This version of the page http://zik.com.ua/ua/chat/26 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-05-22. The original page over time could change.
ЗІК - Чат-конференції | Ганна Герман
вакансия массажист Одесса, погода новоднестровск, происшествие в метро, фильм Спящая красавица, клипы винкс
...
УКР POL РУС ENG
RSS Експорт

  • ПРО НАС
  • АНАЛІТИКА
  • АНОНСИ
  • ЧАТ-КОНФЕРЕНЦІЯ
  • ФОТОГАЛЕРЕЯ
  • ОПИТУВАННЯ
  • АРХІВ

  • Відео
  • Влада
  • Політика
  • Економіка
  • Соціум
  • Культура
  • Мас-медіа
  • Євро-2012
  • Спорт
  • Кримінал
  • Надзвичайна ситуація
Субота, 22 Травня 2010
1935

  • ZIK
  • Львівські новини
  • Львівщина райони
  • Тернопіль
  • Чернівці
  • Івано-Франківськ
  • Луцьк
  • Ужгород
  • Рівне

Чат-конференція з народним депутатом, радником Прем’єр-міністра Ганною Герман

26 Лютого 2007
[ Каргов В.П. ]
Чи буде вирішене питання про повернення незаконно відібраного приміщення (на вул.Короленка,9) Львівській обласній лікарні відновного лікування? Керівництво обласної медицини разом з головним лікарем лікарні, якому медики вже двічі виявили недовіру, швиденько вивозять обладнання лікарні до брудного підвалу, незважаючи на те, що колектив відмовляється йти у прийми до госпіталю інвалідів. Там немає умов для нормального лікувльного процесу реабілітаційної лікарні. До того ж сам пан Герич у листі до Олійника (№ 822 від 9.01 07)пише про неможливість переведення лікарні, як юридичної особи, "оскільки це дестабілізує роботу госпіталю". Дякую.

Я дуже хотіла б сказати вам «так», але питання складне, бо, наскільки ми розуміємо, на приміщення лікарні поклав око хтось з місцевих можновладців. І всі наші спроби, телефонні дзвінки і доручення натикаються на стіну нерозуміння. Ми присилаємо до Львова комісії від міністерства охорони здоров»я. Вони їдуть з одними намірами, а приїжджають, наче їх хтось підмінив. Словом, тяжка справа, так само, як і з гуртожитком Меблевого комбінату. Ми, як можемо, відстоюємо права робітників, які там живуть, намагаємося не допустити, щоб їх викинули на брук. Однак, до завершення справи ще далеко. Можу сказати напевно лише одне – ми докладемо всіх зусиль, щоб не допустити прихватизації лікарні і щоб робітники Меблевого комбінату мали дах над головою. Ми будемо на боці людей навіть у випадку, якщо доведеться боротися за визнання недійсними результати приватизації даних об’єктів. Львів’ян не так просто нагнути. Я на це дуже надіюся. І ми будемо допомагати, як можемо.

[ Людмила ]
Пані Ганно, які у Вас відносини з журналістами радіо "Свобода". Здається, вони Вас жодного разу не запросили на свій ефір, а Ви ж радник Премєр-міністра. Чи це не є свідченням їхньої упередженості

У мене дуже добрі стосунки з моїми колишніми колегами, особливо, з Олександром Народецьким, з Юрком Дулерайном з Нью-Йорка, з іншими, яких пам’ятаю ще з Мюнхена. Мене часто запрошують на Радіо, але не завжди я, на жаль, можу прийти, бо доводиться вибирати між медіями і темами найбільш актуальними. Я дуже люблю Радіо і мені все ще сниться вночі студія і мікрофон. Часи, пов’язані зі Свободою, – це були найкращі часи в моєму житті. Атмосфера Радіо, моя праця там найбільше відповідали моїй сутності і моєму характерові.

[ Любов Миколаївна ]
Шановна п.Ганно, Ви завжди стильно виглядаєте. Розкажіть, хто Вас зачісує, де Ви одягаєтесь, яке взуття Ви любите носити? Наступне запитання - хто з відомих політиків-жінок мав на Вас вплив? І останнє запитання - чи ввічливі наші депутати мухчини? І накінець, бажаю Вам успіхів, сповнення задумів і надалі так гарно репрезентувати українське жіноцтво і в Раді і у світі.

