може “вішати” кримінал судді. Попри це, “Львівська газета” таки звернулася в прокуратуру Львівської області. У її прес-службі підтвердили, що кримінальної справи проти судді Господарського суду не порушували. Сама суддя Тетяна Костів погодилася прокоментувати ситуацію, проте лише після того, як вийде після святкових вихідних на роботу.

У коментарі Віра Лясковська зазначила: їй відомо, що прокуратура не може порушити кримінальну справу проти судді, й, зважаючи на це, вона не могла поширити таких неправдивих відомостей. Щодо справи продажу земельної ділянки, то пані Лясковська й далі переконана, ніби в ній “абсолютний кримінал”.

– Я стовідсотково переконана, що в цій справі кримінал, – наголосила вона. – Зокрема, у проектній документації йдеться про зовсім іншу ділянку (землі лісопаркової зони), якою прагне заволодіти кооператив. Село Колонія насправді розташоване зовсім в іншому місці, хоча в їхніх документах вказано слово “Колонія”. Можу підтвердити свої слова, слід лише глянути на генплан цієї території.

Цікаво, що особисто присутній на судових засіданнях у Господарському суді голова Грибовицької сільради навіть півсловом не обмовився, що насправді кооператив прагне заволодіти не цією ділянкою, яку декларує. Претензії голови сільради в суді стосувалися зовсім іншого – правомірності укладання договору купівлі-продажу.

Варто повернутися у 1995 рік, саме тоді розпочиналася епопея із земельною ділянкою, яка належать Грибовицькій сільській раді. 20 жовтня 1995 року державне лісогосподарське об’єднання “Львівліс” дало згоду на вилучення в нього земельної ділянки Держлісфонду Брюховецького лісництва загальною площею 32,3 га для потреб Грибовицької сільської ради та передало їх до земель запасу. В цей час кооператив “Ремонт” звернувся з проханням відвести їм цю земельну ділянку в постійне користування під житлово-дачне будівництво. Сільська рада дала “добро”, про що свідчить відповідне рішення від 27 жовтня 1995 року. Підготувавши в повному обсязі зі всіма погодженнями проект відведення, згодом кооперативу довелося відмовитися від свого наміру, зважаючи на фінансову скруту й неспроможність сплатити збитки, завдані лісовому господарству.

Уже 1997 року кооператив “Ремонт” зробив другу спробу, однак цього разу готував проект відведення цієї ж земельної ділянки для викупу у власність. По-новому готували всю проектну документацію, в тому числі експертну оцінку. Та, як і попереднього разу, кооператив не розрахував своїх можливостей. Йому виявилося не під силу сплатити зазначену суму.

До вирішення цього питання підприємство повернулося 2005 року. В цей час відбулася зміна засновників кооперативу. Нові власники взяли кредит у банку й мали намір довершити розпочате 1997-го. Тим часом сільська рада передумала продавати ділянку. Вона мотивувала свою відмову тим, що рішення про продаж ухвалили незаконно, адже “стосувалося продажу земель лісового фонду”, а крім того, загальна позовна давність, встановлена в три роки, не допускає укладення договору купівлі-продажу.

Суддя Господарського суду не підтримав відповідача, себто сільську раду, оскільки є підтвердження того, що землі лісового фонду таки передали Грибовицькій сільській раді та до її земель запасу. Також не прийняли посилання відповідача на сплив терміну, бо терміну виконання рішення не зазначено, а згідно із законодавством воно й досі підлягає виконанню.

До речі, торік знову ж таки по-новому провели експертну оцінку, а також збитків, завданих лісовому господарству, та втрат. Зауважимо, що сума збільшилася приблизно вдесятеро.

– Після рішення суду пані Лясковська звернулася у дев’ять інстанцій, зокрема прокуратуру, СБУ, управління МВС, які проводили перевірки, проте не виявили жодного порушення, – стверджував у коментарі голова кооперативу “Ремонт” Андрій Колодійчук. – “Громоподібні випади” депутата таки призвели до того, що природоохоронна прокуратура, яка, до речі, не брала участі в слуханнях цієї справи першої інстанції, подала апеляцію, однак переконаний – Апеляційний суд розставить усі крапки над “і”. Щодо пані Лясковської, то її звинувачення, гадаю, зумовлені наближенням виборів. Хоча, якщо подивитися, то яка тут турбота за мешканців Колонії. Там немає газу, дороги зруйновані. Початок житлово-дачного будівництва міг би хоч якось поліпшити життя тамтешніх мешканців, а так... До речі, ми вже готуємо позов до суду проти Віри Лясковської за наклеп. Збираємо всі її висловлювання в ЗМІ щодо тієї справи.

