This version of the page http://www.pib.com.ua/pcards/faq.php.en (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-05-16. The original page over time could change.
Промінвестбанк - Питання, що часто виникають у держателів карток
Prominvestbank
        

Питання, що часто виникають у держателів карток

  • Платіжні картки для фізичних осіб
  • Платіжні картки для суб'єктів підприємницької діяльності (корпоративні картки)
  • "Зарплатні" карткові проекти Промінвестбанку
  • Додаткові послуги держателям міжнародних платіжних карток
  • Розрахункове обслуговування операцій з використанням міжнародних платіжних карток
  • Держателям міжнародних платіжних карток Промінвестбанку
    • Питання, що часто виникають у держателів карток
    • Словник карткових термінів
    • Банкомати Промінвестбанку міжнародних платіжних систем VISA і MasterCard International
    • Пункти видачі готівки Промінвестбанку

     
  • Замовлення карток on-line

1. Що робити, коли втрачена (викрадена) платіжна картка

  1. Терміново зв'язатися із Промінвестбанком за телефоном цілодобової Служби підтримки клієнтів:
    (044) 279-5161
    або надіслати письмове повідомлення по факсу:
    (044) 279-3058
  2. Повідомити оператору номер картки, прізвище та обставини втрати (крадіжки) картки. Додатково надіслати в Промінвестбанк письмове повідомлення про обставини втрати (крадіжки) картки за адресою:
    01001, м. Київ, провулок Шевченка, 12 Промінвестбанк, Управління справами (для Департаменту платіжних карток)
  3. Витяг із Договору про надання пластикової платіжної картки та виконання розрахунків за операціями з картками: "Держатель не несе відповідальності перед Банком за подальше несанкціоноване використання Картки або Додаткових карток після отримання Банком повідомлення від Держателя про втрату, крадіжку Картки або Додаткових карток, крім випадків, коли Банком буде доведено, що Держатель основної Картки або Держатель Додаткової картки вчинили ці дії з метою шахрайства. Пошкоджена Картка має бути повернена Держателем в Банк".

  4. Промінвестбанк блокує картковий рахунок та призупиняє виконання розрахунків з моменту отримання повідомлення про втрату (крадіжку) до моменту випуску нової картки.
  5. Держатель має право отримати за власний рахунок згідно тарифів нову картку. В разі повернення раніше втраченої (викраденої) картки використовувати її держатель не може. Картку необхідно надрізати та повернути в Промінвестбанк.
    Правила користування карткою та ПІН-кодом подано в Порядку здійснення розрахунків за допомогою пластикових платіжних систем та правилах користування картками, який є невід'ємною частиною Договору.

2. Які податки та з яких сум сплачує держатель картки?

Держателі платіжних карток сплачують податки згідно діючого законодавства України на загальних умовах, як й інші фізичні особи, що не є держателями платіжних карток.


3. Кому надається інформація про рух коштів по карткових рахунках?

Вся інформація про рух коштів та про стан карткових рахунків є банківською таємницею та не підлягає розголошенню третій стороні, крім випадків, передбачених чинним законодавством України.


4. Як отримати інформацію про стан карткового рахунку?

Ви можете отримати інформацію про стан свого карткового рахунку в режимі реального часу одним з наступних способів:


5. Як можна поповнити картковий рахунок?

І. Поповнення карткового рахунку безготівковим переказом:

Здійснюється держателем, іншими фізичним або юридичними особами згідно з чинним законодавством України. Кошти перераховуються на рахунок установи Промінвестбанку, з якою укладено Договір про випуск картки, з редакцією платежу "Переказ на поповнення карткового рахунку №_____ (№ картки)".

У випадку перерахування коштів на рахунок установи Промінвестбанку з-за кордону в іноземній валюті, відмінній від валюти карткового рахунку (долари США або ЄВРО), держатель доручає, а установа Промінвестбанку зобов'язується від імені та за рахунок здійснити конвертацію коштів з валюти поповнення у валюту карткового рахунку за курсом Промінвестбанку з подальшим зарахуванням коштів на картковий рахунок.

Про платіжні реквізити для поповнення карткового рахунку можна дізнатись в установі банку, з якою укладено відповідний договір на випуск картки.

ІІ. Поповнення карткового рахунку готівкою:

Держатель або будь-яка інша фізична особа можуть поповнити картковий рахунок у валюті рахунку готівковими грошовими коштами:


6. Який в Промінвестбанку порядок нарахування процентів на залишок коштів по картковому рахунку?

Банк в останній робочий день місяця нараховує проценти на залишок грошових коштів на картковому рахунку. Проценти нараховуються у розмірі встановленому Тарифами Промінвестбанку за кожний день фактичного знаходження коштів на картковому рахунку, починаючи з дня, наступного за днем фактичного надходження коштів на картковий рахунок, та по день вилучення коштів з рахунку включно. Відсотки, які нараховані на залишок коштів на картковому рахунку, зараховуються на нього в день нарахування.


7. Яка сума блокується на картковому рахунку при проведенні Платіжної операції?

При проведенні Платіжної операції картковий рахунок блокується на суму авторизації та комісійної винагороди Промінвестбанку. В разі, якщо валюта авторизації відрізняється від валюти карткового рахунку, платіжна система самостійно перераховує суму авторизації в валюту авторизаційної вимоги за курсом, що встановлений платіжною системою на дату авторизації. Промінвестбанк перераховує суму авторизаційної вимоги в валюту карткового рахунку за власним курсом та блокує відповідну суму на картковому рахунку.

Авторизація не означає, що Платіжна операція буде оформлена. Підставою для списання з карткового рахунку коштів є тільки платіжна вимога, яка надходить від платіжної системи. В разі неотримання від платіжної системи такої вимоги протягом 30 (тридцяти) календарних днів з дати авторизації, сума авторизації на картковому рахунку розблоковується.

В разі, якщо валюта Платіжної операції відрізняється від валюти карткового рахунку, платіжна система самостійно перераховує суму Платіжної операції в суму платіжної вимоги за курсом платіжної системи на дату отримання належним чином оформленої Платіжної операції від обслуговуючого банку (на протязі 30 (тридцяти) календарних днів з дати здійснення Платіжної операції). Промінвестбанку після отримання від платіжної системи платіжної вимоги здійснює перерахунок за курсом згідно тарифів на дату списання з карткового рахунку.


8. Які дії Держателя в разі сумнівів щодо достовірності інформації, викладеної в виписці по картковому рахунку?

Промінвестбанк надає Держателю виписку по картковому рахунку до 10 (десятого) числа місяця, наступного за звітним в порядку, визначеному Договором на випуск картки. В разі сумнівів Держателя щодо достовірності інформації, викладеній у виписці по Рахунку, він зобов'язаний протягом 10 (десяти) робочих днів з дня отримання виписки, але не пізніше 20 (двадцятого) числа місяця, наступного за звітним, письмово повідомити про це установу Промінвестбанку, з якою укладено відповідний Договір на випуск картки. Виписка по картковому рахунку вважається прийнятою Держателем у випадку неотримання Промінвестбанком зазначеного повідомлення до 21 (двадцять першого) числа місяця, наступного за звітним.


9. Які дії Держателя в разі блокування його карткового рахунку після неправильного введення ПІНу?

В разі, якщо при проведенні Платіжної операції 3 рази невірно введено ПІН-код, картковий рахунок Держателя автоматично блокується. Для разблокування карткового рахунку необхідно звернутись до Служби підтримки клієнтів за телефоном (044) 279-5161.