Дякую. Мені рідко роблять компліменти, частіше в інтернеті вишукують якісь недоліки. Але мене це мало турбує, бо я не надаю великої ваги виглядові. Парламент – це не подіум. Ми повинні там працювати, а не демонструвати свої принади. Тому я намагаюся вдягатися зручно, носити взуття на низьких підборах і все решту таке, що не відволікає від праці. І саме в цьому полягає мій стиль. Я завжди пам’ятаю, що я жила у Львові, де багато елегантних жінок, які мають добрий смак і досконалий стиль. А ще львів’янки – завжди вирізняються своєю особливістю. Я намагаюся всюди підкреслювати свою приналежність до Галичини і демонструвати особливість галицької жінки. Чи завжди це мені вдається?.. Судити вам. Я дуже люблю Ларису Скорик. Вона, як жінка-політик дуже імпонувала мені на початку дев’яностих. Я її і тепер дуже люблю і шаную. Чи маю я іміджмейкера? Ні, звичайно. Галицькі жінки завжди вміли самі себе робити. Мода – це львів’янка. Стиль – це львів’янка. І ми радше всі могли б заробляти на тому, щоб бути комусь іміджмейкером, аніж витрачати гроші на іміджмейкерів для себе. Скажімо так, що на іміджмейкерах я шпарую кошти.

[ Семен Валер’янович Батюченко ]
Чи застосовувала партія Регіонів до вас якісь "санкції" після голосування щодо Голодомору?

До мене санкції? Бійтеся Бога! Знаєте, регіонали цінують людей, які мають засади і вміють свої життєві принципи відстоювати. Це було непросто для мене – це голосування. Бо я шаную своїх колег по партії і шаную їх рішення, і шаную дисципліну у фракції. Але є речі, коли треба робити вибір, життєвий вибір, не зважаючи на те, чим це може для тебе закінчитися. Такий вибір я зробила в 2004 році, коли пішла до Януковича. Це теж було непросто і знала, що більшість моїх друзів і просто знайомих мене не зрозуміє. У голосуванні за визнання Голодомору… я теж розуміла, що багато хто мене не зрозуміє з соратників. Але я була впевнена в одному – мої колеги шанують демократію. І вони пошанують мій вибір. Я також голосувала нещодавно за внесення до порядку денного розгляду питання про відзначення на національному рівні ювілею Романа Шухевича… Часом весь сенс життя полягає в тому, щоб натиснути кнопку в відповідний момент. І щоб мати можливість це зробити, можна дуже багато витримати і пережити.

[ Семен Валер’янович Батюченко ]
Чому розмовляєте українською мовою, в той час як більшість Вашої фракції саме російськомовні?

Тому що я українка, тому, що послідовна…Продовжити?

[ Семен Валер’янович Батюченко ]
Якою є особисто Ваша позиція у питаннях "тарифних воєн" у регіонах України?

Це власне той випадок, коли моя позиція співпадає з позицією правлячої коаліції і позиції Кабінету Міністрів. Ми прагматики і реалісти. Захищаючи малоімущих, поки що за допомогою субсидій, ми знаємо – ніщо не береться з неба. Прийде не лише весна.За нею буде літо, а потім – осінь і знову – зима. Ми не можемо зруйнувати житлово-комунальне господарство. Ми не живемо одним днем – сьогодні виберіть нас на хвилі популізму, а завтра – хоч повінь. Ні. Це не наша тактика.Ми знаємо, гроші треба заробити. І треба за все платити. Багаті мусять платити більше і взяти на себе основний тягар тарифів. Малоімущих має захистити держава. Зловживання у тарифній політиці треба покарати і не допускати. Але виходити треьа з реальної ситуації і не можна обманювати народ. Бо брехнею справді можна дійти до дотермінових виборів. Можна навіть владу взяти обманувши народ. Але як показує 2005 рік далі брехня приведе до того, до чого вона привела помаранчеву команду. Захищати народ треба спокійною системною і тяжкою працею, а не істериками і обливанням брудом опонентів.

[ Семен Валер’янович Батюченко ]
Порівняйте роботу прес-секретаря Януковича і депутата Верховної Ради України

Прес-секретар – це чиновник. А чиновник – людина залежна. Я не вмію бути залежною, тому з мене був поганий чиновник. Я добре працюю, коли я вільна, коли належу сама собі, коли можу сама приймати рішення. Парламент у цьому сенсі – дуже комфортне для мене середовище.

