This version of the page http://www.agroexpo.org.ua/node/17 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-05-24. The original page over time could change.
Про виставку | www.agroexpo.org.ua

 

      Офіційний спонсор

 

 

 

       

Про виставку

В Україні завершилась виставка «АГРО-2009»


З 11 до 14 червня в Україні відбулася традиційна XXI Міжнародна агропромислова виставка-ярмарок «АГРО-2009».

Відкриваючи виставку, Президент України Віктор Ющенко відзначив, що у нашої країни є потужний потенціал, завдяки якому є всі можливості відновити і ствердити статус одного зі світових лідерів у виробництві та експорті сільгосппродукції.

Глава держави відзначив значимість щорічного Міжнародного агропромислового виставки-ярмарку «АГРО-2009», підкресливши що у 2008 році виставку відвідали майже 500 тис. чоловік. Президент подякував усім, хто працює над організацією цього щорічного заходу.

Цьогоріч на експозиційних стендах і майданчиках предствлені були близько 2000 вітчизняних та 200 іноземних компаній з Росії, Білорусії, Молдови, ФРН, Данії, Чехії, Голландії, Франції, Польщі, Китаю, а також дилери закордонних фірм, що працюють в агропромисловому комплексі України. Про широкий масштаб заходу говорить і те, що він відбувався відразу на двох площадках — у виставковому комплексі «Чубинське», а також на території Національного виставкового центру.

Організаційно «АГРО-2009» було поділено на регіональний, галузевий, товарознавчий та ярмарковий розділи. Таким чином усі учасники та гості виставки мали змогу відвідати заходи, що цікавлять саме їх.

У виставковому комплексі «Чубинське» були проведені професійні спеціалізовані виставки та майстер-класи з демонстрацією інноваційних технологій виробництва сільгосппродукції та сучасних складських агротехнологій. Під час «АГРО-2009» гості та учасники виставки могли відвідати демонстраційні посіви зернових та олійних культур, овочів, цукрового буряку, взяти участь у семінарах з свинарства, птахівництва та молочного скотарства.

Багато заходів, що проводились у межах «АГРО-2009» були присвячені поглибленню відносин із іншими країнами. Зокрема відбувся круглий стіл на тему «Розвиток агро-продовольчого співробітництва України та ЄС», а також конференція «Підвищення ефективності та продуктивності АПК України: впровадження німецького досвіду». Вдруге в Україні відбулася спеціалізована виставка «Впровадження ресурсоенергоощадних і конкурентоспроможних технологій, відновлювальних джерел енергії і виробництво біопалива», неабиякий інтерес викликала також спеціалізована експозиція «Біопаливо-2009».

Водночас, в загальній програмі виставки було презентовано Технологічний парк „Агротехнопарк”, Торгівельно-промисловий союз і Міждержавний майновий комплекс Росія-Україна (МИКРУ) та їх учасників, якими було представлено системне рішення комплексу передових прогресивних технологій та обладнання ведучих світових виробників у сфері впровадження і реалізації інвестиційно-інноваційних проектів в аграрному секторі економіки держави. Зокрема групою компаній «Delta-T Europa», s.r.l. Italy, «M&G Group» і «Chemtex», Rucons Гмбх, Flottweg AG, G. R. Commoditi Corporation. NY, Global technologi, Sanyo Think Gaia, Intel Center, Евродізель, Теплосоюз-Україна, ДП Мастер Еллойс, Елерон, Хай-Тек Хаус було представлено проекти щодо створення біодизельних та біоетанольних заводів, енерготеплогенеруючих комплексів, когенераційних і абсорційних станцій, обладнання для повної перербки та утилизації сільськогосподарських, комунальних, промислових та побутових відходів, обладнання із газифікації і термічної деструкції, анаеробної ферментації для виробництва біо- та синтезгазу, теплових насосів, сонячно-енергетичного обладнання, вітро-сонячних систем, біопаливних компонентів, модернізації цукрових, спиртових та інших переробних заводів і підприємств, створення комплексних агропромислових і переробних виробництв за новітніми технологіями замкнутого циклу, енерго- та ресурсозберігаючих систем електронного управління будинків (інтелектуальний або розумний дім), інших видів енерго- забезпечення і збереження, альтернативних видів та відновлюваних джерел енергії.

Традиційно організатори провели конкурси на найбільш якісну сільськогосподарську продукцію та конкурс «Золота, Срібна, Бронзова медаль» на кращий експонат, технологію та наукову розробку, головний приз якого отримали представники Харківщини.

Як експонентам, так і пересічним глядачам було цікаво взяти участь у святі квасу, святі сала, днях регіонів, днях галузей які з успіхом відбулися на території виставки.