This version of the page http://www.dubno.com.ua/odpi.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-05-27. The original page over time could change.
ДУБНО міський портал
 
     
Історія міста Музей Готелі Кав'ярні Чат Форум Фотогалерея Оголошення Корисні лінки

Є сумлінні платники, а є не дуже…

Кажуть, що курчат по осені рахують. Бо ж саме в цю пору видно результати та підводяться підсумки основної частини року. Не є винятком і податкова інспекція, тож минулого тижня начальник Дубенської ОДПІ Олександр Стратюк провів прес-конференцію про роботу служби за 9 місяців 2008 року.
- За цей час по м. Дубно і Дубенському району забезпечено збір надходжень до державного бюджету в сумі 16 936,3 тис. грн. (бюджетні призначення виконано на 99,6%), – розповідає Олександр Володимирович. – До місцевих бюджетів за січень-вересень 2008 року мобілізовано 36 779,5 тис. грн. (виконання прогнозних завдань – 115,5%). Та не всі прогнози за цей період було реалізовано. Так, за надходженнями до державного бюджету недозібрано ПДВ на 265,8 тис. грн., податку на прибуток державних підприємств – на 7,3 тис. грн., коштів від реалізації безхозного майна – на 3,3 тис. грн., збору на розвиток виноградарства та хмелярства – на 26,2 тис. грн., інших податків та зборів (штрафи) – на 98 тис. грн.
Що ж до вересня, то виконання розрахункової бази по збору до державного бюджету забезпечено за цей період на 199,8% (2 117 тис. грн.). Цим було перекрито відставання за результатами попередніх восьми місяців. Так і до місцевого бюджету за вересень 2008 року мобілізовано 4 850,1 тис. грн., (115,7 % від запланованого). За цей місяць не забезпечено виконання показників розрахункової бази лише по платі за ліцензії (на 15,6 тис. грн.).
- Ось із такими показниками податкова інспекції прийшла сьогодні, – продовжує пан Стратюк. – І це при тому, що завдання, які стояли перед нами, майже на половину більші, ніж у минулому році. Тож я хотів би подякувати за добросовісну роботу як працівникам служби, так і чесним платникам податків, зокрема «Лісгоспу», «Ісполіну», МПП «Теренок» та низці інших, які значно збільшили надходження до державного і місцевого бюджетів. Ми щоденно працюємо і над розширенням бази, і над залученням до оподаткування, проводили протягом літа операції «Жнива» й «Перевізник». Та основою сьогоднішньої роботи служби є співпраця з платником. Вже зараз кожна фірма, декларуючи податки, повинна представити своїх контрагентів. І маючи єдину базу по всій Україні, ми можемо прослідкувати за кожним з них. Тож таким чином для нас діяльність підприємств стала прозорішою, а їм, у свою чергу, стало важче ухилитися від податків.
Також на прес-конференції торкнулися теми земельного податку. Зі слів начальника ОДПІ, основна складність тут полягає у відсутності документів на ділянки. Саме тому маємо певний відсоток земель (зокрема тих, що знаходяться в центрі міста), за які не платяться податки.
Не оминули увагою і питання про ухилення від сплати податків.
- Плідно працюємо над виявленням випадків зарплати «у конвертах», - говорить Олександр Володимирович. – Хоча тут інформація надходить важко, та й то лише в анонімному вигляді. У таких випадках я ставлю в приклад себе: чому я щомісяця плачу 650 гривень податку, а якась фірма із майже 10 працівників – 34 гривні. Також на цей момент ми працюємо з підприємством «Перун», який є одним із мінімізаторів – майже нічого не платить до державної казни. Маємо претензії і до ТзОВ «Зевс», що сьогодні не відповідає вимогам, які перед ним ставляться. Я би хотів від них кращої роботи щодо сплати податків.
Крім того, у нас сьогодні стали вишуканішими схеми ухилення від сплати. Досить багато підприємців використовують для своєї вигоди суперечності у законодавстві. Проблемою є й те, що кримінальна відповідальність наступає лише тоді, коли сума несплачених податків досягає мільйона гривень. Тож часто використовуються так звані фірми-«маячки», через які пропускаються 3-4 операції, після чого їх закривають. Коли ж робимо перевірку, то виявляємо лише орендовану кімнату, телефон і стільчик. А директором там може виявитися випадкова людина або й взагалі якийсь бомж. Саме таким чином одна фірма робить іншій податковий кредит, щоб та не платила своїх податків.
Тож, як кажуть, у кожного своя совість, яка й «диктує», чи платити податки, чи ні. Та й у кожного своя робота: хтось не платить, а хтось те все виявляє і вживає відповідних заходів.

З прес-конференції Олена ЦУНДРА

© 2008 Всі права захищені       Розробка та дизайн "Vinchi"
 

продам HTC Touch HD : сочи отель прометей : геленджик : Женский интернет-журнал: Женский журнал. Современные Женские Новости.