[ Семен Валер’янович Батюченко ]
Скільки відсотків того, що Верховну Раду таки чекає розпуск?

Нинішній параламент – дуже ефективний. Він ухвалює закони, не зважаючи на всі перешкоди, які чинить опозиція. Нема жодної законної підстави до розпуску цього парламенту. А оскільки ми живемо в демократичній державі, де панує закон, то я не даю жодного відсотка на користь розпуску парламенту. Ця Верховна Рада буде працювати до 2011 року.

[ Семен Валер’янович Батюченко ]
Чи правда, що ви вагітна? (ForUm:"З недавнього часу Ганна Герман змінила свій стиль одягу на більш просторий")

Коли я про це прочитала в пресі, то мала двояке відчуття – найперше зажевріла надія: може вустами преси і справді глаголить істина? По-друге, я на мить забула про свій вік і знову почулася дуже молодою. А по-третє, я не могла надивуватися фантазіїї моїх колег-журналістів. Один мій донецький знайомий олігарх відреагував на цю інформацію так: «Анечка, все - пиар, кроме некролога».

[ Семен Валер’янович Батюченко ]
Кого, на Вашу думку, Президент подасть у Верховну Раду на пост міністра закордонних справ вдруге?

Кого б не подав Президент, якщо він попередньо домовиться про свою кандидатуру з Прем’єр-міністром, ми підтримаємо вибір Президента. Стосовно прізвищ, я думаю, що це знову буде Огризко, а після цього ще буде, можливо, Олександр Чалий.

[ Карл Карлович Каркалович ]
Через що ви б ніколи не переступили заради кар'єри? Що для вас "велика журналістика"?

Мушу вам сказати щиро – є багато речей, через які я переступила б задля кар’єри.Але є і багато такого, через що я не переступила б. Я не переступила б через гідність, через дітей, через кривду бідній людині, через приниження мого народу і його мови та культури… Є багато «через», і ті «через» можна так вміло вибудувати, що власне на «через» побудувати кар’єру. Коли опонент відчуває, що в тебе є «через», він починає з тобою рахуватися. А тоді легко з ним змагатися. Не давайте, щоб об вас витирали ноги сильні світу сього. І тоді вони відчують, що ви сильні. Перемагають же лише сильні.

[ боруля ]
На вашу думку, чи вдасться прийти до влади Юлії Тимошенко? Можливо, саме вона очолить список людей "зі шпильками", яким Віктор Федорович пообіцяв "повідбивати руки"?

Можливо, очолить, можливо, прийде. Але тут є одна річ - фортуна не любить, коли її ґвалтують. Фортуна не любить, коли їй диктують. Це так само, як дівчина, коли по ній видно, що вона хоче заміж, то хлопці від неї бокують. По Юлії Володимирівні видно, що вона хоче заміж за владу.

[ Карл Карлович Каркалович ]
Як з Ганни Стеців стати Анною Герман?Як добитись успіху в житті, і що для вас успіх?

Розповідаю. У 1990 році я вийшла заміж за Сергія Германа, корінного львів’янина і дуже гарну людину. Відтоді я в паспорті записана як Ганна Герман. Мені здається, що це природно, коли жінка, вийшовши заміж, змінює прізвище. Однак тоді я працювала на радіо «Свобода» і мене вже знав слухач, як Ганну Стеців (моє дівоче прізвище). Мій тодішній редактор порадив не змінювати радійного прізвища. Так і тривало – в документах я значилася як Ганна Герман. А в ефірі звучало – Ганна Стеців. Коли в травні 2004 року я перейшла на роботу в Кабінет Міністрів України, то я була змушена оформлятися на роботу за тим прізвищем, яке було в паспорті. Так я публічно стала Ганною Герман. Ось і вся історія. Як я досягла успіху? Що для мене успіх? Це тоді, коли ти робиш те, що тобі подобається, і за це тобі ще й платять зарплату. Це успіх. Бо ми з вами не олігархи, ми мусимо заробляти на життя власною працею. Треба дуже тяжко працювати і дуже любити те, що ти робиш. А успіх приходить сам, коли ти його навіть не чекаєш. Все приходить само, так само, як і минає. Але за всім – дуже багато труду і нервів.

[ регіонал ]
Пані Герман, жодної відповідальності сьогодні не несуть керівництво сайтів, на форумах яких виливається бруд, плітки, відверта брехня. Закон про інтернет агентства, по суті, не регулює цей вид діяльності. Чи мають "Регіони" пропозиції щодо упорядкування роботи таких видань?

