This version of the page http://www.tourism.gov.ua/publ.aspx?id=1489 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-05-18. The original page over time could change.
Державна служба туризму i курортiв : Новини з регіонів України : Запорізька ОДА
   
Пошук

Новини з регіонів України

     

Запорізька ОДА


11 жовтня на території Національного заповідника о. Хортиця відбувся ІІ-й спортивно-мистецький фестиваль „Еко-Січ”, присвячений Дню міста Запоріжжя.

Запорізька обласна організація „Козацька спеціалізована дружина „Січ” за підтримки управління культури і туризму облдержадміністрації та за участю соціально активної молоді провели у форматі командно-спортивного змагання захід по очищенню від сміття території острова Хортиця, по якій проходить чимало туристично-екскурсійних маршрутів.

У заході взяли участь команди театру юного глядача, журналістів, професійно-технічних навчальних закладів міста та інших організацій.

Невід’ємною частиною фестивалю стала конкурсна концертна програма молодих виконавців Запоріжжя.

 

                                               *              *              *

 

14 жовтня 2008 року Музею історії запорозького козацтва у місті Запоріжжі на острові Хортиця виповнюється 25 років. Музей історії запорозького козацтва є структурним підрозділом Національного заповідника “Хортиця”. Експозиція музею складається з чотирьох розділів, чотирьох діорам та ряду виставок.

До найцінніших зібрань музейних фондів належать колекції: кам’яна скульптура доби бронзи та середньовіччя; культові предмети (одяг православних священиків, церковне начиння, козацькі надгробні хрести); стародруки XVII-XVIII ст.; іконопис XVIII - початку ХХ ст.; колекція посуду від доби бронзи до ХХ ст.; кахлі XVII-ХІХ ст.; монети XVI-ХХ ст.; зброя XVII-XVIII ст.

                У музеї також представлені експозиційні комплекси: шкіряні вироби, знайдені на місці Берестецької битви (XVIII ст.); предмети з укріплення на
о. Байда (
XVI ст.); речові пам’ятки періоду існування Запорізької корабельні 1736-1739 рр. - якорі, гармати, ядра, зброя та особисті речі козаків і російських солдатів.

9 жовтня, на честь ювілейної дати, в Музеї історії запорозького козацтва розпочала роботу науково-практична конференція „Історія запорозького козацтва в пам’ятках та музейній практиці”. Протягом двох днів - 9-10 жовтня науковці з різних куточків України обмінювалися досвідом наукової та музейної діяльності, розглядали нагальні проблеми сучасної пам’яткоохоронної роботи та шукатли нові форми і методи побудови сучасних музейних експозицій.

18.05.10
 

© 2006-2008 Державна служба туризму і курортів Міністерства культури і туризму України.
Всі права застережено.

Використання матеріалів сайту www.tourism.gov.ua дозволяється за
умови посилання (для інтернет-ресурсів-гіперпосилання) на www.tourism.gov.ua
Урядовий портал | Мiнiстерство культури i туризму України | Надiшли листа

ДП "Національний туристичний офіс"

   klimenko.kiev.ua