Варто додати, що перше засідання в Апеляційному суді після подачі природоохоронної прокуратури стосовно вирішення питання скандальної земельної ділянки призначено на 25 січня.

”Львівська газета”

Коментарі  

Ім'я:
Коментар:

Напишіть "Щоденний Львів" без лапок (перевірка):

Програми з циклу "Львівський вибір-2010":
ЗАСІДАННЯ Незалежного громадського прес-центру «Львівський вибір-2010» на тему: "Хто і як переможе у місцевих виборах на Львівщині, якщо вони відбудуться у жовтні 2010 року?" - аудіо
Як реалізувати план "Великий Львів". Програмний варіант депутата Львівської обласної ради Богдана Кука, який на наступних місцевих виборах змагатиметься за посаду міського голови - відео

Всі новини Львова та області 
  • Збірна Маркевича у Львові виграла у румунів. ВІДЕО
  • Депутати ЛОР Данькевич і Візняк відкликають свої голоси проти «Великої вітчизняної»
  • Віталій Кличко переміг Сосновського нокаутом. Відео
  • Іван Денькович впевнений, що 5 червня обласна звітно-виборна конференція ВО "Батьківщина" підтвердить його статутні повноваження
  • Більшість у фракції БЮТ в обласній раді скуплена, - голова ЛОО ВО "Батьківщина" Іван Денькович
  • "Скупити голів районних парторганізацій місцевим бютівцям-бізнесменам поки що не вдалося", - голова ЛОО ВО "Батьківщина" Іван Денькович
  • Жоден бізнесмен не заробляє за місяць стільки, скільки заробляють депутати відповідних комісій місцевих рад, - голова ЛОО ВО "Батьківщина" Іван Денькович
  • Сьогодні вступає в дію новий графік руху потягів “Укрзалізниці”

 Ми розсилаємо новини для 647 особи та організації[Долучитись]

Пишуть про Львів 
  • Янукович їде в оплот опозиції
    Завтра президент нарешті потрапить до Львова. Може, скаже щось приємне Заходу

  • У Галичині розмножуються хамелеони
    Показовий спротив команді Віктора Януковича в трьох галицьких областях - Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській - з тріском провалився.

  • Водне царство Садового
    Рахункова палата звинуватила мера і його команду в безгосподарності

Усі цікаві статті про Львів тут

Новини від RedTram 
Завантаження...

Оголошення NEW 
Авто / Мото
Знайомства
Комп'ютери
Нерухомість
Робота
Суспільство
Послуги
Різне

Відеочати



Чат
Аналітика

Львівський мікрофон

Шрек назавжди
Жанр: анімація, пригодницький, комедія, фентезі
Сеанси: 11:00; 13:00; 15:00; 17:00; 19:00; 21:00
Робін Гуд
Жанр: екшн, драма
Сеанси: 10:40; 15:40; 18:20; 21:10
Залізна людина 2
Жанр: екшн, пригодницький, фантастика, триллер
Сеанси: 13:20

Курс Валют НБУ [20.05.10] USD 0.00 7.92   EUR 0.12 9.72   RUB 0.00 0.27   GBP 0.13 11.33   CAD 0.14 7.57   CZK 0.00 0.35   LVL 0.17 13.74   MDL 0.00 0.63   PLN 0.04 2.38  

Погода
Поточна погода


Прес-конференції, оренда залу, Львів

Наші партнери

Kava.lviv.ua | Малеча - ресурс для сучасних батьків | Center.lviv.ua | Магазин цифрової фототехніки | Наше місто IF.UA
[Vox.com.ua] Портал українця | Грані туризму - портал новин | Видавничий дім "Чумацький Шлях" | Допоможи молитвою
Готелі, ресторани на карті Львова | Культурне життя Львова | Спілка кабельного телебачення України | muzprostir - Все про музику на одному сайтi!

Мітки: львов, Львов, Львове, Львові, Львів, Львов, Щоденний Львів, Львов, Львов, Львов, Львов, Львов, Львов, Львов, Львов, Львов Львов Львов, Львов Львов, Lviv, Львова, карта Львова, Львов, Львів, Львівський, Львов, Львов, 3D панорама, Віртуальний Львів, Виртуальные туры, 3d-панорамы, ЄВРО-2012, ЄВРО 2012
Хостинг надано FlexiHostings -
Конкурентні ціни, позаконкурентна якість.


Рекламуйтеся у нас | Політика приватності | Напишіть нам
© "Щоденний Львів" 1999-2009, Усі права застережено. Про нас