Насамперед, це проблема не лише тих, на кого ллють бруд. А й тих, хто ллє бруд. Бо мине небагато часу, і люди зроблять висновок – інтернет-видання – малоймовірні, вони не дають правдивої інформації. А такий вирок - смерть для видання, бо ніхто не буде фінансувати медіа, яким не вірять читачі. Це перше. А друге… Я зауважила певну закономірність – чим більше виливають на тебе бруду, тим більше співчуття знаходиш у людей. Це парадоксально, але так воно є. Звичайно ж треба робити якісь зусилля, щоб припиняти потоки бруду в Інтернеті, однак, боюся, що нині для цього механізму нема. Інтернет відображає стан моралі тієї частини суспільства, яка користується сіткою. І цей стан тривожний…

[ Навалова Майя Олексіївна ]
Пані Ганно, ви підтримуєте близькі стосунки із родиною Віктора Януковича? Чи запрошують Вас на сімейні свята?

Ні, не підтримую. Але сини Віктора Федоровича завжди вітають мене З Великоднем, Різдвом і Днем народження. Це дуже гарні молоді люди, інтелігентні і освічені. Людмилі Олександрівні я телефонувала востаннє, коли парламент обрав Прем’єр-міністром Віктора Януковича. Я просто набрала її номер телефону і розплакалася. Ми плакали разом. Я дуже ціную цю шляхетну і сильну жінку.

[ лейбюк-поварчук ]
Галка, привіт! Попри свою неймовірну зайнятість , сподіваюсь,Ти пам"ятаєш, про 25-річчя закінчення університету? Одна надія на Тебе!!! Вірю, що Ти збереш наших однокурсників під своє представницьке крило. Радію за Тебе!Спасибі за підтримку.З повагою Тамара Поварчук-Лейбюк 80679498707 м.Івано-Франківськ 55-22-58

Тамаро, не рахуй років! Боже, які ми вже старі! Але дата класна. Я дуже хотіла б побачити всіх наших. Що треба для цього зробити – зроблю, але збирати людей не зможу. Я справді завантажена дуже-дуже. І дається взнаки те, що кілька років підряд не відпочивала. Я люблю тебе і пам’ятаю. Тримайся. І дзвони.

[ Савельєв Микола Володимирович ]
Ганю! Привіт! Микола Савельєв."Ратуша". На прес-конференції у Львові Януковича останній пообіцяв допомогти з'ясувати питання:"Чому п. Андрій Садовий і його пахолки та халдеї вже кілька місяців не дають ні сольдо на видання газети і зарплату її працівникам"? Янукович давно поїхав, а в газеті і далі відключені інтернет, газ, телефони через непроплату (хоча кошти на сесії виділені). Не віриш - зайди і переконайся. До кого б ще звернутися, щоб поставити хамів на місце? Порадь - буду вдячний.

Миколо, у незалежності – висока ціна. Ти її платиш. Але, скажу тобі, друже, якби ти мене пахолком називав і при цьому ще вимагав гроші на газету, яку видаєш, я подумала б, що ти переоцінюєш демократичність нашої влади, навіть львівської. Я спробую ще раз нагадати про проблему « Ратуші»… Спробую. Пробач, що не можу сама за все заплатити.

[ Абібок Юлія Василівна ]
Пані Герман, як Ви ставитеся до останньої заяви Донецької міської ради щодо надання російській мові статусу єдиної державної, щодо воїнів УПА, які начебто стріляли в спини бійцям Червоної Армії тощо?

Я висловлювала свою позицію з цього приводу публічно.Ми нікому не дозволимо принижувати мову: ні українську, ні російську, ні жодну іншу, якою розмовляють громадяни нашої країни.

[ Марух Ігор Андрійович ]
Чи є у пані Герман якісь мрії, наприклад, щоб Янукович став президентом, а вона сама щонайменше міністром інформації?

Я справді дуже шаную Віктора Федоровича. Думаю, що він повинен працювати там, де працює. А якщо народ вирішить, що Янукович повинен бути Президентом, то так воно і буде. Мені подобається нинішній тандем – два Віктори. Я маю мрії… Але вони не пов’язані ані з міністерськими посадами, ані з Віктором Федоровичем.

