This version of the page http://www.generali.garant.ua/?view=about_generali_history (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-05-25. The original page over time could change.
Дженералі Гарант
Головна
  • Про нас
  • Generali Group
  • Місія та стратегія
  • Бачення та цінності
  • Ключові показники
  • Група
  • Історія
  • Торговий знак
Історія
  Вже в прадавні часи людина відчувала потребу захищати себе від наслідків різних подій та обставин, які загрожували її життю, здоров'ю чи маєтку.
Перші відомості про страхування можна знайти ще з античних часів. З археологічних знахідок відомо, що в прадавньому Єгипті, близько 2500 року до н.е., каменярі заключали договори про покриття витрат на поховання у випадку смерті одного з них.
  З плином часу, людство все більше відчувало ризики, які з собою приносив кожен день. До найбільших ризиків, вже з прадавніх часів, відносилось морське плавання, і саме тому не дивно, що саме в цій галузі зароджується страхування, в справжньому значенні цього слова. Страхування в одну мить стало самою важливою частиною багатьох народних господарств. Однією з перших, та з самого початку найвизначніших страхових компаній, була компанія Generali.
  Історія заснування концерну Generali пов'язана з ім'ям Карла Людвіга Брука, якого пізніше вважали одним із найкращих міністрів торгівлі Австрійсько-Угорської монархії. Першу інформацію про страхування він отримав в Лондоні, під час відвідування корабельної кав'ярні, яка на той час служила місцем для переговорів та укладання договорів морського страхування.
  Пан Брук був ініціатором відкриття компанії Asicurazioni Generali в 1831 році в місті Трієст, тодішньому найвідомішому морському порту Австрійсько-Угорської монархії. При відкритті компанії йому допомагали багаті торговці, які надали на той час величезний капітал, в розмірі 2 мільйонів гульденів. Статут компанії, перші плакати зі знаком та інші реліквії, пов'язані з історією заснування компанії Generali, - ці реквізити до сьогоднішнього дня старанно зберігаються в будівлі концерну, де саме й розпочала свій відлік багата історія Generali.
  Під час другого року діяльності Asicurazioni Generali відкрила свої представництва в таких містах як Відень, Прага та Будапешт. Generali розпочала свою діяльність не лише в галузі морського страхування, але також пропонувала страхування від пожару, або наприклад, такого стихійного лиха, як град. Також цікавим є той факт, що в Asicurazioni Generali був застрахований останній австрійський імператор Карл Фон Естерайх.
В період розвитку промислового виробництва, почала зростати кількість травм під час роботи, що часто було значною проблемою для працівників, їх родин та підприємців. В багатьох європейських країнах так виникло страхування від нещасних випадків.
  В 1882 році у Відні засновано концерн Erste Algemaine Generali. Сьогодні це Generali Holding Vienna AG. Початкова діяльність холдінгу була дуже скромною, але разом з тим, як швидко розвивався бізнес, компанія Generali відкриває представництва на території усієї Австро-Угорщини. Відомий угорський поет Йокаі, який пізніше був членом ради правління Asicurazioni Generali, пише: "Немає дому, стодоли чи стогу, на якому б не висів благословенний знак Asicurazioni Generali з венеціанським левом".
  Важливими клієнтами Generali були найбільші промислові підприємства Австро-Угорської імперії, а також відомі аристократи. Generali сьогодні - це велика та могутня компанія, яка займає перше місце у Європі за обсягом премій зі страхування життя, та належить до п'ятірки світових лідерів страхування. Генеральне представництво Generali Holding Vienna AG знаходиться у Відні в безпосередній близькості до собору Cвятого Штефана. Гостей генерального представництва зустрічають два венеціанські леви, які були привезені з далекого Китаю.
 Символ Generali має довгу та цікаву історію
  З червня 2006 року Generali вийшла на простір України. Це надало змоги багатьом мільйонам наших співгромадян отримувати по-справжному надійний захист, захист, який перевірено багатьма поколіннями європейців. Generali - це довіра, яка передається від діда до батька, від батька до сина. І так протягом поколінь.

©2007-2009 GENERALI GARANT. Усі права захищені.