[ Марух Ігор Андрійович ]
Чому ви, така цікава в усіх відношеннях жіночка, тримаєте свого чоловіка Сергія Германа, "корінного львів’янина і дуже гарну людину", на такій великій дистанції від себе і сімї - аж у Грузії. Ви збираєтеся розлучатися? Це я питаю на випадок, чи є шанс у інших чоловіків на ближчі стосунки з вами.

На щастя, ось уже більше року мій чоловік – у Києві і працює директором департаменту зовнішніх зв’язків у міністерстві палива та енергетики. Я дуже задоволена, що ми нарешті разом. І шансів стосовно мене більше ніхто не має. Ви вже не осудіть…

[ Раїса Б. ]
Ви вродлива жінка. Вам це як політику допомагає, чи заважає? Зізнайтесь відверто, після того, як Ви стали депутаткою, Вам хтось із депутатів освічувався в коханні?

Я стосую у політиці інші засоби. А в парламенті займаюся законотворчістю. А потім я справді закохана в Сергія Германа і на це нема ради.

[ Марух Ігор Андрійович ]
Пані Ганю, чи не є ваша історія про чудові відносини з журналістами радіо "Свобода" такою собі казочкою? Чи може це просто самонавіювання? Так трапилося, що під час зустрічей у Празі з керівництвом і колективом української редакції радіо "Свобода" жодного хоч якогось доброго слова на вашу адресу вони сказати не змогли, й навіть навпаки - називали вас аморальною і агресивною особою, яка задля карєри готова на все. Подібні твердження доводилося чути і з вуст журналістів "Ленінської молоді", де ви починали свою діяльність.

Ви запитуєте, чи мене запрошують на «Свободу».Я вам відповідаю – так. Ви запитуєте, чи підтримуєте ви контакти з колегами. Я вам теж відповіла, з ким підтримую. Що хто каже про мене поза очі мене не цікавить. Я не збираю і не розповсюджую плітки, бо є занадто зайнятою людиною. А коли вас цікавлять плітки та домисли – то ви можете тим займатися досхочу. Кожен живе за мірилами власної моралі і власних звичок. Я не слухаю, що про мене говорять так само як спокійно ставлюся до заздрісників.

Новини

  • 22Травня 2010

    • 19:01
    • Букмекери вважають «Інтер» фаворитом фіналу Ліги чемпіонів
    • 13:46
    • Запоріжжя хоче провести матч за Суперкубок України з футболу
    • 13:37
    • Сьогодні визначиться найсильніший футбольний клуб Європи сезону 2009/2010
    • 13:28
    • Інтерпол перевірить інформацію про футбольну змову Росії та Іспанії
    • 13:14
    • Визначився склад збірної Румунії на матч проти України у Львові
    • 13:01
    • Віталій Кличко отримає кулак Тайсона
    • 12:50
    • Київ прийме хокейний чемпіонат світу з хокею 2011 року у Першому Дивізіоні
    • 12:35
    • Тренер міланського «Інтера» Моурінью: Ліга чемпіонів важливіша за чемпіонат світу
    • 12:29
    • Сосновськи: Шанувальники Кличка здригнуться
    • 12:20
    • Київський хокейний «Будівельник» підписав перших гравців
    • 12:13
    • Гравець «Баварії» та збірної України Тимощук: На фінал Ліги чемпіонів шанси рівні в обох команд
    • 12:01
    • Чемпіонат світу з хокею 2015 року відбудеться у Чехії
    • 11:55
    • Півзахисник «Карпат» Кожанов побив рекорд динамівця Белькевича
    • 11:48
    • Баскетбольна Суперліга затвердила ліміт для легіонерів на новий сезон: «4+1» на майданчику та «6+6» у заявці на матч
    • 11:37
    • Кличко готовий битися з Сосновським всі 12 раундів

Фоторепортаж

  • У Львові чоловік пікетує Державну виконавчу службу, «замурувавшись» у «Запорожці»....
  • ВНУ визначився із найгарнішими студентками
  • ДАІ Львівщини працює не так, як треба, – міністр МВС....
  • У підземному переході на пл. Галицькій у Львові – озеро:...
  • У Самбірському районі сильна злива підтопила села
  • У Львові голі люди в ластах боролися за туристичні путівки...
  • Львів’янин Віталій Вергелес – п’ятиразовий володар Кубка України з веслування...
  • Під час покладання вінків Януковича ледь не травмувало. Фото. Відео